Category: Retró

VHS kazettás emlékeink megmentése (digitalizálása) telefonnal

Manapság is gyakran keresnek meg azzal a kéréssel, hogy digitalizáljak  VHS kazettát, mert attól tart tulajdonosa, hogy a rajta lévő fontos családi emlékek az enyészeté lesznek. Ennek megoldására kínál egyszerű megoldást az EasyCap digitalizáló.

 

Read more

A Veletech kiállításon jártunk – folyjék a Nitrogén

kiskepSzerkesztőségünk szombaton kivonult a Veletech telekommunikációs és informatikai kiállításra. Sok érdekes dolgot láttunk, rengeteg telefont vehettünk kézbe, nyomulhattunk az ASUS Gamer laptopjain Lara Croft társaságában, és kiváló PC modding kápráztatott el bennünket.

Read more

A Marshall is beszáll az okosbizniszbe

logo2Még ki sem hűlt a hír, hogy a Commodore betör az okospiacra egy szabvány kínai telefonnal, máris itt a Marshall márkanéven futtatott telefon. Ellenben a legtöbb készülékkel manapság, itt kapunk valami újat is. Nem is akár milyet.

Read more

Teljes értékű Sony PS1 konzol Androidos telefonból

kiskepTovábbléptem az Androidos PS1 konzol létrehozásában, sikerült beszereznem néhány fontos tartozékot, amelyek segítségével már megközelítettem az eredeti játékgép hangulatát.

Read more

Billentyűzettel is játszhatunk a PS1 emulátorral

kiskepA Tomb Raider első része még csak PC-n volt elérhető. Programozói irányítását teljen rábízták a billentyűzetre, én is azon szerettem a legjobban játszani. Az FPse PS1 emulátor lehetőséget ad ennek a hagyománynak a folytatására, mivel  kezeli a billentyűzetet.

Read more

Windows 95 fut a Samsung okosóráján

kiskep

Mindig akad kísérletező hajlamú ember, aki képes megvalósítani a legelképesztőbb ötleteket is. Egy lelkes csapatnak sikerült beüzemelni a letűnt WIN95-öt a Samsung okosóráján.

Read more

A hőskortól napjainkig avagy a Managerkalkulátortól a Tábla PC-ig… Bevezető

retro2Egy régen fejemben motoszkáló gondolat válik hamarosan valóra. A fórumon és a portálon csak azon készülékekkel foglalkozunk, rendszerint ami hamarosan megjelenik, illetve már forgalomban van, de a megjelenése szinte csak párhónapra tehető…

Read more