Elolvastam az előzményt, már ami maradt belőle, és teljes mértékben Macikával értek egyet (pedig sok minden másban nem értenénk )
Ennyi erővel, ahogy ezt az ominózus warez oldal törölve lett, lehetne törölni az összes XDA oldalt is, mert az is warez oldal + lehetne törölni az összes letölthető linket is mert szinte mindegyiknek a keresőjét használva 2 kattintással már warezt is lehet letölteni, de akár oda is jutni, az összes Youtube videót és oda mutató linket, mert ott is tele van warez videóal és elérhetőséggel és letöltési linkel
Ez ugyan az az idióta lószerszámos,vaskalapos felfogás, mint a Médiában van, hogy kitakarjuk a póló,sapka sál, kabát, sör hűtő,TV autó emblémákat, mert az reklám lenne és az emberek hajukat elhagyva szaladnának azt a terméket megvenni
Már nem azt a 10 évvel ezelőtti világot éljük és nem kell azzal a dumával jönni, hogy mert bünti meg retorzió meg egyebek, járok másfele is és látok amit látok
ettől a fórumtól sokkal nagyobb nevezetű fórumok is vannak ahol van warez is és egyet se zártak be vagy büntettek meg ilyenért, max szóltak, hogy ezt és ezt távolítsák el
Csak ennyit szerettem volna leírni
Macika !!
Hidd el, sokan szívesen kifizetnék az a 310 ezer forintot egy programért ha tehetnék és itt nem egy sör és 2 cigi áráról beszélünk
Őrülj neki, hogy megteheted és nem feltétlen becstelen az aki warezre kényszerül
Baj, vagy nem, mivel az igazságérzetem nem hagy ki, el kell mondjam, teljesen egyetértek.
Avval, hogy linkelve elolvashatóvá válik az írás, pontosabban odairányítódik az ember, attól még nem fog warez-olni senki, hiszen az, ahova (gondolom, hisz nem láthattam, bár már megkerestem) az a link irányított, nem okoz warez-t. Az ott egy sima fórum, bár értem én, hogy az csak álca. De aki warez-t keres, az nem így fogja meglelni.
Értem, felfogom, hogy ha az az oldal nagyrészt warez, akkor ez az oldal nem kíván semmilyen módon egy lapon említődni vele, rendben és nyilván ezt akkor ezentúl én is szem előtt tartom, de evvel nem teljesen értek egyet:
"Szerintem meg nem látod jól a dolgokat. Óriási különbség van a között, hogy valaki(k) csinál egy fórumot, majd Ő maga vagy a stuff elkezdi feltölteni az illegális tartalmat és a között, hogy létrejön egy fórum egy bizonyos témában és oda a felhasználók kezdenek feltölteni vagy linkelni illegális tartalmat, amit aztán a stuff valamilyen irányelv alapján próbál kiszűrni."
Szerintem e két felfogás között bár van, de nem óriási a különbség és a két véglet között rengeteg árnyalat van. Szerintem erre az említetteken kívül mindenki tudna példát hozni. Az xda nem is a legjobb példa, de érzékeltetni a dolgot már az is elég.
Most lebuktatom magam talán, de fontos lenne egy erre vonatkozó pontos iránymutatás a szabályzatban, no meg a konkrét oldalakra egy szűrő és az megelőzné az ilyen problémákat.
Szerintem.
De én itt akkor abba is hagyom. Písz!