2024, 11 24, 16:41:50
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: SGS2 vagy Iphone4?  (Megtekintve 118922 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető xedamen

• Nem: Férfi
  • PDA: Galaxy S4 i9505
  • PDA ROM: XXUBMH1
Re: SGS2 vagy Iphone4?
« Reply #600 Dátum: 2012, 01 05, 15:18:46 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Ez nagyon egyszerű.
Mert aki megengedheti magának, aki különbnek akar látszani, annak egy jóleső érzés, hogy megengedheti magának azt, hogy ennyit kiadjon egy valamiért.
LEHET, hogy nem ér annyit (sőt, 1000%, hogy nem), de az érzés számít.

A prémium készülékhez prémium-árú tartozékok is járnak, ez logikus.

Apple iPad SmartCover 10.990 Ft
Galaxy Tab 10.1 tok 15.990 Ft

Utobbinak semmi funkcionalitása nincs, csak beletolod és kész. Nem tudod állványként használni, nem zárja le a kijelződet :)

Vagy mondjuk a következő példa

Akkor hogy is van ez a felhasználók lehúzása? :)
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető nbee

• Navigáció / Navigation: 3 betűs
  • PDA: Samsung Galaxy S II (GT-9100) || Galaxy TAB 10.1 (P-7500)
  • PDA ROM: ROM: stock 4.1.2 || ROM:XWLA1
« Reply #601 Dátum: 2012, 01 05, 17:02:09 »
Apple iPad SmartCover 10.990 Ft
Galaxy Tab 10.1 tok 15.990 Ft

Utobbinak semmi funkcionalitása nincs, csak beletolod és kész. Nem tudod állványként használni, nem zárja le a kijelződet :)

Vagy mondjuk a következő példa

Akkor hogy is van ez a felhasználók lehúzása? :)

Mondom, ezt nehezen hiszem el és tettem egy próbát ezzel:  :google2:

tab tok eredeti és bőr!!! -> 9.299 Ft  You are not allowed to view links. Register or Login
tab tok állítható -> 10.299 Ft  You are not allowed to view links. Register or Login

smart cover bőr!!! (nem Poliuretán) -> 20.201 Ft You are not allowed to view links. Register or Login

A dokkolókat már meg sem nézem inkább...
Nem Samsung fan vagyok, csak nem akartam elhinni, hogy Iphone-hoz valamit olcsóbban lehet venni, mint bármi más konkurens termékhez (készüléket is beleértve). Ezzel nem minősíteni akarok, de a feni összehasonlítást egy kicsit ferdítettnek érzem.... (bocsánat)

régi időkre:

Nem elérhető xedamen

« Reply #602 Dátum: 2012, 01 06, 11:49:19 »
Mondom, ezt nehezen hiszem el és tettem egy próbát ezzel:  :google2:

tab tok eredeti és bőr!!! -> 9.299 Ft  You are not allowed to view links. Register or Login
tab tok állítható -> 10.299 Ft  You are not allowed to view links. Register or Login

smart cover bőr!!! (nem Poliuretán) -> 20.201 Ft You are not allowed to view links. Register or Login

A dokkolókat már meg sem nézem inkább...
Nem Samsung fan vagyok, csak nem akartam elhinni, hogy Iphone-hoz valamit olcsóbban lehet venni, mint bármi más konkurens termékhez (készüléket is beleértve). Ezzel nem minősíteni akarok, de a feni összehasonlítást egy kicsit ferdítettnek érzem.... (bocsánat)

Arról tehet valaki, hogy a Samsung bőrt ad csak ? :P Én csak leírtam az első kettőt, amit találtam :)
A dokkolókat, pedig megnézhetted volna (gondoltam meg is tetted, csak azt már nem akartad leírni, hogy igazam volt...)
Ha már vetted a fárattságot, hogy utána néztél a tokoknak, két kattintásba belehaltál volna, tényleg :)

Ok, csá
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető le_vente

• intoleráns robot, kukásdroid ;)
  • Navigáció / Navigation: Waze, Sygic, Navigon, iGO, iGO Primo, Be On Road
  • PDA: Note II, SGS2, Samsung Galaxy Mini 2, Samsung Tab3 WiFi, Asus A636N, Samsung Galaxy Young - All Rooted
  • PDA ROM: [4.4.2][NI1]Dr.Ketan Custom ROMV12, Agni kernel
« Reply #603 Dátum: 2012, 01 06, 13:15:11 »
Arról tehet valaki, hogy a Samsung bőrt ad csak ? :P Én csak leírtam az első kettőt, amit találtam :)
A dokkolókat, pedig megnézhetted volna (gondoltam meg is tetted, csak azt már nem akartad leírni, hogy igazam volt...)
Ha már vetted a fárattságot, hogy utána néztél a tokoknak, két kattintásba belehaltál volna, tényleg :)

Ok, csá

Ha nem is két kattintás, de íme egy, rendelhető mondjuk csak:
Fogyasztói ár:  8.026 Ft

no comment...
- Azt mondják, elmebajban szenvedek.. De én nem szenvedek, élvezem minden percét...

- Adj neki tanácsot. Ha nem hallgat rád, hadd tanítsa meg a balsorsa. - japán közmondás

A SHAW-ELV: Építs ki olyan rendszert, amelyet hülyék is használni tudnak - csak hülyék fogják használni...

Nem elérhető ATom...

• DOUBLE CLUB
  • Navigáció / Navigation: iGO, de mostanában inkább Googlemaps
  • PDA: G900F + Note 10.1 2014
  • PDA ROM: G900FXXU01 (4.4.2) + N8000XXCMA2 (4.1.2)
« Reply #604 Dátum: 2012, 01 06, 13:52:43 »
Most komolyan bőr/nembőr tokokon vitáztok???  :shock:
Miért nincs tökéletes PDA???

Nem elérhető le_vente

• PDA: Note II, SGS2, Samsung Galaxy Mini 2, Samsung Tab3 WiFi, Asus A636N, Samsung Galaxy Young - All Rooted
« Reply #605 Dátum: 2012, 01 06, 14:01:42 »
Most komolyan bőr/nembőr tokokon vitáztok???  :shock:

Nem, ez rosszabb, már korrektségről...
 :hmm:
- Azt mondják, elmebajban szenvedek.. De én nem szenvedek, élvezem minden percét...

- Adj neki tanácsot. Ha nem hallgat rád, hadd tanítsa meg a balsorsa. - japán közmondás

A SHAW-ELV: Építs ki olyan rendszert, amelyet hülyék is használni tudnak - csak hülyék fogják használni...

Nem elérhető Lajovial

• Navigáció / Navigation: CNS Globe HD - Primo 2 Truck
  • PDA: SGS2 / ST15i Xperia Mini / Imito MX1 / Measy U2C
  • PDA ROM: Wanam 14.1-Dori 8.43 / CM9 / gyári 4.1.1 / Finless 1.7c
« Reply #606 Dátum: 2012, 01 08, 15:47:53 »
Sziasztok!

Olvasgatom ezt a topikot, és bár a témát jónak tartom, a megközelítéssel nem értek egyet. Mintha csillogó szemmel magyaráznám a vadász haveromnak, hogy fekszik a kanyarban az új Porsche, aztán lehülyézném, mert szerinte a Niva akkor is jobb autó. Pedig egyikünknek sincs igaza. Mindkét autó egy rakás sz., mert  leghamarabb egy Ferrari láttán esik le a lányokról a bugyi. Ultragááz. Lehet, hogy az Iphone többet él egy töltéssel, de ha lakásban, autóban élem az életem, akkor ez mennyire érdekel engem? Anno kritizálták az SGS -t, mert nincs benne vaku. Engem ez sem érdekelt, mert nem használtam fényképezésre. Persze örülök, hogy az S2 -ben van, mert a zseblámpa az cuuul. Egyik barátom kérdezte tőlem, elégedett vagyok-e az SGS -el, mert esetleg ő is venne. Ismerem a szokásait, ezért azt mondtam, hogy gondolja meg, mert  ezzel nem fog tudni vezetés, vagy tárgyalás közben, asztal alatt üzenetet írni. Neki az SGS és az Iphone is szar. Szvsz ez a téma a használati utasításokban nem szereplő, tapasztalatokon alapuló, egyszerű összehasonlításról kéne szóljon, és az olvasóra bízni, hogy a saját felhasználói igénye szerint ítéljen. Én már döntöttem, és eddig nem bántam meg. De e döntésemtől nem érzem magam agymosott, zöld sapkás robotnak. Ez nem az Élet, csak két tárgy! Miért nem lehet ezt a kérdést fikázódás nélkül kezelni?  Engem előítélet nélkül érdekel, hogy valaki miért választotta ezt, vagy azt. Nyitott maradtam bármilyen irányból érkező, hasznos infó befogadására. Találtam pl. a laggolással kapcsolatban egy (számomra) informatív írást. Nem akarok más fórumra hivatkozni. Ha érdekel valakit, nézze meg a gugli első találatát az ANDROID PRIORITÁS szavakra.
Miért "smooth"-abb az IOS mint az Android?

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: OnePlus 6
  • PDA ROM: OxygenOS 5.1.8
« Reply #607 Dátum: 2012, 01 08, 17:45:56 »
Sziasztok!

Olvasgatom ezt a topikot, és bár a témát jónak tartom, a megközelítéssel nem értek egyet. Mintha csillogó szemmel magyaráznám a vadász haveromnak, hogy fekszik a kanyarban az új Porsche, aztán lehülyézném, mert szerinte a Niva akkor is jobb autó. Pedig egyikünknek sincs igaza. Mindkét autó egy rakás sz., mert  leghamarabb egy Ferrari láttán esik le a lányokról a bugyi. Ultragááz. Lehet, hogy az Iphone többet él egy töltéssel, de ha lakásban, autóban élem az életem, akkor ez mennyire érdekel engem? Anno kritizálták az SGS -t, mert nincs benne vaku. Engem ez sem érdekelt, mert nem használtam fényképezésre. Persze örülök, hogy az S2 -ben van, mert a zseblámpa az cuuul. Egyik barátom kérdezte tőlem, elégedett vagyok-e az SGS -el, mert esetleg ő is venne. Ismerem a szokásait, ezért azt mondtam, hogy gondolja meg, mert  ezzel nem fog tudni vezetés, vagy tárgyalás közben, asztal alatt üzenetet írni. Neki az SGS és az Iphone is szar. Szvsz ez a téma a használati utasításokban nem szereplő, tapasztalatokon alapuló, egyszerű összehasonlításról kéne szóljon, és az olvasóra bízni, hogy a saját felhasználói igénye szerint ítéljen. Én már döntöttem, és eddig nem bántam meg. De e döntésemtől nem érzem magam agymosott, zöld sapkás robotnak. Ez nem az Élet, csak két tárgy! Miért nem lehet ezt a kérdést fikázódás nélkül kezelni?  Engem előítélet nélkül érdekel, hogy valaki miért választotta ezt, vagy azt. Nyitott maradtam bármilyen irányból érkező, hasznos infó befogadására. Találtam pl. a laggolással kapcsolatban egy (számomra) informatív írást. Nem akarok más fórumra hivatkozni. Ha érdekel valakit, nézze meg a gugli első találatát az ANDROID PRIORITÁS szavakra.
Milyen korrekt hozzáállás! Le a kalappal!
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető le_vente

« Reply #608 Dátum: 2012, 01 08, 19:24:12 »
Sziasztok!

Jó cikk, érdekes téma.
Itt is erről van szó, érdemes a kommenteket is elolvasni.

Mivel létező probléma, engem is érdekel, mikortól mondhatjuk azt, hogy már nem jelentős. Ma egyelőre a governorok manipulálásával csökkenthető a dolog, bár az meg valóban az akksiidő rovására megy/mehet.

Itt egy cikk erről:

Nem elérhető xedamen

« Reply #609 Dátum: 2012, 01 30, 12:08:06 »
Hogy lássátok, mennyire nem vagyok elfogult (bár aki ismer tudja, hogy nem vagyok pl.: Mocó), leírnám negatív tapasztalatomat :)

Ugyebár több, mint egy hete kint van a JailBreak 4s-hez. Október óta megvettem magamnak mindent, amire szükségem van, sőőőőt... Rengeteg játékot (amiből 3-mal játszom) csomó felesleges programot és a többi.

Idegesít kicsit, hogy bármerre megyek, nem tudok leszedni egy mp3-at, vagy YouTube videót. Persze ott vagy az iTunes a telón is, de egyszer vettem eddig zenét, az is 397 Ft volt (kösszcsá) soha többet.
Szinkronizálással különösebb bajom nincs, mivel vettem decemberben egy MacBook Pro-t. Megjegyezném első dolgom volt feltenni rá a Windows 7-et, de azóta is csak akkor kapcsolom be Win-nel, ha játszani szeretnék olyannal, ami nincs Mac-re, vagy ha van, akkor is inkább Win-en játszom, mert a videókártyának ad több, mint 1 Gb RAM-ot :):)
Tehát Mac-en nyitva van mindig az iTunes háttérben, WiFi-n megy a szinkron, ezzel no problem.

Még mindig szivatnak a bluetooth-os képküldéssel ismerőseim, de ilyenkor lazán visszavágom, hogy elküldöm e-mailben.. Jah, hogy neked nincs mobilneted, Ohhhhw szegééény o.O  :taps:

Visszakanyarodva tehát, kijött a JailBreak. Megcsináltam. Átlátszóvá tettem a Notifiction bar-t, tettem bele WiFi, 3G stb kapcsolót, zenelejátszó widgetet. A Dock-ot megcsináltam szép döntöttre, ikonokon alakítgattam. Beállítottam, hogy a hangerőgombokkal tudjak zenét léptetni/indítani. Zárgomb dupla nyomással zseblámpa kapcsoljon be és még rengeteg sok-sok kis apróság, ami hiányzik a rendszerből. Tört programot egyet sem tettem fel, mint említettem megvettem mindent már addigra.

JB-vel érezhetően lassabb volt az egész rendszer. De ez még semmi. Akinek volt már JB-elt iCucc-a az tudja, hogy néha megborul, SafeMode-ként működik, rá kell nyomni a Respring-re és kész, minden jó. Ahhan, csak ez akkor gáz ha Respring után megint SafeMode és megint és megint. Tehát tegnap tehettem újra az egész mindenséget :/
JB-s mentést nem akartam visszatenni, sokan írták, hogy megbolondítja. Tehát, mintha vadi új kütyüm lenne, FruitNinja 1118-as Arcade-os rekordom is ugrott -.-  >:(

Tudom ez nem az Apple hibája, de számomra negatívum, mert lehet nem laggol, nem akad, nem fagy, de macerásabb helyreállítani, mint egy droidot :(

Heti 1x eldobja a hálózatot a teló, a kamerája közel sem olyan jó, mint híresztelik (jónak jó, meg lehet jobb, mint a többi mobileszközé, de azért nem olyan, mint a Keynote-on)

Kicsit hiányzik a modding, rom stb, de ugyanakkor szeretem, hogy Októbertől mostanáig meg volt mindenem, nem kellett újraraknom, csak használnom és kész.

Az üvegen van már kis sérülés (elöl-hátul fóliás pedig) és a "saválló aluminuim"-on is van 1-2 karc.

Nem is tudom mit írhatnék még róla. Kezdem úgy vélni, hogy veszek majd egy iPad 3-at, telefonnak meg vagy egy bivaly erős HTC-t vagy Sony Xperia S :)
Samsunggal sincs bajom, de nem tetszik, hogy ennyire elárasztja a piacot gagyi telefonokkal is, mellette a Galaxy S II-ből is van 3-4 verzió :/
Sony kiegészítők (pl.: SmartWatch) nagyon bejönnek :) Tudom, nem csak Sony-val működik, de az Xperia S nem lett olyan rossz :) Bár várok egy 12-16 Mp-eles (nem, nekem nem számít a megapixel, de ha már csinált WinPhone-osba 16 megapixeleset, várható androidos is) Dr. Dre (beats)-es HTC-t :)
Samsungban sem csalódtam, azt kaptam, amiért fizettem, de egy HTC Zeta-nak ki tudna ellenállni ?? :)

Bocsi a hosszú hozzászólásért, de már régen írtam, ennyi járt :)

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
« Reply #610 Dátum: 2012, 01 30, 12:22:07 »

Idegesít kicsit, hogy bármerre megyek, nem tudok leszedni egy mp3-at, vagy YouTube videót.

Visszakanyarodva tehát, kijött a JailBreak.
És ezzel egyidőben meg is oldódott a youtube letöltés, nem?
Örülök, hogy Te is osztod a véleményemet, miszerint telefonnak androidos, tabletnek ipad 2-3 :)

Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető xedamen

« Reply #611 Dátum: 2012, 01 30, 13:30:45 »
És ezzel egyidőben meg is oldódott a youtube letöltés, nem?
Örülök, hogy Te is osztod a véleményemet, miszerint telefonnak androidos, tabletnek ipad 2-3 :)

Igen megoldódott, aztán ugye összeomlott az egész  >:(

Bejön valami durva androidos tella, akkor cserebere lesz :D

Nem elérhető Mordon

• PDA: Galaxy Note 3, iPad 3
  • PDA ROM: 4.4.2 (ENB4)
« Reply #612 Dátum: 2012, 01 30, 13:46:32 »
"Idegesít kicsit, hogy bármerre megyek, nem tudok leszedni egy mp3-at, vagy YouTube videót."

Több tucat downloader van a Store-ban, ami pont ilyesmire van kitalálva (az Atomic Browser meg alapból tud letölteni), ha meg külsős lejátszót használsz, akkor oda másolgatod iFile-al az mp3-akat, ahova csak akarod, nem kell szinkronizálnod.

"Tehát tegnap tehettem újra az egész mindenséget :/
JB-s mentést nem akartam visszatenni, sokan írták, hogy megbolondítja. Tehát, mintha vadi új kütyüm lenne, FruitNinja 1118-as Arcade-os rekordom is ugrott -.-  >:("

Miért nem mentetted el? Ehhez még jailbreak sem kell.
Az alkalmazás sandboxát elmented és az újra telepített alá visszamásolod a Documents és Preferences mappát.

Ez nem droid, itt minden elmenthető és visszaállítás után még működik is.

De még most sincs semmi veszve. Letöltöd az iPhone Backup Extractort: You are not allowed to view links. Register or Login

Ezzel ki tudod csomagolni a kívánt alkalmazásod mentését az iTunes backupból és iPhone Explorerrel You are not allowed to view links. Register or Login bemásolod a készülékre a telepített alkalmazás alá és örülsz a visszaszerzett pontszámodnak :).

"Tudom ez nem az Apple hibája, de számomra negatívum, mert lehet nem laggol, nem akad, nem fagy, de macerásabb helyreállítani, mint egy droidot :("

Mivel, hogy droidon sok esetben nem lehet ilyesmit helyreállítani, iOS-en meg igen, ez csak annak tudható be, hogy még nem eléggé ismered a rendszert.
Engem éppen Androidon zavar, hogy nincs lehetőség egy normális backup készítésére, ami rendszerfüggetlenül mindent lement és hibátlanul vissza is állít (akár kézzel is).

"Kicsit hiányzik a modding, rom stb"

Kernelt nem fogsz rajta cserélgetni, de minden másba belepiszkálhatsz, csak kicsit több tudás kell hozzá.

" a "saválló aluminuim"-on is van 1-2 karc."

Az sosem volt alu, mivel acél :D

Nem elérhető xedamen

« Reply #613 Dátum: 2012, 01 30, 14:05:05 »
"Idegesít kicsit, hogy bármerre megyek, nem tudok leszedni egy mp3-at, vagy YouTube videót."

Több tucat downloader van a Store-ban, ami pont ilyesmire van kitalálva (az Atomic Browser meg alapból tud letölteni), ha meg külsős lejátszót használsz, akkor oda másolgatod iFile-al az mp3-akat, ahova csak akarod, nem kell szinkronizálnod.

"Tehát tegnap tehettem újra az egész mindenséget :/
JB-s mentést nem akartam visszatenni, sokan írták, hogy megbolondítja. Tehát, mintha vadi új kütyüm lenne, FruitNinja 1118-as Arcade-os rekordom is ugrott -.-  >:("

Miért nem mentetted el? Ehhez még jailbreak sem kell.
Az alkalmazás sandboxát elmented és az újra telepített alá visszamásolod a Documents és Prefereces mappát.
Ez nem droid, itt minden elmenthető és visszaállítás után még működik is.

De még most sincs semmi veszve. Letöltöd az iPhone Backup Extractort: You are not allowed to view links. Register or Login

Ezzel ki tudod csomagolni a kívánt alkalmazásod mentését az iTunes backupból és iPhone Explorerrel You are not allowed to view links. Register or Login bemásolod a készülékre a telepített alkalmazás alá és örülsz a visszaszerzett pontszámodnak :).

"Tudom ez nem az Apple hibája, de számomra negatívum, mert lehet nem laggol, nem akad, nem fagy, de macerásabb helyreállítani, mint egy droidot :("

Mivel, hogy droidon sok esetben nem lehet ilyesmit helyreállítani, iOS-en meg igen, ez csak annak tudható be, hogy még nem eléggé ismered a rendszert.

"Kicsit hiányzik a modding, rom stb"

Kernelt nem fogsz rajta cserélgetni, de minden másba belepiszkálhatsz, csak kicsit több tudás kell hozzá.

" a "saválló aluminuim"-on is van 1-2 karc."

Az sosem volt alu, mivel acél :D

1. Azért nem mentettem, mert ez Apple. Droidnál mentettem volna, de gondolja az ember, itt föllösleges külön belenyúlkálni. Főleg, mivel 5 hónapot vártunk a JailBreak-re, azt hittem stabilabb lesz.

2. Az iFile-hoz tudtottam JailBreak kell, és az általad említett több tucat mp3 letöltőből az összes csak parasztvakítás és kamu (elég az értékeléseket elolvasni)

3. Droidon mit is nem lehet helyreállítani? Boccs, de mikor meghal a telefonod, elszáll az IMEI számod, nem lehet bekapcsolni, mikor több óra szenvedés után kínai ROM-mal bekapcsol, de nem veszi be a SIM kártyád és utána helyre állítod, úgy, hogy olyan lesz, mint új korában, akkor az mi? iPhone-on nem tudsz ilyet szerintem :)

4. Acél ide vagy oda a sz*r, f*s 2 forintos műanyag a Galaxy S-en/II-n semmi baja nem volt, erre ez meg csesződik. Pedig elvileg az anyagok miatt ennyire nehéz és drága...

Az első 4 magosnormálisabb droidra váltok :)
1.5-2 év androiddal azért még bennem van. Sok dolog nem hiányzik, de több minden igen.

S biztos jobban ismered a rendszert, mint én, nem vitatom. Anno én is bele-bele nyúlkáltam, témát szerkesztettem és a többi. De már ez az egész nem vonz. Használni szeretném, meg USER szinten hekkelgetni. Tehát nem 66 féle könytárba belemenni, és kimenteni a mentéseimet, hanem mondjuk Cydia-ból tweak-eket telepíteni.

Mint Androidnál! Naponta újraraktam, más ROM-okat próbálgattam, esetleg némelyiknek bele-bele nyúltam a témájába.

De köszönöm a linket a kimentéshez, szenvedni mindenesetre nem fogok vele. Van GameCenter, ott megmarad minden.

Egyre jobban érdekel mit hoz a MWC :)
Persze ha kijön az iPhone 5, amilyen hülye vagyok azt is venni fogok, de hát ez van  :oops: Ilyen vagyok  :oops:

U.i.: Már vártalak :)

Nem elérhető Mordon

« Reply #614 Dátum: 2012, 01 30, 14:30:13 »
"1. Azért nem mentettem, mert ez Apple. Droidnál mentettem volna"

és mivel ez Apple, így neked nem is kell mentened, elmenti magától, ott figyel a gépeden a mentés :)

"mivel 5 hónapot vártunk a JailBreak-re, azt hittem stabilabb lesz."

A jailbreak stabil is, a hiba a billentyűzet és a szék között keresendő :D
JB után ott a nagy szabadság, de itt is mint droidon élni lehet vele, nem visszaélni, ha nem értesz a dolgokhoz, akkor seperc alatt két vállra tudod fektetni a rendszert, mert nincs korlát.
Persze ehhez idő és tapasztalat (vagy jó sok utánolvasás kell), gondolom az Androidos tapasztalataidat sem a kisújjadból szipkáztad.

"Az iFile-hoz tudtottam JailBreak kell, és az általad említett több tucat mp3 letöltőből az összes csak parasztvakítás és kamu (elég az értékeléseket elolvasni)"

Kamu, vagy sem nálam hiba nélkül lejönnek az mp3-ak a böngészőben.

"3. Droidon mit is nem lehet helyreállítani?"

Konkrétan elég sok mindent.

Vagy használsz külsős megoldásokat (Titanium, MyBackup stb.), de az ezzel lementett alkalmazások jó része visszaállítás után vagy instabil lesz, vagy el sem indul, vagy használsz nandroid backupot, de azzal meg teljes mentést végzel ami nem teszi lehetővé, hogy csak adott alkalmazást, vagy csak az alkalmazásokat állítsd vissza rendszerverziótól függetlenül. Az más kérdés, hogy gyakran még a MyBackuppal visszaállított alkalmazásban is minden újra be kell állítgatni kézzel.

Arról nem is beszélve, hogy bármelyik lehetőséghez kötelező a rootolás, míg iOS-en még a kézzel visszamásolgatáshoz sem kell jailbreak.

"Boccs, de mikor meghal a telefonod, elszáll az IMEI számod, nem lehet bekapcsolni, mikor több óra szenvedés után kínai ROM-mal bekapcsol, de nem veszi be a SIM kártyád és utána helyre állítod, úgy, hogy olyan lesz, mint új korában, akkor az mi? iPhone-on nem tudsz ilyet szerintem :)"

Igen, iPhone-t nem tudsz ilyen állapotba hozni normál esetben :D
Ha meg kifekteted jb-s szeméttel, akkor egy Restore pár perc alatt visszahozza az élők sorába, nem kell bűvészkedni.

"4. Acél ide vagy oda a sz*r, f*s 2 forintos műanyag a Galaxy S-en/II-n semmi baja nem volt, erre ez meg csesződik."

Gondolom azért lett csupa karc az SGS II-m "búbja", pedig mint a hímes tojásra vigyáztam rá.

"Az első 4 magosnormálisabb droidra váltok :)"

Előbb legyen végre olyan alkalmazás, ami akár a két magot is munkára tudja fogni :D, sajna droidon erre még sokat kell várnod.

"1.5-2 év androiddal azért még bennem van. Sok dolog nem hiányzik, de több minden igen."

Nálam ez sokszor éppen fordítva van, nekem pont androidról hiányzik sok dolog, mert 2-3 évnyi iOS használat után sok dolog természetessé vált.

"Használni szeretném, meg USER szinten hekkelgetni. Tehát nem 66 féle könytárba belemenni, és kimenteni a mentéseimet, hanem mondjuk Cydia-ból tweak-eket telepíteni."

Hát nem tudom, egy játékállás visszamásolása nekem egyetlen platformon sem számított hacknek, vagy komolyabb problémának.

"Egyre jobban érdekel mit hoz a MWC :) "

Engem hidegen hagy.
Jöjjön ki végre az ICS Note-ra és ezzel elvagyok az új iPhone-ig most már (azt, hogy nagyjából mi lesz benne, rövidesen az iPad 3 révén úgyis megtudjuk).

Sajnos azt látom, hogy a szoftver ezen a platformon messziről kullogva követi csak a hardveres fejlődést. Így jöhet akármilyen szuper hardver, a rendszer és az alkalmazások képtelenek kihasználni a bennük rejlő lehetőségeket.

"Persze ha kijön az iPhone 5, amilyen hülye vagyok azt is venni fogok, de hát ez van  :oops: Ilyen vagyok  :oops:"

Én is ilyen vagyok :D

"U.i.: Már vártalak :)"

Tudom, nem akartam csalódást okozni ;)
De kérlek, ne vedd ezt vitának, csupán beszélgetésnek, nem szeretnék flame-et.

Nem elérhető xedamen

« Reply #615 Dátum: 2012, 01 30, 15:06:12 »
"1. Azért nem mentettem, mert ez Apple. Droidnál mentettem volna"

és mivel ez Apple, így neked nem is kell mentened, elmenti magától, ott figyel a gépeden a mentés :)

"mivel 5 hónapot vártunk a JailBreak-re, azt hittem stabilabb lesz."

A jailbreak stabil is, a hiba a billentyűzet és a szék között keresendő :D
JB után ott a nagy szabadság, de itt is mint droidon élni lehet vele, nem visszaélni, ha nem értesz a dolgokhoz, akkor seperc alatt két vállra tudod fektetni a rendszert, mert nincs korlát.
Persze ehhez idő és tapasztalat (vagy jó sok utánolvasás kell), gondolom az Androidos tapasztalataidat sem a kisújjadból szipkáztad.

"Az iFile-hoz tudtottam JailBreak kell, és az általad említett több tucat mp3 letöltőből az összes csak parasztvakítás és kamu (elég az értékeléseket elolvasni)"

Kamu, vagy sem nálam hiba nélkül lejönnek az mp3-ak a böngészőben.

Vagy használsz külsős megoldásokat (Titanium, MyBackup stb.), de az ezzel lementett alkalmazások jó része visszaállítás után vagy instabil lesz, vagy el sem indul, vagy használsz nandroid backupot, de azzal meg teljes mentést végzel ami nem teszi lehetővé, hogy csak adott alkalmazást, vagy csak az alkalmazásokat állítsd vissza rendszerverziótól függetlenül. Az más kérdés, hogy gyakran még a MyBackuppal visszaállított alkalmazásban is minden újra be kell állítgatni kézzel.

Arról nem is beszélve, hogy bármelyik lehetőséghez kötelező a rootolás, míg iOS-en még a kézzel visszamásolgatáshoz sem kell jailbreak.

"Boccs, de mikor meghal a telefonod, elszáll az IMEI számod, nem lehet bekapcsolni, mikor több óra szenvedés után kínai ROM-mal bekapcsol, de nem veszi be a SIM kártyád és utána helyre állítod, úgy, hogy olyan lesz, mint új korában, akkor az mi? iPhone-on nem tudsz ilyet szerintem :)"

Igen, iPhone-t nem tudsz ilyen állapotba hozni normál esetben :D
Ha meg kifekteted jb-s szeméttel, akkor egy Restore pár perc alatt visszahozza az élők sorába, nem kell bűvészkedni.

"4. Acél ide vagy oda a sz*r, f*s 2 forintos műanyag a Galaxy S-en/II-n semmi baja nem volt, erre ez meg csesződik."

Gondolom azért lett csupa karc az SGS II-m "búbja", pedig mint a hímes tojásra vigyáztam rá.

"Az első 4 magosnormálisabb droidra váltok :)"

Előbb legyen végre olyan alkalmazás, ami akár a két magot is munkára tudja fogni :D, sajna droidon erre még sokat kell várnod.

"1.5-2 év androiddal azért még bennem van. Sok dolog nem hiányzik, de több minden igen."

Nálam ez sokszor éppen fordítva van, nekem pont androidról hiányzik sok dolog, mert 2-3 évnyi iOS használat után sok dolog természetessé vált.

"Használni szeretném, meg USER szinten hekkelgetni. Tehát nem 66 féle könytárba belemenni, és kimenteni a mentéseimet, hanem mondjuk Cydia-ból tweak-eket telepíteni."

Hát nem tudom, egy játékállás visszamásolása nekem egyetlen platformon sem számított hacknek, vagy komolyabb problémának.

"Egyre jobban érdekel mit hoz a MWC :) "

Engem hidegen hagy.
Jöjjön ki végre az ICS Note-ra és ezzel elvagyok az új iPhone-ig most már (azt, hogy nagyjából mi lesz benne, rövidesen az iPad 3 révén úgyis megtudjuk).

Sajnos azt látom, hogy a szoftver ezen a platformon messziről kullogva követi csak a hardveres fejlődést. Így jöhet akármilyen szuper hardver, a rendszer és az alkalmazások képtelenek kihasználni a bennük rejlő lehetőségeket.

"Persze ha kijön az iPhone 5, amilyen hülye vagyok azt is venni fogok, de hát ez van  :oops: Ilyen vagyok  :oops:"

Én is ilyen vagyok :D

"U.i.: Már vártalak :)"

Tudom, nem akartam csalódást okozni ;)
De kérlek, ne vedd ezt vitának, csupán beszélgetésnek, nem szeretnék flame-et.

Nem tudom hol hibáztam, mikor leszedtem össz-vissz kb 10 tweak-et! RecognizeMe, AppLocker, InfiniDock, OverFlow, SBSetting, ClearNotifictionBar, MusicCenter, Activator, FavContats, meg iGotYa (ami nagyon tetszett lényege, ha valaki 2x elrontja a zárkódot, az előlapi kamera képet készít róla és a pontos hellyel elküldi e-mailben, és nem engedi, hogy kikapcsolják a telefont! Ezt minden telefonba ALAPBÓL bele kellene rakni!) szerintem nem terheltem túl :) Vagy ha ez már annak számít akkor ennyit a stabilitásról!

"Vagy használsz külsős megoldásokat (Titanium, MyBackup stb.)....."

Mert az iTunes mi? Azt is használod mentésnek :P :P :P :P :P

"Ha meg kifekteted jb-s szeméttel, akkor egy Restore pár perc alatt visszahozza az élők sorába, nem kell bűvészkedni."

Láttam már olyat, hogy DFU sem jött be meg az ég világon semmi.

"Sajnos azt látom, hogy a szoftver ezen a platformon messziről kullogva követi csak a hardveres fejlődést. "

ICS kezeli a 4 magot, hardveres gyorsítást mostmár használhatja az alap rendszer is és még sok kis apróság.
Nem lassan fejlődik, csak az iOS majdnem 2 év előnyben van. Ahhoz képest nincs 2 évvel lemaradva Andy.

"A jailbreak stabil is..."

Rengeteg ismerősöm panaszkodik, és fórumon is olvasni nem 1-2 crash-ről :/
Sajnos ez a JB már nem olyan, mint a 4.3.1-nél mondjuk  :'(

Nem elérhető Mordon

« Reply #616 Dátum: 2012, 01 30, 15:51:47 »
"Vagy ha ez már annak számít akkor ennyit a stabilitásról!"

Ha akarod 1 hibás alkalmazással is kifektetheted, de ez a droidra is igaz.

"Mert az iTunes mi? Azt is használod mentésnek :P :P :P :P :P"

Az iTunes nem külsős fejlesztés, tudtommal az Apple készíti :D

"Láttam már olyat, hogy DFU sem jött be meg az ég világon semmi."

Az ott már hardveres gáz, vagy a bootloadert sikerült kifektetni, de a bootloader nélkül a droid sem fog többé szóba állni veled szoftveres bűvészkedésre.

"ICS kezeli a 4 magot, hardveres gyorsítást mostmár használhatja az alap rendszer is és még sok kis apróság.
Nem lassan fejlődik, csak az iOS majdnem 2 év előnyben van. Ahhoz képest nincs 2 évvel lemaradva Andy."

A 4.0-át tavaly októberben mutatták be, a készülékemre jó esetben április környékén lesz elérhető. Ez a gáz.
Az Apple kijön az új iOS-el és 6 perc múlva ott figyel a telefonodon, nem 6 hónap múlva (és még jó, ha 6 hónap múlva olyan verziót kapsz, ami valóban komolyabb problémák nélkül fog működni).

No meg azt se felejtsük el, hogy szép, hogy kint van már a 4.x ami támogatja a több magot, de hol vannak az alkalmazás hegyek, amik a 4.x-et támogatják?
Eltelt 3 hónap és még alapvető alkalmazásoknak (Twitter, Facebook) is gondjuk van ICS-en, amiket szinte minden Android user használ.

"Rengeteg ismerősöm panaszkodik, és fórumon is olvasni nem 1-2 crash-ről :/
Sajnos ez a JB már nem olyan, mint a 4.3.1-nél mondjuk  :'("

Ha nem ésszel pakolgattál fel dolgokat, akkor bármelyik verziónál megfeküdhetett.

Az meg, hogy egy mobilesubstrate plugin safe módba dobja a Springboardot és ezért újratelepíted a rendszert, ahelyett, hogy kivennéd a pluginokat és egyenként visszaraknád, kipróbálva, hogy melyikkel van gond, az nem a rendszer problémaköre.  :p

Nem elérhető xedamen

« Reply #617 Dátum: 2012, 01 30, 16:17:56 »
"Az meg, hogy egy mobilesubstrate plugin safe módba dobja a Springboardot és ezért újratelepíted a rendszert, ahelyett, hogy kivennéd a pluginokat és egyenként visszaraknád, kipróbálva, hogy melyikkel van gond, az nem a rendszer problémaköre."

Meg volt az is... Nem kicsit volt unalmas játék :/
Leszedni az egyiket, majd Restart Sp., leszedni a másikat és megint restart sp. és ezt eljátszani 10x... És még utána is rossz, és az egész játék felesleges volt... Kicsit felba***ott  >:(

"Az Apple kijön az új iOS-el és 6 perc múlva ott figyel a telefonodon"

5.0 bejelentése lezajlott szokás szerint Júniusban és kijött októberben (4 hónap vs 6 perc) és hálózat kezelési hibák, akkumulátor problémák stb...

Mindkét rendszerben lehet hibákat találni.

Cserébe viszont:

You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Mordon

« Reply #618 Dátum: 2012, 01 30, 16:40:34 »
"Meg volt az is... Nem kicsit volt unalmas játék :/ "

Mert rosszul csináltad :D
Nem leszedni kell, hanem kimásolni a mappájából az összeset és egyenként visszamásolni.

"5.0 bejelentése lezajlott szokás szerint Júniusban és kijött októberben (4 hónap vs 6 perc)"

Én nem a bejelentésről beszéltem, hanem a kiadásról. Az ICS tavaly októbertől piacon van, létezik készülék, ami már gyárilag azt használja. Az ICS-t valamikor tavaly tavasszal jelentették be, ha így nézzük, akkor 1 éve.

"hálózat kezelési hibák, akkumulátor problémák stb..."

Mondjuk ez csak a 4S-t érintette, de ha neked az van, akkor ez nem vigasztaló.
Sajna az Qualcomm basebandjét még nem ismerték ki olyan jól, mint az Infineont :(

"Mindkét rendszerben lehet hibákat találni."

Ez vitán kívüli, hibátlan szoftver már pedig nem létezik :D

--

Jól néz ki rendszered.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
« Reply #619 Dátum: 2012, 01 30, 16:52:36 »

Nos én full mentést készítek minden rom csere előtt a Titanium Backup Pro-val (amit megvettem, tehát aktuális verziót használok). Az új rom felrakása után a Marketből telepítem a programokat, majd a Titanium Backupban visszaállítom a programok adatait. Régóta így csinálom már és semmit sem kell újra beállítani, minden a helyén van.
Egyetlen esetben kell beállítani újra az értesítési hangokat: amikor gyári alapú romról CM-re váltok és fordítva. Viszont még ekkor is minden más a helyén van. :)

Nem elérhető Mordon

« Reply #620 Dátum: 2012, 01 30, 17:37:53 »
Nos én full mentést készítek minden rom csere előtt a Titanium Backup Pro-val (amit megvettem, tehát aktuális verziót használok). Az új rom felrakása után a Marketből telepítem a programokat, majd a Titanium Backupban visszaállítom a programok adatait. Régóta így csinálom már és semmit sem kell újra beállítani, minden a helyén van.
Egyetlen esetben kell beállítani újra az értesítési hangokat: amikor gyári alapú romról CM-re váltok és fordítva. Viszont még ekkor is minden más a helyén van. :)

Nekem ilyenkor jó pár alkalmazás FC-zik sajnos, már fejből tudom, hogy mentéskor mi az amit inkább már be sem jelölök, mert kár lementeni, nem lehet visszaállítani.

Egyébként egy hatalmas főhajtás annak, aki ad egy használható megoldást arra, hogy a kontaktokhoz tartozó csengőhangokat miként lehetne elmenteni, mert rohadt unalmas néha mindent újra beállítgatni, viszont én már megszoktam, hogy csengőhangról tudom, hogy éppen valamelyik haver, munkatárs, vagy családtag keres.

A Google nem szinkronizálja ezeket a beállításokat, ha backup alkalmazással mentem el a kontaktokat és azt visszaállítom, akkor meg a Google felhője szór villámokat.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #621 Dátum: 2012, 01 30, 18:35:30 »
Nekem ilyenkor jó pár alkalmazás FC-zik sajnos, már fejből tudom, hogy mentéskor mi az amit inkább már be sem jelölök, mert kár lementeni, nem lehet visszaállítani.

Ilyennel akkor találkoztam, amikor a korai kiadású CM7-re álltam át, illetve akkor még olyan is volt, hogy hiába állítottam vissza az adatokat, a program üresen indult. Egyéb romoknál emlékeim szerint nálam nem volt ilyen.

Egyébként egy hatalmas főhajtás annak, aki ad egy használható megoldást arra, hogy a kontaktokhoz tartozó csengőhangokat miként lehetne elmenteni, mert rohadt unalmas néha mindent újra beállítgatni, viszont én már megszoktam, hogy csengőhangról tudom, hogy éppen valamelyik haver, munkatárs, vagy családtag keres.

A Google nem szinkronizálja ezeket a beállításokat, ha backup alkalmazással mentem el a kontaktokat és azt visszaállítom, akkor meg a Google felhője szór villámokat.

Na ez jó kérdés, valóban hasznos lenne, bár nekem csak 3 személynél kell ezt beállítani.

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
« Reply #622 Dátum: 2012, 01 30, 18:38:07 »

Na ez jó kérdés, valóban hasznos lenne, bár nekem csak 3 személynél kell ezt beállítani.
A Ringo nem tud mentést/visszaállítást?
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #623 Dátum: 2012, 01 30, 18:52:22 »

Jó kérdés, nem ismerem. Alkalomadtán kipróbálom. :)

Nem elérhető Mordon

« Reply #624 Dátum: 2012, 01 30, 19:59:35 »

Nem tud menteni, de talán backupból visszahozva beállítja a hangokat. Legközelebbi telepítésnél letesztelem.

Köszi a tippet!  O->-