ATom...:"Azért akinek már 5-10 PDA-ja volt az szerintem nem személyeskedik, hanem elégedett mindennel, ami most kapható a boltokban."
Mindegyikben van valami szerethető, de ettől még lehet az embernek sarkos véleménye egynémely dologról
"- azért az még legalább 1-2 év. És addig (sajnos) sok dolog flash-el megy csak. 1-2 év múlva pedig iPhone7 lesz és SGS5:)"
Hát én droidon is kikapcsolt flashel vagyok és nem igen szoktam bekapcsolni. Persze ki milyen oldalakat látogat, az eléggé behatárolja, hogy ez mennyire gond. Az általam olvasott szakmai és híroldalak nem igen használnak flasht.
"Meg a hidegsége se kellemes, amikor télen előkapod a zsebedből..."
Ez a "fémes" jószágok egyik problémája is, bár én télen is belsőbb zsebben hordom a készülékeim, így olyankor sem hidegek (igaz körülményesebb előhorgászni, ha nincs rajta a headset).
"- na azért nem mondod, hogy speciális csavarhúzóval mászkálsz nyaralásra??? "
Nem tudom, nekem még soha nem volt ilyen problémám és ez mindegyik készülékemre igaz. 1 napot eddig minden kibírt nálam és soha nem volt olyan helyzet, hogy cserélnem kellett volna. Igaz nem is lett volna mire, mert soha nem vettem még eddig tartalék akkut.
"- aha. Tehát ha a fényképezőről akarsz rátenni valamit"
A fényképezőgépek nem igazán microSD-t használnak, ha ilyen feladatra volna igényem, akkor inkább OTG-n keresztüli kártyaolvasó, vagy kamera kit használatán gondolkodnék.
"vagy mondjuk 2 PDA eszközöd van akkor is felesleges a microSD?"
Eszembe nem jutna két eszköz között így másolni, wifin keresztül egyszerűbb és gyorsabb, mint cserélgetni a kártyákat és újraindítgatni a készülékeket.
"Minek is annak gyorsnak lenni?"
Mondjuk egy videórögzítésnek 1080p-nél már van némi sebesség igénye és ha alkalmazásokat raksz a kártyára, akkor sem jó dolog, ha az egész rendszer sebességét visszafogja a memóriakártya.
"Milyen biztonságos működés?"
Egyrészt az SD kártya meghibásodási aránya jóval magasabb, mint a belső flash memóriáé, másrészt hiába véded kóddal a készüléked belső memóriáját, ha a kártyán tárolt minden adatodhoz hozzá lehet férni, ha kiveszik a készülékből.
"Itt akármit mondasz Steve azért nem engedi a micro sd-t, mert akkor simán tudnál fájlokat cserélni iTunes-nélkül, ami ugye üzleti érdekeket sért."
Ennek is van igazságtartalma, bár az iTunes Match korában ennek már nincs sok jelentősége.
"- nem a divat a lényeg: szabadság és az, hogy kényelmes legyen mondjuk áttenni a Tabletembe (amelyik tudja ugyebár fogadni;) a sim kártyámat és ne kelljen még egyet fizetnem."
Wifi hotspot bekapcsol és már van is net a deszkán is, no meg nem elhanyagolható mód tudom továbbra is használni a készüléket, mint mobil. Azért egy tablettel elég kényelmetlen a telefonálás (van Tabom, tudom
.
Egyébként a Nokiának még a microSIM is nagy, már benyújtották a szabadalmi kérelmet egy kisebb megoldásra.
Szerintem mindegyik egy felesleges és túlhaladott dolog. Beépített azonosító rendszer kellene, amit aktiváláskor regisztrál a szolgáltató és nem kellene kártyákkal bohóckodni.
"- Ja, igen. Csak ehhez való. Semmi máshoz nem jó. Akármit mondasz, én agyvérzést kapok a különböző töltőktől. (A Galaxy Tab-tól is.)"
Használj Apple terméket, a telefontól a tabletig mindent ugyanaz tölt
"- nem mondod komolyan ezt! Milyen biztonságos rendszer, milyen warez?"
A warez ellen teljesen védtelen a rendszer, még rootolni sem kell hozzá, ez nem kicsit csökkenti a fejlesztők pozitív hozzáállását a platformhoz.
Az meg eléggé gáz, hogy a készülék elvesztése esetén minden adatod könnyen megszerezhető a készülékről, WinMo esetén régen volt lehetőség a fájlrendszer titkosítására, itt miért nincs? Az iPhone annyival jobb ezen a téren, hogy ott picit nehezebb a dolga annak aki egy levédett készülék tartalmához akar hozzáférni, de ott sem lehetetlen a hozzáértő számára.
"Én nem áldozom fel a szabadságot, mert van 1%-a a gépeknek, ami vírusos tud lenni állítólag."
Sajnos az Androidra robbanásszerűen terjednek a kártékony kódok és ezt a Google hozzáállása sem nehezíti meg.
"Ha meg ez elterjed, majd szépen teszek fel vírusirtót."
AVG nálam fent figyel már most is.
"Viszont az adataimat nekem bizony át kell küldenem másnak"
Én rendszeresen küldök adatokat, de BT fájltranszfer, vagy kártyacserebere fel sem merül, ott a felhő, ftp és az e-mail.
"- hát nekem nem volt bajom a Polaris office-val sem."
Nekem volt kompatibilitási gondom vele, de mint már írtam az új QuickOffice egész jóra sikeredett, egyelőre elégedett vagyok vele, de még csak 3 napja ismerkedünk.
"Az SGSII-t vesz, vagy valamilyen HTC-t.
"
Az SGS II-ig én bárkinek aki Androidot akart választani mindenképpen a HTC-t ajánlottam, de mostanra az SGS II-vel a Samsung is felnőtt a szintjükre.