Teljes értékű Sony PS1 konzol Androidos telefonból

Szerző:

kiskepTovábbléptem az Androidos PS1 konzol létrehozásában, sikerült beszereznem néhány fontos tartozékot, amelyek segítségével már megközelítettem az eredeti játékgép hangulatát.

Az igazi PS1 konzolhoz szükség volt TV-re, tartozott hozzá gamepad is, így volt teljes a rendszer. Eddigi emulátoros próbálkozásaimnál hiányzott a gamepad és a TV az igazi konzol életérzéshez, ezért beszereztem néhány tartozékot, volt olyan is ami már rendelkezésre állt régebbi vásárlásaimból.

 

  • 1 db PS3 kontrollert
  • 1 db Miracast HDMI sticket (vezeték nélküli képtovábbító)
  • 1 db TV készüléket (ez már volt)
  • 1db FPse PS1 emulátort (ez is korábbi vásárlás)

Nem túl bonyolult a rendszer összehangolása, először rádugtam a PS3 kontrollert egy OTG kábellel a Note 4-re. Miután felismerte, elindítottam az FPse emulátort, ami nagyszerűen elboldogult a játékvezérlővel. A következő videóban meg is örökítettem az első lépést, egészen élvezetes valódi kontrollerrel a Mortal Kombat 4-irányítása.

Sajnos hiába kötöttem rá két gamepad-et USB elosztóval az OTG kábelre, az emulátor az egyiket teljes értékűen használta, míg a másik csak előre-hátra mozgatta a harcosokat, a többi gombja nem működött. Abban az esetben, ha szeretnénk vezeték nélkül használni a PS3 kontrollert, szükség van a Sixaxis Controller programra, és mellé egy rootolásra.

Következett a TV-re való csatlakozás, ehhez szereztem  próbára két Miracast HDMI sitcket, amelyek működéséről videót is készítettem.

Természetesen a Miracast HDMI stick még ezer más dologra jó, mivel a telefonon történő dolgokat jeleníti meg a TV képernyőjén. Képeket, filmeket vagy éppen YouTube videókat is nézhetünk nagyképernyőn, vagyis segítségével felokosíthatjuk TV készülékünket. A második Miracast stick valamivel igényesebb kivitelű.

A fenti videóból látható, hogy a beüzemelés egyszerű, a TV HDMI bemenetére dugjuk a sticket, bepattintjuk a képernyőtükrözés funkciót és az emulátor meg is jelenik a képernyőn. Ezzel el is készült PS1-es konzolom, ami a következő videóban megtekinthető.

Végre összeállt a rendszer, kezdődhet a nosztalgiázás, jöhet Crash Bandicoot, s visszarepíthet bennünket a konzolos múltba.

Vélemény, hozzászólás?