Samsung Galaxy S4 – Szedjük szét!

Szerző:

galaxy-s4-6Már nem kell sokat aludni addig, míg végre a boltok polcaira kerül a Samsung új zászlóshajója, melyből – ha hitetünk a piaci elemzőknek – már az első hónapban 10 millió darabot fognak eladni. Na de ehhez a Samsungnak is le kell tudni szállítani ezt a hatalmas darabszámot a Galaxy S4-ből. Valószínű, hogy a HTC One-nal együtt a Galaxy S4 lesz az egyik legkeresettebb Android okostelefon az idei készülék kínálatban. Éppen ezért most ezt a két készüléket hasonlítjuk össze egy érdekes szempont, méghozzá a javíthatóság szemszögéből nézve. Lássuk mennyire könnyen orvosolhatóak a Galaxy S4 esetleges hibái.

A HTC One-ról már korábban megtudtuk, hogy talán már túl jóra is sikerült az összeillesztése. Ahogy az iFixit lelkes barkácsoló csapata elárulta nekünk, a készüléket szinte lehetetlen roncsolás, a ház megsértése nélkül szétszedni. Hát, valamit valamiért!

És mi a helyzet a Samsung Galaxy S4-gyel?

Őkelme is átesett a tűzkeresztségen, szétkapták, mint foxi a lábtörlőt.

… és ugorjunk is egy nagyot, egészen a végkövetkeztetésre: könnyű javítani! 😉

Azon túl, hogy könnyű – még az előd Galaxy S3-nál is könnyebb – szétszerelni, a legproblémásabb részegységek, a használat során aránylag könnyen elhasználódó mikroSD és SIM kártya foglalat, de főleg a töltőkábel állandó ki-be dugdosása miatt hamar kikopó mikroUSB aljzat, vagy a füles jack csatlakozója, stb. gyorsan, egyszerűen cserélhetőek és ez igazán jó hír lehet a leendő vásárlóknak.

Samsung-Galaxy-S4-Teardown-Close-up-001 Samsung-Galaxy-S4-Teardown-Close-up-003 Samsung-Galaxy-S4-Teardown-Close-up-005 Samsung-Galaxy-S4-Teardown-Close-up-006 Samsung-Galaxy-S4-Teardown-Close-up-007

 

Szóval van két csúcskészülékünk. Az egyik gyártóé atom stabilan összeszerelt, ami nagyon jó a mindennapi használat során, ellenben ha meghibásodik, költséges és időigényes a javítása. És van egy másik gyártó, akit rendszeresen ér kritika a gyenge anyagválasztása miatt, ellenben a készülékét egy ügyes kezű szervizes pillanatok alatt helyrepofozhatja egy gyors alkatrész cserével.

Samsung-Galaxy-S4-Teardown-Close-up-008

Azt már megtudtuk az összehasonlító tesztekből, hogy az azonos processzornak köszönhetően teljesítményben nincs nagy különbség a HTC One és a Samsung Galaxy S4 között. Ezek után mindenkinek fel van adva a lecke, hogy ha a szívén kívül megpróbál az eszére is hallgatni, melyik készüléket választja. Valljuk be, nem egyszerű a döntés.

Forrás: TechnoBuffalo

1 hozzászólás a cikkhez

  1. […] összetört készülékeket, egy dolog azért mindenkit jobb kedvre deríthet; Mint már korábban beszámoltunk róla, a Samsung Galaxy S4 könnyen és gyorsan […]

Vélemény, hozzászólás?