2024, 11 28, 11:43:10
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: SGS2 vagy Iphone4?  (Megtekintve 119149 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető reiben

• TOPIKGAZDA
  • Nem: Férfi
  • Közlegény
  • PDA: Nokia Lumia 710
  • PDA ROM: Rataplan v7.0 (Windows Phone 7.8)
Re: SGS2 vagy Iphone4?
« Reply #250 Dátum: 2011, 11 24, 10:31:36 »
Ti hiába írkáltok, ez a Mordon gyerek a ti hozzászólásaitokkal táplálkozik :shock:. Nagyobb túlélő, mint Bear Grylls :).
Azért kíváncsi lennék rá, ha nem írna ide senki, képes lenne-e saját magával is vitatkozni :D

Nem személyeskedésből írtam, de egy ember megnyilvánulásaiból sokat le lehet szűrni és ez az IOS elvakultság már bosszantóan sértő... :ima:

Nem elérhető seck

• PDA: samsung galaxy S4
  • PDA ROM: I1905XXBMF4
« Reply #251 Dátum: 2011, 11 24, 11:55:14 »
Most már én is ott tartok mint a többiek, nem éri meg egy vak ember ellen kidobóst játszani :) 

Viszont Mordon! Kérlek válaszolj!

Mondj az S2-re némi pozitívat és az iphonra negatívat.

Nem elérhető Mordon

• PDA: Galaxy Note 3, iPad 3
  • PDA ROM: 4.4.2 (ENB4)
« Reply #252 Dátum: 2011, 11 24, 12:32:55 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Most már én is ott tartok mint a többiek, nem éri meg egy vak ember ellen kidobóst játszani :) 

Ha a vak embert te játszod, akkor teljesen igazad van.

Én csak a tényeket írtam le, bár biztos megmagyarázod, hogy nincs igazam, mert a tényeket mint minden droid, szívesen figyelmen kívül hagyod. Bár valóban kíváncsian várom, ahogy megpróbálod megmagyarázni, hogy az SGS II erősebb hardver, mint az i4S :D You are not allowed to view links. Register or Login

Az egymagos GPU, lassabb memória a gyengébb optika és a képstabilizátor hiánya biztosan előnyt biztosítanak a Samsung zászlóshajójának.

i4S fotóminőség: You are not allowed to view links. Register or Login

---

Mellesleg írtam negatívumot az iPhone-ról, csak nem figyeltél :D

Nem elérhető Mordon

« Reply #253 Dátum: 2011, 11 24, 12:38:16 »
ez az IOS elvakultság már bosszantóan sértő... :ima:

Sérti a hiúságodat, vagy sért, hogy kétségbe vonom a kis kedvencedet? Esetleg sért a tény, hogy bár SGS II-m van, mégsem estem seggre tőle?
Érdekes megnyilvánulás ez a kijelentés a részedről, szó mi szó és valóban sokat elárul rólad ;)

Engem nem zavar, ha olyat írsz ami igaz, az üvegtörésről én is leírtam a véleményem és azt, hogy hol van elrontva a dolog. De ha butaságot ír valaki, minden alapvető ismeret nélkül (lásd Siri vs Google Talk), azt egyrészt viccesnek tartom (főleg, hogy az illető igencsak hozzáértőnek képzeli magát), másrészt nem hagyom szó nélkül, mert valaki aki olvassa, még el is hiszi ezeket a zöldségeket.

Nem elérhető le_vente

• intoleráns robot, kukásdroid ;)
  • Navigáció / Navigation: Waze, Sygic, Navigon, iGO, iGO Primo, Be On Road
  • PDA: Note II, SGS2, Samsung Galaxy Mini 2, Samsung Tab3 WiFi, Asus A636N, Samsung Galaxy Young - All Rooted
  • PDA ROM: [4.4.2][NI1]Dr.Ketan Custom ROMV12, Agni kernel
« Reply #254 Dátum: 2011, 11 24, 13:02:48 »
Most, hogy bemutatkoztál, visszamászhatsz a trollbarlangba....

Nem férek be, a családod kiutalta magának, butus.
- Azt mondják, elmebajban szenvedek.. De én nem szenvedek, élvezem minden percét...

- Adj neki tanácsot. Ha nem hallgat rád, hadd tanítsa meg a balsorsa. - japán közmondás

A SHAW-ELV: Építs ki olyan rendszert, amelyet hülyék is használni tudnak - csak hülyék fogják használni...

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: OnePlus 6
  • PDA ROM: OxygenOS 5.1.8
« Reply #255 Dátum: 2011, 11 24, 13:04:00 »
Na jó, én már eleget tanítottam lovat úszni.
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető le_vente

• PDA: Note II, SGS2, Samsung Galaxy Mini 2, Samsung Tab3 WiFi, Asus A636N, Samsung Galaxy Young - All Rooted
« Reply #256 Dátum: 2011, 11 24, 13:04:57 »
Bocsi, de nem én keverek össze egy MI-n alapuló asszisztenst egy chat programmal :D

Nem tudom, miről beszélsz.
Most sem...
- Azt mondják, elmebajban szenvedek.. De én nem szenvedek, élvezem minden percét...

- Adj neki tanácsot. Ha nem hallgat rád, hadd tanítsa meg a balsorsa. - japán közmondás

A SHAW-ELV: Építs ki olyan rendszert, amelyet hülyék is használni tudnak - csak hülyék fogják használni...

Nem elérhető le_vente

« Reply #257 Dátum: 2011, 11 24, 13:11:43 »
Ismételt FAIL :D

Példa a kognitív disszonanciára:

"Például valaki egy bizonyos márkájú mosóport vásárol, mivel azt gondolja, hogy az a kapható legjobb termék. Ilyenkor a vásárló által tartott tudattartalom (kogníció) az, hogy jó mosóport vett. Ha azonban a vásárlás után olyan ismeret érkezik, mely szerint kapható egy jobb mosópor is (például egy reklám révén), akkor a két ellentmondó tudattartalmat valahogyan összhangba kell hozni."

Ez most ugyebár pont rád lenne érvényes, mivel én fenemód nem azt a terméket dicsérem, amit vásároltam, sőt per pillanat nem is rendelkezem iOS alapú eszközzel. Én azt az eszközt illetem kritikával pont amit vettem, konkrétan a Samsung Galaxy családjának két tagját (S, S II).

De hányszor kell megkérni, hogy add már el, mert süsü vagy hozzá és vegyél szifont, örülj neki és hagyj minket?
Megjelent az új, amit annyira vártál, mire ez a tökölés még itt?

Amúgy meg, hiába csavarod itt a szót, volt szifonod és azóta se tudsz mást isteníteni.

Másrészt, mi mindig elismertük, ami jobb másban, akár a szifonban is, te nem vagy képes, csak fikázni, azt, amihez oly kevés a képességed.

Pontosan illik rád és sok más applam.jomra a kognitív disszonancia.

Van persze olyan Apple fan is, akire nem, de olyat te nem ismersz, mi is keveset, de nem is nyomják itt a süket dumát, lemagyarázva a Napot az égről.

Nem elérhető le_vente

« Reply #258 Dátum: 2011, 11 24, 13:24:16 »
Sérti a hiúságodat, vagy sért, hogy kétségbe vonom a kis kedvencedet? Esetleg sért a tény, hogy bár SGS II-m van, mégsem estem seggre tőle?
Érdekes megnyilvánulás ez a kijelentés a részedről, szó mi szó és valóban sokat elárul rólad ;)

Engem nem zavar, ha olyat írsz ami igaz, az üvegtörésről én is leírtam a véleményem és azt, hogy hol van elrontva a dolog. De ha butaságot ír valaki, minden alapvető ismeret nélkül (lásd Siri vs Google Talk), azt egyrészt viccesnek tartom (főleg, hogy az illető igencsak hozzáértőnek képzeli magát), másrészt nem hagyom szó nélkül, mert valaki aki olvassa, még el is hiszi ezeket a zöldségeket.

Nem nézem vissza, hogy rosszul írtam-e, de ha a chat progit írtam, akkor elírtam.
De TE, te überokos, nem tudod, hogy minek a koppintása a Siri?
De szomorú...
Olvass utána, koma, mint a többi butaságnak, amit állítasz. Ha nem megy, szólj, segítek!

Amúgy, egy hibát tényleg említettél szifonnal, az üvegtörést, de tudsz-e még, mert ez csak EGY és csak pici hiba.

************************ moderálva

Nem elérhető le_vente

« Reply #259 Dátum: 2011, 11 24, 13:27:22 »

Ezt kell amúgy forszírozni, itt fogja abbahagyni, mert azt a vallás tiltja, hogy szidja, kicsi hibát elismer, de aztán kerüli a témát az összes ilyen almaszemcsis.

Fordítva kellene csinálni valóban, mi mondunk hibákat az SGS-re, ő a szifonra, vagy a ki tud több hibát egyikre -másikra versenyt is elbukná, ugyanis én magam is mondani tudok párat SGS-re, de ÖSSZESSÉGÉBEN a szifon csúnyán több hibát, hiányt képvisel, mint az SGS-ek.

Szembe kellene tudni állítani egyik hibáit a másikéval, mert akkor lehetne súlyozni.
Másrészt, azt is kellene mérlegelni, hogy egy hardware-es hiány milyen hibák létezését oldja meg.
Valamint, hogy egy gyártói szemétség, tiltás mire is jó, milyen hibát takar, vagy előz meg!
Ehhez korrekt, hozzáértő ember kellene, Ulkesh ettől oly messze van...

Nem elérhető reiben

• TOPIKGAZDA
  • Közlegény
« Reply #260 Dátum: 2011, 11 24, 13:35:35 »

Nem sérti a hiúságom, mert én nem istenítem az SGS2-t. Hallottál tőlem valaha ilyet? Az, hogy már nem lehet elviselni az irományaidat (mellesleg ezzel nem vagyok egyedül) és ezt szóvá teszem, ebből te olyan következtetést vonsz le, amiből kiderül milyen ember vagyok? Csernus mellé kéne ülj és tanítani, hogy eddig amit csinált az nem jó :)
Több olyan gondolatod, rosszul fogalmazok, tényeken alapuló állításod után olvastam (kommentárok nélkül), mely később kiderült, valójában te sem jól tudtam és az egészben az a bosszantó, hogy foggal-körömmel ragaszkodsz az állításaidhoz. Számos olyan tényedre linkeltek be site-okat, ahol épp az ellenkezője derült ki a dolgoknak.

Maga a hozzáállásoddal van baj és az egyéniségeddel. Mellesleg a másik android vs ios topikot is te írod teli mindenfélével, szóval nem értem az egészet. Gondolom egy munkával vagy tanulással eltöltött nap után alig várod, hogy leülhess a géped elé és újabbnál-újabb érvekkel győzz meg mindenkit, hogy az apple az istenség...

No elég, mert szerintem ennek nincs értelme, sőt ennek a topiknak sem...

Nem elérhető le_vente

« Reply #261 Dátum: 2011, 11 24, 13:41:58 »
Nem sérti a hiúságom, mert én nem istenítem az SGS2-t. Hallottál tőlem valaha ilyet? Az, hogy már nem lehet elviselni az irományaidat (mellesleg ezzel nem vagyok egyedül) és ezt szóvá teszem, ebből te olyan következtetést vonsz le, amiből kiderül milyen ember vagyok? Csernus mellé kéne ülj és tanítani, hogy eddig amit csinált az nem jó :)
Több olyan gondolatod, rosszul fogalmazok, tényeken alapuló állításod után olvastam (kommentárok nélkül), mely később kiderült, valójában te sem jól tudtam és az egészben az a bosszantó, hogy foggal-körömmel ragaszkodsz az állításaidhoz. Számos olyan tényedre linkeltek be site-okat, ahol épp az ellenkezője derült ki a dolgoknak.

Maga a hozzáállásoddal van baj és az egyéniségeddel. Mellesleg a másik android vs ios topikot is te írod teli mindenfélével, szóval nem értem az egészet. Gondolom egy munkával vagy tanulással eltöltött nap után alig várod, hogy leülhess a géped elé és újabbnál-újabb érvekkel győzz meg mindenkit, hogy az apple az istenség...

No elég, mert szerintem ennek nincs értelme, sőt ennek a topiknak sem...

Minden szavaddal egyetértek.

Nem elérhető ronq14

• PDA: Iphone 4s / Blackberry Bold 9780
  • PDA ROM: ios5 / os 6
« Reply #262 Dátum: 2011, 11 24, 14:27:45 »
Ha a vak embert te játszod, akkor teljesen igazad van.

Én csak a tényeket írtam le, bár biztos megmagyarázod, hogy nincs igazam, mert a tényeket mint minden droid, szívesen figyelmen kívül hagyod. Bár valóban kíváncsian várom, ahogy megpróbálod megmagyarázni, hogy az SGS II erősebb hardver, mint az i4S :D You are not allowed to view links. Register or Login

Az egymagos GPU, lassabb memória a gyengébb optika és a képstabilizátor hiánya biztosan előnyt biztosítanak a Samsung zászlóshajójának.

i4S fotóminőség: You are not allowed to view links. Register or Login

---

Mellesleg írtam negatívumot az iPhone-ról, csak nem figyeltél :D

a mali400 mióta egymagos ?:D és egyértelmüen gyengébb a hardware az 4s nek készült összehasonlító videó azon is látszik h a 4s le van maradva

Nem elérhető nbee

• Navigáció / Navigation: 3 betűs
  • PDA: Samsung Galaxy S II (GT-9100) || Galaxy TAB 10.1 (P-7500)
  • PDA ROM: ROM: stock 4.1.2 || ROM:XWLA1
« Reply #263 Dátum: 2011, 11 24, 14:30:08 »
Én csak a tényeket írtam le, bár biztos megmagyarázod, hogy nincs igazam, mert a tényeket mint minden droid, szívesen figyelmen kívül hagyod.

"Kedves" Mordon!

1. kérlek, vedd észre, hogy rossz helyen kopogtatsz, s kikérem magamnak, ne általánosíts! Azért mert nem állunk le vitázni,  még nem kell engem és a többi androidos kollégát egy kalap alá venni (hidd el, sokan vagyunk).

2. kioktatsz mindenkit mennyire tájékozott vagy, és mindezt csak különböző webes hiperhivatkozásokkal tudod alátámasztani, mert gyanítom onnan vagy ilyen tájékozott! Ha egy kicsit is jártas vagy az informatikában, akkor tudnod kéne, hogy ami az Interneten van az nem a Szentírás, még ha maga Steve Jobs is írta post-olt személyesen. Szóval amit te itt fel tudsz hozni, az csak találgatás, és nem TÉNY!

Csak egy pl.-át engedj meg: Szerintem fogalmad sincs ki az a Dennis Ritchie, aki 7 nappal később halt meg, mint Jobs, pedig sokkal többet köszönhetünk neki, mint Jobsnak.
Igen, írd be nyugodtan a keresőbe (ugye hogy google lesz az? ;) ) nevét, hogy utána nézz. 21. század első reakciója ez. Azzal senki nem törődik, hogy Google azt ad ki találatnak, amit akar, és nem azt amit te szeretnél. Aki itt ma tartalmat szolgáltat (EURÓPÁBAN), az a MS, Google és FB. Ha ők valamit nem akarnak tudatni a nagyvilággal, akkor te arról nem fogsz tudni. Na ez a Tény kispályás!

3.  pont a legfontosabb! Jöhettek itt mindenféle kognitív disszonanciával. ****************** - moderálva (nem szégyen az, csak ismered el, mert így tudsz előre lépni) Nekem vannak elveim, amit én alakítottam ki magamnak és nem a média, illetve a marketing impulzusok.
Azért mert neked nincs xxx eFt-od és minden féle használt, alul árazott terméket veszel meg, azt én nem minősíteném semmilyen referencia készüléknek, ráadásul nem hencegnék vele hogyan és miképp szereztem. Ez csóróságra vall, nem pedig ügyességre (feltételezem adózni sem nem adóztál utána ugye?)! Ez mind csak a szavahihetőségedet és a "tényeidet" minősít le.

Tehát ha nekem az Iphone tetszett volna, akkor azt veszem meg, és nem más készüléket és azt szidom, hogy nem jó így, meg úgy, mert a másik jobb. Ha valami nem tetszik, akkor nem használom és kész (nem hogy pénzt adok érte - na itt jön elő a skizofrén személyiség), ergo kussolok. Vagy ha nincs pénzem Iphone-ra, akkor meg azért kussolok. Ha van, akkor meg kérlek, vedd meg magadnak, ad el SII-őt 80ezer Ft-ért, hogy büszke légy magadra és ezt a közösséget meg hagyd békén!

Ez a Téma azért jött létre, hogy összehasonlítsuk a két készüléket. Előnyeit, hátrányait. Rád senki nem kíváncsi, mivel építő jellegű hozzászólást tőled eddig nem láttam. (És ez is tény, hogy adtál pár vidám percet nekem is a csacskaságaiddal, amit itt megköszönök!)

További szép napot mindenkinek!
régi időkre:

Nem elérhető reiben

• TOPIKGAZDA
  • Közlegény
« Reply #264 Dátum: 2011, 11 24, 15:18:25 »
....
További szép napot mindenkinek!
Köszönöm, meg lesz  :D

Nem elérhető ATom...

• DOUBLE CLUB
  • Navigáció / Navigation: iGO, de mostanában inkább Googlemaps
  • PDA: G900F + Note 10.1 2014
  • PDA ROM: G900FXXU01 (4.4.2) + N8000XXCMA2 (4.1.2)
« Reply #265 Dátum: 2011, 11 24, 15:54:30 »
Na, Mordon kolléga nem válaszol, akkor én írok, mert nekem van évek óta SGS-em (I és II) és iPhone4-em is:
FIGYELEM! AZ ALÁBBI VÉLEMÉNY SZUBJEKTÍV, KIZÁRÓLAG A HOZZÁSZÓLÓ VÉLEMÉNYÉT TARTALMAZZA!

iP4+:
szép
UI
mérete (épp megfelelő)
képernyő felbontása
Appstore (elvben) tesztelt programokkal
apukája(3G) forradalmasította a PDA ipart. Ez tény és hála és köszönet!
kamera

iP4-:
nehéz
no Flash
vág a széle
üvege törik
nem lehet akkut cserélni benne csak a szervizben
nem lehet memóriakártyát tenni bele
macerás a sim kártyát kipiszkálni belőle(vagy áttenni másik nem micro-sim telóba)
nem szabványos a töltő/adatkábel
feltörés nélkül nem lehet pl. bt, wifi kapcsolót azonnal elérni, csak macerásan menüből
akkuidő (nekem) rövid
UI nem cserélhető, testreszabható (törés nélkül)
fájlcsere másik készülékre/kel macerás

SGSII+:
android és google minden előnye (felhőt milyen rég kitalálták...)
teljesen képes a notebook helyettesítésére (pl: flash is van)
szabványos töltő
microsd kártya
normál méretű simkártya
cserélhető akksi
kijelző mérete miatt jobb a netezésre, olvasásra
testre szabható/cserélhető UI+ Romcsere mindenek felett:)
FREEDOM. FREEDOM, FREEDOM!!!

SGSII:-
Nekem már túl nagy
Olcsó műanyagok, amig bírják a strapát, de nem keltik a minőség érzetét
akkuidő (nekem) kevés ennél is
Lehetne szebb a design

Biztos van még, de ennyi jutott hirtelen eszembe. Szidhattok nyugodtan, de ezek az én tapasztalataim, nem más fórumokból valók és nem más igényei szerinti tesztek eredményei. Ezek alapján az iPhone4 a táskámban hever mint csere-telefon. De még nem volt rá igazán szükség...:)

Miért nincs tökéletes PDA???

Nem elérhető reiben

• TOPIKGAZDA
  • Közlegény
« Reply #266 Dátum: 2011, 11 24, 16:04:26 »
....
Olcsó műanyagok, amig bírják a strapát, de nem keltik a minőség érzetét
....
Lehetne szebb a design
....
Én is egyet értek a minőséggel, valóban érzékelteti a felhasználóval a műanyag érzést...

A design viszont szerintem szép, én épp ezért vettem SGS2-t, mert ugye akkoriban sőt talán most is rengeteg készülék jön és jött ki egyszerre, szal volt választék bőven, ennek ellenére maradtam a 2-es széria mellett.

Nem elérhető ATom...

• DOUBLE CLUB
« Reply #267 Dátum: 2011, 11 24, 16:08:47 »
Én is egyet értek a minőséggel, valóban érzékelteti a felhasználóval a műanyag érzést...

A design viszont szerintem szép, én épp ezért vettem SGS2-t, mert ugye akkoriban sőt talán most is rengeteg készülék jön és jött ki egyszerre, szal volt választék bőven, ennek ellenére maradtam a 2-es széria mellett.

Persze, a design a szubjektív kategória. Nem ronda kis készülék ez, de NEKEM az apple design jobban tetszik. Az iPad is nagyon letisztult és a Mac-ek is. Csak sajnos IOS van bennük.

Nekem az "álom" telefonom egy Androidos iPhone4S lenne:)

Nem elérhető ATom...

• DOUBLE CLUB
« Reply #268 Dátum: 2011, 11 24, 16:27:47 »
.... Csak sajnos IOS van bennük.

Ja és még annyit, hogy nem az IOS-el van bajom, az szenzációs. A rabszolgaságot nem bírom!

Nem elérhető Mordon

« Reply #269 Dátum: 2011, 11 24, 16:33:22 »
"Nem nézem vissza, hogy rosszul írtam-e, de ha a chat progit írtam, akkor elírtam."

Tudom, hogy a Google Voice-ra tippeltél, apró probléma, hogy az sem megfelelője a Sirinek.

"De TE, te überokos, nem tudod, hogy minek a koppintása a Siri?"

Nem tudom, mert MI-n alapuló megoldást egyik rendszer sem használt még eddig.
Ostoba parancsértelmezők, mint a Google Voice, már voltak, de amit te is képtelen vagy megérteni, az az, hogy a Siri sokkal több ennél.
A Google Voice-nak adhatsz egy parancsot, hogy mondja meg, hogy milyen az időjárás Budapesten, de kérdést nem tehetsz fel neki, hogy kell-e ma neked esernyő. Ez itt a különbség, a Siri értelmezi a szöveget és folyamatosan tanul, a többi meg adott sablon alapján végrehajt egy utasítást, de ha attól eltérsz, akkor széttárja a virtuális kezét.

--

Mindentől függetlenül azért megkérnélek egy apróságra.
Én nem személyeskedem, nem aggatok rád "érdekes" jelzőket, szóval, ha nem nagy fáradtság, akkor ezt elvárnám tőled is.
Nekem az Android nem szimpatikus, nem te, vagy bárki aki ide írogat, a véleményem nem ellened irányul, hanem egy rideg programkód ellen, nem ártana, ha ezt szem előtt tartanád, mikor válaszolsz.

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
« Reply #270 Dátum: 2011, 11 24, 16:42:27 »
"Nem nézem vissza, hogy rosszul írtam-e, de ha a chat progit írtam, akkor elírtam."

Tudom, hogy a Google Voice-ra tippeltél, apró probléma, hogy az sem megfelelője a Sirinek.

Esetleg a Vlingo nem olyan mint a Siri? You are not allowed to view links. Register or Login

Ha már itt vagy, van egy kis gondom:
Frissül egy csomó program, hogy IOS5 kompatibilis legyen, és ettől megszűnnek 4.3-on működni. Nincs erről valami infod? NEM akarok IOS5-re frissíteni, inkább korábbi, jól működő verziókat használok, csak így elég gáz a helyzet, mert nem merek az Update-re nyomni :( 
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #271 Dátum: 2011, 11 24, 16:51:10 »
Mindentől függetlenül azért megkérnélek egy apróságra.
Én nem személyeskedem, nem aggatok rád "érdekes" jelzőket, szóval, ha nem nagy fáradtság, akkor ezt elvárnám tőled is.
Nekem az Android nem szimpatikus, nem te, vagy bárki aki ide írogat, a véleményem nem ellened irányul, hanem egy rideg programkód ellen, nem ártana, ha ezt szem előtt tartanád, mikor válaszolsz.

Támogatom! Kérek mindenkit, hogy úgy írja le a véleményét, hogy a személyeskedést hagyja a gondolataiban és ne vesse papírra!
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető Mordon

« Reply #272 Dátum: 2011, 11 24, 17:12:48 »
nbee:

"1. kérlek, vedd észre, hogy rossz helyen kopogtatsz"

Észrevettem.
Elég végignézni a válaszolók névjegyein, hogy lássa az ember, hogy egy elfogult Galaxy S II tulajdonosi csoporttal szemben teljesen felesleges vitázni. Vérig sérti őket, hogy a "kis" kedvencükről valaki rosszat ír, az meg végképp böki a csőrüket, hogy ezt olyan teszi, aki használja is azt.

"még nem kell engem és a többi androidos kollégát egy kalap alá venni (hidd el, sokan vagyunk)."

Való igaz, ezért elnézésedet/elnézéseteket kérem.

"kioktatsz mindenkit mennyire tájékozott vagy, és mindezt csak különböző webes hiperhivatkozásokkal tudod alátámasztani, mert gyanítom onnan vagy ilyen tájékozott!"

Hidd el, nem onnan vagyok tájékozott, de ha nem linkelek, akkor az a vád, hogy a levegőbe beszélek, ha linkelek, akkor az nem szentírás, valahogy ez a nyuszika van sapka, nincs sapka kategóriára kezd hasonlítani. Az egyetlen közös pont a kifogásokban az, hogy miként mer valaki rosszat mondani a szent zöld kukásdroidra, hisz az mennyire szuper valami csoda rendszer.

"Csak egy pl.-át engedj meg: Szerintem fogalmad sincs ki az a Dennis Ritchie, aki 7 nappal később halt meg, mint Jobs, pedig sokkal többet köszönhetünk neki, mint Jobsnak. "

Dennis Ritchienek köszönhetjük a Unixot meg a C programozási rendszert, Jobsnak meg a jelenlegi IT világot.
Nem bántásból, de ha nincs Jobs, akkor nem biztos, hogy ma tudnád, hogy mi az Unix és C programozási nyelv, de az biztos, hogy nem tudnád mi az az IBM kompatibilis PC, Windows, MS-DOS stb. ami a mai IT-t meghatározza.

"Aki itt ma tartalmat szolgáltat (EURÓPÁBAN), az a MS, Google és FB."

Tartalmat ezek közül egyik sem szolgáltat, ezek csak segítenek a tartalom gyorsabb megtalálásában.

"Azért mert neked nincs xxx eFt-od és minden féle használt, alul árazott terméket veszel meg, azt én nem minősíteném semmilyen referencia készüléknek"

Tudod van némi értékszemléletem, mi mennyit ér meg nekem. Az SGS II pont annyit ért nekem, hogy lecseréltem rá egy SGS-t, ha plusz pénzt kellett volna rá áldoznom, soha nem veszem meg.
Nem azért mert nem telik rá, hanem mert ennyire tartom értékesnek számomra. Gyakorlatilag a plusz memória az egyetlen amiben valóban többletet nyújt, mint a SGS, minden más csak körítés, ami nem lényeges, mert semmi nincs, ami azt kiaknázhatná. Ha tévednék szól és mutass SGS II-re optimalizált szoftvert, ami kihasználja a fejlettebb GPU előnyeit.

"ráadásul nem hencegnék vele hogyan és miképp szereztem"

Nem hencegett vele senki, csupán egy kérdésre válaszoltam.

"(feltételezem adózni sem nem adóztál utána ugye?)"

Feltételezem egy használt, 2 hetes, T-Mobile-os készülék vásárlása esetén nem igen kéne bárkinek is adóznom :D

"Ez mind csak a szavahihetőségedet és a "tényeidet" minősít le."

Ez semmit nem minősít, csupán háttér információ.

"Tehát ha nekem az Iphone tetszett volna, akkor azt veszem meg"

Az iPhone 4S sem ér annyit, amennyiért függetlenül meg tudnám venni itthon. Angliába tavasszal utazom, ahol megveszem lényegesen olcsóbban, addig meg eljátszom ezzel. Ez lehet, hogy csóróság, de nekem nem ér meg +50-60 eFt-ot, hogy pár hónappal hamarabb kézbe vegyek egy készüléket.

"Ha valami nem tetszik, akkor nem használom és kész"

A stílusod sem feltétlenül tetszik, de ettől még beszélgetünk. Az Androiddal is sok szempontból elégedetlen vagyok, mint ahogy az SGS II-vel is, de azt soha nem állítottam, hogy nincs olyan tulajdonsága, amit ne kedvelnék.

"Vagy ha nincs pénzem Iphone-ra, akkor meg azért kussolok."

Értem, ezek szerint ne legyen véleménye senkinek, aki nem osztja a te nézeteidet. Aranyos hozzáállás.

"Ha van, akkor meg kérlek, vedd meg magadnak, ad el SII-őt 80ezer Ft-ért, hogy büszke légy magadra és ezt a közösséget meg hagyd békén!"

Biztos elolvastad a topic címét amibe írsz? Vagy mert a "közösség" nagy százaléka droid fan, akkor nem lehet más véleményt leírni?

"Ez a Téma azért jött létre, hogy összehasonlítsuk a két készüléket."

Jaja, láttam. Az SGS II mindenek felett, az iPhone szar... Ennyi volt a vélemény itt tömören. Ha meg ezt valaki vitatja, akkor húzzon innen, mert hogy képzeli, hogy nem áll be a sorba  censored t dobálni.

"Rád senki nem kíváncsi, mivel építő jellegű hozzászólást tőled eddig nem láttam."

Egy összehasonlítás esetén mi lehet építő jellegű? Vazze, ne vegyél iPhone-t, mert ne vegyél , mert itt mindenkinek SGS II-je van és ha nem azt veszel, akkor nem tudsz ide írni és ha mégis akkor is csak negatívat, mert még megsérted  közösséget.

Nem elérhető Mordon

« Reply #273 Dátum: 2011, 11 24, 17:39:59 »
ATom...

"FIGYELEM! AZ ALÁBBI VÉLEMÉNY SZUBJEKTÍV, KIZÁRÓLAG A HOZZÁSZÓLÓ VÉLEMÉNYÉT TARTALMAZZA!"

Az eddigi első normális, felesleges indulatoktól mentes hozzászólás a tied!  :taps:

"no Flash"

Ez márnem sokáig lesz hátrány, tekintve, hogy Androidra sem lesz a továbbiakban fejlesztve (az ICS-re még kijön és egy darabig kiadják a biztonsági frissítéseket, de az Adobe a továbbiakban nem fejleszti).

"vág a széle"

Ez nekem eddig nem tűnt fel :D

"üvege törik"

Mindegyiknek. Ne ejtsed el, nekem ez az elmúlt 20 évben sikerült.

"nem lehet akkut cserélni benne csak a szervizben"

3 csavar, ebből 2 a hátlapé, ennyi kell az akku cseréjéhez.
Utoljára a 3G/3GS idejében volt ez probléma, ott ragasztott volt.

"nem lehet memóriakártyát tenni bele"

Nem is akarok, ha sok memória kell, akkor 32, vagy 64 GB-os változatot választom, az utóbbi méretet Androidos készülékkel el sem lehet érni egyelőre (ha jól tudom mindegyik készülék csak max 32 GB-os kártyát támogat).
A microSD lényegesen lassabb és kevésbé biztonságos működése már csak apróság.

"macerás a sim kártyát kipiszkálni belőle(vagy áttenni másik nem micro-sim telóba)"

Igaz, bár ma már nem divat a kártyák telefonok közötti csereberéje a kedvezőbb díjszabások kihasználása miatt.
Én vásárláskor belerakom, eladáskor kiveszem, a microSIM-hez meg van átalakító, per pillanat is ilyennel ketyeg az SGS II-ben.

"nem szabványos a töltő/adatkábel"

Az iPod dokk csatlakozót jelenleg több mint 200 millió készülék támogatja és több 100 millió tartozék épült rá.
A microUSB-t azért támogatják, mert ezzel egységes töltőfelületet szerettek volna elérni minden készülékhez, ezt az Apple házon belül maradéktalanul megoldotta ezzel a csatlakozóval és akinek kell a microUSB, az kaphat átalakítót hozzá. Ellenben a többi gyártó már kezdi látni, hogy a microUSB rossz megoldás, mert a mai nagyobb kapacitású akkuk töltéséhez nagyobb áramra van szükség, amit ez a kis csatlakozó felület nem tesz baleset mentesen lehetővé. Nem véletlen, hogy a Samsung is szépen lekoppintotta az Apple csatlakozóját a tabletjeihez, ahol a microUSB-s töltés már nem elegendő.

"feltörés nélkül nem lehet pl. bt, wifi kapcsolót azonnal elérni, csak macerásan menüből"

Ez félig igaz, van rá feltörés nélkül is megoldás, igaz szerintem sem túl elegáns.

"akkuidő (nekem) rövid"

Ez igaz, nincs olyan akkuidő, ami elég volna :D

"fájlcsere másik készülékre/kel macerás"

Én szívesen feláldozom a fájlcserét, cserébe a biztonságosabb rendszerért (ami igaz mind a felhasználói, mind a fejlesztői oldalra) és több fejlesztésért (a lényegesen nehezebb warez miatt, szívesebben fejlesztenek iOS-re).

"android és google minden előnye (felhőt milyen rég kitalálták...)"

A Google felhője maradéktalanul elérhető iOS alól is, mondjuk ott még a notesz szinkronizációja is megoldott.

Valóban régebbi, de nem szidnám őket, ha az iCloud plusz tudását átvennék a Google-s srácok.
Bár én azzal is kiegyeznék, ha a címjegyzékemet maradéktalanul szinkronizálná és nem csak azokat a mezőket, amik neki tetszenek (pl. nem kéne mindig beállítanom az egyedi csengőhangokat, mert azt elfelejt elmenteni a felhőbe).

"teljesen képes a notebook helyettesítésére (pl: flash is van)"

Sajnos megfelelő (legalábbis számomra) irodai alkalmazások hiányában ez nem igaz.
(Bár az új QuickOffice egész jól sikerült, végre már lehet normálisan használni a copy/paste-ot is nagyobb szövegmezőre.)

"kijelző mérete miatt jobb a netezésre, olvasásra"

És rosszabb telefonálásra és egykezes használatra.

"testre szabható/cserélhető UI+ Romcsere mindenek felett:)"

Ez engem konkrétan hidegen hagy :D

"FREEDOM. FREEDOM, FREEDOM!!!"

Már, ha rootoltál, mert anélkül vannak azért akadályok alapvető funkciók előtt is (lásd backup).

"Olcsó műanyagok, amig bírják a strapát, de nem keltik a minőség érzetét"

Szidom általában az SGS II-t, de ezzel nekem semmi gondom. Egyetlen kifogásom az, hogy a dudorodó részt fixre készítették és eléggé karcolódó. Az SGS-nél ez könnyen megoldható probléma volt a hátlap cseréjével (igaz ott a fényes kialakítás nem volt szimpatikus).

"akkuidő (nekem) kevés ennél is"

Nagyon kevés :(

"Lehetne szebb a design"

Nem tudom, nekem tetszik.

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #274 Dátum: 2011, 11 24, 17:44:08 »

"no Flash"

Ez márnem sokáig lesz hátrány, tekintve, hogy Androidra sem lesz a továbbiakban fejlesztve (az ICS-re még kijön és egy darabig kiadják a biztonsági frissítéseket, de az Adobe a továbbiakban nem fejleszti).

Ipad-re találtam a Puffin browsert, az kicsit nyögvenyelősen de lejátssza a flash videókat. (Teljes képernyős módban nem szaggat, csak kis ablakban)