Gameloft ügyfélkezelés

Szerző:

logoRöviden kifejteném, hogy miért vagyok elégedett a Gameloft Supportjával, amit egyébként kevés alkalommal kell igénybe vennem. Jelen szituációban egy Order & Chaos Online nevű játőkból történő 4 évre kiterjedő bannolást panaszoltam be, amit idegesítésért és rossz nyelvhasználatért kaptam. Természetesen ártatlan vagyok.

Előtörténetnek csak annyit mondanék, hogy nagyon ritkán játszok és akkor is keveset. Inkább teszt készülékeken nyúzok bizonyos játékokat, hogy bírják-e. Egy mindenre kiterjedő tesztre a legtökéletesebb az Order & Chaos MMORPG, ami egyrészt online, másrészt hatalmas világot takar maga mögött. Azoknak, akik valamennyire otthon vannak a virtuális életben, megsúgom, hogy ez lényegében egy az egyben a World of Warcraft, minimálisan butított, mobil változata. Van olyan izgalmas, hogy talán egy cikket is írok belőle. Ha valaki már játszik vele, a Hall of Blade szerveren dobjon egy levelet Fácán névre címezve és meghívom a Szecskavágó klánba. Ahol Fácán viseli a SzecskaMester rangot. Ha hivatkoztok erre a cikkre, SzecskaFelügyelő-vé csapok minden olvasót.

Screenshot_2014-07-25-05-20-13

Rátérve a lényegre, augusztus 21-én reggel, a buszon ülve, úton a melóba gondoltam leölök pár sárkányt. Hát nem. Logint követően ez a képernyő fogad:

 banned

Mondom remek, egyszer írtam még az előző karakteremmel, 12-es szinten egy 60-as játékosnak, hogy #!@&, azt is privátban és csak azért, mert le akart gyilkolni. Visszaírta, hogy „you too” és kész. No de nem is hinném, hogy emiatt lenne gond, így természetesen felkerestem a Gameloft Supportot és írtam az oldalon egy szép levelet. Sajnos másolatot nem kaptam belőle így azt nem tudom belinkelni – de talán jobb is, hisz madarakkal könnyebben elbeszélgetek, mint  használom az angol nyelvet. Megírtam mi történt, hogy a vádak hamisak, de ha igaz is lenne, irreális az a 4 év kitiltás. Továbbá csatoltam a vásárlást igazoló megrendelésszámot és még egy továbbit, ami tanúsítja, hogy ingame is költöttem 1500 forintot – ez utóbbi csak azért, hogy ne cseszegessen vele tovább.

Screenshot_2014-07-24-12-11-51

Neki írtam, hogy #!@&… Az is elképesztő, hogy megvan a screenshot róla. 😀

Majd felvázoltam, hogy vagy leveszik azonnal a bannolást, vagy kérem vissza a forintért vásárolt ingame pénzemet, amit ellenőrizhetnek, nem használtam fel. Természetesen felháborodott hangsúllyal kezdtem a levelemet – hogy legyen nyomaték -, de a felétől már teljesen higgadt, tényeket közlő panasztevő lettem, aki kéri szépen a support és a játék adminisztrátorai segítségét az ügy kivizsgálásában. Sőt, még egy újabb hibára is felhívtam a figyelmüket. A Gameloft oldalán lévő FAQ bannolásra vonatkozó irományában szerepel, hogy a banról azonnal kap a felhasználó, egy értesítő levelet. Kerestem, nem kaptam. Igazából engem nem érdekel, de jó ha tudnak róla.

Screenshot_2014-07-24-09-20-24

Ezek meg kő-papír-ollóznak. Gondolom.

Négy órával a levelem elküldése után kaptam egy automatikus választ. Gondolom ekkor kezdték el intézni és valaki nyomott egy „In Progress” gombot a túlvégen.

Dear Gameloft Player,

Thank you for contacting Gameloft Customer Care. We are sorry to hear that you've had an issue and we aim to resolve your problem quickly.
This automated response confirms that we have received your message. Your ticket ID is 8484029. Please keep and refer to this ticket ID in any follow-up emails on this subject.
While our Customer Care specialists are reviewing your issue, you can communicate with our staff and with fellow players on our official game forums: http://forum.gameloft.com/.
You can also find helpful tips and up-to-date information about our games in our FAQ: http://support.gameloft.com/?lang=en

We will get back to you as quickly as possible.

Best regards,
Gameloft Customer Care

Fordítok: Köszi, hogy írtál – sajnáljuk, hogy bajod van – dolgozunk az ügyön – majd jelentkezünk.

Majd erre rá 20 percre kaptam meg, Sergey Ügynök bocsánatkérő levelét:

Hello,
Thank you for contacting Gameloft Customer Care.
We appreciate you taking the time to reach out to us, and it will be my pleasure to assist you.
We would like to inform you that you should be able to log in the game without any difficulties now. Kindly try to enter the game and send us back your conformation.
Please accept our sincerest apologies for these inconveniences and thank you for your patience.

We're looking forward to your reply.

Best regards,
-------------------------------
Sergey
Customer Care Agent
http://www.gameloft.com/
http://support.gameloft.com/

Fordítok: Köszönöm, hogy szolgálhatlak mester, kérlek ne vágd le a kisujjam, már mehetsz is játszani, bocsánat-bocsánat-bocsánat. Jelezz vissza, hogy beengedett-e. Csókol alázatos szolgád, Sergey Ügynök

Azonnal próbáltam és már engedett is be a játék. Egyébként azóta nem játszottam, mert mint említettem nem szokásom egy nap többször elindítani egy játékot.

Screenshot_2014-07-24-06-32-46

Nappal, a vízesés mellett szivárvány. Hurrá!

Korábban is leveleztem már a supportal, akkor egy megvásárolt játék a fél órás letöltési idő után közölte, hogy nem kompatibilis a készülékemmel. Hasonló módon kommunikáltam, így 1 napon belül hozzáadták az épp akkori készülékemet – ha jól emlékszem talán Motorola Razr volt – a támogatott listához és azonnal küldtek külső – természetesen Gameloftos – linket egy APK-hoz amivel mennie kell, amíg nem kerül be a Play Store-ba a frissített verzió. Mindent nagyon diplomatikusan, nagyon kulturáltan és vevőközpontúsággal intéznek. Nyilván ha 2 sort írtam volna tele káromkodással, hogy csináljanak valamit, akkor nem valószínű hogy 1 héten belül válaszolnak.

Mindezek ismeretében azt kell mondjam, hogy a Gameloft Customer Care / Support hibátlanul működik és rendkívül gyorsan reagál a panaszokra. Egy ismerősömnél a játék kompatibilitását nem tudták összefűzni a telefonjával – Xperia S és azt hiszem Max Payne – így kérték, hogy válasszon egy másikat a teljes arzenálból és azt ingyen kiírják a google accountjára. Természetesen a hasznavehetetlen játékot akciósan vette 1 dollárért, a választott játék értéke ennek több mint tízszerese volt. Szerintem hibátlan megoldás, mindenki nyert.

Tessék használni, ha baj van. Nem menekülnek.

Napozzatok amíg lehet, mert jön az ősz. Végre jön a nyakig &#$@os túrázások ideje.

Vélemény, hozzászólás?