Sony Personal Content Station

Szerző:

Úgy látszik, hogy a Sony sem fér a bőrébe, ha az otthoni médiatartalmakról van szó, és jóllehet nem az MWC, hanem az idei CES bejelentése volt, mégis friss a hír, hiszen tegnap sikeresen vette az első akadályt a széleskörű terjesztéssel kapcsolatban. Sikerült ugyanis az FCC-vel (Federal Communication Commission) elfogadtatni a kétsávos WiFi szabványát, így nem áll már az útjában semmi a mielőbbi tengerentúli terjeszkedésnek sem. Mi is ez az Sony PCS?

Már megint egy olyan hardver, ami a nappali dísze lehet. A Samsung HomeSync-hez hasonlóan ez is egy otthoni médiaszerver, azonban attól mégis teljes mértékben különbözik, mivel nem egy platformra épül (Android és Galaxy), hanem a különféle operációs rendszerű okostelefonokkal, tabletekkel is kényelmesen együtt tud dolgozni.

Az 1 TB-os tárolókapacitású médiaszerver HDMI kimenettel rendelkezik, a tartalmak átvitelére SD kártyaolvasó, WiFi, BlueTooth, USB és NFC kapcsolatokon keresztül van lehetőség. Ez utóbbi tulajdonságával teljes mértékben kiemelkedik társai közül, hiszen nincs annál egyszerűbb módszer, mint hogy szimplán rátesszük a telefont, és már kész is vagyunk a szinkronizálással.

 

 

A készülék könnyedén kommunikál az Android 2.3-nál, illetve az iOS 6.0-nál újabb operációs rendszerű készülékekkel, valamint a WiFi képességgel felruházott Cybershot és Alpha fényképezőgépekkel, és távvezérelhető a mind az App Store-ban, mint a Google Play-en megtalálható PCS Manager alkalmazás segítségével.

Várhatóan a nyár folyamán kerül a boltokba, ára a korábbi bejelentés alapján 299$ lesz.

Nézzétek meg a promo videót, érdemes!

Forrás: Lilliputing, Sony

1 hozzászólás a cikkhez

  1. […] rövid ismétlésképp, volt eddig a Samsung HomeSync, aztán a Sony Personal Content Station és a Huawei MediaQ […]

Vélemény, hozzászólás?