2024, 11 25, 00:29:18
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Galaxy Note 2 (N7100) - Off Topik  (Megtekintve 116360 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Hattori_Hanso

• TOPIKGAZDA
  • Nem: Férfi
  • E25:17
  • PDA: Iphone 15 Pro Max
  • PDA ROM: 17.1(21B80)
Re: Re: offba
« Reply #550 Dátum: 2013, 03 10, 21:55:14 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Én a gyárit használom, azt szeretném, ha használható lenne, őszintén, nekem a 2 mp sem elfogadható várakozásnak, hiszen kétmagos, magonkénti 1,7 GHz-es processzorral és 1 GB RAM-mal rendelkező laptopja (vagy rosszabbja) van többmillió embernek a világon.
Egy 435 db számot és 14 db kisméretű fotót tartalmazó telefonkönyv (megnéztem, 465 kB az egész) behívása ne legyen már minden alkalommal 5 mp de 2 mp se.
Szerintem...
A iPhone-nál miért megy azonnalra, az érintés utáni pillanatban?

Én mindíg kikapcsolom a fejlesztői beállításokban az ablakanimáció, az áttünésanimáció skálázását és az animátor időtartam skálázását, úgy sokkal direktebb a rekció. Bár ezt lehet te is megtetted már. Nekem így azonnal bejön a tárcsázó, amikor indítom....
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető le_vente

• intoleráns robot, kukásdroid ;)
  • Navigáció / Navigation: Waze, Sygic, Navigon, iGO, iGO Primo, Be On Road
  • PDA: Note II, SGS2, Samsung Galaxy Mini 2, Samsung Tab3 WiFi, Asus A636N, Samsung Galaxy Young - All Rooted
  • PDA ROM: [4.4.2][NI1]Dr.Ketan Custom ROMV12, Agni kernel
Re: offba
« Reply #551 Dátum: 2013, 03 10, 22:06:27 »
iPhone 3G, 128 MB RAM, 412 MHz egymagos processzor, kiváló felhasználói élmény, olyan, amit a mai nehéztüzérség sem tud megközelíteni, telefonkönyv az érintéstől számított 0,1 mp-en belül (a Note2-nél 4-5 mp ugyanez).

A Google ész nélkül fejleszti a szoftvert, de nem győzi a még ész nélkülibb, hozzá nem értő vásárlók által kikövetelt HW-fejlesztést lekövetni. A kétmagos modellek megjelenésekor még nem volt a többmagos processzorok lehetőségeinek kihasználására alkalmas oprendszer (a GB nem volt az). Az egész fejlesztés egy számháború, nincs rá jobb szó.
Az 5-ös iPhone (akárki akármennyit is köpköd rá, általában jogosan) 1 GB RAM-mal és egy 1,3 GHz-es kétmagos(!) processzorral tud mindent, amire szükség van és nem laggol!
2013-ban ahhoz, hogy ezt a modellt lemossa, ahhoz 8 MAGOS processzor kell? És az BIZTOS, hogy le fogja mosni?

Sajnos, tetszik vagy nem, az Android egyáltalán nem az ideális oprendszer, erősen kiforratlan, kicsit fordítva működik, mint a PC-k világa, ott mindig a szoftver tudja először a hardvert kezelni, majd megjönnek hozzá a hardvergyártók/HW-k is, az androidnál a fejlesztés rohan ész nélkül és az oprendszer lohol mögötte, egyre jobban kifulladva, optimalizálatlanul.
De tényleg ne mondja nekem neki, hogy egy Note2-n tényleg elfogadható az, hogy az Xplosed felbarkácsolása kell ahhoz, hogy úgy jöjjön be a telefonkönyv, mint a 412 MHz-es, 5 éves iPhone 3 G-n!!!

Ennyi.

Nem igazán szeretem az Almát, de a tények makacs dolgok...

Látod, lehet nem bunkómód is írni a másik fórumozónak, akkor is, ha nem érted meg, amit leírt...

"A kétmagos modellek megjelenésekor még nem volt a többmagos processzorok lehetőségeinek kihasználására alkalmas oprendszer (a GB nem volt az)."

Komolyan még mindig itt tartasz? Mindig is kezelte a két magot és igen, már a GB is. Pont. Ez is egy makacs tény ám! Nem, nem ICS-től vártuk, azt valami birka terjesztette, de én azt reméltem, mára senki nem él már ebben a tévhitben.

Aztán: azt mondtad, tökéletes a ROM, most meg szidod? Csak azért, hogy nekem ellentmondj? Ráadásul pont én mondtam, hogy ilyet azért nem állítanék.

Aztán, ha iOS-re nem könnyebb a fejlesztés, akkor ott miért emelkedik a hardware szint?
Amint adsz JB-t szifonnak, mindennel találkozhatsz, ami nem tetszik Android-on, sőt nélküle is van rendszer fagyás, alkalmazás fagyás, de ami fizikailag nincs, az nem lesz JailBreak után sem.

Sokkal könnyebb dolguk van és sokkal butább, korlátoltabb a rendszerük, messze nem pár SoC és pár felbontás van Android-on, ráadásul nem kell pár dolgot implemementálniuk, rádió, BT, SD, stb...
Android-os kütyünél sajnos még típuson belül is van hardware-elem váltás.

Az alap Android lehet, hogy egyszerűbb, de nekik is figyelembe kell venni a fragmentációt.

És a végére: "ha nem érted meg, amit leírt"

Hagyd el ezt a dumát bátran, evvel csak provokálsz, ami meg utána nem tetszik...

Tedd magad tisztába, hogy mi tetszik, mi nem és azon a vonalon vitázz, mert sokszor eltérsz a saját kinyilatkoztatásodtól is.
- Azt mondják, elmebajban szenvedek.. De én nem szenvedek, élvezem minden percét...

- Adj neki tanácsot. Ha nem hallgat rád, hadd tanítsa meg a balsorsa. - japán közmondás

A SHAW-ELV: Építs ki olyan rendszert, amelyet hülyék is használni tudnak - csak hülyék fogják használni...

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
Re: Re: Re: offba
« Reply #552 Dátum: 2013, 03 10, 22:11:28 »
Én a gyárit használom, azt szeretném, ha használható lenne, őszintén, nekem a 2 mp sem elfogadható várakozásnak, hiszen kétmagos, magonkénti 1,7 GHz-es processzorral és 1 GB RAM-mal rendelkező laptopja (vagy rosszabbja) van többmillió embernek a világon.
Egy 435 db számot és 14 db kisméretű fotót tartalmazó telefonkönyv (megnéztem, 465 kB az egész) behívása ne legyen már minden alkalommal 5 mp de 2 mp se.
Szerintem...
A iPhone-nál miért megy azonnalra, az érintés utáni pillanatban?

Még egyszer leírom: nálam csak a legelső alkalommal 2 mp az indulás ideje, mivel akkor még nincs a memóriában. Azután akárhányszor rányomok az ikonra, azonnal használható. Nem tudom nálad miért annyi és miért minden alkalommal. Valami kitakaríthatja a memóriából, pedig nem kellene. Most ismét elindítottam a gyári tárcsázót és azonnal megjelent.

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-P6800-ről

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
Re: Re: Re: offba
« Reply #553 Dátum: 2013, 03 10, 22:16:58 »
Én mindíg kikapcsolom a fejlesztői beállításokban az ablakanimáció, az áttünésanimáció skálázását és az animátor időtartam skálázását, úgy sokkal direktebb a rekció. Bár ezt lehet te is megtetted már. Nekem így azonnal bejön a tárcsázó, amikor indítom....

Ezt én is mindig beállítom itt is és a Windows - on is. Lényegesen rugalmasabbnak érződik a rendszer,  nincs parányi gondolkozás a program indítása és a használható állapotba kerülése között. A 0,5-re állítás is jobb, mint az 1, de talán egy 0,25-t is elférne.

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-P6800-ről

Nem elérhető le_vente

• PDA: Note II, SGS2, Samsung Galaxy Mini 2, Samsung Tab3 WiFi, Asus A636N, Samsung Galaxy Young - All Rooted
« Reply #554 Dátum: 2013, 03 10, 22:45:25 »

"A kétmagos modellek megjelenésekor még nem volt a többmagos processzorok lehetőségeinek kihasználására alkalmas oprendszer (a GB nem volt az)."

Komolyan még mindig itt tartasz? Mindig is kezelte a két magot és igen, már a GB is. Pont. Ez is egy makacs tény ám! Nem, nem ICS-től vártuk, azt valami birka terjesztette, de én azt reméltem, mára senki nem él már ebben a tévhitben.

Aztán: azt mondtad, tökéletes a ROM, most meg szidod? Csak azért, hogy nekem ellentmondj? Ráadásul pont én mondtam, hogy ilyet azért nem állítanék.

Aztán, ha iOS-re nem könnyebb a fejlesztés, akkor ott miért emelkedik a hardware szint?
Amint adsz JB-t szifonnak, mindennel találkozhatsz, ami nem tetszik Android-on, sőt nélküle is van rendszer fagyás, alkalmazás fagyás, de ami fizikailag nincs, az nem lesz JailBreak után sem.

Sokkal könnyebb dolguk van és sokkal butább, korlátoltabb a rendszerük, messze nem pár SoC és pár felbontás van Android-on, ráadásul nem kell pár dolgot implemementálniuk, rádió, BT, SD, stb...
Android-os kütyünél sajnos még típuson belül is van hardware-elem váltás.

Az alap Android lehet, hogy egyszerűbb, de nekik is figyelembe kell venni a fragmentációt.

És a végére: "ha nem érted meg, amit leírt"

Hagyd el ezt a dumát bátran, evvel csak provokálsz, ami meg utána nem tetszik...

Tedd magad tisztába, hogy mi tetszik, mi nem és azon a vonalon vitázz, mert sokszor eltérsz a saját kinyilatkoztatásodtól is.

A több magot kezelő Android-ról:

"kvp   2012. jún. 19. 10:45 | válasz | #5
"Az ICS lett volna, ami kezeli a több magos processzorokat, de mint kiderült nem kezeli, mert szart se tud ez az ICS"

Minden modern linux kezeli a tobbmagos processzorokat. Mivel az android is egy linux disztribucio, ezert mindig is kezelte oket, mar a legelso valtozat is. Mivel az alkalmazasok kulon fizikai folyamatban futnak, ezert minden alkalmazas futhat kulon processzoron. Minden android-os nem nativ alkalmazas, ami java-t hasznal tobbszalura keszul az android esemenykezelo rendszere miatt es mivel a java kezeli a tobbprocesszoros, tobbszalu modot, ezert az android alatt futo alkalmazasok is kezelik. Mint ahogy az osszes desktop java program is. Ez nem ujdonsag, mar az elso android valtozat is kezelt tobb processzor magot, mint minden rendes modern desktop os. Az egyetlen modositas annyi volt, hogy az egyszalu alkalmazasok altal elinditott hatter folyamatok automatikusan atmennek egy masik szalba es ezaltal egy masik processzorra, mig eddig aki elinditotta, annak a szalaban futottak. Tehat a rosszul megirt, szandekosan egyszalu programok (tobbnyire ios vagy pc-s port-ok) is gyorsulnak az uj fejlesztesnek koszonhetoen."

Az Intel terjesztette a marhaságát anno, sokan azt zabálták be, miközben csak annyit kellett volna tenniük, hogy megfogják a SystemPanel nevű alkalmazást és azon figyelik a munkára fogott telefonjuk magjait.

Nos, anno én megtettem és javasoltam is sokaknak eme oldalon.

A hárombetűs nem is létező navi korai verzióját megbíztam egy Írországi célponthoz úttervezéssel úgy, hogy még földúton is tervezzen. Aztán váltás SystemPanel-ra és tádááá, mindenki, aki nem buta cikkeket kajál be, maga ellenőrizhette akkor már ezt akár S2-n, akár még az LG Optimus 2X P990 első kiadású GYÁRI ROM-jain is.

Sokszor néztem ezt és sok esetben volt látható, hogy akár a nullás, akár az egyes mag futhat úgy, hogy a másik terheletlen, vagy csak részterheléssel megy. Minden variáció tetten érhető volt.

Nos, sokan sok fórumon írták birka módon azt, hogy nem müxik a másik mag, meg szar az egész, de értelmes ember ilyet nem írt. Mert tapasztalhatta az ellenkezőjét, csakis azért.
Aztán volt a másik duma, hogy az alkalmazások nincsenek több magra írva. Egy: nem is kell, mint a fenti példa mutatja, kettő: ma sem hiszem, hogy az összes alkalmazás négy magra íródna, mégis viszik mind a négy magot, mert az oprendszer dolga ezt elérni és az meg is teszi akkor is és ma is. Nyilván fejlődik ez is, de PC vonalon ugyanez a butaság terjedt anno, pedig a rendszer kezelte ott is a több magot, bár ott valóban volt olyan, hogy nem ment minden mag mindig.
- Azt mondják, elmebajban szenvedek.. De én nem szenvedek, élvezem minden percét...

- Adj neki tanácsot. Ha nem hallgat rád, hadd tanítsa meg a balsorsa. - japán közmondás

A SHAW-ELV: Építs ki olyan rendszert, amelyet hülyék is használni tudnak - csak hülyék fogják használni...

Nem elérhető le_vente

Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Off Topik
« Reply #555 Dátum: 2013, 03 10, 22:59:15 »
Amúgy érdemes kvp további hozzászólásait is elolvasni.
Elmagyarázza azt is, miért nem kellett várni jelentős gyorsulást a későbbiekben sem.

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: OnePlus 6
  • PDA ROM: OxygenOS 5.1.8
Re: Re: offba
« Reply #556 Dátum: 2013, 03 10, 23:10:55 »
Megpróbáltam, köszönöm a segítséget/ötletet. Sajna nem változott.
Pedig tegnap raktam újra a ROM-ot épp.
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Mordon

• PDA: Galaxy Note 3, iPad 3
  • PDA ROM: 4.4.2 (ENB4)
« Reply #557 Dátum: 2013, 03 11, 00:58:02 »
"Mivel az android is egy linux disztribucio"

Erős zavar az erőben... You are not allowed to view links. Register or Login

A több processzormag kezelése meg még a modern Androidoknál is hibádzik: You are not allowed to view links. Register or Login
Bár te egész biztos meg fogod magyarázni, hogy ehhez jobban értesz, mint az Intel :)

Nem elérhető le_vente

« Reply #558 Dátum: 2013, 03 11, 07:52:28 »

A több processzormag kezelése meg még a modern Androidoknál is hibádzik: You are not allowed to view links. Register or Login
Bár te egész biztos meg fogod magyarázni, hogy ehhez jobban értesz, mint az Intel :)

Nem én, hanem rengetegen sok helyen elmagyarázták már, de téged ez természetesen hidegen hagy.

Nem kell bedőlni az Intel önmagát ajnározásának, de persze teheted.

Mondd, zsigerből támadsz, vagy kipróbáltad valaha, megy-e a két mag szépen?
Elolvastad, amiket kvp ír? Kellene. Szerintem érdemes.

"Az Android egy Linux kernel fölött futó, mobil operációs rendszer."
Persze, szokásodhoz (amit jól ismerünk) híven beleköthetsz szavakba, de attól nem lesz igazad, csak az indíttatásodra derül fény.

Ez egy cikk és mindjárt az első néhány hozzászóló elmagyarázza mind a cikk írójának, mind akár neked is.

Egy biztos, anno én azzal kezdtem, hogy kipróbáltam, ezt leírtam, LG, Samu korai kétmagosai szépen dolgoztak. Minek rugózol itt rajta?

Biztos lehetsz benne, hogy kvp-vel szemben neked nem fogok igazat adni, mert bizonyítottabbnak érzem az ő tudását, míg a tied hiányáról győződtünk meg inkább párszor.

Szóval, amíg páran elmagyarázták, hogy működik és magam is arról győződtem meg, eléggé viccesnek találom, ha az ellenkezőjéről szeretnél meggyőzni, de bátran, hátha van, aki kíváncsi rá.

Nem elérhető Mordon

« Reply #559 Dátum: 2013, 03 11, 08:07:14 »

Jess, de ettől még nem Linux disztribúció, a kettőnek semmi köze egymáshoz.

"Ez egy cikk és mindjárt az első néhány hozzászóló elmagyarázza mind a cikk írójának, mind akár neked is."

Értem én, hülye az Intel, de hülye a Google is, hisz mi a fenéért mondták azt, hogy a több mag kezelése az ICS-től került be a rendszerbe, ha az már régebb óta ott volt, a hülyék, nem ismerik a saját rendszerüket, amit fejlesztenek, bezzeg, ha megkérdeztek volna téged, akkor több éves fejlesztési munkát megspórolhattak volna :D

Te tényleg ennyire makacs vagy, hogy mindenkivel szembemész az Intel és Google fejlesztőmérnökeinél is okosabbnak képzeled magad??? Nem, ne is válaszolj, tudjuk a választ :D

Nem elérhető le_vente

« Reply #560 Dátum: 2013, 03 11, 08:14:32 »

"Ez egy cikk és mindjárt az első néhány hozzászóló elmagyarázza mind a cikk írójának, mind akár neked is."

Értem én, hülye az Intel, de hülye a Google is, hisz mi a fenéért mondták azt, hogy a több mag kezelése az ICS-től került be a rendszerbe, ha az már régebb óta ott volt, a hülyék, nem ismerik a saját rendszerüket, amit fejlesztenek, bezzeg, ha megkérdeztek volna téged, akkor több éves fejlesztési munkát megspórolhattak volna :D

Te tényleg ennyire makacs vagy, hogy mindenkivel szembemész az Intel és Google fejlesztőmérnökeinél is okosabbnak képzeled magad??? Nem, ne is válaszolj, tudjuk a választ :D

Moderator Comment Kicsit moderáld magad. Köszönöm

"Szóval, amíg páran elmagyarázták, hogy működik és magam is arról győződtem meg, eléggé viccesnek találom, ha az ellenkezőjéről szeretnél meggyőzni, de bátran, hátha van, aki kíváncsi rá."

MŰ-KÖ-DÖTT MIN-DIG IS!

Miért érzed úgy, hogy ennyire be kell égetned magad?

Amiket linkeltem, abból azt is felfoghatnád (ha akarnád..), hogy eleve működött és bár némi optimalizációra lehetett várni még, de az jelentős gyorsulást és további eredményeket nem is volt várható, hogy hozzon.

MŰ-KÖ-DÖTT MIN-DIG IS!

ÉÉÉÉRTEEEED?

Akkor is működött, ha nem szeretnéd felfogni. Próbáltad, vagy csak okoskodsz ismét?

A LINUX meg LINUX, ezt is hiába tekergeted, nincs az Android a distro-k között, ez ennyire megzavar? Húúú...

Nem elérhető le_vente

« Reply #561 Dátum: 2013, 03 11, 08:39:21 »

Az Intel ugatása mindenkinél kiverte a biztosítékot és mondták, hogy sima önajnározás és marketing egy olyan cégtől, akire ez erősen jellemző is, sőt, mint tudjuk, ennél aljasabb is tudott lenni. Talán ezért oly szimpatikus neked, hogy úgy iszod a szavaikat, te az ilyen cégeket szereted, ugyebár...  :ok:

Google pedig azt írta a Honeycomb-ra, hogy abban HIVATALOSAN van már több mag kezelés, ami annyit jelent, hogy ott már játszott az az optimalizáció, amiről már magyaráztam, pontosabban kvp magyarázta, hogy ne is várjunk tőle sokat. Érzed a különbséget? Sehol nem állította Google, hogy előtte nem ment a két mag. Vicces is lett volna, mert hát ment. Csak ki kellett volna próbálni, ahhoz persze némi gógyi, meg igazságszeretet kellett volna.  ;)

Ha ennyire nem érted, hogy sokan azért kipróbálták, ahogy én is és miután kitűnően - nem szintetikus teszteken - működött, kár még évekkel később is ezt a balga dolgot kántálni.

Olvasd el kérlek, ahogyan kvp elmagyarázza, aztán firkálj be egy egyest magadnak.  >:(
Nem, anyukádat most nem kell beküldeni, van neki elég baja szerintem veled otthon.  :D

Jéééé, mondom, idemásolom már amit érdemes elolvasni, mert nem megy neked, és mit látok, a végén én is beleszóltam:

"Az ICS lett volna, ami kezeli a több magos processzorokat, de mint kiderült nem kezeli, mert szart se tud ez az ICS"

kvp:
Minden modern linux kezeli a tobbmagos processzorokat. Mivel az android is egy linux disztribucio, ezert mindig is kezelte oket, mar a legelso valtozat is. Mivel az alkalmazasok kulon fizikai folyamatban futnak, ezert minden alkalmazas futhat kulon processzoron. Minden android-os nem nativ alkalmazas, ami java-t hasznal tobbszalura keszul az android esemenykezelo rendszere miatt es mivel a java kezeli a tobbprocesszoros, tobbszalu modot, ezert az android alatt futo alkalmazasok is kezelik. Mint ahogy az osszes desktop java program is. Ez nem ujdonsag, mar az elso android valtozat is kezelt tobb processzor magot, mint minden rendes modern desktop os. Az egyetlen modositas annyi volt, hogy az egyszalu alkalmazasok altal elinditott hatter folyamatok automatikusan atmennek egy masik szalba es ezaltal egy masik processzorra, mig eddig aki elinditotta, annak a szalaban futottak. Tehat a rosszul megirt, szandekosan egyszalu programok (tobbnyire ios vagy pc-s port-ok) is gyorsulnak az uj fejlesztesnek koszonhetoen.

"Nem én találtam ki, hogy nem kezeli a több magos procikat!"

kvp:
Hat lehet, hogy az S2-eseken nem, de mivel az osszes eddig kezembe kerult ket vagy tobbmagos keszuleken kezelte (a kinai vackokon is), ezert nem teteleznem fel, hogy pont annal a keszuleknel direkt letiltottak. Az, hogy most bejelentik, amikor mar eddig is tudta, persze hogy nem hoz erezheto gyorsulast, mert eddig is ment, ezutan is megy, nem valtozott semmi.

Amit igertek, az a hatterszolgaltatasok tobbszalusitasa volt (pl. garbage collector), ami ha mukodik is, nem igazan hozhat lathato eredmenyt, mivel a legtobb programot eddig is ugy irtak, hogy kapasbol mukodott es viszonylag keves (buta) portolt programot forditottak ujra, hogy kihasznaljak.

Tehat mivel a sima android-os programok eseten eddig is volt tobbszalu, tobbmagu tamogatas, ezert semmilyen gyorsulas nem kovetkezhetett be, mivel mar eddig is mukodott minden. Az emberek egyszeruen csak nem ertik, hogy mukodik a linux kernel...

"Tehat egy program csak egy magon tudott futni, de attol meg az oprendszer ki tudta hasznalni, a folyamatokat az oprendszer szet tudta osztani a magok kozott."

kvp:
Az api veletlenul egyreszt a sima desktop java thread api-ja, masreszt a nativ linux-os pthread library. Mindketto viszi a tobbmagos rendszereket. A ket valtozas az, hogy a dalvik vm szemetgyujto nem a fo szalban fut es az event monitorok nem a fo szalban hivodnak meg, hanem 1 cpu eseten a foszalban, tobb eseten a hatterben. A gyakorlatban ez max. 10 javulast hozhat, mivel az osszes fontos es gyakran hivott kod eddig is tobbszalusitva ment. (ha a programozo ugy akarta)

levente68 
2012. aug. 29. 12:00 | válasz | #28
Látom, téged egyáltalán nem zavar, ha rád cáfolnak, ugyanúgy folytatod...

Mindig is kezelte az Android a több magot.

Aki ennek az ellenkezőjét írja, azonnal bizonyította a hozzá nem értését.

Megfogod a kétmagos CPU-val szerelt Android-os telefont, ráteszed pl. a SystemPanel nevű alkalmazást, menü - monitor és tádáááááááá, már láthatod is, mekkora blődliben vagy.

Ezen felül megnyugtatlak, semmi szükség semmire ahhoz, hogy a két mag dolgozzon, natívan kezeli az oprendszer, tehát arra sincs szükség, hogy egy alkalmazás úgy legyen megírva, mert a garantáltan nem úgy megírt alkalmazással is beindul a második mag, ezt is tesztelheted eme egyszerű módon.

Tehát, ne terjeszd a butaságot, ha kérhetlek. Valaki egyszer kitalálta, egy rakat tapasztalatlan - aki kérdezni nem tud - meg terjeszti gátlástalanul.

Háháhá, mintha neked írnék a múltból.....  :D

Nem elérhető le_vente

« Reply #562 Dátum: 2013, 03 11, 10:44:32 »

Ami még roppant vicces, bár a hozzád hasonlókra eléggé jellemző:

linkelsz egy cikket, mert örülsz, hogy találtál valamit, ami szerinted az ostobaságodban hangoztatottakat igazolja, de még annyi fáradságot sem veszel, hogy azt a nyúlfarknyi cikket elolvasd és próbáld értelmezni.

Mit is ír a cikk:

"Az Intel tesztjei szerint az Android nem kezeli jól a többmagos processzorokat"

Érted? Szerintük nem jól. (Később persze kiderül, hogy ők természetesen mindenkitől eltérően ezt is tudják/tudnák... Hát persze és ez egyáltalán nem marketing szöveg, dehogy...  :taps: )

Mit ír a világhírű specialista:

"A több processzormag kezelése meg még a modern Androidoknál is hibádzik"

Ó, nagy mordon, mindenek tudója, meddig élvezhetjük még a butaságaidat?

Főleg, hogy a társad, akinek a véleményét annyira véded most, ezt írta:
"A Google ész nélkül fejleszti a szoftvert, de nem győzi a még ész nélkülibb, hozzá nem értő vásárlók által kikövetelt HW-fejlesztést lekövetni. A kétmagos modellek megjelenésekor még nem volt a többmagos processzorok lehetőségeinek kihasználására alkalmas oprendszer (a GB nem volt az)."

Menjünk vissza a cikkre:

"Az amerikai chipgyártó szerint a többmagos készülékek belső vizsgálata egyértelműen alátámasztotta, hogy az operációs rendszer ütemezője nem tudja optimálisan kiaknázni az architektúrában rejlő lehetőséget, mely az üzemidő és a működési sebességre is negatív hatással van."

Nem tudom, erre reagált-e valamelyik gyártó, de egy biztos, ez a vád, ha alapos és jogos is, egyáltalán nem azt mondja, hogy nem kezeli a több magot az Android, sőt, ha elolvastad a cikket, azt is írják, hogy "a mobil processzorok gyártói nem veszik a fáradságot az optimális ütemező elkészítésére, mely nyilván az ő feladatuk lenne."

Segítek értelmezni, mert nagyon nem megy:
azt állítják, hogy az Android KEZELI a több magot, csak egyes gyártók szarok. Naná, hiszen csak az Intel a faja, hiszen "Bell megerősítette, hogy cége a többmagos Atom processzorok kiadásakor megfelelő szoftveres meghajtókat is szállítani fog".

Nem marketing bullshit, á, dehogy.

Ajánlok neked egy fogadást: én adok egy S2-t, te hozol rá ROM-ot és megvizsgáljuk, amit állítottam: gyönyörűen kezeli a legöregebb ROM-mal is.

Van egy kis bökkenő, miszerint úriember nem fogad olyanra, amiben biztos...

Na, de ez nem gond, én nem is próbálom magam annak beállítani, te meg jobb, ha meg sem próbálod...  :D

Na, áll a fogadás? Mondjuk, szólok, komoly tét esetén áll a részemről. Annyival nem úszod meg, hogy mondjuk itt megírod, hogy, hát, tényleg megy...

Nem elérhető Mordon

« Reply #563 Dátum: 2013, 03 11, 14:24:34 »
Vicces vagy, de ezt tőled már megszokhattuk.

De én is csak azt javaslom, hogy keríts egy Gingerbred-es készüléket és rakd a mostani Note 2-d mellé és futtasd a System Panel alkalmazást. Aztán meséld el milyen működési különbséget látsz. Majd kérj elnézést a hülyeségeidért amit itt az előzőekben összehordtál.

A továbbiakban nem reagálnék rád, mert a falra hányt borsó nem az én sportom.

Nem elérhető le_vente

« Reply #564 Dátum: 2013, 03 11, 18:23:43 »
Vicces vagy, de ezt tőled már megszokhattuk.

De én is csak azt javaslom, hogy keríts egy Gingerbred-es készüléket és rakd a mostani Note 2-d mellé és futtasd a System Panel alkalmazást. Aztán meséld el milyen működési különbséget látsz. Majd kérj elnézést a hülyeségeidért amit itt az előzőekben összehordtál.

A továbbiakban nem reagálnék rád, mert a falra hányt borsó nem az én sportom.

Húha, megmondtad nagyon.

Itt ostobaságot te hordtál össze, ebben kell maradnunk.

Mindig is futtattam a SystemPanel-t, félő, sőt biztos, hogy többet, mint te, aki láthatóan nem tette azt, mikor érdemes és érdekes lett volna azért, hogy itt most ne bőgjön le.

Mennyire zavar, hogy részletesen leírtam, akkori tapasztalataimat? Annyira, mint az igazság, tehát szokás szerint semennyire. Kicsit olvass vissza! Ja, hogy azzal hadilábon állsz?  :)

De örvendeztesd már meg tisztelt nagyérdeműt, milyen működési különbséget látsz TE?

Tedd meg ezt inkább, mint a baromságok sorolását.

Na és mi a pálya a fogadással, kifarolsz?  >:(

Miért nem lep meg ez engem? Papírkutyával kár harcolnom, igazam van-e?

Amúgy, gyáva barátom, pont ezt ajánlottam fel, idézem:

"Ajánlok neked egy fogadást: én adok egy S2-t, te hozol rá ROM-ot és megvizsgáljuk, amit állítottam: gyönyörűen kezeli a legöregebb ROM-mal is. "

Nem voltam érthető és korrekt? Te hozod a ROM-ot, nem találsz olyat, amivel ne menne gyönyörűen mindkét mag úgy, ahogyan azt már leírtam!
Nem ismétlem, keresd meg, ha nem túl nagy kihívás...  :D

Nem elérhető Mordon

« Reply #565 Dátum: 2013, 03 11, 18:35:16 »
"Mindig is futtattam a SystemPanel-t, félő, sőt biztos, hogy többet, mint te"

Én mindent elhiszek :)

De segítek, meséld el, hogy Gingerbread alatt mit láttál S2-nél a két magnál, aztán nézd meg ugyanezt Note 2-n és jöjj rá mi a lényeges különbség (nem, nem a plusz két magra gondolok :) )...

"Mennyire zavar, hogy részletesen leírtam, akkori tapasztalataimat?"

Téged kéne zavarnia, mert leírtad a lényeget, de nem látod a fától az erdőt, pedig csak meg kéne ugyanazt nézned ICS-en, vagy JB-en. :)

Nem elérhető TpS

• PDA: Huawei Medipad X2
« Reply #566 Dátum: 2013, 03 11, 18:45:22 »
Mi a retekért kell állandóan személyeskedve hozzászólni a másik irományához?
Már többször szóltak a topikgazdák, hogy fejezzétek be az ilyen stílusú hozzászólásokat.
Mit nem lehet ebből megérteni?
Igaz, hogy off topik, de ez a stílus megengedhetetlen, és nem is viszi előre a vitát!

Nem elérhető le_vente

« Reply #567 Dátum: 2013, 03 12, 07:52:13 »
"Mindig is futtattam a SystemPanel-t, félő, sőt biztos, hogy többet, mint te"

Én mindent elhiszek :)

De segítek, meséld el, hogy Gingerbread alatt mit láttál S2-nél a két magnál, aztán nézd meg ugyanezt Note 2-n és jöjj rá mi a lényeges különbség (nem, nem a plusz két magra gondolok :) )...

"Mennyire zavar, hogy részletesen leírtam, akkori tapasztalataimat?"

Téged kéne zavarnia, mert leírtad a lényeget, de nem látod a fától az erdőt, pedig csak meg kéne ugyanazt nézned ICS-en, vagy JB-en. :)

Eszméletlen, hogy mennyire nehéz belátnod, hogy zöldséget beszéltél, mindig is vitte a több magot az Android, ezen kár vitáznod. Sőt, jól vitte.

Lásd be, hogy nem figyeltél anno erre és kész.

Semmi szükség az ilyen óvodás dumára, magyarázd el, mi az, amit SZERINTED látni kellene.

Én leírtam, mit láttam GB alatt, ha értelmesen akarsz hozzászólni, ne rejtélyeskedj, írd le, amire gondolsz, csak kinevetteted magad evvel.

Nem elérhető le_vente

« Reply #568 Dátum: 2013, 03 12, 07:55:44 »
Mi a retekért kell állandóan személyeskedve hozzászólni a másik irományához?
Már többször szóltak a topikgazdák, hogy fejezzétek be az ilyen stílusú hozzászólásokat.
Mit nem lehet ebből megérteni?
Igaz, hogy off topik, de ez a stílus megengedhetetlen, és nem is viszi előre a vitát!

Teljesen igazad lenne, ha nem a kispadról kiabálnál be.

Ez egy vita és valakinek nincs igaza. Tessék példát mutatva hozzászólni, érveket hozni, nem csak figyelni, hogy hogyan mérgesedik el a vita!

Köszönöm!

Nem elérhető le_vente

« Reply #569 Dátum: 2013, 03 12, 08:09:10 »
Én nem értek ehhez annyira, mint páran, akik ezt elég érthetően megfogalmazzák, berakom a véleményüket, aztán az általuk írtak megcáfolásával lehet bizonyítani:

"Olaf Geibig • 2 years ago −
Sorry, with all due respect but I can't believe that someone who had ever seriously developed with Java or the Android SDK could have such opinion. Where did you get this information from? Thijs, are you a dev or not? Anyway, I try to make my point:

The facts: The Dalvik VM maps Java threads on Linux (native) pthreads 1:1, so SMP performance and behavior is just what the Linux kernel provides. IMHO Linux can distribute threads across multiple cores very well. If you want to know more, this is a good intro: You are not allowed to view links. Register or Login

The point is that app developers have to do their homework and make use of threads whenever it makes sense. The Android API provides great tools to do that. Apart from the usual Java thread handling there are APIs to make it even easier for Android devs like for example AsyncTask You are not allowed to view links. Register or Login

So I think Android is very well prepared for multi core hardware. It's just not true that Android doesn't support multi core processors."

Még egy hozzászóló ugyanott:

"Jan Moren • 2 years ago −
The OS supports multiple cores just fine. Linux has been able to use multiple cores (and multiple nodes) for many years already. Your running stuff will get distributed across the available cores, so you will see smoother operation and lower workload without touching any application code at all.

Now, if you specifically want to use multiple cores to speed up a single application you do need to write with that in mind. AFAIK, Dalvik threads are implemented as pthreads, which should make them use multiple cores transparently; using threads would thus be the easiest, most portable way to use multiple cores if available."

Maradjunk tehát ideiglenesen annyiban, hogy amíg őket, no meg a már idézett kvp szavait nem sikerül megcáfolni, addig az itt okoskodóknak annyit tudok mondani, hamarabb kellett volna szólni, hogy nem tudja kezelni az Android a több magot, mert egy csomóan nem tudtak erről és simán használták jól és gyorsan működően.

Tudjátok! Nem tudta, hogy lehetetlen és megcsinálta...  :D

Sőt, bár valóban a Honeycomb volt az első, amely HIVATALOSAN támogatta a több magot és az igazi optimalizáltságot, valamint a vele érkező nagyobb sebességet, az a nagy sebességbeli ugrás nem jött el se avval, sem az ICS-sel, ahogyan ennek hiábavaló várását kvp el is magyarázta a bemásolt hozzászólásában.

Várom tehát az érveket, nem a dedót rejtélyeskedéssel...

Nem elérhető le_vente

« Reply #570 Dátum: 2013, 03 12, 08:24:19 »
Mivel az olvasás értelmezés nehezen megy, ismétlek:

Minden modern linux kezeli a tobbmagos processzorokat. Mivel az android is egy linux disztribucio, ezert mindig is kezelte oket, mar a legelso valtozat is. Mivel az alkalmazasok kulon fizikai folyamatban futnak, ezert minden alkalmazas futhat kulon processzoron. Minden android-os nem nativ alkalmazas, ami java-t hasznal tobbszalura keszul az android esemenykezelo rendszere miatt es mivel a java kezeli a tobbprocesszoros, tobbszalu modot, ezert az android alatt futo alkalmazasok is kezelik. Mint ahogy az osszes desktop java program is. Ez nem ujdonsag, mar az elso android valtozat is kezelt tobb processzor magot, mint minden rendes modern desktop os. Az egyetlen modositas annyi volt, hogy az egyszalu alkalmazasok altal elinditott hatter folyamatok automatikusan atmennek egy masik szalba es ezaltal egy masik processzorra, mig eddig aki elinditotta, annak a szalaban futottak. Tehat a rosszul megirt, szandekosan egyszalu programok (tobbnyire ios vagy pc-s port-ok) is gyorsulnak az uj fejlesztesnek koszonhetoen."

Az Intel terjesztette a marhaságát anno, sokan azt zabálták be, miközben csak annyit kellett volna tenniük, hogy megfogják a SystemPanel nevű alkalmazást és azon figyelik a munkára fogott telefonjuk magjait.

A hárombetűs nem is létező navi korai verzióját megbíztam egy Írországi célponthoz úttervezéssel úgy, hogy még földúton is tervezzen. Aztán váltás SystemPanel-ra és tádááá, mindenki, aki nem buta cikkeket kajál be, maga ellenőrizhette akkor már ezt akár S2-n, akár még az LG Optimus 2X P990 első kiadású GYÁRI ROM-jain is.

Sokszor néztem ezt és sok esetben volt látható, hogy akár a nullás, akár az egyes mag futhat úgy, hogy a másik terheletlen, vagy csak részterheléssel megy. Minden variáció tetten érhető volt.

Nos, sokan sok fórumon írták birka módon azt, hogy nem müxik a másik mag, meg szar az egész, de értelmes ember ilyet nem írt. Mert tapasztalhatta az ellenkezőjét, csakis azért.
Aztán volt a másik duma, hogy az alkalmazások nincsenek több magra írva. Egy: nem is kell, mint a fenti példa mutatja, kettő: ma sem hiszem, hogy az összes alkalmazás négy magra íródna, mégis viszik mind a négy magot, mert az oprendszer dolga ezt elérni és az meg is teszi akkor is és ma is. Nyilván fejlődik ez is, de PC vonalon ugyanez a butaság terjedt anno, pedig a rendszer kezelte ott is a több magot, bár ott valóban volt olyan, hogy nem ment minden mag mindig.

Ez itt van, kicsit feljebb, ez után további megfontolásra és értelmezésre érdemes dolgok következtek, tessék elolvasni azokat is újra!

Én itt befejeztem, hacsak értelmes érvek nem érkeznek. A bebebúúú szintű butáskodások nem azok.

Mindenkinek joga van hülyének maradni, nem kívánom tovább korlátozni őket annak gyakorlásában.

Igen, én is hülye vagyok, mert nem hagyom rá, de az igazság akkor bukik el, amikor az utolsó védelmezője elbukik... Ez az én keresztem, ja. Szerettem volna, ha megérti, aki képes rá, hogy avval ő maga épüljön, de itt vannak, akik azért vitáznak és helyezkednek egy álláspontra, hogy nekem ellentmondjanak, akkor is, ha azt csak egy védhetetlen és ostoba elmélet mögé sorakozva tehetik. Szánalom.

Nem elérhető vertex

• Navigáció / Navigation: Sygic, Waze
  • PDA: Note8 SM-N950F
  • PDA ROM: Stock 8.0.0
« Reply #571 Dátum: 2013, 03 13, 08:35:10 »
Mivel az olvasás értelmezés nehezen megy, ismétlek:

Ez itt van, kicsit feljebb, ez után további megfontolásra és értelmezésre érdemes dolgok következtek, tessék elolvasni azokat is újra!

Én itt befejeztem, hacsak értelmes érvek nem érkeznek. A bebebúúú szintű butáskodások nem azok.

Mindenkinek joga van hülyének maradni, nem kívánom tovább korlátozni őket annak gyakorlásában.

Igen, én is hülye vagyok, mert nem hagyom rá, de az igazság akkor bukik el, amikor az utolsó védelmezője elbukik... Ez az én keresztem, ja. Szerettem volna, ha megérti, aki képes rá, hogy avval ő maga épüljön, de itt vannak, akik azért vitáznak és helyezkednek egy álláspontra, hogy nekem ellentmondjanak, akkor is, ha azt csak egy védhetetlen és ostoba elmélet mögé sorakozva tehetik. Szánalom.

Nekem igen tanulságos volt ez a leírás! (Nem az egyéb szösszenetekre gondolok, bár az meg elég szórakoztató...!)  :)
thx

Nem elérhető Mordon

« Reply #572 Dátum: 2013, 03 13, 08:50:26 »
A lényeg, amit nem vettél észre.
GB-en, ha puffogáson kívül másra is emlékeznél a System Paneles történetekre, akkor leesett volna, hogy igen, valóban mindkét mag működött, DE a lényeg az, hogy elsősorban az első mag volt terhelve és bizonyos terhelés után kapcsolta csak be a második magot. A magok kezelése nem volt szinkronban, így minimális teljesítménynövekedést hozott a dolog, de a fogyasztást drasztikusan növelte, ezért is volt akkoriban divat letiltani a második magot, ami érezhető lassulással nem járt, viszont megnőtt a készenléti idő. You are not allowed to view links. Register or Login

Mondjuk vicces, mert ezt le is írtad: "Sokszor néztem ezt és sok esetben volt látható, hogy akár a nullás, akár az egyes mag futhat úgy, hogy a másik terheletlen, vagy csak részterheléssel megy. Minden variáció tetten érhető volt."

ICS és főleg JB óta, ha megnézed, akkor a magok közel azonos szinten szinkronban vannak terhelve (így energiát spórol a rendszer, mert több mag 3-400 MHz-en képes arra a teljesítményre, mint egy mag csúcsra járatva), mert a rendszer képes már a menedzselésükre (ha megnézed, akkor a desktop rendszerek is így használják a több magot, nem egyet terhelnek, hanem szétosztják közel egyenlő százalékban). A kernel valóban támogatta végig a több magot, de maga az Android nem volt képes ezt gazdaságosan lekezelni (az Intel szerint és sok nálad okosabb mérnök szerint a mai napig nem teljes ez az optimalizáció). Egyébként én azért mosolygok a "kereszteshadjáratodon" mert azt amit cáfolni akarsz azt elsősorban a Google kommunikálta, így konkrétan őket akarod megcáfolni. Ehhez mindenképpen sok sikert kívánok :D

Nem elérhető le_vente

« Reply #573 Dátum: 2013, 03 13, 11:38:04 »
GB-en, ha puffogáson kívül másra is emlékeznél a System Paneles történetekre, akkor leesett volna, hogy igen, valóban mindkét mag működött, DE a lényeg az, hogy elsősorban az első mag volt terhelve és bizonyos terhelés után kapcsolta csak be a második magot. A magok kezelése nem volt szinkronban, így minimális teljesítménynövekedést hozott a dolog, de a fogyasztást drasztikusan növelte, ezért is volt akkoriban divat letiltani a második magot, ami érezhető lassulással nem járt, viszont megnőtt a készenléti idő. You are not allowed to view links. Register or Login

Mondjuk vicces, mert ezt le is írtad: "Sokszor néztem ezt és sok esetben volt látható, hogy akár a nullás, akár az egyes mag futhat úgy, hogy a másik terheletlen, vagy csak részterheléssel megy. Minden variáció tetten érhető volt."

ICS és főleg JB óta, ha megnézed, akkor a magok közel azonos szinten szinkronban vannak terhelve (így energiát spórol a rendszer, mert több mag 3-400 MHz-en képes arra a teljesítményre, mint egy mag csúcsra járatva), mert a rendszer képes már a menedzselésükre (ha megnézed, akkor a desktop rendszerek is így használják a több magot, nem egyet terhelnek, hanem szétosztják közel egyenlő százalékban). A kernel valóban támogatta végig a több magot, de maga az Android nem volt képes ezt gazdaságosan lekezelni (az Intel szerint és sok nálad okosabb mérnök szerint a mai napig nem teljes ez az optimalizáció). Egyébként én azért mosolygok a "kereszteshadjáratodon" mert azt amit cáfolni akarsz azt elsősorban a Google kommunikálta, így konkrétan őket akarod megcáfolni. Ehhez mindenképpen sok sikert kívánok :D

Nettó baromságokat írsz továbbra is, sokszor megszokhattuk már, ötvözve a nagyképű, leereszkedő stílusoddal, melyet semmi nem indokol.

Várom a linket, ahol a "Google kommunikálta" ezeket, ha már a "kommunikálta" szó helyett egy szép magyar kifejezés nem alkalmazható szerinted...  >:(

Az Intel kijelentéseit pedig már elemeztük, kár figyelmen kívül hagyva újból citálnod.

Tehát várom a bemásolt vélemények cáfolatát, mert így továbbra is csak egy szánalmas Android-ellenes troll böfögései, tudományoskodásai láthatók tőled. Ha kívánod, lefordítom az angol szövegeket, bár gondolom, abban is jobb vagy, mint bárki...  :D

Várom, nem követelem, mert esélytelen a dolog ezredszer is, hiszen jó szokásodhoz híven továbbra sem bizonyítasz, csak behánysz valami baromságot, aztán csak gennyeskedsz. (Nem, nem kérheted, hogy ne írjak ilyen stílusban, ez már nagyon visszafogott és azért valamennyire nevén kell nevezni a dolgokat.)

"A magok kezelése nem volt szinkronban, így minimális teljesítménynövekedést hozott a dolog, de a fogyasztást drasztikusan növelte, ezért is volt akkoriban divat letiltani a második magot, ami érezhető lassulással nem járt, viszont megnőtt a készenléti idő. "

Ekkora állatságokat ki ültetett el abba a záp agyadba és mikor kerül ki belőle?
Nem érzed, mekkora ellentmondásban vagy? Érdemes letiltani a második magot, ami szerinted nem is lendült munkába, csak az első mag teljes terhelésénél? Legalább az alap logikát ne taposd sárba!

Minimális teljesítménynövekedést hozott? Te bakker teljesen megőrültél.

Divat? Mint a RAM állandó pucolgatása, igen, a hülyék közt divat volt.

De ha ma sem jó a mag kezelés, ahogyan SZERINTED van, na meg SZERINTED állítja az Intel, akkor a Note II-n is tiltani kellene a többi magot talán, nem?
Jó nagy bolond az is, aki nem kapcsolja ki a Power Save funkcióban ezt, mert azonnal visszafogja csúnyán a működést. Ami után pedig nem sokkal lesz rövidebb az üzemidő.

Na, menj te inkább homokozni, ha az megy...

"Mondjuk vicces, mert ezt le is írtad: "Sokszor néztem ezt és sok esetben volt látható, hogy akár a nullás, akár az egyes mag futhat úgy, hogy a másik terheletlen, vagy csak részterheléssel megy. Minden variáció tetten érhető volt.""

Szövegértelmezés? Ja, sose ment, mi?
Azt írtam le, hogy sokszor az egyes mag megy, míg a nullás áll szinte.
Segítek: hivatalosan úgy van, hogy az első magot nullásnak és a következő magot pedig egyes magnak hívják.
Tehát, ha értetted volna, amit SOKSZOR leírtam, akkor az ostoba kuncogásod nem alakult volna ki, mert a két mag a helyes módon működött MINDIG IS, mert a második - pontosabban tehát az egyes mag - NEM CSAK akkor indult be, ha a nullás maximumon ment.

Szédületes, hogy a gyűlöleted mennyire vakká és
Moderator Comment kimoderált személyeskedő jelző

Nem elérhető le_vente

« Reply #574 Dátum: 2013, 03 13, 11:57:59 »

"ha megnézed, akkor a desktop rendszerek is így használják a több magot, nem egyet terhelnek, hanem szétosztják közel egyenlő százalékban"

Sajnos, még ez sem igaz így teljesen (a szándék ez, de a megvalósulás messze nem), ahogyan a Note II-n sem így mennek a magok. Nem vagyok a téma szakértője, de nem is mehet így logikusan sem, egy-egy részfolyamat kiosztásakor azonban tuti nem vizsgálja a rendszer azt, hogy az mikor fog véget érni, így bizony nagyon sokszor látható egy mag teljes terhelése, míg a többiek már fagyiznak a büfében, mert elvégezték a dolgukat és nem kaptak újat.

Ezt elég sokat nézegettem és teszteltem PC-n, notin és telefonon 2, 4 és 6 magon, így engem kár a butaságoddal etetni, ezen a vitán anno a PC-k többmagossá válásán is kellett pár ilyen hozzád hasonló 'guru' agyát igazgatnunk, hát, nem sok sikerrel, az is igaz, mert ti nem hisztek a saját szemeteknek sem, ha valami beette magát a fejetekben levő szivacsos valamibe...  >:(

Az a lényeg, hogy mind asztalin, mind S2-n, mind Note II-n látható, hogy egy ilyen - még mindig dolgozó - mag bármelyik lehet és ez már GB-n is így volt, hiába vajúdsz!

Tehát, ahogyan szerinted viccesen le is írtam: "Minden variáció tetten érhető volt"

Akár az, hogy egyik pihen, másik dolgozik, akár a fordítottja, akár egyik, vagy másik részterhelésen, míg a másik állt, maxigázon, vagy részterhelésen ment, na és ennek fordítottja. Érted? Minden variáció az azt jelenti, hogy minden variáció. Magyarázzam még? Rád férne sajnos...