2024, 11 24, 18:45:51
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: SGS2 vagy Iphone4?  (Megtekintve 118925 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Darko_Samufan

• Vendég
Re: SGS2 vagy Iphone4?
« Reply #550 Dátum: 2011, 12 06, 15:15:36 »
Én úgy gondolom, az értékekkel nem azt fejezheted ki csupán, hogy gazdag vagy, hanem, hogy valamit elértél.

Mondok egy képletet (ami rám sepciel nem igaz): Tehetséges zenész vagy, az emberek kedvelik a zenédet ezért híres és tehetős ember lettél. Veszel egy drága autót és egy mutatós telefont. Ha valaki meglát, az az elképzelése lesz, hogy sikeres vagy. Lehet arra gondolnak hogy loptál (mert rosszindulatú), lehet arra, hogy adócsaló vagy, vagy éppen (ami sajnos sok emberre nem jellemző) arra, hogy valamiben jó vagy és megfelelően kamatoztattad a tudásod és elértél ezt-azt. Nem hiába teremtenek értéket bizonyos termékekkel. Oké, aláírom ismét, hogy a termékek folyamatosan vesztik az értéküket (tipikusan az "elhasználódás-törvénye", amikor van egy egy éves nyomtatód, tönkremegy, és drágább megcsináltatni, mint venni egy újat >> erről a tézisről doksi filmek is vannak...)

Nem véletlen kerül annyiba egy Mercedes, egy Armani öltöny, egy Tommy Hilfiger ing vagy Breitling óra, amennyibe.
Ezek csupán tények, nem a magam szerepét ecseteltem.

U.i.: Kereskedelem és Marketing szakos hallgató vagyok, és igenis, a mi dolgunk az (lesz), hogy bizonyos termékekhez különleges értéket csatoljunk. És eltaláltad, én hozzátenném az i4 használatához az általad elmondottakat. Ha ezt elhiteted az emberekkel, sokkal többen fognak konkrétan vágyni rá, mert ebben a nagy és szürke világban különlegesnek szeretnének tűnni. Egy olyan világban élünk, ahol (általánosíthatóan) egy sikeres üzletember drága öltönyben jár, luxusautóval, nagy TV-t néz, tágas házban lakik. És sokan, a kisebb "halak" közül szeretnék azt a benyomást elérni bizonyos cuccaikkal, hogy ne higyjék őket sem átlagosnak. Lehet ebbe a "hibába"(?) estem bele én is, mert elhiszem az előző kommentjeimben írtakat.

Nem elérhető Over

• Support-ER
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Sygic Aura
  • PDA: Samsung Galaxy S
  • PDA ROM: teamhacksung ICS-CM9 Build-17, Devil 1.1.6_BFS_VC
« Reply #551 Dátum: 2011, 12 06, 15:26:48 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Én úgy gondolom, az értékekkel nem azt fejezheted ki csupán, hogy gazdag vagy, hanem, hogy valamit elértél.

Mondok egy képletet (ami rám sepciel nem igaz): Tehetséges zenész vagy, az emberek kedvelik a zenédet ezért híres és tehetős ember lettél. Veszel egy drága autót és egy mutatós telefont. Ha valaki meglát, az az elképzelése lesz, hogy sikeres vagy. Lehet arra gondolnak hogy loptál (mert rosszindulatú), lehet arra, hogy adócsaló vagy, vagy éppen (ami sajnos sok emberre nem jellemző) arra, hogy valamiben jó vagy és megfelelően kamatoztattad a tudásod és elértél ezt-azt. Nem hiába teremtenek értéket bizonyos termékekkel. Oké, aláírom ismét, hogy a termékek folyamatosan vesztik az értéküket (tipikusan az "elhasználódás-törvénye", amikor van egy egy éves nyomtatód, tönkremegy, és drágább megcsináltatni, mint venni egy újat >> erről a tézisről doksi filmek is vannak...)

Nem véletlen kerül annyiba egy Mercedes, egy Armani öltöny, egy Tommy Hilfiger ing vagy Breitling óra, amennyibe.

Nos amit írsz az több esetben sem helytálló..
Pl. ha valaki kap ajándékba egy drága telefont, vagy kocsit, mert esetleg a szülei tehetősek stb..?
Azzal azt magyarázná, vagy mutatná a külvilág felé, hogy Ő valamit elért?
Másrészt kérdem én, ugyan kinek számít bármit is, hogy vad idegen emberek mit gondolnak róla?
Esetleg azoknak számíthat ez valamit, akik ingerszegény környezetben élnek..
Szerintem teljesen felesleges boncolgatni ezt a témát, mert több sebből vérzik, másrészt a topiknak sem a társadalmi kapcsolatok boncolgatásáról, megítéléséről kéne, hogy szóljon.

ps: Kérlek használd néha az "idézet gombot  :ima:

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: OnePlus 6
  • PDA ROM: OxygenOS 5.1.8
« Reply #552 Dátum: 2011, 12 06, 15:41:36 »

U.i.: Kereskedelem és Marketing szakos hallgató vagyok, és igenis, a mi dolgunk az (lesz), hogy bizonyos termékekhez különleges értéket csatoljunk. És eltaláltad, én hozzátenném az i4 használatához az általad elmondottakat. Ha ezt elhiteted az emberekkel, sokkal többen fognak konkrétan vágyni rá, mert ebben a nagy és szürke világban különlegesnek szeretnének tűnni. Egy olyan világban élünk, ahol (általánosíthatóan) egy sikeres üzletember drága öltönyben jár, luxusautóval, nagy TV-t néz, tágas házban lakik. És sokan, a kisebb "halak" közül szeretnék azt a benyomást elérni bizonyos cuccaikkal, hogy ne higyjék őket sem átlagosnak. Lehet ebbe a "hibába"(?) estem bele én is, mert elhiszem az előző kommentjeimben írtakat.
Szomorú, hogy erre megy a világ. Komolyan...

Én azt az embert tudom valamibe nézni, akinek akár kopottas a nadrágja/kabátja, van egy 6300-s Nokiája, de tud és szokott olvasni, el lehet vele beszélgetni vele a szépirodalomról, tudja, hogy miből idézet a 'sehonnai bitang ember' de esetleg nem tudja, hogy a D&G minek a rövidítése. Ő értékes ember.

Az olyanok, akiket ezen értékrend szerint tanítanak (úgy tűnik, nem tehetsz arról, hogy a lelketlenség átragad a személyiségedre is, hiszen az iskolában tanítják ezt veletek), azok egy lesznek a szürke konzumidióták, fogyasztógépek közül.
Akiknek egy vers elolvasása, egy opera megtekintése a dalszínházban, egy komolyzenei koncert meghallgatása, egy színházi előadás megtekintése, egy galériában egy kiállítás megtekintése nem szórakozást, nem élményt jelent, hanem kötelező, letudni való protokollt, azok sajnos így gondolkoznak.

Ha az első randim túl jól sikerül, akkor kb. veled egyidős gyerekem lenne, úgy látszik, feloldhatatlan az ellentét 25 év korkülönbség esetén...
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Darko_Samufan

• Vendég
« Reply #553 Dátum: 2011, 12 06, 16:17:10 »
Szomorú, hogy erre megy a világ. Komolyan...

Én azt az embert tudom valamibe nézni, akinek akár kopottas a nadrágja/kabátja, van egy 6300-s Nokiája, de tud és szokott olvasni, el lehet vele beszélgetni vele a szépirodalomról, tudja, hogy miből idézet a 'sehonnai bitang ember' de esetleg nem tudja, hogy a D&G minek a rövidítése. Ő értékes ember.

Az olyanok, akiket ezen értékrend szerint tanítanak (úgy tűnik, nem tehetsz arról, hogy a lelketlenség átragad a személyiségedre is, hiszen az iskolában tanítják ezt veletek), azok egy lesznek a szürke konzumidióták, fogyasztógépek közül.
Akiknek egy vers elolvasása, egy opera megtekintése a dalszínházban, egy komolyzenei koncert meghallgatása, egy színházi előadás megtekintése, egy galériában egy kiállítás megtekintése nem szórakozást, nem élményt jelent, hanem kötelező, letudni való protokollt, azok sajnos így gondolkoznak.

Ha az első randim túl jól sikerül, akkor kb. veled egyidős gyerekem lenne, úgy látszik, feloldhatatlan az ellentét 25 év korkülönbség esetén...

Ezért nem jó fórumban vitatkozni, nem is szeretek. Te nem ismersz engem, én sem ismerlek téged. Ha tudom előre, hogy egy irodalmakban jártas, színházkedvelő, galléria látogató értelmiségi vagy, bele sem kezdek a témába, mert teljesen más értékeket tartasz elfogadhatónak (a "rólatok" kialakult sem negatív, sem pozitív sztereotípiámból kiindulva), mint én, aki ki nem állhatja az operát vagy operetteket, alig olvas könyvet a kötelezőeken kívül, illetve másban találja a boldogságot, mint Te.
Ez adódhat nevelési, érdeklődési és generációs különbségekből is.
Mindazonáltal azt hiszem, Ti vagytok kevesebben. Ugyebár művelt vagy, tudod, hogy egyre elhalóban van a kézzel írott karácsonyi levél, a könyvek piacán sem A Pál utcai fiúk stílusú könyvek a bestsellerek. A társadalom az aktív fogyasztókra épül, a "vásárló robotokra", ahogy Te is kifejezted. A mai világ ettől forog, sajnos, nem sajnos.

Részemről, akkor a témát én is lezártnak tekintem.

U.i.: Most átolvastam még egyszer az üzeneted. Tudatosan vagy anélkül te is kategórizálod magad, azáltal, hogy azt állítod, szeretsz olvasni, szereted az operát és a színházakat. A legalapvetőbb példám erre a "fehér-, és kékgalléros" kifejezés. Az, hogy milyen ruhában dolgozol, máris besorol téged valahová, amilyen ruhában indulsz a színházba, ahogy fésülöd a hajad mind-mind árulkodik az életstílusodról. Apró kis momentumok, de a "tudománynak" már szinte mindenre van válasza, reakciója.

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #554 Dátum: 2011, 12 06, 17:02:14 »
Ezért nem jó fórumban vitatkozni, nem is szeretek. Te nem ismersz engem, én sem ismerlek téged. Ha tudom előre, hogy egy irodalmakban jártas, színházkedvelő, galléria látogató értelmiségi vagy, bele sem kezdek a témába, mert teljesen más értékeket tartasz elfogadhatónak (a "rólatok" kialakult sem negatív, sem pozitív sztereotípiámból kiindulva), mint én, aki ki nem állhatja az operát vagy operetteket, alig olvas könyvet a kötelezőeken kívül, illetve másban találja a boldogságot, mint Te.
Ez adódhat nevelési, érdeklődési és generációs különbségekből is.
Mindazonáltal azt hiszem, Ti vagytok kevesebben. Ugyebár művelt vagy, tudod, hogy egyre elhalóban van a kézzel írott karácsonyi levél, a könyvek piacán sem A Pál utcai fiúk stílusú könyvek a bestsellerek. A társadalom az aktív fogyasztókra épül, a "vásárló robotokra", ahogy Te is kifejezted. A mai világ ettől forog, sajnos, nem sajnos.

Részemről, akkor a témát én is lezártnak tekintem.

U.i.: Most átolvastam még egyszer az üzeneted. Tudatosan vagy anélkül te is kategórizálod magad, azáltal, hogy azt állítod, szeretsz olvasni, szereted az operát és a színházakat. A legalapvetőbb példám erre a "fehér-, és kékgalléros" kifejezés. Az, hogy milyen ruhában dolgozol, máris besorol téged valahová, amilyen ruhában indulsz a színházba, ahogy fésülöd a hajad mind-mind árulkodik az életstílusodról. Apró kis momentumok, de a "tudománynak" már szinte mindenre van válasza, reakciója.
Félreértettél.

Jól írtad kb., az én munkaruhám a frakk, délutánonként ill. matinékon a szmoking.
Ettől függetlenül imádom a kütyüket (többek szerint megszállott vagyok), szinte mindig a legújabb (és igen, sajnos általában a legdrágább)  van, iszonyatos pénzeket hagytam már ott mobiltelefonokért 1994 óta, de soha eszembe nem jutott és nem is fog, hogy amiatt, mert valakinek esetleg nem ilyenje van, hanem csak harmad/negyedannyiba kerülő, akkor én különb lennék, jogom lenne bármiben fentebb lévőnek tartani magamat. BÁRMIBEN!
Soha nem mernék olyat leírni (még ha úgy is lenne), hogy frusztrál, ha egy általam csórónak tartott, lenézett embernél ugyanolyan típusú készüléket látok, mint amiért én kiadtam sok-sok pénzt.

És ennek megfelelően nagyon lenézem azokat, akik ezen - általam elítélt - értékrend szerint élnek.

Meg kell érteni, hogy az, akinek negyedmilliós telefonja, tizenmilliós autója és 50+ milliós háza van, az is pontosan ugyanolyan büdöset hagy maga után a WC-ben!
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető ATom...

• DOUBLE CLUB
  • Navigáció / Navigation: iGO, de mostanában inkább Googlemaps
  • PDA: G900F + Note 10.1 2014
  • PDA ROM: G900FXXU01 (4.4.2) + N8000XXCMA2 (4.1.2)
« Reply #555 Dátum: 2011, 12 06, 17:07:14 »
...pontosan ugyanolyan büdöset hagy maga után a WC-ben!

És ugyanolyan mozdulatlan, hideg rothadó hulla lesz a föld alatt, ahova pont semmit nem visz magával...
Miért nincs tökéletes PDA???

Nem elérhető Over

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Sygic Aura
  • PDA: Samsung Galaxy S
  • PDA ROM: teamhacksung ICS-CM9 Build-17, Devil 1.1.6_BFS_VC
« Reply #556 Dátum: 2011, 12 06, 17:28:52 »
És ugyanolyan mozdulatlan, hideg rothadó hulla lesz a föld alatt, ahova pont semmit nem visz magával...

Na ez már szinte fokozhatatlan!  ;D

Nem elérhető ronq14

• PDA: Iphone 4s / Blackberry Bold 9780
  • PDA ROM: ios5 / os 6
« Reply #557 Dátum: 2011, 12 06, 17:40:12 »
Idézetet írta: Darko_Samufan link=topic=3922.msg401593#msg401593 date=1323108886

Nem?
[/quote

Igazából én is szeretem az egyedi dolgokat szeretem ha van egy jó telefonom és csak pár embernek van olyanja ártól függetlenül pl a htc sensation-t  nagyon kevés embernél látom sőt.. s2 tulajok pedig egyre sokasodnak ami érhető mert nagyon jó telefon:D

Nem elérhető sonyz7

• TOPIKGAZDA
  • PDA: Oneplus 5
  • PDA ROM: Oreo
« Reply #558 Dátum: 2011, 12 06, 17:45:18 »
Szkita nem-je, és ez egy elég tömör, és felesleges szócséplés nélküli korrekt vélemény!  :ok:

Darko_Samufan

• Vendég
« Reply #559 Dátum: 2011, 12 06, 17:47:28 »

Épp azért kell addig élvezni az életet, míg felette vagy!

Nem elérhető kamikaze77

• PDA: Note 4 N910C
« Reply #560 Dátum: 2011, 12 06, 19:42:58 »
Valóban félreértelmeztem! Nem áll rá a szemem a szifonra. :hmm:
Így már értem a felindultságodat! :) Hát ez tényleg felháborító és megtévesztő!.... Namégilyet! >:(

na mondjuk ezt azért nem biztos ,hogy elhiszem..... 4 nap meg 8 óra kijelző bekapcsolva... haggyuk már
okos legyél hülyéből sok van !! :)

Nem elérhető le_vente

• intoleráns robot, kukásdroid ;)
  • Navigáció / Navigation: Waze, Sygic, Navigon, iGO, iGO Primo, Be On Road
  • PDA: Note II, SGS2, Samsung Galaxy Mini 2, Samsung Tab3 WiFi, Asus A636N, Samsung Galaxy Young - All Rooted
  • PDA ROM: [4.4.2][NI1]Dr.Ketan Custom ROMV12, Agni kernel
« Reply #561 Dátum: 2011, 12 06, 19:52:25 »
na mondjuk ezt azért nem biztos ,hogy elhiszem..... 4 nap meg 8 óra kijelző bekapcsolva... haggyuk már

Nem figyeltél: az egy hibás akksis  szifon volt, háháháhá
- Azt mondják, elmebajban szenvedek.. De én nem szenvedek, élvezem minden percét...

- Adj neki tanácsot. Ha nem hallgat rád, hadd tanítsa meg a balsorsa. - japán közmondás

A SHAW-ELV: Építs ki olyan rendszert, amelyet hülyék is használni tudnak - csak hülyék fogják használni...

Nem elérhető Mordon

• PDA: Galaxy Note 3, iPad 3
  • PDA ROM: 4.4.2 (ENB4)
« Reply #562 Dátum: 2011, 12 06, 20:20:42 »
"Nem véletlen kerül annyiba egy Mercedes, egy Armani öltöny, egy Tommy Hilfiger ing vagy Breitling óra, amennyibe. "

Ezt nem vitatja senki, csupán apró probléma, hogy ebbe a sorba nem igen illik be a tucattermék Galaxy S II, vagy iPhone. Szóval innentől érthető, hogy mit akarsz mondani, csak érthetetlen, hogy miért kötöd össze egy olyan termékkel, amit ma már a szolgáltató fillérekért utánavág az embernek?
Nem véletlenül említettem a Vertut és a Tag Heuert, mivel ezek olyan márkák a mobil piacon, mint az Armani a divatvilágban, az, hogy ehhez a szinthez TE nem érsz fel, az két dolgot bizonyít, hogy valójában nem tartozol az elitbe és hogy alapvetően téves elképzeléseid vannak (akár a társadalmi elvárásokkal kapcsolatban, akár a saját értékrendeddel).

"U.i.: Kereskedelem és Marketing szakos hallgató vagyok, és igenis, a mi dolgunk az (lesz), hogy bizonyos termékekhez különleges értéket csatoljunk."

Mire te kikerülsz a suliból, itthon már az különleges érték lesz, ha a legtöbb ember a napi betevőt össze tudja kaparni :D szóval vagy te is a diplomás munkanélküliek sorát szaporítod, vagy tanulsz egy újabb, eladhatóbb szakmát, esetleg irány külföld (a cégünknél van most 4 gyakornok a szakmádból, első kézből hallom a panaszokat)...

Darko_Samufan

• Vendég
« Reply #563 Dátum: 2011, 12 06, 21:17:51 »
"Nem véletlen kerül annyiba egy Mercedes, egy Armani öltöny, egy Tommy Hilfiger ing vagy Breitling óra, amennyibe. "

Ezt nem vitatja senki, csupán apró probléma, hogy ebbe a sorba nem igen illik be a tucattermék Galaxy S II, vagy iPhone. Szóval innentől érthető, hogy mit akarsz mondani, csak érthetetlen, hogy miért kötöd össze egy olyan termékkel, amit ma már a szolgáltató fillérekért utánavág az embernek?
Nem véletlenül említettem a Vertut és a Tag Heuert, mivel ezek olyan márkák a mobil piacon, mint az Armani a divatvilágban, az, hogy ehhez a szinthez TE nem érsz fel, az két dolgot bizonyít, hogy valójában nem tartozol az elitbe és hogy alapvetően téves elképzeléseid vannak (akár a társadalmi elvárásokkal kapcsolatban, akár a saját értékrendeddel).

"U.i.: Kereskedelem és Marketing szakos hallgató vagyok, és igenis, a mi dolgunk az (lesz), hogy bizonyos termékekhez különleges értéket csatoljunk."

Mire te kikerülsz a suliból, itthon már az különleges érték lesz, ha a legtöbb ember a napi betevőt össze tudja kaparni :D szóval vagy te is a diplomás munkanélküliek sorát szaporítod, vagy tanulsz egy újabb, eladhatóbb szakmát, esetleg irány külföld (a cégünknél van most 4 gyakornok a szakmádból, első kézből hallom a panaszokat)...

Mindennek van felsőkategóriája. Erre céloztam. A telefon egy "kiegészítő", egy igen drága kiegészítő mindazokhoz, amiket az előbb beszéltünk. Elegáns öltönyhöz, drága autóhoz, nagymellű barátnőhöz, tágas házhoz. :) (telefont lehet előfuzetéssel venni, ugyanúgy mint autót, házat hitellel vagy lízinggel)
A középtávú céljaim már nem Magyarországon játszódnak.
Remélem már senki nem hozza fel ezt a témát, mert MEGVITATTUK!

Nem elérhető Maci70

• DOUBLE CLUB
  • PDA: Samsung A5+ Iphone 6
« Reply #564 Dátum: 2011, 12 06, 21:29:44 »
Kedves Előttem Szólok !
Egy kicsit mintha eltértetek volna a témától. Engedelmetekkel ezt tenném én is egy gondolat erejéig. Azt gondolom, hogy igazán az értékét akkor érezhetjük bárminek, ha tevékenyen részt vettünk abban, hogy az a valami (színházjegy, öltöny, okostelefon, iggen nagy tv, lakás) rendelkezésünkre álljon. Ha azt "csak" kapjuk higgyétek el más az érzés.
Próbálja ki mindenki, milyen is valamiért megdolgozni :oops:
Életed forgatókönyvében Te játszod a főszerepet ! Nem mindig hálás a szerep, de ez van :D

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
« Reply #565 Dátum: 2011, 12 06, 21:30:54 »
Remélem már senki nem hozza fel ezt a témát, mert MEGVITATTUK!
Én csak arra lennék kíváncsi, ki hogy képzeli el az életét egy lottó főnyeremény után.
Mit változtatna meg, mit venne, hogyan élne utána?
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #566 Dátum: 2011, 12 06, 21:33:37 »
Próbálja ki mindenki, milyen is valamiért megdolgozni :oops:
Áááá, ez nem vezet jóra :)
Egy brokernetből meggazdagodott valaki a BNET-XX-es rendszámú tizenmillás autójának áráért megdolgozott?
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Maci70

• DOUBLE CLUB
  • PDA: Samsung A5+ Iphone 6
« Reply #567 Dátum: 2011, 12 06, 21:37:44 »
Egy brokernetből meggazdagodott valaki a BNET-XX-es rendszámú tizenmillás autójának áráért megdolgozott?
Mindenkire rábízom mit is gondol a megdolgozni kifejezés alatt :)
Valószínűsítem, hogy Te is arra gondolsz amire én.
Életed forgatókönyvében Te játszod a főszerepet ! Nem mindig hálás a szerep, de ez van :D

Darko_Samufan

• Vendég
« Reply #568 Dátum: 2011, 12 06, 21:37:57 »

BNET-eset már én is láttam, itt is egy rövid lista róluk. :) "Nem szarral gurigáznak".

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #569 Dátum: 2011, 12 06, 22:19:23 »
BNET-eset már én is láttam, itt is egy rövid lista róluk. :) "Nem szarral gurigáznak".

Egyetlen jófej a BNET-08 :)
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
« Reply #570 Dátum: 2011, 12 06, 22:44:47 »

Na ezt nevezem kínlódásnak és szerintem egyáltalán nincsenek feljebb azok a "márkák". Nézzük pl. a luxustelefonokat. Ronda, giccses, számomra értéktelen arannyal és egyebekkel díszítve. Igen, értéktelen, nekem az arany csak annyiban különbözik a vastól, hogy más a színe, meg puhább az anyaga. Ugyanígy vagyok az összes drágakővel. Ez a véleményem, nem tudok használni semmire egyiket sem. Ezek azért vannak, hogy a sok pénzükkel értelmes dolgot kezdeni nem tudó emberek vehessenek még valamit...

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
« Reply #571 Dátum: 2011, 12 06, 22:48:22 »
Én csak arra lennék kíváncsi, ki hogy képzeli el az életét egy lottó főnyeremény után.

Nagyjából semmit különös változás nem lenne nálam. A családban és az ismerősök között szétosztanám egy részét, egy másik részét befektetném. Nyilván még annyi, hogy a tervezett dolgaimat hamarabb befejezném, de ugyanazt csinálnám továbbra is, amit eddig. Na jó, talán néha elmennénk egy kis táskával valamerre nyaralni, bár nem szeretek hosszú ideig utazni... Igaz, közben meg lehet állni. :)

Nem elérhető le_vente

• intoleráns robot, kukásdroid ;)
  • Navigáció / Navigation: Waze, Sygic, Navigon, iGO, iGO Primo, Be On Road
  • PDA: Note II, SGS2, Samsung Galaxy Mini 2, Samsung Tab3 WiFi, Asus A636N, Samsung Galaxy Young - All Rooted
  • PDA ROM: [4.4.2][NI1]Dr.Ketan Custom ROMV12, Agni kernel
« Reply #572 Dátum: 2011, 12 07, 08:54:34 »

Hát, szerintem meg. Más módon, kevesek számára adott lehetőségeket kihasználva.
(Biztos, hogy tudsz mondani olyat, aki kevésbé érdemli meg a fizetését. Bár ne tudnánk…)

Az más kérdés, mennyire marad ember utána.

Saját példámat tudom, fiatalon rengeteg pénzhez jutottam ilyen-olyan módon és azt gondoltam, különb ember vagyok másoknál. Mára kevesebb jut, de felnőttem, kialakult egy majdnem becsületes (nem teljesen, olyan nincs) ember belőlem, emiatt ma is az a véleményem, hogy sokaknál különb vagyok, hehe.

Itt az a lényeg -  és ezzel középre állok, mert mindkettőtöknek igaza van - hogy milyen az az ember.
Nekem nem zavaró, ha valaki normális a megszerzett javaival, de aki felvág vele, az igen.
Aki a luxusterepjárójával azt hiszi, mindent megengedhet magának az utakon, az olyan ember, aki a telefonját villogni veszi, de egy ikont nem tud arrébb tenni rajta (ismerek ilyet), az is "olyan" nekem.

Én simán bindzsizem, nem fogom szégyellni, kifizettem. (Ritka a helyzetem, sehova semmilyen tartozásom, hitelem nincs)

Pl. tegnap az orvosi váróban, ahol anyámra vártam, végre volt egy kis időm ketyerészni, mást nem zavarva megteszem, igen. Volt egy férfi még ott, neki iPhone-ja volt, kulturáltan elővette, mikor kellett, tudott vele viselkedni, ellentétben néhány tini-, meg gazemberrel, akik addig forognak vele, amíg mindenki láthatja, mit vettek, sokszor részletre, túlvállalva magukat, mert ilyet is ismerek. Sőt, a kedvencem az, aki eladta a családi házát és albérletbe költözött, de Mercedes-t vett, hogy menősködjön.
Sok éve volt egy vicces esetem: metro-n utaztam, volt akkor is pár telefonom, ez 2006-ban volt, kerestem egy számot talán és azért elő kellett vennem a 6310i helyett a 7650-et, ezt látva egy kismajomnak elő kellett vennie az ő P800-asát, megmosolyogtam, ahogy billeg vele, ha még P900 lett volna legalább… Mondom, nézzük, mit szól, ha kettényitom neki az Uni-t, látni kellett volna azt az arcot, hülyére röhögtem magam rajta.

Nekem csak az ember számít, az pedig a javai nélkül mérendő, de semmi bajom avval, ha valaki büszke arra, amit megszerzett, de tud emberként viselkedni továbbra is.
- Azt mondják, elmebajban szenvedek.. De én nem szenvedek, élvezem minden percét...

- Adj neki tanácsot. Ha nem hallgat rád, hadd tanítsa meg a balsorsa. - japán közmondás

A SHAW-ELV: Építs ki olyan rendszert, amelyet hülyék is használni tudnak - csak hülyék fogják használni...

Lacus_

• Vendég
« Reply #573 Dátum: 2011, 12 07, 10:49:59 »
Én bele se gondolok, tuti szívinfarktust kapnék és abban a pillanatban megdöglenék  ;) :D :D

Nem elérhető doongoo

• JB Fan
  • Navigáció / Navigation: 3 betűs, Google Maps
  • PDA: Jiayu G4 Advanced
  • PDA ROM: etotalk, rooted
« Reply #574 Dátum: 2011, 12 07, 11:02:41 »

Apple érdemei léteznek, de nem úgy, ahogyan te elképzeled, nélküle is létezne sok minden ugyanúgy, eredeti ötletük kevés volt.
Talán az egyablakos böngésző, a korlátozottság, a szemétség, meg az az ócska és nevetséges egér. Akinek ők a királyok, azon nem lehet segíteni. Mára alig van még lopott ötletük is, egy ócska patent-troll cégként végzik, vak, aki nem látja. Eszemben sincs a Samsung-ot ezen az analógián isteníteni, pedig lenne miért, de az ilyesmit meghagyom a hozzád hasonlóknak én inkább élvezem mindig azt, ami a jó, sőt én meg is veszem magamnak!

Folytatod továbbra: butaságokat beszélsz, óriás tévedésekben vagy és ferdítesz.
Nélkülem teszed, nem vagyok ápoló. Se energiám, se értelme tételesen javítani az elmédbe beégett tévedéseket. Amiknek persze magad is utánanézhetnél, mert megint kellene! De akkor csak megint csendben lapítanál abban a témában és kezdenéd elölről a többi sületlenséggel.

De ne hagyd abba, érdekes látni, mennyi marhaságot tudsz összehordani, komoly rajongótáborod van!
Vidám Hétköznap....

Pá!

nov 28-tól idáig bírtad szó nélkül mordon barátunkat? :)