Vector – menekülés a valóságból

Szerző:

vector_3Immár az androidos telefonnal rendelkezőknek is megvan a lehetőségük, hogy megelégelve a monoton, unalmas, beszabályozott világot, kiugorjanak az ablakon, és néhány látványos parkour-mozdulat kíséretében elrohanjanak a nyomasztó valóságból.

Nem is kell ehhez éveket edzeni és gyakorolni az utcán, ha valaki a virtuális meneküléssel is megelégszik, a Nekki játékát letöltve mindehhez elég  csak az egyik ujját megmozdítani. A platform játékok kedvelői számára nem lesz újdonság a napokban androidra megjelent endless-runner app, amely a Facebookon és iOS-en már milliós tömegeket tett függővé. A történetet a játék neve tökéletesen lefedi, az elnyomó Big Brother uralmából kell kitörni, és elmenekülni az üldőzők elől a 2D-s világban. A különbséget a többi endless-runnerhez képest a látványvilág adja, a háttér kidolgozott, színes (leginkább kék), az előtér és az akadályok feketék, amin egy szintén fekete árnyalakkal kell rohanni. Az akadályokat át kell ugrani, felmászni rájuk, vagy épp átcsúszni alattuk, és ehhez a több mint száz menő és látványos parkour-mozdulatsor közül lehet egy ujj-vonással aktiválni egyet. A mozgások modellezése valóság-alapú, a mozdulatok mindegyike kivetelezhető, például egy asztalon átugrás az életben is ugyanígy néz ki, ha egy profi parkour-os csinálja.

vector_2

 Az elnyomó rendszer csatlósa természetesen üldöz, és minden vágya, hogy egy masszív elektrosokkal visszabutítsa a menekülő karaktert a birkanyájba, de késéssel indult, így ha botladozás nélkül sikerül venni az akadályokat, akkor simán lehet tartani a távolságot előtte. Még a pályán elszórt érmék összeszedésére is van idő, amiből power-up-okat, és újabb laza és hatékony mozdulat-sorokokat lehet beszerezni. Appon belüli vásárlással lehet plusz érméket venni, nem feltétlenül van rájuk szükség, de a játék vége felé meg tudja könnyíteni a játékos dolgát.

A Vector ingyenesen letölthető a Play-ről, de csak 20 pályát tartalmaz, és a szintek között reklámok bukkannak fel.  A deluxe verzió mind a 40 pályát elérhetővé teszi $0.99-ért. Letöltés ITT!

 

3 hozzászólás a cikkhez

Vélemény, hozzászólás?