2024, 11 24, 04:50:58

Szerző Téma: Sony Xperia S  (Megtekintve 87513 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető gvoczelka

• Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Sony Xperia S+iPhone 5C
  • PDA ROM: SXS:4.1.2(.96), i5C:7.1
Re: Sony Xperia S
« Reply #75 Dátum: 2012, 06 19, 22:32:09 »
a T-mobile-nál szerintem rohadt sok pénzért függetlenítenek. Fateromnak van egy Samsung Spicája, azt például sikerült úgy függetleníteni, hogy ilyen registry módszerrel kellett birizgálni.
Sajnos a Sony NXT sorozatot ha Sim Lock-os, akkor nem lehet bootloadert se nyitni, ami miatt Rootolni sem lehet.
Viszont ha jól hallottam, akkor az ICS frissítés után már bootloader nyitás nélkül is lehet rootolni :)

Ismerősömnek kellett a SE X8-át függetlenítenem, pont mázlim volt, hogy egy internetről letölthető program, ami egyébként fizetős, pont 4napos akciója volt, és ingyen lehetett vele függetleníteni az androidos Xperiákat 4 napig :) De sajnos a Sonykat csak úgy lehet függetleníteni, hogyha perkál érte az ember :(
Pda kronológia:
HTC Artemis (tégla) -> Omnia i900 (Anzo ROM) -> SG Spica (Anzo ROM) -> X10minipro (Gyári 2.1) -> X10i (Gyári 2.1) -> Moto Defy (CM9, 4.0.4 Epsylon3) -> Xperia S (Gyári Jelly Bean .96)+iPhone 5C (iOS 7.1)

Nem elérhető judyart

• Nem: Nő
  • PDA: Galaxy Nexus
  • PDA ROM: official Jelly Bean 4.1
Re: Re: Sony Xperia S
« Reply #76 Dátum: 2012, 06 20, 06:01:36 »
You are not allowed to view links. Register or Login
a T-mobile-nál szerintem rohadt sok pénzért függetlenítenek. Fateromnak van egy Samsung Spicája, azt például sikerült úgy függetleníteni, hogy ilyen registry módszerrel kellett birizgálni.
Sajnos a Sony NXT sorozatot ha Sim Lock-os, akkor nem lehet bootloadert se nyitni, ami miatt Rootolni sem lehet.
Viszont ha jól hallottam, akkor az ICS frissítés után már bootloader nyitás nélkül is lehet rootolni :)

Ismerősömnek kellett a SE X8-át függetlenítenem, pont mázlim volt, hogy egy internetről letölthető program, ami egyébként fizetős, pont 4napos akciója volt, és ingyen lehetett vele függetleníteni az androidos Xperiákat 4 napig :) De sajnos a Sonykat csak úgy lehet függetleníteni, hogyha perkál érte az ember :(
idővel majd megoldják ezt is ügyes "kollégák"! ;)
Judyart

Nem elérhető ZsDaniel

• TOPIKGAZDA
  • Nem: Férfi
  • PDA ROM: Minden infó az aláírásban
« Reply #77 Dátum: 2012, 06 20, 11:10:06 »
idővel majd megoldják ezt is ügyes "kollégák"! ;)
Nehezen, hisz az összes 2011-es modell ilyen és nincs megoldás a SIM Lock-os bootloader nyitásra (ez így nem teljesen igaz,  nyitásra van mód, csak a SIM Lock miatt a Fastboot nem megy).

Apple iPhone 5 és iPad Mini [iOS 8.1.2]
Samsung Galaxy S3 (I9300) | ArchiDroid V2.X [4.4.4]
Google Chromecast
Apple iPod Nano 6G

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #78 Dátum: 2012, 06 20, 13:25:29 »
Nos, beadtam szervizbe az Xperia S-t (Cordon Electronics Kft, Budapest 4. kerület), elkezdett 2 hét után sárgulni a kijelzőnek az alsó része. Az a tapasztalatom, hogy ne oda vigyétek egyből! Szerettem volna cseretelefont, mert nekem elengedhetetlen a navigáció, meg az összes telefonszámom google fiókban van, meg naptár meg ilyenek, rá is kérdeztem, hogy cseretelefont kapok? Erre közölték, hogy nem adnak, mert azt csak a szolgáltatók szoktak adni! Utána meg mondták, hogy sms-ben értesítenek ha készen van a telefonom. Kérdem én, ez nem ellentmondásos kicsit? Nem adnak cseretelefont, de sms-t küldenek ha kész a telefon?? Azt meg hogy? Ha netán nincs valakinek otthon tartalék telefonja, az dögöljön meg??? Na és mi a helyzet a microSIM-mel? Adaptert nem kaptam a vodánál, amikor kivágták a normál SIM-ből a micro-t. Hogyan teszem be másik telefonba?? Ilyenekre nem gondolnak ezek? Még szerencse, hogy pont ilyen esetekre tartok itthon egy Samsung E250-et, na de a microSIM problémám még mindig nincsen megoldva... Felháborító. Számomra legalább is
Pda kronológia:
HTC Artemis (tégla) -> Omnia i900 (Anzo ROM) -> SG Spica (Anzo ROM) -> X10minipro (Gyári 2.1) -> X10i (Gyári 2.1) -> Moto Defy (CM9, 4.0.4 Epsylon3) -> Xperia S (Gyári Jelly Bean .96)+iPhone 5C (iOS 7.1)

Nem elérhető judyart

« Reply #79 Dátum: 2012, 06 20, 14:22:42 »
Nos, beadtam szervizbe az Xperia S-t (Cordon Electronics Kft, Budapest 4. kerület), elkezdett 2 hét után sárgulni a kijelzőnek az alsó része. Az a tapasztalatom, hogy ne oda vigyétek egyből! Szerettem volna cseretelefont, mert nekem elengedhetetlen a navigáció, meg az összes telefonszámom google fiókban van, meg naptár meg ilyenek, rá is kérdeztem, hogy cseretelefont kapok? Erre közölték, hogy nem adnak, mert azt csak a szolgáltatók szoktak adni! Utána meg mondták, hogy sms-ben értesítenek ha készen van a telefonom. Kérdem én, ez nem ellentmondásos kicsit? Nem adnak cseretelefont, de sms-t küldenek ha kész a telefon?? Azt meg hogy? Ha netán nincs valakinek otthon tartalék telefonja, az dögöljön meg??? Na és mi a helyzet a microSIM-mel? Adaptert nem kaptam a vodánál, amikor kivágták a normál SIM-ből a micro-t. Hogyan teszem be másik telefonba?? Ilyenekre nem gondolnak ezek? Még szerencse, hogy pont ilyen esetekre tartok itthon egy Samsung E250-et, na de a microSIM problémám még mindig nincsen megoldva... Felháborító. Számomra legalább is
XD ez tényleg gáz! Miért hagytad akkor ott? Én biztos elvittem volna máshova...
Judyart

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #80 Dátum: 2012, 06 20, 15:15:09 »
azért, mert ez a hivatalos magyarországi szervize a Sonynak, meg még sok más gyártónak, és így van egy kis esély, hogy hamarabb visszakapom, mintha a vodába vittem volna. Azt mondták, ha van alkatrész, akkor 3 nap alatt megvan max. Csak szereznem kell egy microSIM adaptert addig, hogy a Samsung E250-be bele tudjam rakni :D
Pda kronológia:

Nem elérhető judyart

« Reply #81 Dátum: 2012, 06 20, 21:05:24 »
azért, mert ez a hivatalos magyarországi szervize a Sonynak, meg még sok más gyártónak, és így van egy kis esély, hogy hamarabb visszakapom, mintha a vodába vittem volna. Azt mondták, ha van alkatrész, akkor 3 nap alatt megvan max. Csak szereznem kell egy microSIM adaptert addig, hogy a Samsung E250-be bele tudjam rakni :D
:/ hát akkor drukkolok! ;)
Judyart

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #82 Dátum: 2012, 06 21, 00:03:32 »
Köszi :) remélem tényleg hamar kész lesz, mert állítólag jövőhét kedden kezdődik meg az Xperia S-eknek az ICS frissítése :) Addigra már szeretném magamnál tudni. De ha netán mégsincs kész, remélem nem fogják a szervizben ráfrissíteni, mert nekem ez egy ilyen "perverzióm", én szeretném csinálni :D ;)
Pda kronológia:

Nem elérhető judyart

« Reply #83 Dátum: 2012, 06 21, 07:48:13 »
Köszi :) remélem tényleg hamar kész lesz, mert állítólag jövőhét kedden kezdődik meg az Xperia S-eknek az ICS frissítése :) Addigra már szeretném magamnál tudni. De ha netán mégsincs kész, remélem nem fogják a szervizben ráfrissíteni, mert nekem ez egy ilyen "perverzióm", én szeretném csinálni :D ;)
:D Na ez egy jó hír! Kíváncsian várom! És mivel frissíted?
Judyart

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #84 Dátum: 2012, 06 21, 10:55:05 »
Hát, ugye 2 progival is lehet frissíteni, egyik a PC Companion, másik meg a SUS (Sony Update Service), én inkább a PC Companiont szoktam használni, de a legutóbbi frissítést (.73->.75) nem tudtam vele megcsinálni valami oknál fogva, viszont a SUS simán megoldotta :)
Pda kronológia:

Nem elérhető judyart

« Reply #85 Dátum: 2012, 06 21, 12:31:22 »
Hát, ugye 2 progival is lehet frissíteni, egyik a PC Companion, másik meg a SUS (Sony Update Service), én inkább a PC Companiont szoktam használni, de a legutóbbi frissítést (.73->.75) nem tudtam vele megcsinálni valami oknál fogva, viszont a SUS simán megoldotta :)
értem, nekem flashtoollal kellett frissítenem, mert t-s a teló, de utána már ment a PC Companionnal 73rol 75re. Remélem az ics is simán megy majd így rá!
Judyart

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #86 Dátum: 2012, 06 21, 21:03:37 »
Elkezdődött az Xperia S, ICS 4.0.4 frissítése!!! A következő linken lehet nyomonkövetni, SI-szám szerint!

Aki látja a saját SI számát a listán, az már kapja is a frissítést a telefonjára!
Pda kronológia:

Nem elérhető judyart

« Reply #87 Dátum: 2012, 06 22, 04:44:24 »
Elkezdődött az Xperia S, ICS 4.0.4 frissítése!!! A következő linken lehet nyomonkövetni, SI-szám szerint!

Aki látja a saját SI számát a listán, az már kapja is a frissítést a telefonjára!
az enyém 5210 :/
Judyart

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #88 Dátum: 2012, 06 22, 10:04:32 »
Az enyémet nem tudom, mert még nem kaptam vissza sajnos :(
Viszont XDA-ra már felkerült egy Svájci ICS ROM, amit a legfrissebb flashtoolal lehet felrakni, és le van írva hozzá a root és a recovery is :)
Pda kronológia:

Nem elérhető judyart

« Reply #89 Dátum: 2012, 06 22, 12:31:46 »
Az enyémet nem tudom, mert még nem kaptam vissza sajnos :(
Viszont XDA-ra már felkerült egy Svájci ICS ROM, amit a legfrissebb flashtoolal lehet felrakni, és le van írva hozzá a root és a recovery is :)
várok pár napot addig simán kibírom, mondjuk az enyém t-s és pont te írtad, hogy nem lehet rootolni! ;) na de majd megnézem az xda-t.
Judyart

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #90 Dátum: 2012, 06 22, 13:53:09 »
Igen, de ez csak a 2.3.7-es romra volt érvényes. Ha jól vettem ki a fórumokból, akkor az ICS romot már lehet bootloader nyitás nélkül is rootolni! Nekem csak annyiból lenne fontos a root, hogy a Defy-men lévő játékokat, programokat át tudjam menteni, illetve, hogy kicsit jobban elő tudjam hozni az ICS-nek a gyári kinézetét, az nekem valahogy jobban bejön, mint a Sony-féle, ami szintén tetszik, de a gyári Holo felület még szebb :)
Pda kronológia:

Nem elérhető judyart

« Reply #91 Dátum: 2012, 06 22, 15:11:08 »
Igen, de ez csak a 2.3.7-es romra volt érvényes. Ha jól vettem ki a fórumokból, akkor az ICS romot már lehet bootloader nyitás nélkül is rootolni! Nekem csak annyiból lenne fontos a root, hogy a Defy-men lévő játékokat, programokat át tudjam menteni, illetve, hogy kicsit jobban elő tudjam hozni az ICS-nek a gyári kinézetét, az nekem valahogy jobban bejön, mint a Sony-féle, ami szintén tetszik, de a gyári Holo felület még szebb :)
hm.. Na meglátjuk! ;) én is szeretem a holo designt! A tiéd függő készülék?
Judyart

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #92 Dátum: 2012, 06 22, 16:18:02 »
Igen, függő :( vodás, de sajnos csak így tudtam hozzájutni akciósan

Majd ha visszakapom a telefonomat, akkor elkezdem kipróbálgatni az ics-hez a modokat :)
Pda kronológia:

Nem elérhető judyart

« Reply #93 Dátum: 2012, 06 22, 17:03:09 »
Igen, függő :( vodás, de sajnos csak így tudtam hozzájutni akciósan

Majd ha visszakapom a telefonomat, akkor elkezdem kipróbálgatni az ics-hez a modokat :)
hát én romoltam eleget Samsunggal úgyhogy örülök ha nem kell hozzányúlni. Mondjuk azért az icst várom! ;)
Judyart

Nem elérhető Bullett

• dr. (igazi)
  • PDA: Samsung Galaxy S4 I9505
  • PDA ROM: I9505XXUBMGA
« Reply #94 Dátum: 2012, 06 22, 20:57:46 »
Ma indul a 4.0.4 ICS. Napokon belül meg kell jelennie itthon is.

Aut viam inveniam aut faciam.

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #95 Dátum: 2012, 06 23, 09:08:59 »
judyart: én mindig minden telefonomat romolgattam, és nem tudom megunni :) Ezt még azért nem buzeráltam, mert a 2.3.7 miatti problémák... Többet ér a garancia, mint a romolgatás :) Igaz, majd hamarosan megjelennek olyan kernelek, amik engedélyezik a processzor húzását, azt lehet, hogy ki fogom próbálni :)
Pda kronológia:

Nem elérhető judyart

« Reply #96 Dátum: 2012, 06 23, 09:48:27 »
judyart: én mindig minden telefonomat romolgattam, és nem tudom megunni :) Ezt még azért nem buzeráltam, mert a 2.3.7 miatti problémák... Többet ér a garancia, mint a romolgatás :) Igaz, majd hamarosan megjelennek olyan kernelek, amik engedélyezik a processzor húzását, azt lehet, hogy ki fogom próbálni :)
Én inkább témáztam, meg miuit használtam sokáig nexus s-en meg s2-n. A miui megunhatatlan kedvencem! Csak mindig volt valami ami nem ment rajta, a legjobban a tv out és a panoráma felvételi mód hiányzott. Ezért tértem vissza mindig a gyárihoz.
Judyart

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #97 Dátum: 2012, 06 23, 10:29:48 »
Nekem nagyon hamar unalmassá vált a miui, nem tudom miért. az X10i-men volt rajta sokáig, de a Defy-n is sokáig fent volt :) De már kissé unalmas, semmi lényegi változás nincs benne. Nem tudom mennyire vagy otthon Linux témában, de anno volt egy olyan csomag Linuxokra, hogy Beryl. Na az tényleg gyönyörű effektekkel vértezte fel a számítógépet, csak sajnos nagyon bugos volt :( De valami hasonlót el tudnék képzelni telefonon is, elvégre a kétmagosok korában bármi el tudná futtatni azokat az effekteket :)
Pda kronológia:

Nem elérhető judyart

« Reply #98 Dátum: 2012, 06 24, 19:48:34 »
Hát ezt az icst én még nem adtam volna Kia Sony helyében.. Ez egy rakás....
Judyart

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #99 Dátum: 2012, 06 24, 23:14:27 »
Biztos jön majd frissítés, amiben a bugokat orvosolják :) Igaz, még korai ezt mondani, de remélem majd ha kijön az 5.0 Android, akkor frissítenek rá, és nem sumákolják el :) Mert én úgy gondolom, hogy alapból az ics-el kellett volna kiadniuk az Xperia S-t.
Pda kronológia: