Az ország egyik legjobb mobilos fóruma

Szerző:

Online-Therapy-Insittute.Online-Coach-Institute-ForumsNyilván a PFC fórumáról beszélek. Lassan 3 éve olvasom minden nap a fórumot, ez alatt az idő alatt sokat láttam, sokat tapasztaltam az itteni közösségről, ezeket gondoltam, hogy megírom most egy cikkben.

2010 szeptemberében jártam először erre, néhány nappal azután, hogy megvettem első okostelefonomat, a Samsung Galaxy S-t. Az SGS fórumának FAQ topikja azonnal lenyűgözött, hiszen kezdő androidosként azt sem tudtam, hogy miért kell nekem kézzel kapcsolgatnom a Wi-Fi-t. Nem volt olyan kérdés, amire ne kaptam volna választ a többiektől.

Ami megfogott ebben a társaságban, az ez volt. A gyors segítség, és a jól felépített fórum, ahol gyorsan megtalálható minden készülék, minden információ, amire csak szükség lehet.

A fórum nagy alapkövei természetesen az operációs rendszerek és gyártók szerint csoportosított alfórumok, de megtalálhatóak itt az okosfényképezőgépek, nónéjm tabletek, Android mini PC és home media készülékek témái is. Ha meg valaki csak le akarja ereszteni a gőzt, van dühöngő, és játékos témakörök is, mint a képes számlánc, vagy a min nevettél jót legutóbb.

Mivel már a fórum egyik moderátoraként tevékenykedem, kénytelen voltam elszakadni a saját kedvenc témaköreimtől, és gyakorlatilag az összes témakörbe bele-bele nézek, így kialakult egy általános kép róla, amiben van néhány dolog, ami szerintem külön szót érdemel.

Amit nem lehet elégszer hangsúlyozni, az az, hogy a fórumot a felhasználók szerkesztik, és nekünk igen értékes és kedves felhasználóink vannak. Kicsit furán hangzik ez, de szerintem a legnagyobb dolog, amit itt egy felhasználó kaphat, az egy “Köszönöm” a másiktól, és ez itt több százszor elhangzik egy nap alatt. Én is köszönöm nektek, hogy tagja lehetek ennek a társaságnak. A másik dolog, amiben ez a fórum nekem többet nyújt a többinél az, hogy a közösség nem marad meg a virtuális világban, hanem aktív segítő hálózatot nyújt fizikailag is egymásnak. Jó példa erre, mikor valaki eljön egy találkozóra, és ott gyorsan frissítik a romját, mert ő nem meri, vagy például a JIG-gel rendelkező emberkék topikja. Ha esetleg valaki nem tudná, a JIG egy egyszerű eszköz, amivel majdnem bármelyik Samsung telefon “Download” módba tehető, azaz lehet rajta romot frissíteni. Mivel a közösség egy jó része romolgat, illetve a gyári romok és a KIES sem mindig egy életbiztosítás, óhatatlan, hogy sikerül néha féltéglát vagy pingpongütőt csinálni a kedvencünkből, és ha nincs JIG, bizony ilyen helyzetben már csak a drága szerviz tud segíteni. Ezt megelőzendő jött létre a topik, ahova az ország minden részéből beírták a segítőkész pda fanok, hogy hol vannak, és hol tudnak segíteni az arra rászorulóknak. 

pfc-scr

Gyakorlatilag az összes népszerű telefonnak, tabletnek van itt topikja, és szinte kivétel nélkül mindegyikhez tartozik egy kisokos (FAQ, GYIK, Rom, Root,  egyebek), ami segít az eligazodásban, a kezdeti lépések megtételében. Ezeken túl nemcsak a készülékről vannak az alfórumokban információk, hanem arról is, milyen tartozékokat javasolt használni hozzájuk, hol érdemes vásárolni, vagy néhány fontosabb alkalmazás hogyan működik (AutomateIt, Titanium Backup, Waze). A több, mint 50.000 felhasználó 220.000 hozzászólása a fórumban az évek során igen sok jó megoldást tartalmaz a különféle problémákra, és olyan infókat is, amelyeket máshol nem nagyon lehet beszerezni.

A legaktívabb fórumaink jelenleg a 

 

Végül néhány tanács az erre járóknak:

  • warezről ne is kérdezz, úgysem válaszol senki, nem szeretjük
  • nem szégyen, ha nem tudsz valamit, és láma vagy a kérdésben, mi is így kezdtük, az a baj, ha nem kérdezed meg, amiben nem vagy biztos, és hülyeséget csinálsz

A fórumunk linkjét vagy fent az oldal tetején találod, vagy itt a cikkben elég sok helyen 😉

Ha pedig találkoznál is velünk, várunk szeretettel május 10-én a találkozónkon!

Üdv a fedélzeten!

1 hozzászólás a cikkhez

  1. 2009-ben a Samsung Omniám vásárlása után találtam rá erre az oldalra. ugyan nem olvasom minden nap, de időről időre visszatérek. Azóta már a negyedig Samsung telefonomat nyüstölöm. Itt tényleg mindent megtalálok és bármilyen “hülye ” kérdésem van, azonnal válaszol valaki, valakik. Nem hagynak egyedül.
    Tényleg az egyik legjobb fórum.
    Itt is köszönöm mindenkinek! 😀

Vélemény, hozzászólás?