A Sennheiser is csatlakozott a Google Ara projekthez

Szerző:

project_ara_blog_post_officialA kiváló minőségű füleseivel, fejhallgatóival hírnevet szerzett Sennheiser fogja a „hangtechnikát” adni a Google, a Motorola és más neves gyártók nevével fémjelzett moduláris okostelefon fejlesztéshez, a Project ARA-hoz. Az elképzelés szerint az asztali-PC építés mintájára egy PDA-t is össze lehetne építeni otthon, de legalábbis mi mondhatnánk meg, hogy mi kerüljön bele az új házi kedvencbe.

A kolosszális ötlet a hivatalos verzió szerint Dave Hakkens dizájnertől származik, aki a közelmúltban vehette át a holland Design Academy cum laude diplomáját,

 

phonebloks

…de biztos van, aki még emlékszik rá, hogy már közel 5 éve annak, hogy a NAK Studio bemutatta a BYO (Build Your Own) nevű koncepcióját, ami kísértetiesen hasonlít a jelenlegi elképzelésre.

BYO-Concept-copie-Small

Persze nem akarom elvitatni Hakkens úrtól az érdemet, miért ne juthatott volna neki is eszébe ugyanaz… 🙄

A lényeg, hogy ha a terv szerint megy minden, jövő januárban debütálhat a mindössze 50 dollárba kerülő és mindenki vágyait megvalósítani tudó okostelefon.


Forrás: Google, NAK Studio

1 hozzászólás a cikkhez

  1. […] Korábban már több gyártó, pl. a Kitünő hangrendszereiről, fejhalgatóiról ismertté vált Senheiser is csatlakozott az ötlet megvalósításához melyről már a portálon néhány héttel ezelőtt hírt adtunk. […]

Vélemény, hozzászólás?