Még egy Android mini PC – Huawei MediaQ M310

Szerző:

huawei-m310-200Otthoni médiafogyasztás minden mennyiségben! Már január végén bejelentette a Huawei a MediaQ szériába tartozó TV-okosítóit, de most a CES után az MWC-n is bemutatta az M310 típusjelű példányát a nagyközönségnek. A portálunk 4. születésnapi partiján a Huawei képviselője már beharangozta a készülő modellt, így maga a megjelenés már semmiképp sem váratlan, ami viszont igen, az a készülék tervezett forgalmi ára, az valahogy eddig elkerülte a figyelmemet.

Ha gyorsban összeszámolom, az elmúlt két nap történéseiben ez a harmadik otthoni média célra szánt készülék, szóval ha valaki még mindig kételkedne, hogy az idei évben ezek rohamos terjedését fogjuk látni, az inkább erre már nagyösszegű fogadásokat ne kössön.

Volt már a Samsung HomeSync, aztán a Sony Personal Content Station és most itt a Huawei MediaQ M310.

A készülék motorja egy HiSilicon K3V2 ARM Cortex-A9 négymagos chip, 1GB RAM, és 32GB belső memória társaságában, amely további 32 GB-os microSD kártyával bővíthető, azaz ebben a vonatkozásban elüt a Samsung és a Sony megoldásától, és inkább az Android Mini PC vonalat erősíti.

A grafikus megjelenítésért a Vivante GC4000 GPU felelős, amely valós 1080p felbontású HD filmek megjelenítésére képes.  További kommunikációs csatlakozóként 2 db USB 2.0 port,  S/PDIF és 3.5mm jack audió aljzat teljesít szolgálatot, azt talán mondanom sem kell, hogy mind WiFi, mind BlueTooth 4.0 modul található a készülékben.

A készüléket egy kissé módosított felületű Android 4.1 hajtja jelenleg, és előre telepítetten megtalálható rajta a Ducati Bike és a Breaker’s Revenge II játék, és afelől senkinek ne legyenek kétségei, hogy ezek igen jól néznek majd ki egy plazmatévén a nappaliban.

És akkor végül az ár: tervezetten 80$ alatt kerül majd forgalomba, ami igen ütős, tekintve a magas gyártási minőséget (végülis Huawei!), és a hozzá járó terméktámogatást.

Forrás: lilliputing, slashgear, tech2hutv

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?