Android mini PC ismét – most a DELL Project Ophelia

Szerző:

Ha unjátok, ha nem, itt egy hír megint az MWC-ről, hosszas várakozás és több hónapos beharangozás után a DELL végre kézzelfoghatóan bemutatta a még mindig csak Project Ophelia kódnévre hallgató termékét, ami nem más, mint egy újabb Android mini PC. Valahogy érthető, hogy állandóan ezek a hírek ragadják meg a figyelmemet, azért már egy kicsit nekem is sok. De annyi baj legyen, legalább idén már biztos nem kell bizonytalan kínai beszerzésekre hagyatkoznunk, hanem jönnek a nagy gyártók is!

Csak rövid ismétlésképp, volt eddig a Samsung HomeSync, aztán a Sony Personal Content Station és a Huawei MediaQ M310.

Mit tud ezekhez képest a Project Ophelia?

Először is, ez szintén egy Android mini PC, nem pedig otthoni média center, mint a Samsung és Sony fenti modelljei. A DELL a promóció során inkább a mobilitást hangsúlyozza, azaz hogy a kütyü segítségével bárhonnan kapcsolatot tudsz teremteni az otthoni gépeddel is, ha épp dolgozol valamin. Ezt a PocketCloud cég Remote Desktop kliense segítségével mutatják most be a helyszínen, aminek magyar vonatkozása is van, mivel a céget Nagy Dávid képviseli most Barcelonában.

A készülék részletes specifikációja nem ismert, amit tudni lehet, hogy 8 GB belső tárral, microSD bővítési lehetőséggel rendelkezik, és egy 1,6 GHz-es kétmagos Cortex A9 chip hajtja Android 4.1.2 rendszeren. A helyszínen a DELL Marketing vezetője tett egy érdekes kijelentést, mely szerint annyira kevés áram szükséges a stick hajtásához, hogy az akár napelemmel is működhet, utalva egyben fejlődő országok iskoláinak áramellátási hiányosságaira. Ismervén a mostani andoid mini PC-ket, amelyek 2 amperes táp hiányában leginkább hátvakarásra alkalmasak, a kijelentés valóságtartalmával kapcsolatban erős kételyeim támadnak, (bár végülis a napelem méretét nem említette), valamint azt sem gondolnám, hogy akár a napelem, akár egy HDTV iskolai alapfelszereltség lenne arrafelé…de hát marketinges, ez van.

A megjelenés idejét a második félévre teszik, árazását tekintve mindenképp 100$ alatt kívánják bevezetni.

Forrás: CNET reviews

Vélemény, hozzászólás?