Moduláris okostelefon Google módra – Fejlesztők jelentkezzetek…

Szerző:

Moduláris-002Amit tegnap kigondolunk, az holnapra már valósággá válhat, illetve válik. A telefonok fejlődése az elmúlt néhány év alatt kiemelkedően magas fejlődésen ment keresztül. Nem rég még a tárcsás telefonon próbáltunk kapcsolatot teremteni és mára már modulokból összeállítható telefon gyártása a közeli jövő, legalábbis a Google már erre keresi a megoldásokat. A napokban közzétett felhívásban olyan hardveres fejlesztésben jártas szakembereket keres, akik a Google által elképzelt mobiltelefon vázakhoz, moduláris kiegészítőket fejlesztenének ki. Ezzel, mint egy megteremteni kívánja az eddigiekben csak a szoftveres részben megoldható egyedileg kialakított mobil telefont. Kicsit úgy érzem, mintha a Microsoft által kifejlesztett, Windows Phone csempe módszer valósulna meg hardver szinten.

A jövőben így nem csak a home screent és egyéb jellemzőket szabhatjuk majd személyes igényünkre, hanem a készülék egyéb hardveres elemeit is.

project_ara

 

Korábban már több gyártó, pl. a Kitünő hangrendszereiről, fejhalgatóiról ismertté vált Sennheiser is csatlakozott az ötlet megvalósításához melyről már a portálon néhány héttel ezelőtt hírt adtunk.

Úgy gondolom egy kicsit szkeptikusan állunk a Google által elképzelt készülék megoldás előtt, de ha belegondolunk, ez már nem sokára valósággá válhat, vagy valósággá válik.

Szinte látom magam előtt a jövő vásárlását…

Vevő: „Kérek egy mobiltelefont”

Eladó: „egyben vagy szeletben, azaz modulokban” 

1 hozzászólás a cikkhez

  1. […] később került bele a készülékekbe a megálmodott tudás. Ha majd megvalósul a Google Ara projektje, befellegzik ezeknek a találgatásoknak is, de addig jó elfoglaltság a mézes bödönről […]

Vélemény, hozzászólás?