Az LG által kínált felhasználói élményt díjazta a Red Dot szakmai zsűrije

Szerző:

kiskepAz LG G3 okostelefon hármat is elnyert a legjobbakat elismerő „Best of the Best” díjból, így igazolva az LG elsőségét a felhasználói élményre összpontosító design területén. A Communication Design (Kommunikációs formaterv) kategóriában az LG Electronics (LG) összesen kilencet vitt haza a Red Dot Awards díjaiból. Ezek közül három a legjobbaknak adott „Best of the Best” díj volt, amit az LG G3 okostelefon intelligens billentyűzete, a Knock CodeTM nevű egyedi képernyőzár, valamint grafikus felhasználói felülete nyert el.

A Red Dot zsűrije továbbá az LG könnyen kezelhető webOS Smart+ TV platformját is elismerte mint új megközelítést jelentő, intuitív okostévés felhasználói felületet, amelyet az egyszerű felhasználói élményre fókuszálva fejlesztettek ki.

 A nemzetközi szinten elismert Red Dot Awards díjait három kategóriában adják át: kommunikációs formaterv, termékformaterv és formatervezési koncepció. A Red Dot Awards az iF Design Award és az IDEA (International Design Excellence Award) mellett egyike a formatervezési iparág három legfontosabb versenyének — csak a kommunikációs formaterv kategóriában 49 országból 7096 jelölt pályázott ezúttal!

 A most a Red Dot elismerésével díjazott LG Smart Keyboard intelligens billentyűzet az LG G3 okostelefonon mutatkozott be, egy olyan készüléken, amelyet a “Simple is the New Smart” filozófia jegyében fejlesztettek ki. Az ezzel összhangban megalkotott Smart Keyboard révén akár 75 százalékkal is csökkenthető a beviteli hibák száma. A gépelési szokásokat elemző és a szóhasználat előrejelzésére képes adaptív szoftvernek köszönhetően a Smart Keyboard felgyorsítja és egyúttal végtelenül meg is könnyíti a gépelést.

cikkbe

 A szintén díjnyertes Knock Code™ képernyőzár megalkotása azon fogyasztói visszajelzések alapján történt, amelyek szerint az okostelefonok meglévő biztonsági rendszereinek használata körülményes és időigényes. A Knock Code™ lehetővé teszi az LG okostelefonok tulajdonosai számára, hogy jelszó vagy egy kilenc pontból álló minta helyett személyre szabott érintések sorozatával, egyetlen egyszerű lépésben tudják bekapcsolni a kijelzőt és feloldani LG okostelefonjukat. A több mint 80 000 lehetséges érintéssorozatnak köszönhetően a Knock Code™ nem csak biztonságosabb, de kényelmesebb is.

 A Red Dot elismerte az LG G3 felhasználói felületét is, mely a letisztult és, innovatív megjelenésével, egyszerűbb és szórakoztatóbb felhasználói élményt kínál. A teljesen az alapoktól újratervezett felület megjelenésében a pasztellszínekre és a vállalat ikonikus logójához igazodó, jellegzetes körkörös motívumokra épít.

Az LG hat további díjat is elnyert a kommunikációs formaterv kategóriában, közülük egyet a webOS Smart+ TV platformmal. Az új LG Smart TV-k egyszerű kezelőfelülete révén a felhasználók ez idáig nem tapasztalt könnyedséggel aknázhatják ki a készülékben rejlő lehetőségeket: a webOS-nek köszönhetően gyorsan és egyszerűen navigálhatnak a tévéműsor, valamint számos egyéb, a Smart TV-k által nyújtott szórakozási lehetőség között, legyen szó akár az okostévés alkalmazásokról, az alkalmazások által kínált fizetős vagy ingyenes videós tartalmakról (VoD), illetve a különböző csatlakoztatott eszközökön tárolt fájlokról. Az új menürendszer nemcsak a funckiók használatát teszi könnyebbé, hanem a televízió első beállítását is, amelyben a barátságos megjelenésű „Beanbird” animált figura nyújt segítséget.

kitenni

 „A felhasználói felület kiválóságáért odaítélt „Red Dot Design Awards” elismerés óriási jelentőségű számunkra, mivel igyekszünk a felhasználói élmény továbbfejlesztésével értéket teremteni ügyfeleink számára” — mondta Dr. Skott Ahn, az LG technológiai részlegének vezetője. „Az LG által kínált okostelefonos és okostelevíziós felhasználói felületek megalkotásakor odafigyeltünk arra, az emberek miként használják a különféle technológiai megoldásokat a mindennapok során — ugyanis mi ebből kívánunk tanulni, és határozott szándékunk, hogy meg is értsük mindezt. A továbbiakban is olyan megoldásokat fejlesztünk, amelyek hozzáadnak ügyfeleink életminőségéhez.”

Vélemény, hozzászólás?