Megérkezett a Huawei MateBook X Pro, a gyártó új, nagy teljesítményű zászlóshajó notebookja

Szerző:

A termékről még megjelenése előtt készült teszt, amelyet itt olvashattok el. Új csúcskategóriás notebookkal bővül a HUAWEI MateBook-széria: augusztus 15-től Magyarországon is elérhető a HUAWEI MateBook X Pro. A modell ultravékony magnézium fémházzal, 14,2 hüvelykes 3,1K-os HUAWEI Real Color FullView kijelzővel rendelkezik. A könnyen hordozható, nagy teljesítményű készülék innovatív megoldásainak köszönhetően elsőrangú munkaeszköz. Interaktív funkciói élménnyé teszik a prezentálást, a mesterséges intelligencia és a Super Device megoldás pedig a videókonferenciákat, valamint a más okoseszközökkel való együttműködést emelik új szintre. A MateBook X Pro kizárólag a Premium Edition verzióban lesz kapható Magyarországon.

 

 

Új dizájn, élethűbb képernyőszínek, még nagyobb teljesítmény

A MateBook X Pro 14,2 hüvelykes 3,1K FullView kijelzője és magas, 92,5%-os képernyő-test aránya mellett a P3 és sRGB kettős színtartomány támogatásával magával ragadó vizuális élményt nyújt. Ezenfelül a MateBook X Pro univerzális színkonzisztencia technológiája biztosítja, hogy a színminőség egyenletes maradjon az összes képernyőn. [1]

A MateBook X Pro könnyen hordozható, kis mérete nem megy a laptop teljesítményének rovására. A készülék Intel Evo™ tanúsítványt kapott, amelynek megfelelően kiváló teljesítmény, gyorsabb Wi-Fi, és hosszú élettartamú, gyorsan töltődő akkumulátor jellemzi. A 12. generációs Intel® Core™ processzorral felszerelt chipkészlet teljesen új hibrid architektúrával rendelkezik, többmagos teljesítménye pedig 60 százalékkal hatékonyabb elődjeinél. A MateBook X Pro 30 W-os termikus tervezési teljesítményt (TDP) is elérhet Teljesítmény módban[2], így könnyedén megbirkózik a bonyolult feladatokkal és több alkalmazás kezelésével. A Huawei Shark Fin ventilátor hűtőrendszere lehetővé teszi, hogy a MateBook X Pro hosszú ideig hatékonyan működjön. Mindemellett az új HUAWEI MateBook X Pro tökéletesen együttműködik a Windows 11 rendszerrel, hatékonyabb, gördülékenyebb élményt biztosítva az irodai munkához és a videokonferenciákhoz egyaránt.

 

Minden eddiginél jobb intelligens irodai élmény

A HUAWEI MateBook X Pro hat darab HUAWEI Sound hangszóróval és osztott frekvencia beállítással rendelkezik. A két mélysugárzó-készlet a továbbfejlesztett hangalgoritmusokkal kombinálva még kiválóbb basszushangzást eredményez. Ezenfelül a négy beépített mikrofon kiemelkedő hangfelvételi képességeinek köszönhetően akár 5 méteres távolságból[3] is képes felvenni a hangot. A készülék kiváló hangfelvételi és lejátszási képességeinek köszönhetően irodai környezetben és -feladatokra is kiválóan használható.

A HUAWEI MateBook X Pro HD-kamerája a felső előlapon található, amelynek új AI kamera funkciója lehetővé teszi a szabad háttérválasztást, a szépségjavítást, és olyan kiegészítő funkciókat is nyújt, mint a Követő kamera és a Szemkontaktus funkció, amelyeknek köszönhetően jól megállja a helyét videókonferenciák és az online oktatás világában.

A MateBook-széria eddigi legjobb érintőpadja, a HUAWEI Free Touch a felhasználó ujjának minden érintését észleli: a készüléken nyolc innovatív, interaktív gesztussal tudnak a felhasználók képernyőképeket készíteni, a fényerőt, a hangerőt és más funkciókat beállítani.[4] Ezenfelül akár intuitív kézmozdulatokkal is lehet navigálni a prezentációk között, például felfelé és lefelé csúsztatva görgethetőek a prezentáció diái, vagy a levegőben megnyomva, balra és jobbra csúsztatva a videók elindítása, szüneteltetése vagy a lejátszás előrehaladása állítható be.

Mindemellett a Super Device funkciónak[5] köszönhetően a HUAWEI MateBook X Pro könnyen csatlakoztatható Huawei telefonokhoz, valamint tabletekhez és monitorokhoz.

 

MateBook X Pro Premium Edition – könnyebb súly és puhább tapintás az alapverzióhoz képest

A HUAWEI MateBook X Pro prémium változata, amely Magyarországon is kapható lesz, a fenti tulajdonságok mellett puha tapintású fémházzal érkezik a laptopok kialakításakor gyakran használatos fényes alumíniumötvözetek helyett. A készülék ezáltal kényelmes fogást és strapabíró felületet biztosít a felhasználóknak. Ez a modellváltozat emellett a könnyű és erős magnéziumötvözetek miatt mindössze 1,26 kg[6] súlyú, így rendkívül könnyen hordozható, és nem utolsósorban tartós. A HUAWEI MateBook X Pro Premium Edition verzió az első olyan laptop, amely megkapta a TÜV Rheinland Eye Comfort 3.0 tanúsítványt, emellett a készülék mágnesesen vezérelt nanooptikai AR rétege 60 százalékkal[7] csökkenti a fényvisszaverődést, hozzájárulva a jobb olvasási élményhez.

 

Elérhetőség, ár:

A HUAWEI MateBook X Pro Tintakék színváltozatban érhető el hazánkban 2022. augusztus 15-től, a Huawei webáruházában (www.huawei-store.hu), valamint a MediaMarkt, az Alza.hu, az Emag és Edigital, illetve BestByte kínálatában.

A Huawei MateBook X Pro ajánlott fogyasztói ára 799.990 Ft.

Mindazon vásárlóknak, aki 2022. aug. 15.-szept. 15. között vásárol MateBook X Pro készüléket, ráadásként két egységből álló HUAWEI WIFI Mesh 3 wifi-router szettet ad a gyártó.

 

 

 

[1] Az első sorozat, amely rendelkezik ezzel a funkcióval, a HUAWEI MateBook X Pro 12th Gen Core Edition, a 11 hüvelykes HUAWEI MatePad Pro, a HUAWEI P50, a HUAWEI P50 Pro és a HUAWEI P50 Pocket. A tényleges használat az alkalmazásoktól, a képernyő beállításaitól, a használati szokásoktól, a környezettől és egyéb tényezőktől függően kissé eltérhet.

[2] A teljesítmény mód engedélyezéséhez az eszközt csatlakoztatni kell a tápellátáshoz. Alapértelmezés szerint ez a funkció le van tiltva.

[3] A Huawei Labs adatai. A tényleges teljesítmény a használati körülményektől függően változhat.

[4] A funkció használatához frissíteni kell a PC Managert 13.0.2.300-as vagy újabb verzióra. A tényleges használat a használati szokásoktól, alkalmazásoktól és egyéb tényezőktől függően kissé eltérhet.

[5] A funkció használatához frissíteni kell a PC Managert 13.0.2.300-as vagy újabb verzióra. A tényleges használat némileg eltérhet a használati szokásoktól, az alkalmazásoktól és a környezettől függően.

[6] Az adatok a Huawei Labstól származnak. Hazánkban kizárólag a Premium Edition modellverzió lesz elérhető. A termék konfigurációjának, gyártási folyamatának és mérési módszereinek befolyása miatt a tényleges súly változhat.

[7] Az adatok a Huawei Labstól származnak, és összehasonlítják a reflexiós adatokat a mágnesesen vezérelt nanooptikai réteg nélkül.

Vélemény, hozzászólás?