Menu
Categories
Android L – Jóval tovább bírja vele az akkumulátor
2014.07.03. Android

batteryAz Android L-ben az utóbbi idők legjelentősebb fejlesztéseit kapja majd meg a Google operációs rendszere és ezeknek az újításoknak egyik fő célkitűzése, hogy az Android 4.4 KitKat-hoz képest sikerüljön kitolni a mobil eszközök napi használhatóságának idejét az akkumulátorok mérsékeltebb terhelésével az alkalmazások által. Elsőre úgy tűnik, hogy ez jelentős mértékben sikerült.

 

 

 

Az akkumulátor tesztje során egy alkalmazással folyamatosan ébren tartották a kijelzőt, miközben egy weboldal 15 másodpercenként újra és újra betöltődött Wi-Fi-n keresztül. Mindezt addig folytatták, míg az akkumulátor teljesen ki nem merült.

1_framed1

A fejlesztők kontrolált tesztjei azt mutatják, hogy az Android L akár 36 %-kal is kevesebb(!) energiát használ fel, mint azonos körülmények között az Android 4.4 KitKat a próbákhoz használt Nexus 5-ös tesztkészülékeken. Ez a napi használat során 2 bónusz órát is jelenthet, köszönhetően a Project Volta-nak nevezett fejlesztői törekvéseknek.

111.001

Ezen kívül mikor az akkumulátor töltöttsége 15 %-ra csökken, bekapcsolhat az Android L „Battery Saver” funkciója, mely visszaveszi a készülék teljesítményét, a fényerőt, a háttérben futó adatforgalmat, de a teszt során ez a lehetőség le is volt tiltva.

Ezek még igen korai tesztek és több alkalmazással is problémák vannak még, mert pont hogy jobban merítik az akkumulátort. Viszont mikorra az Android L a felhasználókhoz fog kerülni valamely készülékben futva, addigra valószínűleg ki fogják küszöbölni az ilyen jellegű hibákat és a kisebb energia igény gyógyír lesz mindannyiunk állandó problémájára, az akkumulátor gyors lemerülésére.

forrás: ars technica

2 hozzászólás
Vélemény, hozzászólás?
*