Samsung Galaxy S6 – Anya, már megint kezdődik!

Szerző:

SGS6A naptárra nézve kb a felénél tarthat a Samsungnál a Galaxy S6 fejlesztése, de a rossz nyelvek úgy tartják, hogy nem lehet elég korán elkezdeni beszélni egy idővel majd bemutatkozó csúcskategóriás készülékről. Ezzel akár még tippeket is adhatunk a fejlesztőknek, hogy mi az, amire a potenciális vásárlók vágynak, mit szeretnének benne látni a jövő nagyágyújában. Ez a találgatósdi a Galaxy S5, S4, S3 … esetében is lezajlott, aztán a végén rosszabb esetben a fele sem valósult meg a pletykákból, vagy csak több szériával később került bele a készülékekbe a megálmodott tudás. Ha majd megvalósul a Google Ara projektje, befellegzik ezeknek a találgatásoknak is, de addig jó elfoglaltság a mézes bödönről álmodozni.

Szóval jön az Galaxy S6 és számos álom van, ami nem valósult meg a Galaxy S5 esetében, de egyesek olthatatlan vágyat éreznek, hogy ezeket az újdonságokat mindenképp megkapják az S6-tal, ráadásul ha azokból van ami már a konkurenciánál is elérhető. Vegyük sorra, hogy melyek ezek:

Kijelző: Szinte biztos a QHD felbontás, elvégre a konkurens LG G3-ban már egy ilyenre mereszthetjük a szemünket. Ha nagyot akar villantani a Samsung, akkor szintet ugrik és egyből UHD kijelzőt épít be.  Elvégre ők ígérték azt is, hogy 2015-re magvalósítják.Samsung-S5-003-900-90

Kamera: Valószínű, hogy itt is lesz változás és 20 megapixelre növekszik a kamera felbontása az SGS5 16 megapixeléhez képest.

Processzor: Elképzelhető, hogy a Qualcomm legfrissebb fejlesztésű processzorai közül kerül ki a beépítésre kerülő. Ezek a Snapdragon 808 és 810 és mindkettő 64 bites. Hogy ezt ki lehessen használni, be kell hogy épüljön a Google részéről is a 64 bites támogatás az Android L operációs rendszerbe.

Memória: Trendi egy kicsit mindig többet tenni az új csúcsmodellbe, mint az előzőben volt. Valószínűleg most se lesz másképp. Általában erre szükség is van a multi tasking feladatok és az egyre nagyobb memória igényű alkalmazások kényelmes működéséhez.  A több memóriára főleg akkor lesz igény, ha a 64 bites rendszer valósul meg.Samsung-S5-002-900-80

Készülékház: Sokan várták a fém tokozás megjelenését a S5 bemutatójára, amiből persze nem lett semmi. Erre a legújabb jelölt a Galaxy Alpha, ami megint lehet, hogy sokaknak csalódást fog okozni az előzetesen kiszivárgott specifikációk alapján.

A fém ház igencsak ellenkezik egy másik régi álommal, a flexibilis kijelzővel. El kell dönteni, vagy-vagy, hacsak nem legyezőként akarjuk széthajtogatni a telefonunkat, mert az éles hajtásokat még nem bírja az AMOLED sem, ahogy az LG összehajtható televíziójánál láthattuk.Samsung_Youm_Flexible-900-90

Akkumulátor: Rendszeresen visszatérő vesszőparipája a felhasználóknak, hogy komolyabb igénybevétel mellett is szeretnék huzamosabb ideig használni a telefonjaikat. Ezek a „júzerek” már csak ilyenek. Annyi csodáról hallottunk már a hírekben az elmúlt évek során az akkumulátorokkal kapcsolatban. Voltak mindenféle hybridek, meg cellák, meg villámgyors töltés… Jó lenne, ha valamelyik gyártó tényleg meg is valósítana belőle valamit végre.

Samsung_bloatware-210-100Alkalmazások: A Samsung mindig előrukkol valami új ötlettel. A legmenőbbek manapság az egészséges életvitellel kapcsolatos alkalmazások, ahol biztos lesznek újdonságok. A Galaxy Note 4 kapcsán már felröppent a hír egy UV sugárzásmérőről. Gondolom egy ilyen az S6-ba is kerülne. Igen ám, de ezeket nem mindenki használja. Igény lenne rá, hogy a számunkra szükségtelen alkalmazásokat különösebb praktikák nélkül is eltávolíthassuk a készülékről, jelentős helyet szabadítva fel vele a memóriában.

Hangszóró: Ha már egy szuper felbontású kijelzőn egérmozizunk, legyen már a hang is ehhez méltó. Jó volna végre, ha a Samsung is jó minőségű sztereó hangszórókat építene be. Másoknak már sikerült.

Digitális rádióadások vétele: Kicsit már túlhaladott technika az FM rádió egy mai okostelefonban és az internetes rádiók is hagynak kívánnivalót maguk után, nem beszélve az egyéb költségekről Wi-Fi hozzáférés hiányában. Tudom, kis hazánkban mindennel le vagyunk maradva, és igen szegényes még a felhozatal a digitális adókban, de a világ fejlettebb országaiban már reális igény egy DAB chip beépítése egy gyártó csúcskészülékébe.

Hangutasítások: Folyamatosan javul a rendszer hangfelismerő képessége és állítólag egyre nagyobb rá az igény is a felhasználók között, ahogy bővülnek a készülékek csatlakozási és irányítási lehetőségei, képességei a mindennapokban, akár az okos otthonokról, akár a járművekben megjelenő Android rendszerekről beszélünk. Részemről ez az a funkció, ami egyelőre akár ki is maradhat a telefonból.Google_Now-900-90

Felhasználói felület: Állítólag most a TouchWiz-re is sor kerül, és nagyobb változáson megy át. Igény lenne egy jól átgondolt, modernebb és elegánsabb felületre. Remélhetőleg mer változtatni a Samsung.

Valószínű, hogy ez nem az első és nem is az utolsó alkalom volt, hogy találgatásokba bocsátkoztunk a Galaxy S6 kapcsán. Nem lehet tudni, hogy a Samsung mit akar megvalósítani a fentiekből, de remélhetőleg a végén valami jó fog kikerekedni a dologból.

Forrás: techradar

Vélemény, hozzászólás?