2024, 11 24, 17:39:01

Szerző Téma: Samsung Galaxy S Advance általános beszélgetés  (Megtekintve 219054 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető petya2000

• Nem: Férfi
  • PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: IGO 8
  • PDA: Samsung Galaxy S Advance
  • PDA ROM: Jelly Bean+CoCore 8.2 CWM
Re: Samsung Galaxy S Advance általános beszélgetés
« Reply #1950 Dátum: 2014, 01 02, 16:58:31 »
Hiába nyomok az Egyesítés google fiókkal pontra, csak annyit ír ki, hogy "nincs egyesíthető névjegy". Most ez azért lehet mert előtte a Fiók menüpontban mentem rá a névjegyek szinkronizálására ? Vagy valamit rosszul csináltam ?
Nincs bekapcsolva netem, próbaképp elmentettem egy új névjegyet, de már autómatikusan mellette volt a google embléma pedig még le sem szinkronizáltam, majd bekapcsoltam a netet rámentem, hogy egyesítés google fiókal (tehát nem a Fiókok menü/Névjegyek szinkronizálása) és akkor ezt írta, hogy nincs szinkronizálható névjegy. Ez így normális, vagy csak megint rosszul csináltam vmit ?

Bocsi a sok kérdésért  :oops:

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google Earth / Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy S21
  • PDA ROM: Official
« Reply #1951 Dátum: 2014, 01 02, 17:13:38 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Hiába nyomok az Egyesítés google fiókkal pontra, csak annyit ír ki, hogy "nincs egyesíthető névjegy". Most ez azért lehet mert előtte a Fiók menüpontban mentem rá a névjegyek szinkronizálására ? Vagy valamit rosszul csináltam ?
Nincs bekapcsolva netem, próbaképp elmentettem egy új névjegyet, de már autómatikusan mellette volt a google embléma pedig még le sem szinkronizáltam, majd bekapcsoltam a netet rámentem, hogy egyesítés google fiókal (tehát nem a Fiókok menü/Névjegyek szinkronizálása) és akkor ezt írta, hogy nincs szinkronizálható névjegy. Ez így normális, vagy csak megint rosszul csináltam vmit ?

Bocsi a sok kérdésért  :oops:
Petya én ezt már kezdem nem átlátni... Nem is gyári rom van a telefonomon, még megnézni sem tudom. Remélem vki segíteni fog, aki így használja.  ;) :)
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető szakisoft

• Peugeot 306 Club
  • Navigáció / Navigation: Igo, Navigon
  • PDA: SGSA
  • PDA ROM: 4.2.2. TouchWiz 5.0
« Reply #1952 Dátum: 2014, 01 02, 19:21:56 »
Petya én ezt már kezdem nem átlátni... Nem is gyári rom van a telefonomon, még megnézni sem tudom. Remélem vki segíteni fog, aki így használja.  ;) :)
Szerintem semmit nem kell vele csinálni, elég a szinkronizációt bekapcsolva hagyni és ámen. Na persze miután egyszer bekerültek a rendszerbe a számok.

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1953 Dátum: 2014, 01 02, 19:30:18 »
Szerintem semmit nem kell vele csinálni, elég a szinkronizációt bekapcsolva hagyni és ámen. Na persze miután egyszer bekerültek a rendszerbe a számok.
+1 ! :ok:
Így gondoltam én is, de Petya elvesztette a fonalamat...  ;D ;D Reméljük sikerül azért összehoznia.  :ok:
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető petya2000

• PFC Fan
« Reply #1954 Dátum: 2014, 01 02, 20:07:21 »
+1 ! :ok:
Így gondoltam én is, de Petya elvesztette a fonalamat...  ;D ;D Reméljük sikerül azért összehoznia.  :ok:

Sikerült feltölteni minden számot, szóval google-ban fent van minden szám, csak nem a fiók egyesítéssel, hanem a Fiók menü/évjegyek szinkronizálása parancsal.

Nem elérhető petya2000

• PFC Fan
« Reply #1955 Dátum: 2014, 01 03, 16:06:49 »
Jól van, akkor így hagyok mindent. (bár hálás lennék, ha valaki elmagyarázná egyszer, hogy miért nem ment rendesen a sim-re mentés. én arra gondolok, hogy vagy a gmail app, vagy vmelyik hasonló kavar be, de mind1. )  :)

köszönöm szépen a segítségeteket és türelmeteket!  :ima: :ok:

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1956 Dátum: 2014, 01 03, 16:10:38 »
Jól van, akkor így hagyok mindent. (bár hálás lennék, ha valaki elmagyarázná egyszer, hogy miért nem ment rendesen a sim-re mentés. én arra gondolok, hogy vagy a gmail app, vagy vmelyik hasonló kavar be, de mind1. )  :)

köszönöm szépen a segítségeteket és türelmeteket!  :ima: :ok:
Gmail app nem kavarhat be, az egy külső aplikáció. A SIM-re azért nem fogsz soha tudni jól menteni mert a karakter kódolása a sima SIM kártyának és a Samsung/Android rendszernek nem ugyanaz. Bármilyen Androidos telefonon ez van/lesz, így (még ha kényszernek is érzed...) előbb utóbb hozzá kell szoknod az SD, vagy gugli, vagy egyéb felhő mentésekhez.  ;) :)

Nem elérhető petya2000

• PFC Fan
« Reply #1957 Dátum: 2014, 01 03, 20:16:58 »
Bocs, hogy már megint az én írásaimat kell olvasnotok, de már többször megesett velem, hogy pl videó lejátszása közben, vagy pl ha elindítottam a zenelejátszót, meg a böngészőt egyszerre, akkor egy idő után lefagyott és akkor hiába nyomok bármit, az opció gombok (2 oldalt) világítanak, de nem reagál, csak ha hosszan nyomom a kikapcsológombot (újraindítom). 
Több felé is olvastam, hogy panaszkodnak a Jelly Bean-re és vagy főzött romot, vagy a régebbi, gyári Gingerbred-et teszik vissza. Én nem szeretnék belenyúlni a gari miatt, de van valami más megoldás erre ? Olykor a névjegyzék is lassú.  :hmm:

Nem elérhető frenkiee

• PFC Fan
  • PDA: I9070
  • PDA ROM: 4.1.2 HarshJelly
« Reply #1958 Dátum: 2014, 01 03, 21:11:54 »
Bocs, hogy már megint az én írásaimat kell olvasnotok, de már többször megesett velem, hogy pl videó lejátszása közben, vagy pl ha elindítottam a zenelejátszót, meg a böngészőt egyszerre, akkor egy idő után lefagyott és akkor hiába nyomok bármit, az opció gombok (2 oldalt) világítanak, de nem reagál, csak ha hosszan nyomom a kikapcsológombot (újraindítom). 
Több felé is olvastam, hogy panaszkodnak a Jelly Bean-re és vagy főzött romot, vagy a régebbi, gyári Gingerbred-et teszik vissza. Én nem szeretnék belenyúlni a gari miatt, de van valami más megoldás erre ? Olykor a névjegyzék is lassú.  :hmm:

Csak "belenyúlással" tudod orvosolni ezen problémákat, és így a gari ugrik (de csak addig amíg vissza nem állítod eredeti állapotára, nyugi úgy vissza lehet állítani, hogy nem mondja meg senki, hogy mi történt). Nézegesd a kernel csere leírását, eddig mindenkinek segített.

Nem elérhető petya2000

• PFC Fan
« Reply #1959 Dátum: 2014, 01 04, 07:43:25 »
Csak "belenyúlással" tudod orvosolni ezen problémákat, és így a gari ugrik (de csak addig amíg vissza nem állítod eredeti állapotára, nyugi úgy vissza lehet állítani, hogy nem mondja meg senki, hogy mi történt). Nézegesd a kernel csere leírását, eddig mindenkinek segített.

Volt egy galaxy 3-asom, azon odinnal cserélgettem a romokat, de kernelt azt nem, hát nem tudom, belefogjak e :(
Egyébként kernel verzióm: 3.0.31 - 1122398
Ez valami régi és azért ilyen, vagy van újabb, ami jobban kezeli a hardvert ? Mert végül is ez azt csinálja, nem ?

Nem elérhető frenkiee

• PFC Fan
  • PDA: I9070
  • PDA ROM: 4.1.2 HarshJelly
« Reply #1960 Dátum: 2014, 01 04, 12:31:16 »
Volt egy galaxy 3-asom, azon odinnal cserélgettem a romokat, de kernelt azt nem, hát nem tudom, belefogjak e :(
Egyébként kernel verzióm: 3.0.31 - 1122398
Ez valami régi és azért ilyen, vagy van újabb, ami jobban kezeli a hardvert ? Mert végül is ez azt csinálja, nem ?

Igen a kernel vezérli a ROM-ot, csak sajnos a mi telónkon a samsungnak nem sikerült jól megcsinálnia. Ezért használ majdnem mindenki, köztük én is CoCore kernelt, mert sokkal jobban optimalizálták a ROM-hoz.
Más telefonhoz ne hasonlítsd, mert azokon valahogy jól sikerültek a gyári kernelek (szerintem itt gyorsan kellett kiadni valamit, és elkapkodták).
Van aki szerint az alábbi módon kernel csere nélkül akadásmentes ROM érhető el: gyári visszaállítás, kizárólag 2.0-ás usb portra kötni a telót, odin 1.83, 3 fájlos ROM, gyári visszaállítás. Én még nem próbáltam, de van aki erre esküszik. Lehet egy próbát még megér, mielőtt kernelt cserélsz (és legalább be tudsz számolni ezen művelet sikerességéről).

Nem elérhető petya2000

• PFC Fan
« Reply #1961 Dátum: 2014, 01 04, 14:41:41 »
Igen a kernel vezérli a ROM-ot, csak sajnos a mi telónkon a samsungnak nem sikerült jól megcsinálnia. Ezért használ majdnem mindenki, köztük én is CoCore kernelt, mert sokkal jobban optimalizálták a ROM-hoz.
Más telefonhoz ne hasonlítsd, mert azokon valahogy jól sikerültek a gyári kernelek (szerintem itt gyorsan kellett kiadni valamit, és elkapkodták).
Van aki szerint az alábbi módon kernel csere nélkül akadásmentes ROM érhető el: gyári visszaállítás, kizárólag 2.0-ás usb portra kötni a telót, odin 1.83, 3 fájlos ROM, gyári visszaállítás. Én még nem próbáltam, de van aki erre esküszik. Lehet egy próbát még megér, mielőtt kernelt cserélsz (és legalább be tudsz számolni ezen művelet sikerességéről).

Hát én így nem nyúlok bele akkor inkább. :S Talán egyszerűbb lesz ha eladom, vagy talán türelmes leszek és elviselem vhogy :S Nekem csalódás így is ez a telefon, talán jobb lett volna az Xperia U. Amilyen komolynak nézett ki ez, meg amilyen jónak tűnt a hardver része, épp az ellenkezőjét bizonyítja nálam. A kis szar galaxy 3-am sem kínlódott ennyit. Ha nem lenne benne a gps, már rég túltettem volna rajta. Nem tudom, 30-40 körül van e valami használható telefon, amit nem kell buherálni, hogy normálisan működjön. Ti hogy vagytok vele ?

Nem elérhető drmotto

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Márklár
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: LG G4 / Tab2 7.0 (2x)
  • PDA ROM: Stock V10e / Stock 4.1.2
« Reply #1962 Dátum: 2014, 01 04, 14:57:04 »
Hát én így nem nyúlok bele akkor inkább. :S Talán egyszerűbb lesz ha eladom, vagy talán türelmes leszek és elviselem vhogy :S Nekem csalódás így is ez a telefon, talán jobb lett volna az Xperia U. Amilyen komolynak nézett ki ez, meg amilyen jónak tűnt a hardver része, épp az ellenkezőjét bizonyítja nálam. A kis szar galaxy 3-am sem kínlódott ennyit. Ha nem lenne benne a gps, már rég túltettem volna rajta. Nem tudom, 30-40 körül van e valami használható telefon, amit nem kell buherálni, hogy normálisan működjön. Ti hogy vagytok vele ?

Bocs, hogy belebeszélek, de szerintem egy kicsit túlaggódod az egészet.
A kernelcsere 5 perc meló, utána kapsz egy rendesen működő telefont, amivel elégedett leszel. A feleségem telefonos ügyfélszolgálatot végez ezzel (is) napi 8 órában, elhiheted ha mondom, hogy semmi baja vele.
Pedig terheli rendesen.
Szóval olvasd el Attika írását, nagy levegő és csináld.
"A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt."
"Csak a Puffin ad neked erőt, és mindent lebíró akaratot!"

Nem elérhető golf2gt

• TOPIKGAZDA
    • 4.1.2 Light JB v1.2 Rom Modding
  • PDA: LG G2
  • PDA ROM: D80230A
« Reply #1963 Dátum: 2014, 01 04, 15:01:24 »

Cocore 8.2 és elmúlnak a laggok. A buheralas nem itt kezdődik.
Küldve a Dzsí túmról.

Nem elérhető petya2000

• PFC Fan
« Reply #1964 Dátum: 2014, 01 04, 15:05:40 »
Bocs, hogy belebeszélek, de szerintem egy kicsit túlaggódod az egészet.
A kernelcsere 5 perc meló, utána kapsz egy rendesen működő telefont, amivel elégedett leszel. A feleségem telefonos ügyfélszolgálatot végez ezzel (is) napi 8 órában, elhiheted ha mondom, hogy semmi baja vele.
Pedig terheli rendesen.
Szóval olvasd el Attika írását, nagy levegő és csináld.

Na és pontosan hol van ez, mert a Custom rom ok témában illetve a rom csere odinnal témában is szóba kerül, de annyi az infó, hogy elveszek benne ?
Még annyit, hogy a régi telómat ha megbuheráltam, sosem akart rendesen működni a gps. Tehát ha kernel csere van, az befolyásolhatja annak működését ? Vagy ez csak a hardver kezelésben okoz változást, minden más marad a régi ?

Nem elérhető petya2000

• PFC Fan
« Reply #1965 Dátum: 2014, 01 04, 15:08:49 »
Cocore 8.2 és elmúlnak a laggok. A buheralas nem itt kezdődik.

Olvastam vhol, hogy 6.0-án pl jól ment a teló, aztán a 6.4-et nem bírta. A verzószám növekedése stabilabbá teszi a kernelt, vagy a teljesítményt növeli ? Bocs, de láma vagyok ehhez :(
Na és a a kernel csere nem jár gari vesztéssel ?

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1966 Dátum: 2014, 01 04, 15:26:04 »
Olvastam vhol, hogy 6.0-án pl jól ment a teló, aztán a 6.4-et nem bírta. A verzószám növekedése stabilabbá teszi a kernelt, vagy a teljesítményt növeli ? Bocs, de láma vagyok ehhez :(
Na és a a kernel csere nem jár gari vesztéssel ?
Ez pont az a kérdés amit itt feltehetsz: You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető petya2000

• PFC Fan
« Reply #1967 Dátum: 2014, 01 04, 15:29:03 »
Ez pont az a kérdés amit itt feltehetsz: You are not allowed to view links. Register or Login

Át is térek oda, köszönöm, megtaláltam már olvasgatom is. De a fő szempontom, mielőtt bárminek neki kezdenék, hogy a gari elvész ha lecserélem ?

Nem elérhető golf2gt

• TOPIKGAZDA
    • 4.1.2 Light JB v1.2 Rom Modding
  • PDA: LG G2
  • PDA ROM: D80230A
« Reply #1968 Dátum: 2014, 01 04, 15:31:18 »
Át is térek oda, köszönöm, megtaláltam már olvasgatom is. De a fő szempontom, mielőtt bárminek neki kezdenék, hogy a gari elvész ha lecserélem ?
El. De vissza lehet állítani.
Küldve a Dzsí túmról.

Nem elérhető petya2000

• PFC Fan
« Reply #1969 Dátum: 2014, 01 04, 15:34:15 »
El. De vissza lehet állítani.

van cikk, vagy bejegyzés erről, hogy hogyan lehet ? Vagy leírnátok. Ha meglesz, azt hiszem akkor belevágok. Még egy apróság... Ugye a rom az maradhat a gyári ?

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1970 Dátum: 2014, 01 04, 15:37:54 »
van cikk, vagy bejegyzés erről, hogy hogyan lehet ? Vagy leírnátok. Ha meglesz, azt hiszem akkor belevágok. Még egy apróság... Ugye a rom az maradhat a gyári ?
Petya!

Az Általános FAQ és az elején lévő link Marcedli cikkéhez - erősen ajánlott. Olvass el mindent, mert látom nem olvastad el.  ;) :)

Nem elérhető petya2000

• PFC Fan
« Reply #1971 Dátum: 2014, 01 04, 15:52:03 »
Petya!

Az Általános FAQ és az elején lévő link Marcedli cikkéhez - erősen ajánlott. Olvass el mindent, mert látom nem olvastad el.  ;) :)

Elnézést kérek tőled, ha továbbra is vak lennék, elolvastam leírást az általánosban, de a gari visszaállításhoz nem találtam külön részt.

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1972 Dátum: 2014, 01 04, 16:00:08 »
Elnézést kérek tőled, ha továbbra is vak lennék, elolvastam leírást az általánosban, de a gari visszaállításhoz nem találtam külön részt.
Kisebb szoftveres beavatkozások esetében, az Odinnal való telefonodnak megfelelő rom felrakása vissza állítja a garancia érvényességét. A garancia feltétele mindenhol a készüléken lévő Android rendszer érintetlenül hagyása. Mikor Odin segítségével a telefonodnak megfelelő romot (Pannon, Témobile) rá rakod és törölsz minden rajta lévő cullangot, visszaáll az eredeti állapot. A Neked még csak tervben lévő kernel is.
Gut?  :)

Nem elérhető petya2000

• PFC Fan
« Reply #1973 Dátum: 2014, 01 04, 16:02:43 »
Kisebb szoftveres beavatkozások esetében, az Odinnal való telefonodnak megfelelő rom felrakása vissza állítja a garancia érvényességét. A garancia feltétele mindenhol a készüléken lévő Android rendszer érintetlenül hagyása. Mikor Odin segítségével a telefonodnak megfelelő romot (Pannon, Témobile) rá rakod és törölsz minden rajta lévő cullangot, visszaáll az eredeti állapot. A Neked még csak tervben lévő kernel is.
Gut?  :)

Értem, köszönöm!  :ima:

Nem elérhető Qwazar

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy Alpha(G850F)
  • PDA ROM: Android4.4.4
« Reply #1974 Dátum: 2014, 01 15, 17:49:37 »
Srácok, aki tud segítsen kérlek, szükségem lenne Advance-kijelzőre mert az enyém összetört ha valaki tudna egy alaplaphibás telefont kérem írjon vagy jelezze.
Körülnéztem már mindenhol ahol tudtam de egyszerűen nem találok semmi használható információt,azért írok ide mert talán itt tudnátok segíteni.