"Az Android egy Linux kernel fölött futó, mobil operációs rendszer."
Jess, de ettől még nem Linux disztribúció, a kettőnek semmi köze egymáshoz.
"Ez egy cikk és mindjárt az első néhány hozzászóló elmagyarázza mind a cikk írójának, mind akár neked is."
Értem én, hülye az Intel, de hülye a Google is, hisz mi a fenéért mondták azt, hogy a több mag kezelése az ICS-től került be a rendszerbe, ha az már régebb óta ott volt, a hülyék, nem ismerik a saját rendszerüket, amit fejlesztenek, bezzeg, ha megkérdeztek volna téged, akkor több éves fejlesztési munkát megspórolhattak volna
Te tényleg ennyire makacs vagy, hogy mindenkivel szembemész az Intel és Google fejlesztőmérnökeinél is okosabbnak képzeled magad??? Nem, ne is válaszolj, tudjuk a választ
Az Intel ugatása mindenkinél kiverte a biztosítékot és mondták, hogy sima önajnározás és marketing egy olyan cégtől, akire ez erősen jellemző is, sőt, mint tudjuk, ennél aljasabb is tudott lenni. Talán ezért oly szimpatikus neked, hogy úgy iszod a szavaikat, te az ilyen cégeket szereted, ugyebár...
Google pedig azt írta a Honeycomb-ra, hogy abban HIVATALOSAN van már több mag kezelés, ami annyit jelent, hogy ott már játszott az az optimalizáció, amiről már magyaráztam, pontosabban kvp magyarázta, hogy ne is várjunk tőle sokat. Érzed a különbséget? Sehol nem állította Google, hogy előtte nem ment a két mag. Vicces is lett volna, mert hát ment. Csak ki kellett volna próbálni, ahhoz persze némi gógyi, meg igazságszeretet kellett volna.
Ha ennyire nem érted, hogy sokan azért kipróbálták, ahogy én is és miután kitűnően - nem szintetikus teszteken - működött, kár még évekkel később is ezt a balga dolgot kántálni.
Olvasd el kérlek, ahogyan kvp elmagyarázza, aztán firkálj be egy egyest magadnak.
Nem, anyukádat most nem kell beküldeni, van neki elég baja szerintem veled otthon.
Jéééé, mondom, idemásolom már amit érdemes elolvasni, mert nem megy neked, és mit látok, a végén én is beleszóltam:
"Az ICS lett volna, ami kezeli a több magos processzorokat, de mint kiderült nem kezeli, mert szart se tud ez az ICS"
kvp:
Minden modern linux kezeli a tobbmagos processzorokat. Mivel az android is egy linux disztribucio, ezert mindig is kezelte oket, mar a legelso valtozat is. Mivel az alkalmazasok kulon fizikai folyamatban futnak, ezert minden alkalmazas futhat kulon processzoron. Minden android-os nem nativ alkalmazas, ami java-t hasznal tobbszalura keszul az android esemenykezelo rendszere miatt es mivel a java kezeli a tobbprocesszoros, tobbszalu modot, ezert az android alatt futo alkalmazasok is kezelik. Mint ahogy az osszes desktop java program is. Ez nem ujdonsag, mar az elso android valtozat is kezelt tobb processzor magot, mint minden rendes modern desktop os. Az egyetlen modositas annyi volt, hogy az egyszalu alkalmazasok altal elinditott hatter folyamatok automatikusan atmennek egy masik szalba es ezaltal egy masik processzorra, mig eddig aki elinditotta, annak a szalaban futottak. Tehat a rosszul megirt, szandekosan egyszalu programok (tobbnyire ios vagy pc-s port-ok) is gyorsulnak az uj fejlesztesnek koszonhetoen.
"Nem én találtam ki, hogy nem kezeli a több magos procikat!"
kvp:
Hat lehet, hogy az S2-eseken nem, de mivel az osszes eddig kezembe kerult ket vagy tobbmagos keszuleken kezelte (a kinai vackokon is), ezert nem teteleznem fel, hogy pont annal a keszuleknel direkt letiltottak. Az, hogy most bejelentik, amikor mar eddig is tudta, persze hogy nem hoz erezheto gyorsulast, mert eddig is ment, ezutan is megy, nem valtozott semmi.
Amit igertek, az a hatterszolgaltatasok tobbszalusitasa volt (pl. garbage collector), ami ha mukodik is, nem igazan hozhat lathato eredmenyt, mivel a legtobb programot eddig is ugy irtak, hogy kapasbol mukodott es viszonylag keves (buta) portolt programot forditottak ujra, hogy kihasznaljak.
Tehat mivel a sima android-os programok eseten eddig is volt tobbszalu, tobbmagu tamogatas, ezert semmilyen gyorsulas nem kovetkezhetett be, mivel mar eddig is mukodott minden. Az emberek egyszeruen csak nem ertik, hogy mukodik a linux kernel...
"Tehat egy program csak egy magon tudott futni, de attol meg az oprendszer ki tudta hasznalni, a folyamatokat az oprendszer szet tudta osztani a magok kozott."
kvp:
Az api veletlenul egyreszt a sima desktop java thread api-ja, masreszt a nativ linux-os pthread library. Mindketto viszi a tobbmagos rendszereket. A ket valtozas az, hogy a dalvik vm szemetgyujto nem a fo szalban fut es az event monitorok nem a fo szalban hivodnak meg, hanem 1 cpu eseten a foszalban, tobb eseten a hatterben. A gyakorlatban ez max. 10 javulast hozhat, mivel az osszes fontos es gyakran hivott kod eddig is tobbszalusitva ment. (ha a programozo ugy akarta)
levente68
2012. aug. 29. 12:00 | válasz | #28
Látom, téged egyáltalán nem zavar, ha rád cáfolnak, ugyanúgy folytatod...
Mindig is kezelte az Android a több magot.
Aki ennek az ellenkezőjét írja, azonnal bizonyította a hozzá nem értését.
Megfogod a kétmagos CPU-val szerelt Android-os telefont, ráteszed pl. a SystemPanel nevű alkalmazást, menü - monitor és tádáááááááá, már láthatod is, mekkora blődliben vagy.
Ezen felül megnyugtatlak, semmi szükség semmire ahhoz, hogy a két mag dolgozzon, natívan kezeli az oprendszer, tehát arra sincs szükség, hogy egy alkalmazás úgy legyen megírva, mert a garantáltan nem úgy megírt alkalmazással is beindul a második mag, ezt is tesztelheted eme egyszerű módon.
Tehát, ne terjeszd a butaságot, ha kérhetlek. Valaki egyszer kitalálta, egy rakat tapasztalatlan - aki kérdezni nem tud - meg terjeszti gátlástalanul.
Háháhá, mintha neked írnék a múltból.....