Gondban a Samsung, késhet a Galaxy F / Alpha bemutatója

Szerző:

Galaxy-FA Galaxy S5 megjelenése előtt számos forrás utalt rá, hogy az S5 egy prémium kategóriás készülék lesz, méltó válasz a fanyalgóknak, akik rendszeresen kritizálják a Samsungot a műanyag készülékei miatt, hogy tudásban a világ élmezőnyében vannak, de ez mégsem az igazi csúcskategória. Aztán jött a Galaxy S5 és sokaknak okozott csalódást, hogy nem fémből készült a telefon háza, ám egyből fölreppentek a pletykák a Galaxy Alpha (F) luxusmodell előkészületeiről. Ezek a hírek már valószínűleg valósnak bizonyulnak, olyannyira, hogy most a fém készülékház gyártásával akadtak problémák.

Évek óta tartó vita már a felhasználók között, hogy egy felsőkategóriás okostelefonnak elég, ha csak a tudásával emelkedik ki a többi készülék közül, vagy az anyagában is a békebeli anyagoknak kell megjelenni. Egyeseknek a fém robosztussága kell, másoknak a műanyag könnyűsége és sorolhatnánk még az érveket és ellenérveket, gyártók pedig megpróbálnak mindkét félnek megfelelni. Fémből és műanyagból is lehet szépet és minőséget készíteni, ahogy azt a Samsung a Galaxy S5 lágy tapintású műanyagjával bebizonyította már.  Lám a HTC is fémházba építette a csúcskészülékét az M8-at, ám most mégis elkészítik a műanyag tokos változatát is HTC E8 néven, ami legalább olyan jól néz ki, mint az ikertesója.Gold-Galaxy-F

Na, de térjünk vissza a Samsunghoz! Természetesen ők is látják a piaci igényeket, hallják a kritikákat, így nekiálltak a felső kategóriába szánt Galaxy Alpha elkészítésének, mely tudását tekintve a Galaxy S5-tel áll majd szoros kapcsolatban, na meg bele fogják rakni, amit az elmúlt fél évben fejlesztgettek.

Igen ám, de a fém ház legyártása sokkal idő- és munkaigényesebb, mint egy műanyag ház fröccsöntése. Így fordulhat elő, hogy a tervezett időpontra nem tudnak a Samsung beszállítói elég készülékházat legyártani. A meglévő kínai termelési kapacitás kevés a várható igényekhez, mert ugye hol máshol gyártatnának a dél-koreaiak, mint Kínában. A Samsung üzleti gyakorlata, hogy egyszerre mutatja be és kezdi forgalmazni a készülékeit az egész világon, ehhez pedig a havi 1 millió darab elkészülő készülék édes kevés lenne, figyelembe véve, hogy a Galaxy S5-ből 25 nap alatt 10 milliót adtak el.

Átérezzük a Samsung problémáját, ami ellen valószínűleg egyet tehetnek a dél-koreaiak, új cégeket kell keresni a gyártás felfuttatásához, különben befürdenek a Galaxy Alpha értékesítésével.

Forrás: mobileburn.com

2 hozzászólás a cikkhez

  1. […] mi itt sopánkodunk, hogy szegény Samsung hogy fog elég készüléket gyártani, addig már meg is jelentek az első félhivatalos fotók a Samsungtól az iPhone 6 […]

  2. PDA Fan Club szerint:

    Gondban a Samsung, késhet a luxusmodell, a Galaxy F / Alpha bemutatója http://t.co/iyYKXEKkLa

Vélemény, hozzászólás?