2024, 11 24, 06:41:22

Szerző Téma: Sony Xperia S  (Megtekintve 87517 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető judyart

• Nem: Nő
  • PDA: Galaxy Nexus
  • PDA ROM: official Jelly Bean 4.1
Re: Sony Xperia S
« Reply #125 Dátum: 2012, 07 02, 09:37:22 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Kíváncsiságból visszaraktam a 2.3.7-et, hogy mit mond rá a PC Companion meg a Flashtool, mert nekem már 1 hete megjelent az SI listában a saját telefonom SI száma, de akkor még nem jelzett egyik program se frissítést. Naszóval, flashtoolal visszaraktam a telefonomról lementett 2.3.7-et, és rögtön jelzett a PC Companion, hogy telefon felkészítése a frissítésre. Rányomtam, és látom a verziót: 6.1.A.0.452, na mondom, ez az ICS, juhé :) Hogyhogy már a sajátja fut rajta :)
hm.. ezen gondolkoztam én is , mert a .75-re nem akar ics frissítést felajánlani.
Melyik GB-t tetted vissza??
Judyart

Nem elérhető gvoczelka

• Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Sony Xperia S+iPhone 5C
  • PDA ROM: SXS:4.1.2(.96), i5C:7.1
« Reply #126 Dátum: 2012, 07 02, 11:20:17 »
azt, amit a SUS letöltött nekem anno, .75-öst tettem fel :)
a SUS letöltötte, és a blob_fs mappában lévő 4db FILE nevű fájlokból a flashtool visszafejtette, és legyártott nekem egy .ftf kiterjesztésű fájlt, amit ugye már le tud kezelni a Flashtool :) úgyhogy így vissza tudtam rakni azt, amit eredetileg is ehhez a telefonhoz, ehhez az SI számhoz töltött le a 2.3.7-ből :)
Aztán miután a Flashtool telepítés végén bekapcsoltam a telefont, és felállt a rendszer, már rögtön ajánlotta is fel a PC Companion az ICS-t :)
Pda kronológia:
HTC Artemis (tégla) -> Omnia i900 (Anzo ROM) -> SG Spica (Anzo ROM) -> X10minipro (Gyári 2.1) -> X10i (Gyári 2.1) -> Moto Defy (CM9, 4.0.4 Epsylon3) -> Xperia S (Gyári Jelly Bean .96)+iPhone 5C (iOS 7.1)

Nem elérhető arvarez

• PFC Fan
  • PDA: Sony Xperia S
  • PDA ROM: 2.3.7
« Reply #127 Dátum: 2012, 07 02, 12:36:56 »
Üdv!
Valaki nem tudna segíteni nekem,hogy mit csináljak?Kb. 3 hete elvittem a telefonomat szervizbe 1 t-pontba és 27.én kellett volna visszaadniuk és mikor odamentem nem tudtak róla semmit és mondták hogy megérdeklődik hogy mi van vele és nem hívtak azóta sem.Ma nagy nehezen felvették a telefont a szervizben(Cordon:S) és csak annyit közöltek hogy ott van a telefon de más információt nem adnak ki csak a t-mobile-nak.A telefont sárga kijelző miatt vittem be,most számítsak rá hogy ott tartják még 1 hónapig???Másnak 1 hét alatt visszaadták,nekem meg ülnek rajta >:( >:( >:(

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #128 Dátum: 2012, 07 02, 13:00:01 »
Nem csak neked van rossz tapasztalatod a Cordonnal. Nekem is sárgult a kijelző, viszont én a Cordonba vittem rögtön, pont azért, hogy ne üljenek rajta túl sokat, mivel ők a hivatalos Sony szerviz. Nekem 4 napot ültek a telefonon, és utána visszaadták, nem csináltak vele semmit, mert szerintük nincs baja a telefonnak, hibátlanul működik. Csak szoftvert frissítettek rajta, ugyan nem tudom minek, mert a legfrissebb volt rajta. Sajnos nem tudsz mit tenni, hívogatni kell a T-t, és személyesen is zaklatni őket, hogy mostmár kéred vissza a telefonodat.

Egyébként kaptál cseretelefont?
Mert ha kaptál, akkor már határidők érvényesek, ha jól tudom, akár 2 hónap is lehet ebben az esetben a javítási határidő.

Más:
Valaki nem tudja, hogy a PC Companion hova menti el az általa letöltött romnak a fájljait? Szeretnék csinálni magamnak egy flashtoolal használható verziót
Pda kronológia:
HTC Artemis (tégla) -> Omnia i900 (Anzo ROM) -> SG Spica (Anzo ROM) -> X10minipro (Gyári 2.1) -> X10i (Gyári 2.1) -> Moto Defy (CM9, 4.0.4 Epsylon3) -> Xperia S (Gyári Jelly Bean .96)+iPhone 5C (iOS 7.1)

Nem elérhető judyart

« Reply #129 Dátum: 2012, 07 02, 14:43:25 »
azt, amit a SUS letöltött nekem anno, .75-öst tettem fel :)
a SUS letöltötte, és a blob_fs mappában lévő 4db FILE nevű fájlokból a flashtool visszafejtette, és legyártott nekem egy .ftf kiterjesztésű fájlt, amit ugye már le tud kezelni a Flashtool :) úgyhogy így vissza tudtam rakni azt, amit eredetileg is ehhez a telefonhoz, ehhez az SI számhoz töltött le a 2.3.7-ből :)
Aztán miután a Flashtool telepítés végén bekapcsoltam a telefont, és felállt a rendszer, már rögtön ajánlotta is fel a PC Companion az ICS-t :)
na ez nekem már magas, amúgy meg tré nem frissítet nekem 75-re, azt én tettem fel magamnak...
Judyart

Nem elérhető arvarez

• PFC Fan
« Reply #130 Dátum: 2012, 07 02, 15:01:29 »
Nem csak neked van rossz tapasztalatod a Cordonnal. Nekem is sárgult a kijelző, viszont én a Cordonba vittem rögtön, pont azért, hogy ne üljenek rajta túl sokat, mivel ők a hivatalos Sony szerviz. Nekem 4 napot ültek a telefonon, és utána visszaadták, nem csináltak vele semmit, mert szerintük nincs baja a telefonnak, hibátlanul működik. Csak szoftvert frissítettek rajta, ugyan nem tudom minek, mert a legfrissebb volt rajta. Sajnos nem tudsz mit tenni, hívogatni kell a T-t, és személyesen is zaklatni őket, hogy mostmár kéred vissza a telefonodat.

Egyébként kaptál cseretelefont?
Mert ha kaptál, akkor már határidők érvényesek, ha jól tudom, akár 2 hónap is lehet ebben az esetben a javítási határidő.

Más:
Valaki nem tudja, hogy a PC Companion hova menti el az általa letöltött romnak a fájljait? Szeretnék csinálni magamnak egy flashtoolal használható verziót

kaptam cseretelefont,viszont a lapon az állt hogy 15 nap a határidő ami persze letelt.Ezért vagyok tanácstalan :'(

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #131 Dátum: 2012, 07 02, 15:33:22 »
Az a 15nap is olyan 15nap... én ugye a Cordonba vittem be az enyémet, és ott azt mondták, hogy ha van alkatrész, akkor 3-4nap, ha nincs alkatrész, akkor 1-2hét is lehet. Ebből kiindulva ha a T-hez viszed be, akkor már alapból 15nap az átfutási idő minimum, tudod, szállítás, ilyenek... Egyébként nem értem, miért nem adnak ki információt neked, miért csak a T-nek, hiszen te vagy a telefon tulajdonosa. Be kéne menni szerintem a Cordonba, meglengetni a T-s szerződésedet, és azt a papírt, amit akkor kaptál, amikor leadtad a telefont javításra. A te tulajdonod a telefon, szerintem kötelesek információt adni arról, hogy éppen mit csinálnak vele. Ha nem, akkor meg menjenek a fenébe. Nekem nagyon nem voltak szimpatikusak, én kérni szerettem volna tőlük cseretelefont, normális hangnemben kérdeztem, és lekezelően, flegmán válaszoltak, hogy az nincs, azt csak a szolgáltatók adnak...

Ez aztán az ügyfélközpontúság. Utána meg mondták, hogy sms-ben értesítenek ha kész a telefon. DE HOGYAN? Nem kaptam cseretelefont, akkor sms-ben hogyan értesüljek? Még szerencse, hogy volt itthon egy samsung e250 nekem, és telefonos ismerős tudott gyártani hozzá microsim adaptert.

Valami vendégkönyvet tarthatnának, mert szívesen beleírtam volna egy kis szöveget. Én a sima mezei user szemeimmel látom, hogy sárga a kijelzőnek egy része, ők meg mint szakszerviz, képzett szakemberekkel, műszeres vizsgálat, és huzamosabb tesztelés alatt nem vették észre a hibát? Hát menjenek már a sunyiba, milyen munka ez? Megmutattam telefonos ismerősömnek, ő is tisztán látta, hogy be van sárgulva a kijelző. De megmutattam nagyapámnak is, aki nem ért az ilyenekhez, ráadásul rossz a szeme, és ő is látta, hogy sárga a kijelző.
Pda kronológia:

Nem elérhető arvarez

• PFC Fan
« Reply #132 Dátum: 2012, 07 02, 16:19:04 »
Az a 15nap is olyan 15nap... én ugye a Cordonba vittem be az enyémet, és ott azt mondták, hogy ha van alkatrész, akkor 3-4nap, ha nincs alkatrész, akkor 1-2hét is lehet. Ebből kiindulva ha a T-hez viszed be, akkor már alapból 15nap az átfutási idő minimum, tudod, szállítás, ilyenek... Egyébként nem értem, miért nem adnak ki információt neked, miért csak a T-nek, hiszen te vagy a telefon tulajdonosa. Be kéne menni szerintem a Cordonba, meglengetni a T-s szerződésedet, és azt a papírt, amit akkor kaptál, amikor leadtad a telefont javításra. A te tulajdonod a telefon, szerintem kötelesek információt adni arról, hogy éppen mit csinálnak vele. Ha nem, akkor meg menjenek a fenébe. Nekem nagyon nem voltak szimpatikusak, én kérni szerettem volna tőlük cseretelefont, normális hangnemben kérdeztem, és lekezelően, flegmán válaszoltak, hogy az nincs, azt csak a szolgáltatók adnak...

Ez aztán az ügyfélközpontúság. Utána meg mondták, hogy sms-ben értesítenek ha kész a telefon. DE HOGYAN? Nem kaptam cseretelefont, akkor sms-ben hogyan értesüljek? Még szerencse, hogy volt itthon egy samsung e250 nekem, és telefonos ismerős tudott gyártani hozzá microsim adaptert.

Valami vendégkönyvet tarthatnának, mert szívesen beleírtam volna egy kis szöveget. Én a sima mezei user szemeimmel látom, hogy sárga a kijelzőnek egy része, ők meg mint szakszerviz, képzett szakemberekkel, műszeres vizsgálat, és huzamosabb tesztelés alatt nem vették észre a hibát? Hát menjenek már a sunyiba, milyen munka ez? Megmutattam telefonos ismerősömnek, ő is tisztán látta, hogy be van sárgulva a kijelző. De megmutattam nagyapámnak is, aki nem ért az ilyenekhez, ráadásul rossz a szeme, és ő is látta, hogy sárga a kijelző.
Hidd el,hogy ők is látták a hibát,de megtehetik hogy mást írnak a papírra,hiszen senki nem parancsol nekik,főleg hogy több márkát is ők látnak el,minden szerződés náluk van ezért olyan bátrak,több pénz marad a zsebükben.Ezért félek én is hogy visszaadják hónapok múlva és semmit sem csinálnak vele. censored a ország mondhatom,remélem egyszer bezáratja valaki azt a kócerájt!

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #133 Dátum: 2012, 07 02, 20:54:56 »
Csak az a helyzet, hogyha legközelebb beviszem a telefont, és 4 nap után megint közlik, hogy nincsen probléma a telefonommal, akkor felveszem a kapcsolatot a fogyasztóvédelemmel, meg minden lehetséges szervvel, és még a gyártóval is! Velem ne szórakozzanak. Annyiért vettem telefont, amennyiért más autót vesz magának! Ennyiért már elvárható, pláne, hogy a gyártó is elismerte a sárgulás problémát, hogy egy kicsit normálisabban kezeljék a dolgot. Különben kiharcolom, hogy adják vissza a pénzemet, és megveszem más gyártónak a termékét.
Pda kronológia:

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #134 Dátum: 2012, 07 02, 23:20:20 »
Épp várom, hogy feltöltődjön a telefonom akksija 80% fölé, utána pedig megpróbálom az alábbi leírás szerint rootolni, annyi módosítással, hogy nem a Generic CH ROM-ot fogom használni, hanem a saját telefonom romjával, amit a SUS letöltött, és flashtoolal ftf-et csináltam belőle. Kíváncsi leszek.
Ha sikerül, akkor remélhetőleg már meg tudom csinálni a Battery Calibrationt, és remélhetőleg valamivel jobb lesz az akksiidő Smile

Pda kronológia:

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #135 Dátum: 2012, 07 03, 00:17:47 »
Jelentem, sikerült a rootolás, letöltöttem egy root checkert, és szerinte jó. Titanium backup valamiért nem akart működni, viszont elindítottam a Battery Calibrationt, és írt alul, hogy root jogokat kapott :)
Eléggé macerás, és időigényes, és nagyon könnyű elrontani, úgyhogy kezdőknek, és aki nem biztos magában, semmiképpen sem ajánlott!!!
Pda kronológia:

Nem elérhető arvarez

• PFC Fan
« Reply #136 Dátum: 2012, 07 03, 15:03:48 »
Csak az a helyzet, hogyha legközelebb beviszem a telefont, és 4 nap után megint közlik, hogy nincsen probléma a telefonommal, akkor felveszem a kapcsolatot a fogyasztóvédelemmel, meg minden lehetséges szervvel, és még a gyártóval is! Velem ne szórakozzanak. Annyiért vettem telefont, amennyiért más autót vesz magának! Ennyiért már elvárható, pláne, hogy a gyártó is elismerte a sárgulás problémát, hogy egy kicsit normálisabban kezeljék a dolgot. Különben kiharcolom, hogy adják vissza a pénzemet, és megveszem más gyártónak a termékét.
Akkor az első leveled a Sonynak szóljon,a nemzetközinek,aztán a hazai Sonynak is.Leggyorsabban tőlük kaphatsz megoldást.A többi hazai szervekkel is beszélhetsz nyugodtan,csak ők általában bíztatni tudnak,hogy utána járnak,segítenek,stb. de gyakorlatilag semmit nem érnek,ahogy az sem érne semmit ha perelnéd valamelyik céget.:S

Nem elérhető ATom...

• DOUBLE CLUB
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: iGO, de mostanában inkább Googlemaps
  • PDA: G900F + Note 10.1 2014
  • PDA ROM: G900FXXU01 (4.4.2) + N8000XXCMA2 (4.1.2)
« Reply #137 Dátum: 2012, 07 03, 15:48:55 »
Jelentem, sikerült a rootolás, letöltöttem egy root checkert, és szerinte jó. Titanium backup valamiért nem akart működni, viszont elindítottam a Battery Calibrationt, és írt alul, hogy root jogokat kapott :)
Eléggé macerás, és időigényes, és nagyon könnyű elrontani, úgyhogy kezdőknek, és aki nem biztos magában, semmiképpen sem ajánlott!!!

És javult valamennyit az akksi ideje? Mennyit bír egyébként? Egy napot legalább kibír?
Miért nincs tökéletes PDA???

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #138 Dátum: 2012, 07 03, 19:09:08 »
Még egyelőre nem tudom mennyit bír, mert ma újra kellett raknom a telefont, ami a root elvesztésével járt. És most újra csinálnom kell Battery Calibrationt, de csak reggel, amikor majd leveszem a töltőről :) Egyébként jobb az akksiidő, ma kb délelőtt 12-kor vettem le a töltőről telepítés után meg újrarootolás után. 84%-on volt az akksi, csináltam egy Battery Calibrationt, bár ugye nem szabályos, mert 100%-os akksinál kell csinálni, de már így is jobb. délelőtt 12kor vettem le a töltőről 84%-al, most van 65%-on
Pda kronológia:

Nem elérhető judyart

« Reply #139 Dátum: 2012, 07 05, 05:44:15 »
ha már van ics a vason, akkor tudja valaki hogy lehet simlockot nyitni???
Judyart

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #140 Dátum: 2012, 07 05, 11:50:07 »
fizetősen, szerintem :)
Nekem a Samsung Galaxy Spicánál volt olyan, hogy csak ilyen registry szerűen kellett szerkeszteni valami fájlt, és akkor független lett, de gondolom itt ilyesmi nem játszik :(
Pda kronológia:

Nem elérhető judyart

Re: Re: Sony Xperia S
« Reply #141 Dátum: 2012, 07 05, 12:35:07 »
fizetősen, szerintem :)
Nekem a Samsung Galaxy Spicánál volt olyan, hogy csak ilyen registry szerűen kellett szerkeszteni valami fájlt, és akkor független lett, de gondolom itt ilyesmi nem játszik :(
Hát S2nel sem volt nagy dolog... ;)
Judyart

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #142 Dátum: 2012, 07 05, 15:11:30 »
A Sonykhoz sajnos csak fizetős megoldás létezik :(
Pda kronológia:

Nem elérhető judyart

Re: Re: Sony Xperia S
« Reply #143 Dátum: 2012, 07 05, 18:23:20 »
A Sonykhoz sajnos csak fizetős megoldás létezik :(
és mennyi az annyi?
Judyart

Nem elérhető SziszkaTb

• PFC Fan
  • PDA ROM: 4.0.4. 6.1.A.2.45
« Reply #144 Dátum: 2012, 07 05, 20:54:56 »
Sziasztok!

Most gondolkozom egy Xperia S-re váltáson.
Nincsenek nagy igényeim, lényegében a sokak által említett "hibákat" általában észre sem veszem.
Ami zavar: az olvasottak az akksiról. Utánanézve azt olvastam, hogy  2 hét használat után javul, csak nem szabad használni gyors töltőt. Van aki már mondjuk >2 hónapja nyüstöli?

3hónapja nyüstölöm...akksiidő az egyetlen ami nem kielégítő. Juicy defender ultimate telepítése után már sokkal jobb lett:)

Nem elérhető SziszkaTb

• PFC Fan
  • PDA ROM: 4.0.4. 6.1.A.2.45
« Reply #145 Dátum: 2012, 07 05, 20:59:54 »
Üdv!
Valaki nem tudna segíteni nekem,hogy mit csináljak?Kb. 3 hete elvittem a telefonomat szervizbe 1 t-pontba és 27.én kellett volna visszaadniuk és mikor odamentem nem tudtak róla semmit és mondták hogy megérdeklődik hogy mi van vele és nem hívtak azóta sem.Ma nagy nehezen felvették a telefont a szervizben(Cordon:S) és csak annyit közöltek hogy ott van a telefon de más információt nem adnak ki csak a t-mobile-nak.A telefont sárga kijelző miatt vittem be,most számítsak rá hogy ott tartják még 1 hónapig???Másnak 1 hét alatt visszaadták,nekem meg ülnek rajta >:( >:( >:(

ah én tudom a papíron amit kaptál kell lennie egy végleges határidő ennek a határidő átlépése után kérheted a telefon kicserélését...valószínüleg egyből fontos lesz h előkerüljön a telefon....én így tudom :)

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #146 Dátum: 2012, 07 05, 22:35:16 »
Nekem az akksiidő is jó lett, rootoltam a telefont, és csináltam Battery Calibrationt. Persze nem lett 1 hetes akksiidő, de ha nem nyomkodom túlzottan, csak gtalkozok, mert néha megnézem a facebookot, meg telefonálok 1 órát, akkor kibírja estig.
Pda kronológia:

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #147 Dátum: 2012, 07 06, 10:25:44 »
Sikerült Elővarázsolnom az ICS képernyőgombjait :) Már nem kell többször megnyomnom egy gombot ha akarok valamit :)
Pda kronológia:

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #148 Dátum: 2012, 07 08, 02:26:10 »
Ezaz, megtört a jég, az XDA-s srácok megcsinálták a CWM recoveryt ahhoz a rootolási módhoz, amit kipróbáltam.

Nekem sikerült felrakni a Recoveryt, tök jó, csinálok is a gyári, beállított, belakott romomról egy mentést, ha netán valami gubanc van, akkor lehessen visszaállítani.
Elméletileg ezzel a fejlesztéssel lehetőségünk nyílik ahhoz, hogy Custom Romokat telepítsünk fel a telefonunkra, ám ezzel a módszerrel csak olyat tudunk felrakni, ami a gyári kernelt használja. Ami nem gyári kernelt használ, azt csak nyitott bootloaderrel lehet feltelepíteni, amit viszont nem lehet kinyitni, ha szolgáltatós a telefonunk!

Itt a link a Recoveryhez:

Ebben a topikban benne van a rootoláshoz is a link, valamint rootolás után ott van hogyan kell telepíteni a CWM Recovery-t! FIGYELEM! Csak az kezdjen neki, aki biztos a dolgában, és már csinált hasonlót, mert nagyon könnyen téglát lehet csinálni a szeretett telefonunkból!
Pda kronológia:

Nem elérhető judyart

« Reply #149 Dátum: 2012, 07 08, 15:00:24 »
Sikerült Elővarázsolnom az ICS képernyőgombjait :) Már nem kell többször megnyomnom egy gombot ha akarok valamit :)
hogyan??
Judyart