Macika:"Na, az volt olyan inkorrekt dög, hogy akárhogy is próbáltam megfogni, mindig kicsúszott a kezemből."
"Te miért küzdesz?"
Küzd a halál, én a részemről csak beszélgetek és egyes álláspontjaim ütköztetem, nem én viszek érzelmeket és indulatokat a társalgásba. Ha tényleg olyan elvakult lennék, mint itt páran megpróbálják beállítani, akkor soha nem használnék más készüléket és nem ajánlanék másnak is droidos készüléket, ha tudom, hogy az Ő igényei alapján az a jobb választás. De ettől még kritizálhatom a droidot és kijavíthatom egyesek hibás elképzeléseit az iOS-ről.
"A microSIM-ről MINDENKI tudja, hogy egy ostobaság volt a bevezetése, SEMMI, tehát még egyszer SEMMI nem indokolta, leszámítva persze, hogy a kiválasztottaknak készült..."
Meg leszámítva, hogy kisebb helyet foglal el.
Gondolom a Nokia is a kiválasztottság miatt kezdte használni, sőt, mivel a Nokia felhasználók kiválasztottabbak, így nekik még kisebb fog készülni
"De nem, leírod, hogy igaz, majd jó kétsoros, izzadságszagú magyarázatot fűzöl hozzá, hogy miért NEM igaz mégsem."
Nem, én leírtam, hogy igaza van, de ettől még nincs jelentősége, mert a SIM-et akkor látom, mikor a készüléket megveszem és mikor eladom, érdektelen, hogy mekkora, nem cserélgetem. Szóval nem egészen jól értelmezted, hogy mit írtam (vagy akartam írni
.
"A USB-ről tölthetőséget NEM a Google miatt szabványosították (hanem környezetvédelmi okok miatt, persze, tudom, hogy mostmár tudod és természetesen mindjárt jobban, mint bármelyikünk)"
Hol írtam én olyat, hogy a Google miatt? Én azt írtam, hogy azért, hogy minden készülék egyfajta töltővel működjön, de ez sajna mára már nem igaz a microUSB-re.
"és az 500 mA-es töltőáram bizony teljesen elegendő régóta az USB-ről töltéshez"
Ma még, de mivel egyre nagyobb kapacitású akkukra van szükség és senki nem akar fél napot várni a töltésre, így rövidesen ez már kevés lesz (az SGS-ek hálózati töltője is 0,7 A-s már, ami bizony már határeset).
"Az általam ismert összes táblagép valamilyen más csatlakozó-megoldással tölti a többezer milliamperes áramforrást, nem USB-n keresztül és nem is a (µ)USB porton keresztül."
Az iPad feltölti magát simán USB-ről, igaz lassabban és rinyál, hogy nincs töltés, de ettől még megy. A családi deszka még életében nem látott hálózati töltőt
"Más kérdés, hogy vannak táblagépek, amelyek gyártói gondolkoztak (itt nem az iPad alkotóira gondolok) és biztosítanak USB-ről történő töltési lehetőséget minden külön mókolás nélkül, ha az ember türelmes, egy éjszaka alatt felnyomja 100%-ra a kikapcsolt készülék akkuját."
Akkor most gondolj mégis egy picit az iPadre is
"A memórakártya hiányát is próbálod a tőled megszokott izzadságszagú módon elbagatelizálni, ám nem ártana, ha további zöldség írogatása helyett inkább"
A 64 GB-os kártya árát inkább ráköltöm a készülékre és nem egy Class4-es lassítóm lesz
De persze ettől még akinek ez a perverziója, az cserélgesse a kártyákat, nekem erre soha nem volt okom.
"Erről a "nincs is rá szükségem" megközelítésről már hallottam, legutóbb egy Trabantos mondta, hogy neki nincs is szüksége 100 km/h feletti sebességre, hiszen hová az a nagy rohanás."
Itt azért fordított a dolog, a belső flash száguld 300-al biztonsággal, míg a kártyácskád eldöcög 100-al, mert neked az bőven elég, hova az a rohanás
"Az is furcsa megközelítés, hogy IGEN, igaz, hogy nincs a mai napig sem flash-támogatás az almákon (hooooogy is? pár hónap múlva már 5 éve???), de már csak talán 2-3 év és már nem is baj, hogy nincs."
Mire is jó egy mobil eszközön a flash?
- Videót nézni? Köszi, a legtöbb videómegosztó és oldal ma már elvan nélküle.
- Reklám vackokra? Köszi, kihagynám.
- Játékokra? Köszi, de a billentyűzetre, egérre és nagyobb kijelzőre tervezett alkotásokkal inkább nem szenvednék mobilon.
- Flashes oldalakra? Igen, erre jó, de szerencsére egyre kevesebb ilyen van (én egyet sem látogatok), ha meg létszükséglet, akkor iOS-en is megoldható a használatuk.
"SZERINTED ez érv az alma mellett???"
Szerinted ez komoly érv ellene? Főként, mikor a fejlesztője is elismerte már, hogy nem megfelelő megoldás a mobil eszközökre és leállt a fejlesztésével?