2024, 12 01, 04:13:35
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: SGS2 vagy Iphone4?  (Megtekintve 119281 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • PDA: OnePlus 6
  • PDA ROM: OxygenOS 5.1.8
Re: SGS2 vagy Iphone4?
« Reply #275 Dátum: 2011, 11 24, 17:49:23 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Na, Mordon kolléga nem válaszol, akkor én írok, mert nekem van évek óta SGS-em (I és II) és iPhone4-em is:
FIGYELEM! AZ ALÁBBI VÉLEMÉNY SZUBJEKTÍV, KIZÁRÓLAG A HOZZÁSZÓLÓ VÉLEMÉNYÉT TARTALMAZZA!
Szerintem teljesen korrekt vélemény.
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Mordon

• PDA: Galaxy Note 3, iPad 3
  • PDA ROM: 4.4.2 (ENB4)
« Reply #276 Dátum: 2011, 11 24, 17:49:31 »
patience:

"Esetleg a Vlingo nem olyan mint a Siri?"

Nem, mert a Vlingoból is hiányzik a szabadság, hogy sima kérdéseket tegyél fel és válaszoljon. Itt is sablonokból kell választanod a feladható utasításokat, a tanulás és asszociáció képessége is hiányzik.

A Siri egy nagy lépés egy új ember-gép interfész felé, az, hogy egy telefonban nem túl sok értelme van, az számomra is egyértelmű, de desktop rendszereknél, céleszközöknél/rendszereknél (pl. TV, intelligens lakás) nagyszerű dolog lesz.

"Frissül egy csomó program, hogy IOS5 kompatibilis legyen, és ettől megszűnnek 4.3-on működni. Nincs erről valami infod?"

Ezt részben passzolom, mert én váltottam iOS5-re és semmi hátrányát nem tapasztaltam (egy iPaden).
Azt viszont megnézheted, hogy magán a készüléken kezdeményezed a frissítést, mivel ha nem kompatibilis a rendszerverzió, akkor nem tudja telepíteni sem.

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
« Reply #277 Dátum: 2011, 11 24, 17:53:25 »

"Frissül egy csomó program, hogy IOS5 kompatibilis legyen, és ettől megszűnnek 4.3-on működni. Nincs erről valami infod?"

Ezt részben passzolom, mert én váltottam iOS5-re és semmi hátrányát nem tapasztaltam (egy iPaden).
Azt viszont megnézheted, hogy magán a készüléken kezdeményezed a frissítést, mivel ha nem kompatibilis a rendszerverzió, akkor nem tudja telepíteni sem.
Csak a készüléken kezdeményezem, mert kiütésem lesz az itunes-tól, és elítélhető módon JB-ket használok, és emiatt sem váltok IOS5-re.

Ha tudja milyen rendszer van az ipaden, és az nem kompatibilis a programfrissítéssel, akkor miért ajánlja fel?

Más is panaszkodott rá egyébként: You are not allowed to view links. Register or Login
"Don't upgrade if you're using iOS4

by DigitalManOfAction
I loved Stanza, but sadly the update now crashes everytime I open it on iOS4. What a shame - a once great app is now unusable in iOS4."

Szerk: Nekem hátrányként jelentkeznek IOS5-nél a nekem fontos cydias programok. Ilyenek: NOLock, BTStack, PasswordPilot, Retinapad, BrowserChanger. Vagy ezek már megoldottak IOS5-ben? Mert akkor váltok :)
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető Mordon

« Reply #278 Dátum: 2011, 11 24, 17:55:32 »
Ezt nem értem, mert ezt adja:

"Requirements: Compatible with iPhone, iPod touch, and iPad. Requires iOS 3.0 or later"

Vagyis nincs iOS5-ös megkötés.

A kedves fejlesztő elszúrta a dolgot szerintem.

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #279 Dátum: 2011, 11 24, 17:56:21 »
Ezt nem értem, mert ezt adja:

"Requirements: Compatible with iPhone, iPod touch, and iPad. Requires iOS 3.0 or later"

Vagyis nincs iOS5-ös megkötés.
Ezért nem értem.
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető Mordon

« Reply #280 Dátum: 2011, 11 24, 17:57:04 »
Ezért nem értem.

Ezt én sem.

Mondjuk, ha gépen is meglennének az appok, akkor nyugodtan frissíthetnél, ha előtte elmented a régi verziót.

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #281 Dátum: 2011, 11 24, 17:59:37 »
Ezt én sem.
visszaraktam a korábbit, az működik, még szerencse, hogy valaha egyszer szinkronizáltam az itunes-szal.
Ráadásul már vagy egy hete volt a frissítés, és azóta nem történik semmi.

Nem elérhető wolfpapa

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Sygic/iGO
  • PDA: iPhone 7/Xiaomi Mi 1A/ZTE Nubia Z17S/iPad Pro/Air 2
  • PDA ROM: az aktualis
« Reply #282 Dátum: 2011, 11 24, 18:01:27 »
ATom...

"nem lehet memóriakártyát tenni bele"

Nem is akarok, ha sok memória kell, akkor 32, vagy 64 GB-os változatot választom, az utóbbi méretet Androidos készülékkel el sem lehet érni egyelőre (ha jól tudom mindegyik készülék csak max 32 GB-os kártyát támogat).
A microSD lényegesen lassabb és kevésbé biztonságos működése már csak apróság.

Viszi a 64GB.és kártyát, minden hóka-móka nélkül, és 64+16 az már No bad!
Viszont a biztonságos működéssel egyetértek!
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login   You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető ATom...

• DOUBLE CLUB
  • Navigáció / Navigation: iGO, de mostanában inkább Googlemaps
  • PDA: G900F + Note 10.1 2014
  • PDA ROM: G900FXXU01 (4.4.2) + N8000XXCMA2 (4.1.2)
« Reply #283 Dátum: 2011, 11 24, 18:24:38 »
Mordon

"Az eddigi első normális, felesleges indulatoktól mentes hozzászólás a tied!  :taps:"

- minek egymást szidni??? Én sem értek egyet a sárdobálással. És - amíg ez másokat nem sért/bánt - mindenkinek lehet a maga szemszögéből igaza. Viszont szerintem aki dönteni akar, annak a vélemények ütköztetése hasznos lehet. Meg önmagunknak is jó, ha megmondja egy másik rendszer használója, hogy mit szeret, mi a legjobb, és mi a rossz, mert lehet, hogy nekünk kell majd egyszer valamilyen funkció "odaátról".
Azért akinek már 5-10 PDA-ja volt az szerintem nem személyeskedik, hanem elégedett mindennel, ami most kapható a boltokban. A kis MIO701-emet még mindig szeretem, pedig volt egy két brutális baja:)

""no Flash"
Ez márnem sokáig lesz hátrány"
- azért az még legalább 1-2 év. És addig (sajnos) sok dolog flash-el megy csak. 1-2 év múlva pedig iPhone7 lesz és SGS5:)

""vág a széle"
Ez nekem eddig nem tűnt fel :D"
- engem meg kifejezetten zavar, amikor megfogom. Meg a hidegsége se kellemes, amikor télen előkapod a zsebedből...ezek azért nem világrengető dolgok, csak leírtam mint véleményt!

"... Ne ejtsed el, nekem ez az elmúlt 20 évben sikerült."
- hát én minden leejtek (ha leveszem a zakót, akkor az ingem mellényzsebébe kerül. onnan meg az aszfaltra. iPhone:2 naposan. SGSII: 1 hetesen. Eredmény: SGS2=műanyag ezüstös szegély karcolódott. iPhone: üveg széle letört(csak az szerencsére))

"3 csavar, ebből 2 a hátlapé, ennyi kell az akku cseréjéhez."
- na azért nem mondod, hogy speciális csavarhúzóval mászkálsz nyaralásra???

"nem lehet memóriakártyát tenni bele"
Nem is akarok, ha sok memória kell, akkor 32, vagy 64 GB-os változatot választom...
A microSD lényegesen lassabb és kevésbé biztonságos működése már csak apróság..."
- aha. Tehát ha a fényképezőről akarsz rátenni valamit, vagy mondjuk 2 PDA eszközöd van akkor is felesleges a microSD? Minek is annak gyorsnak lenni? Milyen biztonságos működés? Itt akármit mondasz Steve azért nem engedi a micro sd-t, mert akkor simán tudnál fájlokat cserélni iTunes-nélkül, ami ugye üzleti érdekeket sért. Engem viszont ez borzasztóan lekorlátoz a mindennapi használatban. Pont.

""macerás a sim kártyát kipiszkálni belőle(vagy áttenni másik nem micro-sim telóba)"
Igaz, bár ma már nem divat a kártyák telefonok közötti csereberéje a kedvezőbb díjszabások kihasználása miatt."
- nem a divat a lényeg: szabadság és az, hogy kényelmes legyen mondjuk áttenni a Tabletembe (amelyik tudja ugyebár fogadni;) a sim kártyámat és ne kelljen még egyet fizetnem.

""nem szabványos a töltő/adatkábel"
Az iPod dokk csatlakozót jelenleg több mint 200 millió készülék támogatja és több 100 millió tartozék épült rá.
- Ja, igen. Csak ehhez való. Semmi máshoz nem jó. Akármit mondasz, én agyvérzést kapok a különböző töltőktől. (A Galaxy Tab-tól is.)
Nekem az a lényeg, hogy ne kelljen 10 féle töltőt, meg átalakítót meg adatkábelt magammal cipeljek. Ugyanis most a következő kábeleim/töltőim vannak:
- micro USB adatkábel
- Galaxy Tab adatkábel
- iPhone adatkábel
- mini USB adatkábel
- usb-s töltő
- usb-s szivargyújtó töltő
(plusz otthon hever: iPhone töltő, SGSII töltő, Galaxy Tab töltő. A Nokiák, fényképezők, kamerák, notebook-ok töltőiről nem is szólva)

Mindez a kocsiban, otthon és az irodában. Ez borzasztó környezetszennyező és nagyon örültem, amikor végre a microUSB lett a szabvány. Erre az APPLE/Galaxy Tab elkezdi nem használni. Nem érdekel, hogyan, oldják meg a töltést ezzel is, vagy módosítsák a szabványt. De egyféle legyen, mert az megkönnyíti az átjárhatóságot és környezetbarát.

""fájlcsere másik készülékre/kel macerás"
Én szívesen feláldozom a fájlcserét, cserébe a biztonságosabb rendszerért (ami igaz mind a felhasználói, mind a fejlesztői oldalra) és több fejlesztésért (a lényegesen nehezebb warez miatt, szívesebben fejlesztenek iOS-re)."
- nem mondod komolyan ezt! Milyen biztonságos rendszer, milyen warez? Én nem áldozom fel a szabadságot, mert van 1%-a a gépeknek, ami vírusos tud lenni állítólag. Ha meg ez elterjed, majd szépen teszek fel vírusirtót. Viszont az adataimat nekem bizony át kell küldenem másnak és iPhone-os cimbiknek max gmail-en keresztül tudom. Na ez nem elegáns, és ugye adat-előfizetés pazarlás:)

"Sajnos megfelelő (legalábbis számomra) irodai alkalmazások hiányában ez nem igaz.
(Bár az új QuickOffice egész jól sikerült, végre már lehet normálisan használni a copy/paste-ot is nagyobb szövegmezőre.)"
- hát nekem nem volt bajom a Polaris office-val sem. Igaz, nem a Háború és békét szoktam bepötyögni rajta:)

"És rosszabb telefonálásra és egykezes használatra."
- ezt írtam én is szerintem. Mondjuk igazad van, csak az egykezes használat zavaró szerintem.

Persze én nem vagyok egy átlag user. Az ismerőseimnek azt szoktam javasolni, ha nem tudják eldönteni, hogy mit vegyenek, hogy mindenképpen iPhone. Tökéletesen elégedettek lesznek. Aki el tudja dönteni az meg nem kérdez. Az SGSII-t vesz, vagy valamilyen HTC-t. :)

BÉKE
Miért nincs tökéletes PDA???

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #284 Dátum: 2011, 11 24, 18:29:26 »

""nem szabványos a töltő/adatkábel"
Az iPod dokk csatlakozót jelenleg több mint 200 millió készülék támogatja és több 100 millió tartozék épült rá.
- Ja, igen. Csak ehhez való. Semmi máshoz nem jó. Akármit mondasz, én agyvérzést kapok a különböző töltőktől. (A Galaxy Tab-tól is.)
Nekem az a lényeg, hogy ne kelljen 10 féle töltőt, meg átalakítót meg adatkábelt magammal cipeljek. Ugyanis most a következő kábeleim/töltőim vannak:
- micro USB adatkábel
- Galaxy Tab adatkábel
- iPhone adatkábel
- mini USB adatkábel
- usb-s töltő
- usb-s szivargyújtó töltő
(plusz otthon hever: iPhone töltő, SGSII töltő, Galaxy Tab töltő. A Nokiák, fényképezők, kamerák, notebook-ok töltőiről nem is szólva)

Mindez a kocsiban, otthon és az irodában. Ez borzasztó környezetszennyező és nagyon örültem, amikor végre a microUSB lett a szabvány. Erre az APPLE/Galaxy Tab elkezdi nem használni. Nem érdekel, hogyan, oldják meg a töltést ezzel is, vagy módosítsák a szabványt. De egyféle legyen, mert az megkönnyíti az átjárhatóságot és környezetbarát.

Kitartás, már érkeznek ezek  ;)
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Tapasztalat: Ipad szinkronizál vele, SGS2 nem. Viszont töltődik mindkettő  :ok:

Nem elérhető ATom...

• DOUBLE CLUB
« Reply #285 Dátum: 2011, 11 24, 18:32:45 »
patience:
Nem, mert a Vlingoból is hiányzik a szabadság, hogy sima kérdéseket tegyél fel és válaszoljon. Itt is sablonokból kell választanod a feladható utasításokat, a tanulás és asszociáció képessége is hiányzik.
verzió, akkor nem tudja telepíteni sem.

A Siri-t nem ismerem. A Vlingo-t viszont tudod szabadon kérdezni. Nem igaz, hogy csak rögzített kérdéseket ismer fel. Én az indexes tesztet próbáltam ki ott azt kérdezték mi az élet értelme. A Siri a videóban nem válaszolt értelmesen. A Vlingo igen és megdöbbentő volt! Csináltam egy csomó próbálkozást, csak nincs időm leírni. Már javasoltam, hogy kellene egy Vlingo alfórum, és ott lehetne gyűjteni a poénos válaszokat. De olyat pl, hogy : mennyi az idő most Londonban simán megért. Amikor tanácstalan, akkor meg a "meggooglizza". Nagyon poénos, ha megkérdezed hogy van, mi a neve válaszol!
Azt nem tudom, hogy tanul-e.
Számomra itt az az érdekes, hogy ez a Vlingo elfut még egy SGS1-en is simán. És nem sztárolta magát agyon vele a Samu.
De mondom a Siri-t nem ismerem, mert nem vagyok hajlandó megvenni ahhoz, hogy kipróbáljam. A Vlingo meg ingyenes...

Nem elérhető ATom...

• DOUBLE CLUB
« Reply #286 Dátum: 2011, 11 24, 18:34:07 »
Tapasztalat: Ipad szinkronizál vele, SGS2 nem. Viszont töltődik mindkettő  :ok:
Ez rossz hír!  :'(
Lemondanám a megrendelést!  ;)

Nem elérhető xedamen

• PDA: Galaxy S4 i9505
  • PDA ROM: XXUBMH1
« Reply #287 Dátum: 2011, 11 24, 18:36:54 »
Kedves mindenki :)

Én Galaxy S II-ről váltottam iPhone 4s-re!
Aki ismer, tudja, hogy nagy ROM-olós vagyok. Nem volt olyan nap szinte, hogy ne raktam volna más ROM-ot az adott Androidos készülékemre.

Patience buzdítására cikket írok a váltásról, de jelenleg még nem tudtam összehasonlító képeket készíteni, bár holnapra meglesznek :)

Sokáig tervezgettem a váltást, és féltem is tőle. Tudni illik birtokoltam már 3G, 3Gs és 4-es típusszámú iPhone-t is, ugyanakkor többek között Galaxy S, Defy, X10, Desire HD, Ace, Galaxy S II készülékeim is voltak az elmúlt 2 évben.

Nem szeretném a cikkemet leírni szó szerint, inkább felsorolnám, hogy mi a különbség és a változásokat hogy éltem meg csak így tőmondatokban.

1. Külső:

Ettől eléggé féltem. Igaz 4-es iPhone-nál sem történt semmilyen tragédia, de tartottam az üvegtől, hisz könnyebben sérül.
Mérete miatt jobban bejön az iPhone 4s. Egykezes kezelés is tökéletesen kivitelezhető, s telefonálás közben belesimul a tenyerembe. Nekem sokszor nagy volt már a GS II.

2. Kijelző:

Kisebb. Sokkal kisebb. Ha az utcán látok valakit GS II-vel vagy hasonló mérető megjelenítővel ellátott készülékkel mindig sír a lelkem. DE! Használat közben nem tűnik fel, sötétben éjszaka Fruit Ninja közben úgyis csak a kijelzőt látom, nem tűnik fel játékoknál, hogy kisebb. A felbontás egyből szembetűnik. Szebbnek tartom a kijelzőjét az iPhone-nak, életszerűbb. Nem annyira túlszínezett, mint a Samsung csúcskészülékénél.

3. Rendszerváltás kora:

Hol hiányzik az Android, hol nem. Mikor gyorsan rászeretnél pillantani egy widget-re, akkor nagyon. Mikor lehúznám a redőnyt, s bekapcsolnám a wifit, akkor is. Azt hiszitek akkor nem, mikor egy buli után a képeket kérik bluetooth-on  >:( DE, akkor is hiányzik. Viszont, mikor a gyorsaságról van szó, stabilitásról, kezelhetőségről, akkor az iOS nyer.
Androidot sok mókolással lehet olyan szintre hozni, mint amilyen az iOS alapjáraton. Beszélek itt a sebességről főleg. Nem, nem lettem alma fanatikus, mindig is robot párti voltam, de ami igaz, az igaz.
Az iTunes-szal szórakozás eleinte bosszantó volt, de mikor bekapcsolom a gépet, s megy az iTunes, az iPhone úgyis rácsatlakozik a Wi-Fi-re és szépen a háttérben elintéz mindent. Semmilyen problémát nem okoz számomra.
Eddig kb 10-15 ezret költöttem alkalmazásokra. De megvan mindenem, frissíteni tudom őket, nem kell keresgélni, hogy melyik játék kompatibilis és a többi.
Bosszantó, hogy ugyanaz a program (Facebook, MSN, Fruit Ninja és még rengeteg) sokkal szebb, minőségibb iOS-en, mint Androidon. És ha már egyszer pénzt ad ki érte az emberfia, elvárja szerintem.

Rengeteg ROM-ot kipróbáltam GS II-n, s egyik sem volt tökéletes. Valami minden volt, ami hibás volt, vagy csak szimplán nem tetszett. Egyikkel sem volt olyan akku időm, mint a HIBÁS iOS 5-tel! Kíváncsi vagyok milyen lesz, ha kijavítják.

Mindenki a Flash-en lovagol. Nem fűznék hozzá sokat, androidra sem sokáig lesz... Nem véletlen ugye!
Az iOS összerakottsága, gördülékenysége, sok pici apró okossága nagyon megfogott. Nem kell néznem mi mennyi RAM-ot zabál, nem melegszik fel, mint egy serpenyő, amit megnyomok az egyből bejön, nincs semmi laggolás. 32 Gb-os verzióm van, nem hiányzik a memória kártya.

És végére bevallom, eddig én is piszkáltam az iPhone-osokat, hogy szefósok, és debilek használjanak olyan egyszerűjobbra-balra huzogatós sz*rt... Erre tessék. Szefós lettem

Persze sok korlátozás van benne, sok hülyeség de inkább ilyen legyen, mint töredezett-laggoslós.
Lesz nekem még androidos telóm, ez fix, ha még kiforrottabb lesz a rendszer.
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #288 Dátum: 2011, 11 24, 18:38:00 »
patience:

"Esetleg a Vlingo nem olyan mint a Siri?"

Van még az Iris mint próbálkozás, ebben a témában.

Nem elérhető ATom...

• DOUBLE CLUB
« Reply #289 Dátum: 2011, 11 24, 18:52:21 »
...Viszont, mikor a gyorsaságról van szó, stabilitásról, kezelhetőségről, akkor az iOS nyer.
Androidot sok mókolással lehet olyan szintre hozni, mint amilyen az iOS alapjáraton. Beszélek itt a sebességről főleg. Nem, nem lettem alma fanatikus, mindig is robot párti voltam, de ami igaz, az igaz."
Ne mondd már? Hol laggol az SGSII??? Nekem a vásárláskori rom hónapokig fenn volt és nem laggolt 1-et sem. Nem is volt kedvem lecserélni! Nem beszélve a gyári frissítésekről azóta. Az akkuideje sem rosszabb mint a iPhone4-nek, ezt biztosan állítom, mert mind a kettő lemerül estére, ahogyan én szoktam használni, és ettől kiver a víz...

Rengeteg ROM-ot kipróbáltam GS II-n, s egyik sem volt tökéletes. Valami minden volt, ami hibás volt, vagy csak szimplán nem tetszett. Egyikkel sem volt olyan akku időm, mint a HIBÁS iOS 5-tel! Kíváncsi vagyok milyen lesz, ha kijavítják.
Ez szerintem simán pszichés hatás. Mivel az iPhone-on nem tudsz romot cserélni, nem is csinálod és elfogadod a hibáit. A Samun meg nem bírtál magaddal:)

...Nem kell néznem mi mennyi RAM-ot zabál, nem melegszik fel, mint egy serpenyő, amit megnyomok az egyből bejön, nincs semmi laggolás. 32 Gb-os verzióm van, nem hiányzik a memória kártya."
Androidon hol kell nézni a memória zabálást??? Én még sosem néztem! A melegedéssel sem értek egyet. Nekem is és az elfogult iPhone-os barátomnak is volt már tűzforró az Apple készüléke egy beragadt alkalmazástól!

---------------
Kíváncsian várom majd a cikked ám, ha van kedved, 1 év iPhone használat múlva írd meg a cikket újra. Hátha addigra produkál olyanokat, amik felbosszantanak: pl. nekem már fagyott meg a iPhone, indult is újra!

De ha ez tetszik jobban használd egészséggel!

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #290 Dátum: 2011, 11 24, 18:53:13 »
....
Nem személyeskedés, mindössze egy érzés uralkodott el rajtam a litániáid olvasása közben.
Az az érzés, amikor egyszer régebben próbáltam megfogni egy közel 3kilós halat kézzel.
Na, az volt olyan inkorrekt dög, hogy akárhogy is próbáltam megfogni, mindig kicsúszott a kezemből.
Érthető, az életéért küzdött.

Te miért küzdesz?

Te miért nem vagy képes annyit leírni, hogy IGEN??
Miért kell után írni még valamit, amivel a fentebbrendűséget bizonygatod?

A microSIM-ről MINDENKI tudja, hogy egy ostobaság volt a bevezetése, SEMMI, tehát még egyszer SEMMI nem indokolta, leszámítva persze, hogy a kiválasztottaknak készült...
De nem, leírod, hogy igaz, majd jó kétsoros, izzadságszagú magyarázatot fűzöl hozzá, hogy miért NEM igaz mégsem.

A USB-ről tölthetőséget NEM a Google miatt szabványosították (hanem környezetvédelmi okok miatt, persze, tudom, hogy mostmár tudod és természetesen mindjárt jobban, mint bármelyikünk) és az 500 mA-es töltőáram bizony teljesen elegendő régóta az USB-ről töltéshez (gyárilag 1700-1800 mAh-nál nagyobb akkumulátorral szerelt készüléket - a Galaxy Note kivételével - ma nem ismerek), max. 3 óra alatt feltöltődik ilyen töltőáramról, sokkal akksikímélőbb a töltés ekkora áramerősséggel, mint a 7-800-1000 mAh-s töltés, aminél melegszik már a készülék is és az akksi is.

Táblagépeknél NEM szabványos a µUSB-töltés, az erre hozott példád ismét csak kínlódás, ugyanis 3-4 Ah akkumulátorokat feltölteni 500 mA-rel már nagyon hosszadalmas lenne (ráadásul fogyaszthat többet is, mint amennyit bele tudna tölteni az USB-port, így előfordulhatna, hogy csökken a töltöttség a töltés ellenére is). Az általam ismert összes táblagép valamilyen más csatlakozó-megoldással tölti a többezer milliamperes áramforrást, nem USB-n keresztül és nem is a (µ)USB porton keresztül. Más kérdés, hogy vannak táblagépek, amelyek gyártói gondolkoztak (itt nem az iPad alkotóira gondolok) és biztosítanak USB-ről történő töltési lehetőséget minden külön mókolás nélkül, ha az ember türelmes, egy éjszaka alatt felnyomja 100%-ra a kikapcsolt készülék akkuját.

A memórakártya hiányát is próbálod a tőled megszokott izzadságszagú módon elbagatelizálni, ám nem ártana, ha további zöldség írogatása helyett inkább
.
Erről a "nincs is rá szükségem" megközelítésről már hallottam, legutóbb egy Trabantos mondta, hogy neki nincs is szüksége 100 km/h feletti sebességre, hiszen hová az a nagy rohanás.
Biztosan igaza van...

Az is furcsa megközelítés, hogy IGEN, igaz, hogy nincs a mai napig sem flash-támogatás az almákon (hooooogy is? pár hónap múlva már 5 éve???), de már csak talán 2-3 év és már nem is baj, hogy nincs.
SZERINTED ez érv az alma mellett???
Komolyan gondolod???

Na, a mai ló-úszólecke is megvolt...
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #291 Dátum: 2011, 11 24, 19:02:12 »

Eddig kb 10-15 ezret költöttem alkalmazásokra. De megvan mindenem, frissíteni tudom őket, nem kell keresgélni, hogy melyik játék kompatibilis és a többi.
Bosszantó, hogy ugyanaz a program (Facebook, MSN, Fruit Ninja és még rengeteg) sokkal szebb, minőségibb iOS-en, mint Androidon. És ha már egyszer pénzt ad ki érte az emberfia, elvárja szerintem.

Hát igen, nekem is ez a fő érvem az Ipad mellett. Én főleg játszani vettem, arra tökéletes, nincsenek kompatibilitási gondok, mint az androidos tableteknél. Viszont telefonnak sokkal jobbnak tartom az androidot, tabletnek pedig az ipadet.
Még szerencse, hogy nem vagyunk egyformák, mert min vitatkoznánk? :D

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #292 Dátum: 2011, 11 24, 19:13:53 »
Ez rossz hír!  :'(
Lemondanám a megrendelést!  ;)
Lemondást csak a vételár duplájáért fogadok el :)
Kocsiban meg mégis mit akarsz szinkronizálni?  :hmm:

Nem elérhető ATom...

• DOUBLE CLUB
« Reply #293 Dátum: 2011, 11 24, 19:15:34 »
...
Kocsiban meg mégis mit akarsz szinkronizálni?  :hmm:

Cseréltem már notival romot a Hősök terétől az Osztyapenkóig! :)

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #294 Dátum: 2011, 11 24, 19:17:08 »
Ha még azt is hozzáteszed, hogy Te is vezettél, akkor tényleg lepadlózok! :)
Sir Winston Churchill

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #295 Dátum: 2011, 11 24, 19:17:57 »
Ez a kábel legalább megóvja a többi közlekedőt Tőled :)

Szerk: bááár, az a kábeles romcsere elég elavult dolog mostanság...

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #296 Dátum: 2011, 11 24, 19:26:08 »
Dugóban? Simán!

Nem elérhető ATom...

• DOUBLE CLUB
« Reply #297 Dátum: 2011, 11 24, 19:31:54 »
OFF
Hát persze, hogy vezettem közben:) De nem ez a legnagyobb mutatványom. Régen, amikor kispályás bajnokin játszottam, mindig korán kezdődtek a meccsek. Autópályán kellett átöltöznöm igen gyakran. Ami így nézett ki:
öltöny, nyakkendő, ing, gatya, zokni cipő le. Utána sportszár, rövidgatya, stoplis (bekötve!), és végül a mez fel (amihez ugye a fejemen is át kellett húzni!). Minden kb. 140km/h-val, mert ugye oda kellett érni. Volt, hogy a mellettem ülő kollégám is öltözött, nagyon dudáltak az autók néha, akiket megelőztünk:)
De ez még akkor volt amikor fiatal és bohó voltam. Ehhez képes a ROM csere már rutin...
ON

Nem elérhető Mordon

« Reply #298 Dátum: 2011, 11 24, 20:01:14 »
ATom...:

"Azért akinek már 5-10 PDA-ja volt az szerintem nem személyeskedik, hanem elégedett mindennel, ami most kapható a boltokban."

Mindegyikben van valami szerethető, de ettől még lehet az embernek sarkos véleménye egynémely dologról :D

"- azért az még legalább 1-2 év. És addig (sajnos) sok dolog flash-el megy csak. 1-2 év múlva pedig iPhone7 lesz és SGS5:)"

Hát én droidon is kikapcsolt flashel vagyok és nem igen szoktam bekapcsolni. Persze ki milyen oldalakat látogat, az eléggé behatárolja, hogy ez mennyire gond. Az általam olvasott szakmai és híroldalak nem igen használnak flasht.

"Meg a hidegsége se kellemes, amikor télen előkapod a zsebedből..."

Ez a "fémes" jószágok egyik problémája is, bár én télen is belsőbb zsebben hordom a készülékeim, így olyankor sem hidegek (igaz körülményesebb előhorgászni, ha nincs rajta a headset).

"- na azért nem mondod, hogy speciális csavarhúzóval mászkálsz nyaralásra??? "

Nem tudom, nekem még soha nem volt ilyen problémám és ez mindegyik készülékemre igaz. 1 napot eddig minden kibírt nálam és soha nem volt olyan helyzet, hogy cserélnem kellett volna. Igaz nem is lett volna mire, mert soha nem vettem még eddig tartalék akkut.

"- aha. Tehát ha a fényképezőről akarsz rátenni valamit"

A fényképezőgépek nem igazán microSD-t használnak, ha ilyen feladatra volna igényem, akkor inkább OTG-n keresztüli kártyaolvasó, vagy kamera kit használatán gondolkodnék.

"vagy mondjuk 2 PDA eszközöd van akkor is felesleges a microSD?"

Eszembe nem jutna két eszköz között így másolni, wifin keresztül egyszerűbb és gyorsabb, mint cserélgetni a kártyákat és újraindítgatni a készülékeket.

"Minek is annak gyorsnak lenni?"

Mondjuk egy videórögzítésnek 1080p-nél már van némi sebesség igénye és ha alkalmazásokat raksz a kártyára, akkor sem jó dolog, ha az egész rendszer sebességét visszafogja a memóriakártya.

"Milyen biztonságos működés?"

Egyrészt az SD kártya meghibásodási aránya jóval magasabb, mint a belső flash memóriáé, másrészt hiába véded kóddal a készüléked belső memóriáját, ha a kártyán tárolt minden adatodhoz hozzá lehet férni, ha kiveszik a készülékből.

"Itt akármit mondasz Steve azért nem engedi a micro sd-t, mert akkor simán tudnál fájlokat cserélni iTunes-nélkül, ami ugye üzleti érdekeket sért."

Ennek is van igazságtartalma, bár az iTunes Match korában ennek már nincs sok jelentősége.

"- nem a divat a lényeg: szabadság és az, hogy kényelmes legyen mondjuk áttenni a Tabletembe (amelyik tudja ugyebár fogadni;) a sim kártyámat és ne kelljen még egyet fizetnem."

Wifi hotspot bekapcsol és már van is net a deszkán is, no meg nem elhanyagolható mód tudom továbbra is használni a készüléket, mint mobil. Azért egy tablettel elég kényelmetlen a telefonálás (van Tabom, tudom :)).
Egyébként a Nokiának még a microSIM is nagy, már benyújtották a szabadalmi kérelmet egy kisebb megoldásra.

Szerintem mindegyik egy felesleges és túlhaladott dolog. Beépített azonosító rendszer kellene, amit aktiváláskor regisztrál a szolgáltató és nem kellene kártyákkal bohóckodni.

"- Ja, igen. Csak ehhez való. Semmi máshoz nem jó. Akármit mondasz, én agyvérzést kapok a különböző töltőktől. (A Galaxy Tab-tól is.)"

Használj Apple terméket, a telefontól a tabletig mindent ugyanaz tölt :D

"- nem mondod komolyan ezt! Milyen biztonságos rendszer, milyen warez?"

A warez ellen teljesen védtelen a rendszer, még rootolni sem kell hozzá, ez nem kicsit csökkenti a fejlesztők pozitív hozzáállását a platformhoz.
Az meg eléggé gáz, hogy a készülék elvesztése esetén minden adatod könnyen megszerezhető a készülékről, WinMo esetén régen volt lehetőség a fájlrendszer titkosítására, itt miért nincs? Az iPhone annyival jobb ezen a téren, hogy ott picit nehezebb a dolga annak aki egy levédett készülék tartalmához akar hozzáférni, de ott sem lehetetlen a hozzáértő számára.

"Én nem áldozom fel a szabadságot, mert van 1%-a a gépeknek, ami vírusos tud lenni állítólag."

Sajnos az Androidra robbanásszerűen terjednek a kártékony kódok és ezt a Google hozzáállása sem nehezíti meg.

"Ha meg ez elterjed, majd szépen teszek fel vírusirtót."

AVG nálam fent figyel már most is.

"Viszont az adataimat nekem bizony át kell küldenem másnak"

Én rendszeresen küldök adatokat, de BT fájltranszfer, vagy kártyacserebere fel sem merül, ott a felhő, ftp és az e-mail.

"- hát nekem nem volt bajom a Polaris office-val sem."

Nekem volt kompatibilitási gondom vele, de mint már írtam az új QuickOffice egész jóra sikeredett, egyelőre elégedett vagyok vele, de még csak 3 napja ismerkedünk.

"Az SGSII-t vesz, vagy valamilyen HTC-t. :)"

Az SGS II-ig én bárkinek aki Androidot akart választani mindenképpen a HTC-t ajánlottam, de mostanra az SGS II-vel a Samsung is felnőtt a szintjükre.

Nem elérhető le_vente

• intoleráns robot, kukásdroid ;)
  • Navigáció / Navigation: Waze, Sygic, Navigon, iGO, iGO Primo, Be On Road
  • PDA: Note II, SGS2, Samsung Galaxy Mini 2, Samsung Tab3 WiFi, Asus A636N, Samsung Galaxy Young - All Rooted
  • PDA ROM: [4.4.2][NI1]Dr.Ketan Custom ROMV12, Agni kernel
« Reply #299 Dátum: 2011, 11 24, 20:06:35 »
Nnna, örülök, hogy nem egyedül vívom ezt a reménytelen harcot, üdv kollégák!

Valaki kérdezze már meg, miért kellene már root a mentéshez?
Én már inkább nem teszem...

A többi gondalataimat meg leírtátok fentebb, de ígérem, nem tűnök el azért!   ;)

Egyet még elmondanék: ROM-olgattam én is már párat, anno még WinMo alatt is bőven.
Nem vagyok viszont "romolgatós", most is 2.3-as Batista van, pedig van már 2.7-es, vagy újabb is talán.
Van gondom vele, mert néha a WiFi nem kapcsol be csak b.szogatás után, de összességében nagyon jól müxik, tehát nem cserélek egyelőre. Témák meg engem nem érdekelnek, dxTop-ot használok és a denzitás megy a gyári 240 helyett 200-on. Természetesen root-oltam, de egyáltalán nem igaz, hogy a Root annyira szükséges lenne, sokáig toltam SGS-en nélküle és igen, menteni is tudtam!

Tehát el vagyok avval a sok mindennel, amik szifonon nincsenek és szeretem az SGS-eket, elfogultság nélkül.
Ennek egy titka van: a mérlegelés.
Ha szifon lesz jobb, váltok, addig viszont esélytelen.

Atom!

Ma te vagy a fénypont, mert mindenhonnan csak gratulálnak, én is ezt teszem!

Evvel mindent elmondtál, amit itt lehet!!!!!!!!!!

"Persze én nem vagyok egy átlag user. Az ismerőseimnek azt szoktam javasolni, ha nem tudják eldönteni, hogy mit vegyenek, hogy mindenképpen iPhone. Tökéletesen elégedettek lesznek. Aki el tudja dönteni az meg nem kérdez. Az SGSII-t vesz, vagy valamilyen HTC-t. "

:D :taps: :ok: :p :hmm: :) ;) :D :taps: :ok: :p :ok: :taps: :D ;) :)

Ja és tessék kóstolgatni EVA-t, a Voice Action-t is! Jópofák, bár persze a zűrbőgyütt Siri-vel nem vehetik fel a harcot, háháháháhá............... >:(
- Azt mondják, elmebajban szenvedek.. De én nem szenvedek, élvezem minden percét...

- Adj neki tanácsot. Ha nem hallgat rád, hadd tanítsa meg a balsorsa. - japán közmondás

A SHAW-ELV: Építs ki olyan rendszert, amelyet hülyék is használni tudnak - csak hülyék fogják használni...