Már Magyarországon is kaphatók a prémium kategóriás HUAWEI WATCH 4 okosóra modellek

Szerző:

Az új modellek futurisztikus dizájnnal érkeznek, önálló eSIM funkciókkal, emellett egyidejűleg hét érték – köztük az EKG, valamint a tüdőfunkció is – figyeléséhez is hozzájárulhatnak. A WATCH-sorozat új tagjai több mint 100 sportolási módot kínálnak, valamint akár 30 méteres mélységig szabadmerülésre is alkalmasak. Ultrahosszú üzemidő módban a HUAWEI WATCH 4 Pro akár huszonegy, a HUAWEI WATCH 4 pedig akár tizennégy napos használatot tesz lehetővé.

 

 

 

 

Innovatív egészségfigyelő funkciók: EKG, légzés- és alvásfigyelés

A HUAWEI WATCH 4 sorozat alapfelszereltségéhez tartozik az EKG figyelés és a nyolc csatornás optikai pulzusszám-érzékelővel rendelkező TruSeen™ 5.0+ pulzusmérő technológia, amely lehetővé teszi a szívegészségügyi mutatók – például az aritmia, a szívritmus és a pulzusmintázat – pontos monitorozását. Ez a fejlett technológia EKG-elemzést[1] mutat, és figyelmeztetheti a felhasználókat a szívvel kapcsolatos esetleges bizonyos kockázatok, például szabálytalan szívverés és artériás érfalmerevség esetén.

A HUAWEI WATCH 4 sorozat új Légzés egészség funkciójával hozzájárulhat a tüdőfunkció korai károsodásának hatékonyabb felismeréshez[2]: egy szabadalmaztatott légzési spektrumelemző algoritmus segítségével a tüdő egészségét olyan mutatók alapján értékeli, mint a légzésszám, a véroxigénszint és a köhögésünk hangja, valamint olyan kockázati információkat is figyelembe vesz, mint a dohányzás vagy a levegőszennyezés. A HUAWEI WATCH 4 sorozat órái évek óta fejlesztett és optimalizált, HUAWEI TruSleep™ 3.0 technológián alapuló alvásfigyeléssel rendelkeznek, amely rögzíti az alvás minőségét, automatikusan észleli a felhasználó alvási időtartamát, és több fiziológiai paraméter elemzésével – mint a testmozgás, a pulzusszám és a szívfrekvencia-variabilitás (HRV) – feltünteti az átfogó alvásszerkezetet (beleértve a könnyű alvást, a mély alvást, a REM fázist és az ébrenlétet).

Átlátható eredmények: hét mutatót mér a WATCH 4 sorozat

A HUAWEI WATCH 4 sorozat Egészségügyi Áttekintés (Health Glance) funkciója keretében hét különböző egészségügyi mutatót mér egyidejűleg 60 másodperc alatt, amellyel gyors rálátást kaphatunk a legfontosabb egészségügyi adatainkra. A hagyományos paraméterek mellett – amilyen például a pulzusszám és a véroxigén-szint (SpO2)[3] –, az okosóra lehetővé teszi az EKG figyelést, az artériás érfali merevség észlelését, a stresszszint- és a bőrhőmérséklet-mérést, valamint a tüdőfunkció figyelését. Az Egészségügyi Áttekintés[4] és az Egészségügyi Trendek mód könnyen érthető, diagramokat is tartalmazó áttekintést nyújt, az intelligens egészségügyi emlékeztetők pedig értesítéseket és javaslatokat küldenek a felhasználónak. Az esetleges eltérésekről pedig mindkét modellverzió valós időben figyelmeztet. A HUAWEI Egészség alkalmazás Egészségközösség megújult funkciója lehetővé teszi, hogy az arra felhatalmazott családtagok és barátok megtekinthessék az eszköz viselőjének egészségügyi adatait, távolról ellenőrizzék egészségi állapotát, és bizonyos esetekben – például, ha az óra viselője elesik, vagy a normálistól eltérő értékei vannak – riasztást kapjanak.[5]

Több mint 100 sportolási mód

A HUAWEI WATCH 4 sorozat modelljei több mint 100 sportolási módot kínálnak. A szigorú víznyomás-teszten átesett[6], szabadtüdős merülési móddal rendelkező okosórák ellenállnak a sós víznek, a hőmérsékletnek és az ütődéseknek. Emellett a szabadtüdős búvárkodáshoz is alkalmas vízhőmérséklet-figyelővel és iránytűvel is felszerelték őket. A sportolókat és sportolni vágyókat a továbbfejlesztett Tevékenységgyűrű funkció segíti a motiváció fenntartásában, amely értesítéseket küld az előrehaladásról, ösztönözve a felhasználókat arra, hogy elérjék vagy túlteljesítsék céljaikat.

 

Prémium anyagok, vízállóság és 20 ezer testreszabható számlap

A HUAWEI WATCH 4 Pro repüléstechnikai minőségű titánból készült tokja, valamint a számlapot fedő domború zafírüveg egyszerre kölcsönöz eleganciát és tartósságot a mindennapi viselés során. A HUAWEI WATCH 4 modellverzió pedig fekete rozsdamentes acél tokkal és 3D hajlított üvege pedig letisztult és egyúttal futurisztikus megjelenést nyújt az órának.

A HUAWEI WATCH 4 Pro 1,5 hüvelykes, LTPO flexibilis képernyővel büszkélkedhet, amely 71,72 százalékos képernyő-test aránnyal és rendkívül energiatakarékos, 1Hz-es Always-On Display (AOD) funkcióval rendelkezik. A HUAWEI WATCH 4 szintén 1,5 hüvelykes, 74 százalékos képernyő-test arányú, rugalmas LTPO kijelzővel érkezik. Mindkét okosóra IP68-as por- és vízállósági tanúsítvánnyal[7], valamint 5ATM-es besorolású vízállósággal[8] akár 30 méteres mélységig szabadmerülésre is alkalmasak. A HUAWEI WATCH 4 Pro esetében a felhasználók választhatnak a polírozott felületű, titánból készült, cserélhető fémszíj és a sötétbarna, kézzel készült bőrszíj között. A HUAWEI WATCH 4 fekete, rendkívül ellenálló fluoroelasztomer anyagból készült szíjjal rendelkezik, amely sportos, minimalista megjelenést kölcsönöz, és könnyen tisztítható. Ezenfelül a HUAWEI WATCH 4 sorozat több mint 20 ezer óraszámlapot kínál.

 

Ultrahosszú üzemidő mód: akár 14, illetve 21 napos használatot is lehetővé tesz

A HUAWEI WATCH 4 sorozat magazin-stílusú elrendezése könnyebbé teszi az adatok és aktív alkalmazások áttekintését. A továbbfejlesztett eSIM[9] funkció lehetővé teszi az óráról önállóan történő hívásindítást és az üzenetküldést[10], míg a Super Link funkció képes összekapcsolni az okosórát az ugyanahhoz a fiókhoz tartozó okostelefonnal és fülhallgatóval, így a felhasználók órájukkal fogadhatnak hívásokat, vezérelhetik a zenelejátszást és távolról is készíthetnek fényképeket. A Huawei első okosórákhoz készült térképalkalmazása, a Petal Térkép okosóra változata (Petal Maps Watch Edition) navigációs szolgáltatásokat nyújt okostelefon nélkül is.

A HUAWEI WATCH 4 sorozat kétmagos kialakításának (Dual-core architecture 2.0) köszönhetően Standard módot és Ultrahosszú üzemidő módot is képes biztosítani. Mind a WATCH 4 és a WATCH 4 Pro a felhasználási mód alapján intelligens elemzéssel állítja be automatikusan az alkalmazások futtatásához szükséges processzort, így megfelelő teljesítmény mellett képesek minimalizálni az energiafogyasztást. A kettős üzemmód lehetővé teszi, hogy Standard módban a HUAWEI WATCH 4 Pro 4,5 nap, a HUAWEI WATCH 4 pedig 3 napos működést biztosítson tipikus felhasználás során[11]. Az Ultrahosszú üzemidő mód a HUAWEI WATCH 4 Pro esetében akár 21 napos, a HUAWEI WATCH 4 esetében pedig 14 napos üzemidőt biztosít[12]. Ebben az üzemmódban a felhasználói élmény nem csorbul, és teljes mértékben használhatók a sportolási módok és az egészségfigyelés. A gyors és kényelmes töltést a HUAWEI WATCH Wireless SuperCharge[13] funkciója biztosítja: 15 perces töltéssel akár egész napos használatot tesz lehetővé.

Elérhetőség, ár

A HUAWEI WATCH 4 és WATCH 4 Pro Magyarországon 2023. július 12-től érhető el az Euronics webáruházában, a WATCH 4 ajánlott fogyasztói ára 179.999 Ft, a WATCH 4 Pro esetében az ajánlott fogyasztói ár 209.999 Ft.

[1] A termék nem orvosi, gyógyászati vagy orvostechnikai eszköz. Ez a funkció csak akkor működik, ha az EKG alkalmazással használja. Az alkalmazás által generált értesítések csak tájékoztató jellegűek, és nem használhatók orvosi diagnózis vagy kezelés alapjául. Ez a funkció nem alkalmas 18 éven aluli felhasználóknak, illetve azoknak, akiknél más típusú aritmiát diagnosztizáltak. Ha a felhasználó bármi szokatlant tapasztal, azonnal forduljon orvoshoz.

[2] Ez a termék nem orvostechnikai eszköz, ezért ellenőrzési adatai és eredményei csak tájékoztató jellegűek, és nem használhatók orvosi diagnózis vagy kezelés alapjául. Ez a funkció nem támogatott iOS-eszközökön.

[3] Az SpO2 riasztások és a hosszú távú változási trendek fogadásához engedélyeznie kell a folyamatos SpO2 mérést a Huawei Egészség alkalmazásban. Ez a termék nem orvosi használatra készült, és minden adat csak referenciaként szolgál.

[4] Ez a funkció nem orvosi szoftver, és nem használható egészségügyi állapotok kezelésére. Az eredmények csak referenciaként szolgálnak, és nem használhatók fel orvosi vizsgálatokra, diagnózisra vagy kezelésre.

[5] Ezt a funkciót manuálisan kell engedélyezni. Az Emergency SOS használatához mobilkapcsolat nélküli karórán telefonjának Bluetooth hatótávolságon belül kell lennie. Ha iOS-eszközzel párosítja, az órája nem kap rendszertelen pulzusszámmal kapcsolatos riasztásokat a családtagoktól.

[6] Az óra megfelel az ISO 22810:2010 szabvány szerinti 5 ATM-besorolású ellenállási szintnek, ami azt jelzi, hogy akár 50 méter statikus víznyomást is kibír 10 percig. A Huawei viselhető eszközök vízállóságával kapcsolatos további információkért látogasson el a következő címre: https://consumer.huawei.com/en/support/content/en-us15851428

[7] Megfelel az IEC 60529:2013 szabványnak (6. szint), ami azt jelenti, hogy nem kerülhet por a készülékbe. A készülék porálló a mindennapi környezetben, például nappalikban, irodákban, laboratóriumokban, ipari stúdiókban és raktárhelyiségekben. Nem alkalmas rendkívül poros környezetben való használatra.

[8] Az óra megfelel az ISO 22810:2010 szabvány szerinti 5 ATM-besorolású ellenállási szintnek, ami azt jelzi, hogy akár 50 méter statikus víznyomást is kibír 10 percig. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy 50 méter mély vízben is vízálló. Az óra sekély vízi tevékenységek során, például medencében vagy a tengerparton úszás közben is viselhető. Az órát nem szabad forró zuhany alatt, melegvizű forrásnál vagy szaunában (gőzfürdőben) viselni, sem platformos merülések, nagynyomású öblítés vagy más olyan tevékenységek során, amelyek magas víznyomással, magas hőmérséklettel, magas páratartalommal, ill. gyors folyású vízzel járnak. A Huawei viselhető eszközök vízállóságával kapcsolatos további információkért látogasson el a következő címre: https://consumer.huawei.com/en/support/content/en-us15851428.

[9] Az eSIM Cellular Calling az eSIM One Number szolgáltatást vagy az Önálló szám szolgáltatást használja. Az eSIM elérhetőségével és a kapcsolódó díjakkal kapcsolatos részletekért forduljon a helyi szolgáltatóhoz. Az eSIM-mel kapcsolatos további információkért látogasson el a következő címre: https://consumer.huawei.com/en/support/content/en-us15810288.

[10] A tényleges helyzet országonként és régiónként változhat, kérjük, forduljon a helyi szolgáltatóhoz.

[11] A HUAWEI laborteszt eredményei alapján. A tényleges használat a termékkülönbségektől, a használati szokásoktól és a környezeti tényezőktől függően változhat.

[12] A HUAWEI laborteszt eredményei alapján. A tényleges használat a termékkülönbségektől, a használati szokásoktól és a környezeti tényezőktől függően változhat.

[13] A HUAWEI laborteszt eredményei alapján, a 9 V/2 A-es Huawei adapter és az órához mellékelt vezeték nélküli SuperCharger használatával. A tényleges töltési idő a környezeti tényezőktől függően változhat.

Vélemény, hozzászólás?