"Simán lehet, hogy magánál nagyobb elméket taposott el Steve Jobs"
Igaz, de az is, hogy nélküle egyáltalán nem indul meg az IT fejlődése, ezt nem tudhatjuk, csak azt, hogy azt amit ma ismerünk, az jó részt közvetlenül és közvetve az Ő és társai érdeme.
"Nem istenítem én Bill-t se, de emberileg messze fölötte áll"
Ha nincs az Apple, akkor Gates nem igazán lett volna az, aki ma.
" már mikor elment nyugdíjba és kezeli az alapítványát, amivel rászorulókon segít, Steve meg még a sírban félig is rugdalózott. Senkin nem segített!"
Ismét ok és okozat, ha nincs az Apple, nincs IBM PC, nincs MS-DOS, nincs Windows és nincsen vagyon amivel jótékonykodhat. Az is kérdés, hogy az IT ipar robbanásszerű fejlődésének elindulása, ami az Apple-hez köthető vajon mennyivel több embernek adott munkát, megélhetést és jobb életet, mint Gates jótékonykodása?
"Tolvaj volt és be is ismerte, meglátott nagy lehetőségeket, jól ki is használta, de mikor valaki kunkurrenciát jelentett, azt a leggusztustalanabb módon kezdte ki."
Mondj egy sikeres céget, vagy üzletembert, amelyik nem ezt teszi? Erről szól a kapitalizmus.
"Azt se feledjük, sok dolog él úgy, mintha Apple kitalálás lenne, pedig nem az! Meg a lopott, de levédett dolgok..."
Amit, ha nem vettek volna át, akkor feledésbe merülnek, vagy jóval később kerülnek közkézre.
"Szeretem azt a témát is, mikor procitervezőnek hiszik az Apple-t, pedig a Samu és egy külső cég tervezte az A4-et, majd a kis céget felvásárolta Apple... Így lett a tervezője, háháhá"
Itt némi zavar van az időben, ugyanis előbb megvásárolták a két procifejlesztő céget, utána tervezték meg az A4-et és gyártatták le a Samsunggal.
Az más kérdés, hogy ettől nem lettek procitervezők, mert nem is azt tették, hanem egy testre szabott és optimalizált SOC-ot állítottak össze, ami más kategória.
"Sajnálom, hogy már nem él, így nem látja, mikor lenyomják."
Hát ettől még nagyon-nagyon messze vannak. Tudod egy céget és befektetőit nem az érdekli, hogy a statisztikusok hány aktivált készüléket hazudnak /nap, hanem, hogy negyedévente mennyi a profit. Ezen a téren meg az Apple jelenleg verhetetlen. De felhasználói oldalról sem az az érdekes, hogy mennyi olcsó droid szaladgál az utcán, hanem az, hogy a készülékekkel milyen minőségű szolgáltatásokat lehet igénybe venni és ezen a téren is még biza mindig sok-sok fejhosszal az Apple vezet.
"Siratni nem siratom, arra van elég agymosott."
Siratni én sem siratom, sok dolgot vitt végbe, sokat köszönhetünk is neki, de nem volt sem rokonom, sem barátom. Egy ember volt a sok közül, akik nap, mint nap távoznak közülünk.