VHS kazettás emlékeink megmentése (digitalizálása) telefonnal

Szerző:

Manapság is gyakran keresnek meg azzal a kéréssel, hogy digitalizáljak  VHS kazettát, mert attól tart tulajdonosa, hogy a rajta lévő fontos családi emlékek az enyészeté lesznek. Ennek megoldására kínál egyszerű megoldást az EasyCap digitalizáló.

 

 

 

Sajnos a tulajdonomban lévő EasyCap USB 2.0 digitalizáló már nem rendelkezik Win10 drájverrel, így nem használható a jelenlegi gépemmel. Úgy gondoltam drájver keresgélés helyett inkább, telefonnal oldom meg a problémát. Létezik egy USB Camera app a Google Play-en, ami ismeri az EasyCap digitalizálót és képes rögzíteni annak jelét is. Ingyenes a program, ezért cserébe digizés közben a képünkbe nyomja reklámjait, szerencsére ezek nem jelennek meg a felvett videón. Viszont, rengeteg beállítási lehetőséggel rendelkezik és más digitalizáló rendszerekkel is kompatibilis a program.

Feltelepítettem az USB Camera progit a telefonra, előkotortam Panasonic VHS videó lejátszómat, mellé egy retró VHS kazettát, az összekötéshez szükséges kábeleket, adaptereket és természetesen az USB OTG kábelt is.

 Összeállítottam a házi digitalizáló rendszerem és már indult is a digitalizálás.

Készítettem videót is a folyamatról.

Az EasyCap videó digitalizáló ára 3-4 ezer forint körül mozog és könnyen megvásárolható, manapság inkább egy működő videó lejátszó beszerzése okozhat  gondot. A bedigizett anyag minősége tökéletes, már ha a VHS anyag gyengécske felbontását annak tekintjük. Ezzel az egyszerű módszerrel könnyen megvédhetjük régi élményeinket az enyészettől.

Vélemény, hozzászólás?