Új viselhető okoseszközzel bővült a Huawei magyarországi kínálata

Szerző:

Új okoskarkötővel bővült a Huawei magyarországi kínálata: a HUAWEI Band 8 vékony és könnyű kialakítású belépőkategóriás okosóra részletes egészségfigyelő[1] és széles körű fitnesz funkciókkal, valamint akár 2 hetes akkumulátor-élettartamot kínál.

 

 

[1] Nem orvosi eszköz, nem gyógyászati, illetve nem orvostechnikai segédeszköz, egyik funkciója sem alkalmas arra, hogy betegséget diagnosztizáljon, adatai csak tájékoztatásra szolgálhatnak, ezért ha a használója bármi szokatlant érez vagy tapasztal, azonnal forduljon orvoshoz.

 

A HUAWEI Band 8 a gyártó legvékonyabb és legkönnyebb viselhető okoseszköze, amely mindössze 8,99mm vastag és 14 gramm[1] súlyú. Az eszköz 1,47 hüvelykes AMOLED színes kijelzővel és 368 x 194-es felbontással rendelkezik, és akár 65 százalékos kijelző-test arányt nyújt a még jobb felhasználói élmény érdekében.

A HUAWEI Band 8 továbbfejlesztett HUAWEI TruSeen™ 5.0 technológia szenzorjai képesek a legfontosabb biometrikus adatok monitorozására, a pulzus esetében pedig 10 százalékkal pontosabb mérést biztosítanak az előző generációhoz képest. A HUAWEI TruSeen™ 5.0 továbbá lehetővé teszi a folyamatos véroxigénszint[2], alvás-, stresszmérést és a női ciklus figyelését is.

100 edzésmód, személyre szabott edzéstervek

A HUAWEI Band 8 a gyártó saját fejlesztésű HUAWEI TruSport™ algoritmusával fejlett edzésrendszert biztosít. Átfogó adatokat nyújt a felhasználóknak futóedzésükről (tempó, pulzus, távolság). Emellett az algoritmus elemzi az edzésterhelést, az aerob/anaerob edzést, a regenerációs időt és a Futóképesség Indexet (RAI – Running Ability Index). Az okoskarkötő értékelésekkel és ajánlásokkal segíti az edzőket és futókat abban, hogy jobban megismerjék saját állapotukat és az edzési hatékonyságukat, valamint AI rendszere személyre szabott edzéstervet is készít.

A HUAWEI Band 8 százféle edzésmóddal – beleértve a futást, a kerékpározást és az úszást – átfogó támogatást nyújt a népszerű sportágakhoz, emellett új edzéskövető módokkal is rendelkezik, ilyen például a labdarúgás, a kosárlabda és az e-sportok.

Kényelmi funkciók sokasága, akár 14 napos üzemidővel

A HUAWEI Band 8 a gyártó első okoskarkötője, amely rendelkezik HUAWEI Asszisztens alkalmazás “MA” oldalával, így a felhasználók könnyen ellenőrizhetik az időjárást, emellett időzítőt vagy stoppert állíthatnak be, valamint távolról vezérelhetik a zenelejátszást. Ezenfelül az okoseszköz olyan további funkciókat kínál, mint a távoli zenelejátszás, a távoli fényképezés[3] és a szöveges üzenetek, közösségi alkalmazások értesítései. Az okosóra saját Message applikációján vagy harmadik féltől származó üzenetküldő alkalmazásokon keresztül egyaránt lehetővé teszi a gyors üzenetváltást szöveges formában vagy hangulatjelekkel.[4]

A HUAWEI Band 8 esetében a felhasználók több mint 10 ezer óraszámlapból választhatnak, így könnyen megjelenésükhöz igazíthatják az okoseszközt. Az okoskarkötő szíja egy újonnan kifejlesztett gyorscsatlakozási technológiának köszönhetően külön eszközök nélkül mindössze 3 másodperc alatt cserélhető. A HUAWEI Band 8 akár 14 napos akkumulátor-üzemidőt is lehetővé tesz[5] normál használat esetén, valamint akár 10 napos üzemidőt[6] biztosít intenzív igénybevétel esetén. AOD (always-on-display – folyamatosan bekapcsolt kijelző) mód esetén pedig akár 3 napos üzemidőt nyújt. Emellett az okoskarkötő gyorstöltéssel is rendelkezik, így mindössze öt perc töltéssel használattól függően akár két napig használható, és mindössze 45 perc alatt teljesen feltölthető.

Az eszköz az Euronics kínálatában és a MediaMarkt egyes áruházaiban érhető el, ajánlott fogyasztói ára 24 999 Ft.

 

 

 

[1]Az adatok a Huawei Laboratóriumából származnak. A készülék súlya körülbelül 14g, a tényleges súly az egyes termékkülönbségek miatt kissé eltérhet.

[2] Ez a termék nem orvosi eszköz; az adatok csak tájékoztató jellegűek, és nem használhatók fel orvosi diagnózishoz.

[3] A kamera távvezérlési funkciója csak akkor támogatott, ha az eszköz EMUI 8.1/HarmonyOS 2 vagy újabb operációs rendszerrel rendelkező okostelefonhoz csatlakozik.

[4] Az üzenetekre vonatkozó gyors válasz funkció csak akkor támogatott, ha az eszköz Android 7.0/HarmonyOS 2 vagy újabb rendszert futtató okostelefonokhoz csatlakozik.

[5]A tipikus használat 14 nap a következő feltételek mellett: pulzusmérés és alváskövetés bekapcsolva; a képernyő rövid ellenőrzése 200 alkalommal, 50 üzenet, 6 hívás és 3 emlékeztető 24 órán belül; heti 30 perc edzés. Az értékek a Huawei laboratóriumi adatai. A tényleges használati idő a felhasználói szokásaitól függően változhat.

[6] Az intenzív igénybevétel esetén mért akkumulátor üzemidő akár 10 nap, a következő feltételek mellett: bekapcsolt pulzusmérés és HUAWEI TruSleep™; a képernyő rövid ellenőrzése 500 alkalommal, 50 üzenet, 6 hívás és 3 emlékeztető 24 órán belül; heti 60 perc edzés. Az értékek a Huawei laboratóriumaiból származó adatok. A tényleges használati idő a felhasználói szokásoktól függően változhat.

 

Vélemény, hozzászólás?