2024, 11 25, 00:36:41
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Galaxy Note 2 (N7100) - Off Topik  (Megtekintve 116361 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

rstwingo

• Vendég
Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Off Topik
« Reply #525 Dátum: 2013, 03 08, 11:00:12 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Azt írta több darab is van. Újonnan ! Szeerintem felejtős, mert nem ad telefonszámot sem. Veszek egyet normál árba, és akkor nyugodt maradok.

Ha nem add elérhetőséget, akkor ott valami nem stimmel, akkor szerintem se éri meg

Nem elérhető R2D20208

• Support-ER
  • Nem: Dehogynem !
  • Navigáció / Navigation: My Way
  • PDA: i9505
  • PDA ROM: ROM nélkül használom a készülékem.
« Reply #526 Dátum: 2013, 03 08, 11:24:48 »
Ha nem add elérhetőséget, akkor ott valami nem stimmel, akkor szerintem se éri meg
Találtam egyet. Megyek érte DU. 
Kérlek, ha privátra nem mindig válaszolok, értsd meg. Nem illetlenségből teszem.

Nem elérhető le_vente

• intoleráns robot, kukásdroid ;)
  • Navigáció / Navigation: Waze, Sygic, Navigon, iGO, iGO Primo, Be On Road
  • PDA: Note II, SGS2, Samsung Galaxy Mini 2, Samsung Tab3 WiFi, Asus A636N, Samsung Galaxy Young - All Rooted
  • PDA ROM: [4.4.2][NI1]Dr.Ketan Custom ROMV12, Agni kernel
« Reply #527 Dátum: 2013, 03 08, 11:30:05 »
Azt írta több darab is van. Újonnan ! Szeerintem felejtős, mert nem ad telefonszámot sem. Veszek egyet normál árba, és akkor nyugodt maradok.

Hú, de érdekelne, miért ennyi! 84 ezerért....
- Azt mondják, elmebajban szenvedek.. De én nem szenvedek, élvezem minden percét...

- Adj neki tanácsot. Ha nem hallgat rád, hadd tanítsa meg a balsorsa. - japán közmondás

A SHAW-ELV: Építs ki olyan rendszert, amelyet hülyék is használni tudnak - csak hülyék fogják használni...

Nem elérhető R2D20208

• Support-ER
  • Nem: Dehogynem !
  • Navigáció / Navigation: My Way
  • PDA: i9505
  • PDA ROM: ROM nélkül használom a készülékem.
« Reply #528 Dátum: 2013, 03 08, 11:36:05 »
Hú, de érdekelne, miért ennyi! 84 ezerért....
Már jött a rafkó válaz : " Rendben.Nem vagyok most otthon és ezért a postát tudnám ajánlani.
Kb 1 honap mulva lennék otthon ha addig ráér." Előre utalás, bla bla szerintem. :-D  Válaszom : "Köszönöm posta nem. Személyes átvétel , teljes átnézés után csakis."
Kérlek, ha privátra nem mindig válaszolok, értsd meg. Nem illetlenségből teszem.

Nem elérhető TpS

• PDA: Huawei Medipad X2
« Reply #529 Dátum: 2013, 03 08, 12:22:45 »
Már jött a rafkó válaz : " Rendben.Nem vagyok most otthon és ezért a postát tudnám ajánlani.
Kb 1 honap mulva lennék otthon ha addig ráér." Előre utalás, bla bla szerintem. :-D  Válaszom : "Köszönöm posta nem. Személyes átvétel , teljes átnézés után csakis."
Vigyázni kell az ilyenekkel. Az expresszen hirdetett egy csávó még a note1 megjelenésekor. Mindig módosult a lakhelye és a telefonszáma (de annyi esze nem volt, hogy a hirdetés szövegét is változtassa), és ott írták is megjegyzésként, hogy csaló, és már többször ült is ezért. Persze csak előreutalás után tudta postázni ...

Nem elérhető le_vente

• PDA: Note II, SGS2, Samsung Galaxy Mini 2, Samsung Tab3 WiFi, Asus A636N, Samsung Galaxy Young - All Rooted
« Reply #530 Dátum: 2013, 03 08, 12:28:21 »
Az a szomorú, hogy van esélye az ilyennek, mert találhat ütődöttet, aki belemegy...
- Azt mondják, elmebajban szenvedek.. De én nem szenvedek, élvezem minden percét...

- Adj neki tanácsot. Ha nem hallgat rád, hadd tanítsa meg a balsorsa. - japán közmondás

A SHAW-ELV: Építs ki olyan rendszert, amelyet hülyék is használni tudnak - csak hülyék fogják használni...

Nem elérhető TpS

« Reply #531 Dátum: 2013, 03 08, 15:09:17 »
Az a szomorú, hogy van esélye az ilyennek, mert találhat ütődöttet, aki belemegy...
Ez így van, sokan beborulnak agyilag, mert nagyon olcsón "árulja". Ezt mindig szem előtt kell tartani:
Ha valami túl szép, ahhoz, hogy igaz legyen, az nem is igaz!

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • PDA: OnePlus 6
  • PDA ROM: OxygenOS 5.1.8
« Reply #532 Dátum: 2013, 03 08, 19:11:05 »
Akinem nem gond ennyi pénz bebukása, az kockáztat.
Én óvatos duhaj vagyok.
Csak egyszer nem jön be és többet bukok, mint 5 üzleten nyertem...
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető TpS

« Reply #533 Dátum: 2013, 03 08, 19:51:47 »
Akinem nem gond ennyi pénz bebukása, az kockáztat.
Én óvatos duhaj vagyok.
Csak egyszer nem jön be és többet bukok, mint 5 üzleten nyertem...
Itt a pénz bebukásán kívül még az is fontos, miután megjárta az ember, hogy saját magát ostorozza, hogy hogyan lehetett ilyen naiv. Ha meg a gyerek megbukik és rendőrségi, majd bírósági ügy lesz, még akár tanúnak is berendelhetnek, ami elég nagy obi, ha esetleg az ország másik végébe kell menni.

Nem elérhető matis12

• PDA: Samsung Galaxy S6 Edge/Samsung Note 10.1
« Reply #534 Dátum: 2013, 03 08, 21:11:23 »
Ilyen esetekben a rendőrség fizeti az útiköltséget,sőt nem is rosszul. Persze ez nem azt jelenti,hogy jó ilyen helyekre járni.
Helo. Van ez a játék,te döntesz....

Nem elérhető TpS

« Reply #535 Dátum: 2013, 03 08, 21:34:26 »
Ilyen esetekben a rendőrség fizeti az útiköltséget,sőt nem is rosszul. Persze ez nem azt jelenti,hogy jó ilyen helyekre járni.
Nem is az összeg itt gond, hanem az idő...

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #536 Dátum: 2013, 03 08, 21:37:24 »
Itt a pénz bebukásán kívül még az is fontos, miután megjárta az ember, hogy saját magát ostorozza, hogy hogyan lehetett ilyen naiv. Ha meg a gyerek megbukik és rendőrségi, majd bírósági ügy lesz, még akár tanúnak is berendelhetnek, ami elég nagy obi, ha esetleg az ország másik végébe kell menni.
Bizony így van!
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető le_vente

offba
« Reply #537 Dátum: 2013, 03 10, 00:56:44 »
Ez az "élet", hibátlan új sosem jön. Mit csinálnánk akkor...? :-)

Hú, semmi újat nem hoz egyik sem.

Szerintem 1.0 a király...

Atyaúristen............

Számháború, mi?

Mennyire hülyék ezek a Google-nál, mi a bánatnak gyötrik magukat, hiszen úgysem lesz semmi újdonság, kifújt....

Hányszor és hány területen hallottunk már ilyet....

Nos, én nem Note II-n, hanem SGS-en nyomtam 4.2.2-t és nekem tetszettek a dolgai.

De én hülye vagyok, tudjuk...  >:(

Ráadásul, ezek a lökött, feleslegesen dolgozó fejlesztők még olyanokat is csinálnak, amit mi észre sem veszünk talán... Olyanokat meg aztán tényleg nem értem, minek csinálnak....  rotfl

Na meg aztán azoktól a szintén hülye xda-soktól átvesznek egy csomó marhaságot, azt is minek? Micsoda pazarlás...

Jó volt az úgy 5 éve...  :whistle:

Nem elérhető vertex

• Navigáció / Navigation: Sygic, Waze
  • PDA: Note8 SM-N950F
  • PDA ROM: Stock 8.0.0
Re: offba
« Reply #538 Dátum: 2013, 03 10, 11:22:53 »

Atyaúristen............

Számháború, mi?

Mennyire hülyék ezek a Google-nál, mi a bánatnak gyötrik magukat, hiszen úgysem lesz semmi újdonság, kifújt....

Nos, én nem Note II-n, hanem SGS-en nyomtam 4.2.2-t és nekem tetszettek a dolgai.

Ráadásul, ezek a lökött, feleslegesen dolgozó fejlesztők még olyanokat is csinálnak, amit mi észre sem veszünk talán... Olyanokat meg aztán tényleg nem értem, minek csinálnak....  rotfl

Na meg aztán azoktól a szintén hülye xda-soktól átvesznek egy csomó marhaságot, azt is minek? Micsoda pazarlás...

:D :taps:

Nem elérhető Neo70

• Navigáció / Navigation: Igo Nextgen
  • PDA: SAMU Galaxi Note 5
  • PDA ROM: Egy ütös kütyü
« Reply #539 Dátum: 2013, 03 10, 11:49:45 »

Atyaúristen............

Számháború, mi?

:taps: :taps: :ok: :D
Ne vitatkozz bolondokkal, mert lesüllyedsz a szintjükre ők meg legyőznek a rutinjukkal!!

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #540 Dátum: 2013, 03 10, 15:53:27 »
Sajnos van, aki nem képes megérteni, mit jelent a hsz-emben leírt számháború szó...
Sir Winston Churchill

Nem elérhető le_vente

« Reply #541 Dátum: 2013, 03 10, 16:27:54 »
Sajnos van, aki nem képes megérteni, mit jelent a hsz-emben leírt számháború szó...

Hát, szabad az út, hogy elmagyarázd az ilyen elmaradottaknak, én nagyon várom!  :)

Sőt, a többit is elmagyarázhatod:

Kifogytak, nem tudnak újat, gerjesztett igények, na és a szerénység legmagasabb foka: "semmi olyan ötlet nincs az új ROM-okban, ami megdobogtatná egy hozzáértő ember szívét."

Mindenki továbbra is hülye tehát, aki nem issza a szavaidat...

Hát, részemről büszkén vagyok hülye a te szemedben.  ;)

Azt persze, kérni sem merem, hogy huppanj már le arról a magas lóról... De minek is... Sok szórakoztató gondolattól esnék el...  :D

De esetleg azt lehetne kérni, hogy csak arról nyilatkozz, amit megtapasztaltál? Mert te előre elítéled ezeket a dolgokat, anélkül, hogy használtad volna, hasonlóan a főzött ROM fóbiádhoz...

"Az a probléma, hogy kifogytak az ötletből, nem tudnak újat hozni, a vevőközönség pedig nem gondolkozik (mert nagy részük nem képes rá), csak várja a számháborút, az újdonságot, a gerjesztett igényeket..."

"A számháborún kívül (8 mag, 16 mag, 128 mag, 8 MP, 12 MP, 13 MP, 41 MP, 1 GB RAM, 2 GB RAM, 4 GB RAM, stb-stb.) semmi olyan ötlet nincs az új ROM-okban, ami megdobogtatná egy hozzáértő ember szívét."

Itt kicsit kevered a dolgokat, egy új ROM nem tud se több magot, se nagyobb RAM-ot, se több pixelt hozni.

De biztos jobb egy egymagos telefon 512MB RAM-mal és 5 MP kamerával, mint egy 16 magos akár 4GB RAM-mal és 41MP kamerával... Csak én nem értem, hogyan lehetne...

Ha meg szerinted nincs rá szükség, akkor ezt majd magyarázd el azoknak a szerinted hozzá nem értőknek, akik akár a Note II erőforrásait sem érzik a végső állomásnak, sőt igénylik az erősítést. Vannak ilyenek, pl. én.  ;) Mondjuk, nekem nem kell magyaráznod, de mások talán isszák a szavaidat.

Ahogyan halad az idő, a (valóban néha gerjesztett) erőforrás igények azért sok esetben fejlődést és valódi gyorsulást hoznak. Ez PC fronton is így volt, ott is sokszor jöttek a tiedhez hasonló megszólalások és Android-on is így van. Egyesek szerint persze éppen ezért szar az Android, de ez is inkább a hozzá nem értés záloga. Más a rendszer (már, amihez képest) és meghálálja az erősebb gépet, hogy a több funkcióját jól végezhesse.

Nekem sikerül a Note II-t kihasználni és élvezem, hogy a dolgok sokkal gyorsabban történnek, mint korábbi modelleken. Javaslom, próbálj visszatérni pár napra egy SGS-re, én a végén már inkább nem is használtam, leszedtem a progik zömét is, melyeket megszoktam és állandóan használtam. Pedig a 4.2.2 nagyon tetszett a maga "semmiségeivel"...

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #542 Dátum: 2013, 03 10, 17:28:41 »
iPhone 3G, 128 MB RAM, 412 MHz egymagos processzor, kiváló felhasználói élmény, olyan, amit a mai nehéztüzérség sem tud megközelíteni, telefonkönyv az érintéstől számított 0,1 mp-en belül (a Note2-nél 4-5 mp ugyanez).

A Google ész nélkül fejleszti a szoftvert, de nem győzi a még ész nélkülibb, hozzá nem értő vásárlók által kikövetelt HW-fejlesztést lekövetni. A kétmagos modellek megjelenésekor még nem volt a többmagos processzorok lehetőségeinek kihasználására alkalmas oprendszer (a GB nem volt az). Az egész fejlesztés egy számháború, nincs rá jobb szó.
Az 5-ös iPhone (akárki akármennyit is köpköd rá, általában jogosan) 1 GB RAM-mal és egy 1,3 GHz-es kétmagos(!) processzorral tud mindent, amire szükség van és nem laggol!
2013-ban ahhoz, hogy ezt a modellt lemossa, ahhoz 8 MAGOS processzor kell? És az BIZTOS, hogy le fogja mosni?

Sajnos, tetszik vagy nem, az Android egyáltalán nem az ideális oprendszer, erősen kiforratlan, kicsit fordítva működik, mint a PC-k világa, ott mindig a szoftver tudja először a hardvert kezelni, majd megjönnek hozzá a hardvergyártók/HW-k is, az androidnál a fejlesztés rohan ész nélkül és az oprendszer lohol mögötte, egyre jobban kifulladva, optimalizálatlanul.
De tényleg ne mondja nekem neki, hogy egy Note2-n tényleg elfogadható az, hogy az Xplosed felbarkácsolása kell ahhoz, hogy úgy jöjjön be a telefonkönyv, mint a 412 MHz-es, 5 éves iPhone 3 G-n!!!

Ennyi.

Nem igazán szeretem az Almát, de a tények makacs dolgok...

Látod, lehet nem bunkómód is írni a másik fórumozónak, akkor is, ha nem érted meg, amit leírt...
Sir Winston Churchill

Nem elérhető TpS

« Reply #543 Dátum: 2013, 03 10, 18:42:40 »
Egy dolog mellett nem szabad elmenni: Sokkal könnyebb egy oprendszert beoptimalizálni, ha csak 1 hardvert támogat. Az android nagyon sokféle és sok gyártó által készített vason fut, különböző gyártók által készített processzorokon, rengeteg különböző felbontású eszközön. Amennyiben a gyártó a drivereket nem megfelelően írja meg, a legjobb oprendszer is laggol, újraindul, lefagy. Itt többváltozós a dolog. Az apple-nél ez házon belül van megoldva. A HTC One X-emen érezhetően jobb volt a JB, mint az ICS, vagyis mint felhasználó igenis igénylem az újabb verziókat. Az újabb verziók piacra dobása még betudható annak is, hogy egyre újabb fícsöröket kell beépíteni, hogy a másik féltől vásárlókat tudjanak elrabolni. Elég öldöklő harc folyik mind a telefonok, mind a tabletek piacán. Ha valaki ül a babérjain (lásd. nokia, blackberry) pillanatok alatt lekerül a trónról és a sor végén találhatja magát. Ilyen a piac, a vásárlók igénye, itt nem lehet megállni. Ez a szoftverre és a hardverre is igaz.

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #544 Dátum: 2013, 03 10, 19:00:30 »
Egy dolog mellett nem szabad elmenni: Sokkal könnyebb egy oprendszert beoptimalizálni, ha csak 1 hardvert támogat. Az android nagyon sokféle és sok gyártó által készített vason fut, különböző gyártók által készített processzorokon, rengeteg különböző felbontású eszközön. Amennyiben a gyártó a drivereket nem megfelelően írja meg, a legjobb oprendszer is laggol, újraindul, lefagy. Itt többváltozós a dolog. Az apple-nél ez házon belül van megoldva. A HTC One X-emen érezhetően jobb volt a JB, mint az ICS, vagyis mint felhasználó igenis igénylem az újabb verziókat. Az újabb verziók piacra dobása még betudható annak is, hogy egyre újabb fícsöröket kell beépíteni, hogy a másik féltől vásárlókat tudjanak elrabolni. Elég öldöklő harc folyik mind a telefonok, mind a tabletek piacán. Ha valaki ül a babérjain (lásd. nokia, blackberry) pillanatok alatt lekerül a trónról és a sor végén találhatja magát. Ilyen a piac, a vásárlók igénye, itt nem lehet megállni. Ez a szoftverre és a hardverre is igaz.
Maximálisan igazad van. Ezt kifelejtettem a szövegemből, pedig tényleg le akartam írni.

Két - szerintem rossz - lehetőségből lehet választani.
Az egyik az Apple és az MS által preferált szigorúság a HW-t illetően, a készülék belseje elzárva a felhasználó módosításaitól.
A másik a nyitottság, a rootolhatóság, a HW szabad fejlesztése, és itt következik az, amiről Te is írtál, a tucatnyi gyártó által eltérő HW-k gyártása.
Ennek ellenére akkor is nehezen fogadom el, hogy a Note2-n 4x1.6 GHz-nél 2 GB RAM mellett 4-5 mp-et kelljen várnom a telefonkönyv vagy a tárcsázó megjelenésére az érintéstől számítva.

De értem én, nekem nem az optimalizáltságra van szükségem, hanem a Full HD kijelzőre és a 8 magra...
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Mordon

• PDA: Galaxy Note 3, iPad 3
  • PDA ROM: 4.4.2 (ENB4)
« Reply #545 Dátum: 2013, 03 10, 19:13:57 »
Egy dolog mellett nem szabad elmenni: Sokkal könnyebb egy oprendszert beoptimalizálni, ha csak 1 hardvert támogat.

Ezt sokszor leírják páran, de ez csak rész igazság.
Az iOS-t nem egy hardverre készítik, mert a jelenlegi iOS rendszerverzió 11 különböző készülékre készül (ezeknek van még pár altípusa, de ennyi alapkészüléken fut) és ezek majd mindegyike eltérő hardverre épül.

Az Android sem készül elméletileg sokkal több variánsra, mert a jelenlegi hardverkínálatban van 4-5 SOC és 4-5 kijelző felbontás. Az persze, hogy adott gyártó mennyire képes ebből kompatibilis vasat kihozni és mennyire képes az alap rendszert illeszteni, az más történet, itt már van igazság abban, amit írsz.

Az előny az Apple részéről nem az, hogy kevés vasra kell szoftvert készítenie, hanem az, hogy minden egy kézben van és a saját hardverre készít saját szoftvert, amit az Androidos gyártók egyike sem tehet meg (a Nexus készülékek sem ennyire optimalizáltak). Mondjuk, ha hinni lehet a pletykáknak, akkor ez alól már készül egy kivétel, ami a Motorola xPhone lesz, de egyelőre ez még csak pletyka.

Nem elérhető TpS

« Reply #546 Dátum: 2013, 03 10, 19:42:33 »
Ennek ellenére akkor is nehezen fogadom el, hogy a Note2-n 4x1.6 GHz-nél 2 GB RAM mellett 4-5 mp-et kelljen várnom a telefonkönyv vagy a tárcsázó megjelenésére az érintéstől számítva.
Nálam ez 1 mp, nem tudom nálad miért ilyen lassú. Pedig a next launcher-t használom, amit már ostoroztak a kicsit elszabadult memóriahasználat miatt.

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #547 Dátum: 2013, 03 10, 19:53:30 »
Nálam ez 1 mp, nem tudom nálad miért ilyen lassú. Pedig a next launcher-t használom, amit már ostoroztak a kicsit elszabadult memóriahasználat miatt.
Én novázok.
De nem vagyok meggyőződve arról, hogy (csak) a launcher lenne a felelős érte....
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
Re: Re: offba
« Reply #548 Dátum: 2013, 03 10, 21:08:35 »
iPhone 3G, 128 MB RAM, 412 MHz egymagos processzor, kiváló felhasználói élmény, olyan, amit a mai nehéztüzérség sem tud megközelíteni, telefonkönyv az érintéstől számított 0,1 mp-en belül (a Note2-nél 4-5 mp ugyanez).

Megnéztem kíváncsiságból ezt a 4-5 másodpercet. A készülék újraindítása után a gyári és az exDialer tárcsázó első megnyitása nálam kb. 2 másodperc. Utána akárhányszor nyitom meg őket, azonnal a képernyőn vannak. A gyárit nem szoktam használni, de korábban, amikor kíváncsiságból használtam, akkor sem volt 4-5 másodperc.
A névjegyzékekkel ugyanez a helyzet, bár a gyári talán 1 másodperc után jelenik meg, az exDialer-é pedig azonnal. A névjegyzéket közvetlenül egyáltalán nem szoktam használni, mindent az exDialer tárcsázóból intézek.

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-N7100-ről

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
Re: Re: offba
« Reply #549 Dátum: 2013, 03 10, 21:32:43 »
Megnéztem kíváncsiságból ezt a 4-5 másodpercet. A készülék újraindítása után a gyári és az exDialer tárcsázó első megnyitása nálam kb. 2 másodperc. Utána akárhányszor nyitom meg őket, azonnal a képernyőn vannak. A gyárit nem szoktam használni, de korábban, amikor kíváncsiságból használtam, akkor sem volt 4-5 másodperc.
A névjegyzékekkel ugyanez a helyzet, bár a gyári talán 1 másodperc után jelenik meg, az exDialer-é pedig azonnal. A névjegyzéket közvetlenül egyáltalán nem szoktam használni, mindent az exDialer tárcsázóból intézek.

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-N7100-ről
Én a gyárit használom, azt szeretném, ha használható lenne, őszintén, nekem a 2 mp sem elfogadható várakozásnak, hiszen kétmagos, magonkénti 1,7 GHz-es processzorral és 1 GB RAM-mal rendelkező laptopja (vagy rosszabbja) van többmillió embernek a világon.
Egy 435 db számot és 14 db kisméretű fotót tartalmazó telefonkönyv (megnéztem, 465 kB az egész) behívása ne legyen már minden alkalommal 5 mp de 2 mp se.
Szerintem...
A iPhone-nál miért megy azonnalra, az érintés utáni pillanatban?
Sir Winston Churchill