2024, 11 24, 04:47:23

Szerző Téma: Sony Xperia S  (Megtekintve 87512 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető judyart

• Nem: Nő
  • PDA: Galaxy Nexus
  • PDA ROM: official Jelly Bean 4.1
Re: Re: Sony Xperia S
« Reply #100 Dátum: 2012, 06 25, 05:52:16 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Biztos jön majd frissítés, amiben a bugokat orvosolják :) Igaz, még korai ezt mondani, de remélem majd ha kijön az 5.0 Android, akkor frissítenek rá, és nem sumákolják el :) Mert én úgy gondolom, hogy alapból az ics-el kellett volna kiadniuk az Xperia S-t.
hát van mit javítani... Ez rosszabb lett mint az első ics az S2-re anno... :/
Lassú, zabálja a memóriát és laggol is. Egy ilyen készüléknél ez hogy fordulhat elő?

Tapatalk 2-vel küldve az én LT26i-ről
Judyart

Nem elérhető judyart

Re: Sony Xperia S
« Reply #101 Dátum: 2012, 06 25, 08:28:37 »
Biztos jön majd frissítés, amiben a bugokat orvosolják :) Igaz, még korai ezt mondani, de remélem majd ha kijön az 5.0 Android, akkor frissítenek rá, és nem sumákolják el :) Mert én úgy gondolom, hogy alapból az ics-el kellett volna kiadniuk az Xperia S-t.
gyors tapasztalatom:
Nagyon akadós, és zabálja a memóriát is.
A gyári launcher olyan furán lassan lép vissza a home-ra ha kilépsz egy app-ból. Erre alternatíva lehet pl a go launcher vagy az apex, próbáltam még párat de a többi is ugyanolyan szaggató mint a gyári.
A saját böngészője jobb lett sokkal de pl a chrome szintén szaggat (tudom béta, de nekem S2-n jól működött, és nagyon vártam ide)
Én pl hd widgets időjárás appot használok, kb 5 mp míg megnyitja... :S
Gmail levelező nyitása sem megy zökkenőmentesen kb 2-3 mp mire látom a leveleket.
Szóval sztem nagyon sok minden javítani való van rajta.
Jó lett volna ha beleteszik végre a rezgő visszajelzés állítási lehetőségét, mert még mindig nagyon zavar, hogy iszonyatosan rezeg ha nyomok neki egy "vissza" gombot.
(mellesleg sztem az akut is jobban fogysztja mintha diszkrétebben rezzenne egyet)
Ja és hát az akuidő egyáltalán nem javult! :/
Végre használható az extended controls az értesítési sávban, az eléggé hiányzott!
mindezek ellenére egyelőre hagyom fent de aki nem szereti a kompromisszumokat főleg egy ilyen szintű készüléknél az még nyugodtan várhat, igazából túl sok újdonságot nem ad az ics csak "mókusvakítás"!
Judyart

Nem elérhető gvoczelka

• Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Sony Xperia S+iPhone 5C
  • PDA ROM: SXS:4.1.2(.96), i5C:7.1
« Reply #102 Dátum: 2012, 06 25, 12:35:37 »
Nos, visszakaptam a telefont, de közölték, hogy nem láttak sárgulást, úgyhogy nem csináltak semmit, csak frissítettek.
Ugyan nem tudom minek, mert a legfrissebb .75-ös szoft volt rajta, úgyhogy ez a 4 munkanap várakozás csak arra volt jó, hogy a már jól belakott és funkciókban jól beállított telefonomat teljesen lenullázták, minden adatom, minden felrakott programom, játékaim (elég sokáig eljutottam a Max Payne-ben is, meg a Modern Combat 3-ban is), játék mentéseim eltűntek. Nem tudom a szervizben hogyan frissítenek, de én amikor SUS-al felraktam a .75-ös szoftvert, minden megmaradt a beépített memóriában...

Természetesen én még mindig látom a sárgulást a kijelző alján, nem tudom mit nem láttak ezek a szervizben...

Nem kicsit vagyok ideges...

Köszönöm judyart a gyors tapasztalatokat, lehet, hogy még várni fogok egy kicsit a frissítéssel. Így is elég bosszús vagyok a szerviz miatt
Pda kronológia:
HTC Artemis (tégla) -> Omnia i900 (Anzo ROM) -> SG Spica (Anzo ROM) -> X10minipro (Gyári 2.1) -> X10i (Gyári 2.1) -> Moto Defy (CM9, 4.0.4 Epsylon3) -> Xperia S (Gyári Jelly Bean .96)+iPhone 5C (iOS 7.1)

Nem elérhető judyart

« Reply #103 Dátum: 2012, 06 25, 12:58:00 »
Nos, visszakaptam a telefont, de közölték, hogy nem láttak sárgulást, úgyhogy nem csináltak semmit, csak frissítettek.
Ugyan nem tudom minek, mert a legfrissebb .75-ös szoft volt rajta, úgyhogy ez a 4 munkanap várakozás csak arra volt jó, hogy a már jól belakott és funkciókban jól beállított telefonomat teljesen lenullázták, minden adatom, minden felrakott programom, játékaim (elég sokáig eljutottam a Max Payne-ben is, meg a Modern Combat 3-ban is), játék mentéseim eltűntek. Nem tudom a szervizben hogyan frissítenek, de én amikor SUS-al felraktam a .75-ös szoftvert, minden megmaradt a beépített memóriában...

Természetesen én még mindig látom a sárgulást a kijelző alján, nem tudom mit nem láttak ezek a szervizben...

Nem kicsit vagyok ideges...

Köszönöm judyart a gyors tapasztalatokat, lehet, hogy még várni fogok egy kicsit a frissítéssel. Így is elég bosszús vagyok a szerviz miatt
:/ másik szerviz nincs? Írj közvetlenül a sonynak...
Lehet újra kellene tolnom az icst, ph-n azt tanácsolják. Majd még meggondolom van-e kedvem 3x is újra rakni az egészet. Az a legidegesítőbb az újratelepítésben, hogy hiába sorolja fel a market az eddig használt appokat, nem lehet bepipálgatni, hogy melyiket telepítse újra hanem csak egyenként.. Rohadtul unalmas.
Judyart

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #104 Dátum: 2012, 06 25, 13:19:18 »
én is ezért unom már picit az újratelepítgetés, hogy a Market nem engedi kipipálni az alkalmazásokat, a másik meg az, hogy régen, anno amikor újrahúztam a telefonomat, akkor a saját alkalmazásaimban csak a megvásárolt programokat listázta ki, most viszont ömlesztve az összeset, amit valaha telepítettem a marketből... és ha egy programot telepítek onnan, akkor a lista elejére ugrik, és újra le kell görgetni...

Az a helyzet, hogy én a Sony hivatalos magyarországi szervizébe vittem a telefont, tehát sanszos, hogy ha beviszem a vodába, vagy bárhova Sony boltba, akkor ugyan oda fogják visszavinni
Pda kronológia:
HTC Artemis (tégla) -> Omnia i900 (Anzo ROM) -> SG Spica (Anzo ROM) -> X10minipro (Gyári 2.1) -> X10i (Gyári 2.1) -> Moto Defy (CM9, 4.0.4 Epsylon3) -> Xperia S (Gyári Jelly Bean .96)+iPhone 5C (iOS 7.1)

Nem elérhető judyart

« Reply #105 Dátum: 2012, 06 25, 13:38:03 »
én is ezért unom már picit az újratelepítgetés, hogy a Market nem engedi kipipálni az alkalmazásokat, a másik meg az, hogy régen, anno amikor újrahúztam a telefonomat, akkor a saját alkalmazásaimban csak a megvásárolt programokat listázta ki, most viszont ömlesztve az összeset, amit valaha telepítettem a marketből... és ha egy programot telepítek onnan, akkor a lista elejére ugrik, és újra le kell görgetni...

Az a helyzet, hogy én a Sony hivatalos magyarországi szervizébe vittem a telefont, tehát sanszos, hogy ha beviszem a vodába, vagy bárhova Sony boltba, akkor ugyan oda fogják visszavinni
hát az gáz, akkor használd tovább, olvastam olyanokat hogy egyre jobban sárgult, hátha neked is tovább sárgul és akkor újra... :/

market téma dettó, nagyon útálom..
Judyart

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #106 Dátum: 2012, 06 25, 13:47:57 »
És az a baj, hogy a gyári rendszerrel még Titanium backupot sem tudok csinálni a fontos játékaimról, pl játék mentések, mert ugye nem tudom rootolni...
Pda kronológia:

Nem elérhető judyart

« Reply #107 Dátum: 2012, 06 25, 15:38:18 »
És az a baj, hogy a gyári rendszerrel még Titanium backupot sem tudok csinálni a fontos játékaimról, pl játék mentések, mert ugye nem tudom rootolni...
jaja :(
Judyart

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #108 Dátum: 2012, 06 25, 19:37:02 »
Képzeld, nézegettem az SI számokat, és megtaláltam a listában az enyémet! De a PC Companion is, és a SUS is azt mondja, hogy a legfrissebb rendszer van a telefonomon (2.3.7)
Pda kronológia:

Nem elérhető judyart

« Reply #109 Dátum: 2012, 06 25, 20:40:55 »
Képzeld, nézegettem az SI számokat, és megtaláltam a listában az enyémet! De a PC Companion is, és a SUS is azt mondja, hogy a legfrissebb rendszer van a telefonomon (2.3.7)
most bővült a lista amúgy, de az enyém így sem lenne benne. Kíváncsi vagyok mennyi idő mire hozzád ér, és milyen lesz!
Judyart

Nem elérhető judyart

« Reply #110 Dátum: 2012, 06 25, 20:41:09 »
most bővült a lista amúgy, de az enyém így sem lenne benne. Kíváncsi vagyok mennyi idő mire hozzád ér, és milyen lesz!
Judyart

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #111 Dátum: 2012, 06 25, 22:02:34 »
Nem tudtam megvárni, felraktam flashtoolal a Generic CH-t :) Nálam elsőre tökéletesen és hibátlanul működik :) egyszer sem fagyott ki, egyszer sem állt le.

Viszont ami nagyon érdekes, hogy nézegettem a rootolási segédletet, mindent fastboottal kell csinálni, és a végén valami kernelt is kell fastboottal telepíteni. a recovery is és a kernel is a zárt loaderes 2.3.7-hez készült. Nem merek belekezdeni, nehogy még véletlenül valami olyat csináljak, amitől elveszik a garancia
Pda kronológia:

Nem elérhető judyart

« Reply #112 Dátum: 2012, 06 26, 06:25:15 »
Nem tudtam megvárni, felraktam flashtoolal a Generic CH-t :) Nálam elsőre tökéletesen és hibátlanul működik :) egyszer sem fagyott ki, egyszer sem állt le.

Viszont ami nagyon érdekes, hogy nézegettem a rootolási segédletet, mindent fastboottal kell csinálni, és a végén valami kernelt is kell fastboottal telepíteni. a recovery is és a kernel is a zárt loaderes 2.3.7-hez készült. Nem merek belekezdeni, nehogy még véletlenül valami olyat csináljak, amitől elveszik a garancia
hát, akkor te nem használtál még gyors icst. Sztem lassú, pl a market is lehetne legalább 3x ilyen gyors. Lefagyni nekem sem szokott (még szép is volna...)
A tempó most kb olyan mint S2-n egy régebbi GB verzió... :/
Judyart

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #113 Dátum: 2012, 06 26, 07:54:54 »
én abból indulok ki, hogy milyen volt előtte a GB, és ahhoz képest egész jó :) Gyors ICS-t tényleg nem használtam, ugyan a Defymen az volt, de annak a sima 1ghz-es procija kevéske volt hozzá :) biztos jön még majd frissítés. Illetve, szerintem az is lehet probléma, hogy nem a saját SI-számhoz tartozó ROM van fent :)
Pda kronológia:

Nem elérhető judyart

« Reply #114 Dátum: 2012, 06 26, 08:48:38 »
én abból indulok ki, hogy milyen volt előtte a GB, és ahhoz képest egész jó :) Gyors ICS-t tényleg nem használtam, ugyan a Defymen az volt, de annak a sima 1ghz-es procija kevéske volt hozzá :) biztos jön még majd frissítés. Illetve, szerintem az is lehet probléma, hogy nem a saját SI-számhoz tartozó ROM van fent :)
szerintem az teljesen mindegy milyen az SI szám...
Judyart

Nem elérhető judyart

« Reply #115 Dátum: 2012, 06 27, 07:35:28 »
Na én visszatértem a gb-hez. Majd jön egyszer csak a jó frissítés...
Judyart

Nem elérhető mmarta

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: agps
  • PDA: Nexus 5
  • PDA ROM: 4.4.2
« Reply #116 Dátum: 2012, 06 27, 20:14:37 »
Na én visszatértem a gb-hez. Majd jön egyszer csak a jó frissítés...

Én is a mai napon visszaraktam a GB-t. És nem azért, mert nem tetszik az ICS, hanem, mert nem jó. A GB működése álom a szendvicshez képest.
Csak oldanák már meg a rootolást, nem akarok BL-t nyitni, amíg garis.

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #117 Dátum: 2012, 06 28, 02:29:44 »
én pedig teljesen meg vagyok elégedve az ICS-el :) nekem tökéletesen működik, akadás, laggolás eddig nem volt, egyszer sem kellett újraindítanom kényszerítetten a telefont azóta, amióta fentvan (egyszer kellett újraindítanom, amikor rootolni próbáltam). Hibátlanul működik a rendszer, játékok egy hangyányival, de simábban futnak a GB-hez képest.
Viszont egy valami idegesít, mégpedig hogy a kamera, fényképezésnél mintha sokkal agresszívabban állítgatná az automata fókuszálást. Ezt arra értem, hogy szinte sosem áll meg, és jó néhány képet emiatt rontottam el, mert rányomtam a kameragombra első állásban, hogy fókuszáljon, majd amikor jónak éreztem, akkor lenyomtam mégjobban a gombot, hogy csinálja a képet, de még utána is fókuszált, és tök homályos képet csinált.

Megpróbáltam rootolni a telefont, de nekem ez a cmd-s, fastbootos megoldás valahogy nem tetszik, és az eljárás nagyon úgy néz ki, mint a GB-s, loadernyitás utáni rootolásnak a menete. Valamiért nem is működött nekem, talán lehet hogy ehhez is nyitni kéne a bootloadert?
Jó lenne, ha lenne már valami normális rootolási megoldás, mert iszonyú bosszúságot tudott okozni nekem a szervizes eset is, meg az is, hogy az akksiidőt csak úgy lehetne javítani, ha tudnánk futtatni Battery Calibrationt. Amihez szintén root kell. De mivel nincs, ezért megoldhatatlan.

Akksiidőm maradt ugyan annyi, vagy talán egy hangyapénisznyit javult.

Ami felkeltette még az érdeklődésem, és jópofának találtam, az az arcképfelismerős képernyőzár. Viszont ezzel is vannak némi problémák, mert úgy állítottam be direkt a képet, hogy nem szemmagassába tartottam a telefont, hanem normál telefonnyomkodós pózban, hogy bármikor fel tudjam oldani a képernyőt probléma és minden megerőltetés nélkül. Namost még így is elég sokszor hibázik, jó háttérfénnyek, közepessel és kevés fény mellett is. Pedig a képet jó fényviszonyok között csináltam, és mégis jó fényviszonyok között teljesít rosszabbul. Inkább rossz fények mellett produkál jobban. Viszont 1 nap használat után meguntam, elmúlt a varázsa, erre rátett egy lapáttal az előbb említett probléma. Én jobban örülnék egy olyan képernyőfeloldásnak, ami ujjlenyomat alapú, valódi ujjlenyomat olvasóval. Nagyok az elvárásaim? :D

Összegezve:

Pro:
Gyorsabb
Gördülékenyebb
Szebb
Kicsit jobb akksiidő

Kontra:
Eltolt kameraszoft
Gyengén teljesítő arcfelismeréses képernyőzár
Még mindig nincs jó root hozzá
Pda kronológia:

Nem elérhető judyart

« Reply #118 Dátum: 2012, 06 28, 06:18:36 »
én pedig teljesen meg vagyok elégedve az ICS-el :) nekem tökéletesen működik, akadás, laggolás eddig nem volt, egyszer sem kellett újraindítanom kényszerítetten a telefont azóta, amióta fentvan (egyszer kellett újraindítanom, amikor rootolni próbáltam). Hibátlanul működik a rendszer, játékok egy hangyányival, de simábban futnak a GB-hez képest.
Viszont egy valami idegesít, mégpedig hogy a kamera, fényképezésnél mintha sokkal agresszívabban állítgatná az automata fókuszálást. Ezt arra értem, hogy szinte sosem áll meg, és jó néhány képet emiatt rontottam el, mert rányomtam a kameragombra első állásban, hogy fókuszáljon, majd amikor jónak éreztem, akkor lenyomtam mégjobban a gombot, hogy csinálja a képet, de még utána is fókuszált, és tök homályos képet csinált.

Megpróbáltam rootolni a telefont, de nekem ez a cmd-s, fastbootos megoldás valahogy nem tetszik, és az eljárás nagyon úgy néz ki, mint a GB-s, loadernyitás utáni rootolásnak a menete. Valamiért nem is működött nekem, talán lehet hogy ehhez is nyitni kéne a bootloadert?
Jó lenne, ha lenne már valami normális rootolási megoldás, mert iszonyú bosszúságot tudott okozni nekem a szervizes eset is, meg az is, hogy az akksiidőt csak úgy lehetne javítani, ha tudnánk futtatni Battery Calibrationt. Amihez szintén root kell. De mivel nincs, ezért megoldhatatlan.

Akksiidőm maradt ugyan annyi, vagy talán egy hangyapénisznyit javult.

Ami felkeltette még az érdeklődésem, és jópofának találtam, az az arcképfelismerős képernyőzár. Viszont ezzel is vannak némi problémák, mert úgy állítottam be direkt a képet, hogy nem szemmagassába tartottam a telefont, hanem normál telefonnyomkodós pózban, hogy bármikor fel tudjam oldani a képernyőt probléma és minden megerőltetés nélkül. Namost még így is elég sokszor hibázik, jó háttérfénnyek, közepessel és kevés fény mellett is. Pedig a képet jó fényviszonyok között csináltam, és mégis jó fényviszonyok között teljesít rosszabbul. Inkább rossz fények mellett produkál jobban. Viszont 1 nap használat után meguntam, elmúlt a varázsa, erre rátett egy lapáttal az előbb említett probléma. Én jobban örülnék egy olyan képernyőfeloldásnak, ami ujjlenyomat alapú, valódi ujjlenyomat olvasóval. Nagyok az elvárásaim? :D

Összegezve:

Pro:
Gyorsabb
Gördülékenyebb
Szebb
Kicsit jobb akksiidő

Kontra:
Eltolt kameraszoft
Gyengén teljesítő arcfelismeréses képernyőzár
Még mindig nincs jó root hozzá
jó neked, nálam nem volt jó! :/
melyik ics-t tetted fel??
Judyart

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #119 Dátum: 2012, 06 28, 10:51:02 »
Generic CH :)
Pda kronológia:

Nem elérhető judyart

« Reply #120 Dátum: 2012, 06 28, 12:29:47 »
Generic CH :)
honnan húztad? Dobsz egy linket?
Judyart

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #121 Dátum: 2012, 06 28, 13:17:53 »
Szerintem ugyan ez volt fent neked is :)

ebből a topikból szedtem, és a Mirrors-nál az xdafileserverről töltöttem le
Pda kronológia:

Nem elérhető judyart

« Reply #122 Dátum: 2012, 06 28, 13:20:32 »
Szerintem ugyan ez volt fent neked is :)

ebből a topikból szedtem, és a Mirrors-nál az xdafileserverről töltöttem le
aha, sajnos ... :/
Judyart

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #123 Dátum: 2012, 06 28, 14:33:10 »
nekem  nincs bajom vele :) igaz, quadrantban gyalázatos pontot kapott, de engem nem érdekelnek a quadrantos pontok :)
Pda kronológia:

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #124 Dátum: 2012, 07 02, 09:12:40 »
Kíváncsiságból visszaraktam a 2.3.7-et, hogy mit mond rá a PC Companion meg a Flashtool, mert nekem már 1 hete megjelent az SI listában a saját telefonom SI száma, de akkor még nem jelzett egyik program se frissítést. Naszóval, flashtoolal visszaraktam a telefonomról lementett 2.3.7-et, és rögtön jelzett a PC Companion, hogy telefon felkészítése a frissítésre. Rányomtam, és látom a verziót: 6.1.A.0.452, na mondom, ez az ICS, juhé :) Hogyhogy már a sajátja fut rajta :)
Pda kronológia: