2024, 11 25, 03:10:29
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: SGS2 vagy Iphone4?  (Megtekintve 118953 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető le_vente

• intoleráns robot, kukásdroid ;)
  • Navigáció / Navigation: Waze, Sygic, Navigon, iGO, iGO Primo, Be On Road
  • PDA: Note II, SGS2, Samsung Galaxy Mini 2, Samsung Tab3 WiFi, Asus A636N, Samsung Galaxy Young - All Rooted
  • PDA ROM: [4.4.2][NI1]Dr.Ketan Custom ROMV12, Agni kernel
Re: SGS2 vagy Iphone4?
« Reply #400 Dátum: 2011, 11 26, 00:35:44 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Mint tudjuk a dilis emberek vagy nagyon kupisak vagy iszonyú rendmániások. Te az utóbbi csoportba tartozol... :D
Viccet félretéve, nem értem az embereket!

Szerintem igenis Mordonnak több mindenben is igaza van!
Almásoktól még nem hallottam csúnya szavakat androidosra! Persze nem H.András bandájából kell kiindulni aki sír a 2%-os ÁFA emelésen, közbe Las Vegas-ba megy 2 hétre utónyaralásra!

Nem lettem alma rajongó, nem vagyok elfogult, elég sokat tevékenykedtem értetek/értünk mai napig visszajárok, ha találok érdekeset, nyitok neki témát, de mikor ide le merem írni a tapasztalataimat, a tényeket, akkor meg le vagyok támadva!

Most vagy nem az almásokkal van baj, hanem ti nem mertek nyitni, vagy legalább elismerni, hogy ez sem sz*r, vagy mi vagyunk túl relatívan gondolkodók...

Nem tudom miért nem férhet meg egymás mellett a két tábor!
Én sem lettem agymosott, másnak is van apple terméke android mellett, s belátja mindkettőnek a hibáit és előnyeit!

Maradjunk annyiban, hogy vannak itt olyan emberek akik ráakarják erőltetni saját véleményüket a másikra. S most nem Mordonról beszélek, hisz ha visszaolvastok neki vannak konkrét példái/tényei!
Ha valaki azt írja, hogy ez fehér akkor van itt 2-3 ember akik egyből ugranak kötekedni, hogy az törtfehér, illetve inkább vajszínű... A többi aki meg csak olvasgat elolvas két kommentet és aki jobb poént lő be, annak ad igazat...

HALIHÓ emberek NEM vagyunk egyformák!

Ez az undorító viselkedés (mert ez lassan már az egyeseknél) a gyártók szánalmas viselkedéséből ered...

Nem figyeled a dolgokat elejüktől a végéig.
A vége valóban az, hogy a jó náthába elküldődik az elvtelen, ferdítő, kőagyú és hazug kommentelő.
De soha nem az elején!!!

Holnap keresek valami képet én is, mert amiket kellő fényviszonyok mellett az SGS2 tud csinálni, az bizony kb. pariban van a szupilulihipimega szifonnal, ami nem két forinttal kerül többe és nem két fícsörrel tud kevesebbet!

No, korrekt és decens voltam?
- Azt mondják, elmebajban szenvedek.. De én nem szenvedek, élvezem minden percét...

- Adj neki tanácsot. Ha nem hallgat rád, hadd tanítsa meg a balsorsa. - japán közmondás

A SHAW-ELV: Építs ki olyan rendszert, amelyet hülyék is használni tudnak - csak hülyék fogják használni...

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • PDA: OnePlus 6
  • PDA ROM: OxygenOS 5.1.8
« Reply #401 Dátum: 2011, 11 26, 00:35:56 »
Belátom, én csak az itthoni helyzetből indultam ki. De azt hiszem jogosan, hiszen nem ottani emberekkel vitatkozom. Nem ott élek, így nincs rálátásom az ottani helyzetre. Te mikor jöttél haza, hogy így vágod az ottani kultúrát? ;)

szerk.: Felteszem a 200Mill. eladott darab az összes iPhonra vonatkozik. Mert ha nem három-négy generáció össz. eladását néznéd, akkor talán tisztább képet kapnál. :hmm:
Neeeem, az kicsit sok lenne.
Várhatóan még az idén sikerül eladni a 100milliomodik iPhone-t a készülék történetében (tehát a 2G-től a 4Gs-ig összesen, szűk 5 év alatt).

Ha valakit érdekel, hogyan is alakulnak az eladások, legyen itt 2 táblázat:

visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #402 Dátum: 2011, 11 26, 00:43:41 »
Te a szemednek hiszel, nem Mortonnak???
Bocsánat, hogy tompítom a dolog élét, de erről jut eszembe:

Férj a hitvesi ágyban a nem feltétlenül oda való hölggyel kufircol, mikoris betoppan a feleség a szobába.
A férj azonnal felugrik, és ahogy van, álló farokkal nekiszegezi a kérdést a nejének:
- Édesem, Te most nekem hiszel vagy a szemednek???
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #403 Dátum: 2011, 11 26, 00:45:39 »
És ehhez mit szólsz?

Ez egy olyan rákocska, ami nincs is!!!
Tehát már eleve manipulált a kép! ;)

(Amúgy gratulálok a készítőjének, DSLR-hez méltó minőségű pillanat-megörökítés!)
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #404 Dátum: 2011, 11 26, 00:53:19 »
Ez az undorító viselkedés (mert ez lassan már az egyeseknél) a gyártók szánalmas viselkedéséből ered...
Elfogadván amit írsz, kérdezném, hogy SZERINTED melyik gyártó viselkedik szánalmasan?
Sir Winston Churchill

Nem elérhető xedamen

• PDA: Galaxy S4 i9505
  • PDA ROM: XXUBMH1
« Reply #405 Dátum: 2011, 11 26, 01:20:47 »
Nos igen, az utolsó mondatodban árultad el az iPhone legfőbb vonzerejét, azt, hogy az ára miatt csak viszonylag kevesek engedhetik meg maguknak, így azok, akik birtokolhatnak ilyet, azok szerintük jogosan képzeleghetik azt magukról, hogy ők különbek lennének bárkinél is, kizárólag emiatt...

Soha nem éreztem, hogy bármilyen készülék, anyagi vagyon, autó, ékszer, drága óra, vagy bármi birtoklásától én magam másabb, különb ember lennék.

Sajnos ezzel nem kevesen vannak máshogyan...

Macika! Veled nem vagyok hajlandó tárgyalni (trágyalni)!
Egy éve is ugyanilyen mindenttudó voltál egy kék színű fórumon!

És megint akkora baromságot írtál...! Semmivel nem drágább Az iPhone 4s 16 GB MédiaMánia XL-lel, mint mondjuk a HTC Sensation, sőt 39 990 az iFa a HTC meg 47 990! Ennyiért 32 GB-os iPhone 4s-t kapsz!

Galaxy Note kártyafüggetlenül vs. iPhone 4s 32 Gb = ugyanannyi!

Tehát a "Kevesen engedhetik meg maguknak" mondatrészeddel megint csak hülyíted a népet! Főleg, hogy iPhoneból látok a legtöbbet. Megint lehet azzal jönni, hogy "nézzed megfele az eladásokat..."
Persze, hogy androidból van több, mikor ott a 30 ezres ZTE, 35 ezres Samsung, 40 ezres LG, 55 ezres Motorola stb...

Az Apple csak 4 %-át "uralja" a mobilpiacnak, mégis a teljes iparági bevétel 57 %-a az övé!
Köszi, Puszi!

Nem elérhető xedamen

« Reply #406 Dátum: 2011, 11 26, 01:24:10 »
Elfogadván amit írsz, kérdezném, hogy SZERINTED melyik gyártó viselkedik szánalmasan?

Mondjuk aki olyan reklámot csinál, amiben a konkurenciát fikázza... :)

Nem elérhető Mordon

• PDA: Galaxy Note 3, iPad 3
  • PDA ROM: 4.4.2 (ENB4)
« Reply #407 Dátum: 2011, 11 26, 08:18:33 »
Neeeem, az kicsit sok lenne.
Várhatóan még az idén sikerül eladni a 100milliomodik iPhone-t a készülék történetében (tehát a 2G-től a 4Gs-ig összesen, szűk 5 év alatt).

Igazad van, bár te is tévedsz :)

A 100 milliomodik készüléket márciusban lépték át, szóval nem várható, már megtörtént és azóta kb. még 40 millió gazdára lelt. You are not allowed to view links. Register or Login

Én sem jól emlékeztem, mert a számot kevertem az iTunes account adattal.

2010-ig itt egy átlátható összesítés: You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Mordon

« Reply #408 Dátum: 2011, 11 26, 08:21:42 »
Ez egy olyan rákocska, ami nincs is!!!
Tehát már eleve manipulált a kép! ;)

(Amúgy gratulálok a készítőjének, DSLR-hez méltó minőségű pillanat-megörökítés!)

Egy több mint 200 ezres fényképezőgéptől nem is vár az ember rosszabbat :D

Nem elérhető Mordon

« Reply #409 Dátum: 2011, 11 26, 08:22:54 »

Amelyiknek nincsenek egyedi elképzelései és minden stílusjegyét más gyártóktól veszi "kölcsön".

Nem elérhető Mordon

« Reply #410 Dátum: 2011, 11 26, 08:23:37 »
Mondjuk aki olyan reklámot csinál, amiben a konkurenciát fikázza... :)

Öngól :D

Ez mindegyikre igaz ugyanis :)

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #411 Dátum: 2011, 11 26, 08:33:06 »
Macika! Veled nem vagyok hajlandó tárgyalni (trágyalni)!
Egy éve is ugyanilyen mindenttudó voltál egy kék színű fórumon!

És megint akkora baromságot írtál...! Semmivel nem drágább Az iPhone 4s 16 GB MédiaMánia XL-lel, mint mondjuk a HTC Sensation, sőt 39 990 az iFa a HTC meg 47 990! Ennyiért 32 GB-os iPhone 4s-t kapsz!

Galaxy Note kártyafüggetlenül vs. iPhone 4s 32 Gb = ugyanannyi!

Tehát a "Kevesen engedhetik meg maguknak" mondatrészeddel megint csak hülyíted a népet! Főleg, hogy iPhoneból látok a legtöbbet. Megint lehet azzal jönni, hogy "nézzed megfele az eladásokat..."
Persze, hogy androidból van több, mikor ott a 30 ezres ZTE, 35 ezres Samsung, 40 ezres LG, 55 ezres Motorola stb...

Az Apple csak 4 %-át "uralja" a mobilpiacnak, mégis a teljes iparági bevétel 57 %-a az övé!
Köszi, Puszi!
A puszit tartsd meg a veled azonos szexuális érdeklődésű csoportnak, ha kérhetem. Köszönöm.

A bolhás kutyát nem érdekli, mennyi a KEZDŐRÉSZLET ára, mennyiért lehet kisétálni egy drága készülékkel a boltból.
Ha korrekt lennél (szeretnél lenni), akkor leírtad volna az első részletet, hozzáadva a havi törlesztőrészletet, hozzáadva a készülék pozíciója miatt kötelezően bevállalandó havi díjat és az úgy kijött összeget nézted volna meg.

Mondok példát.
Vettem ugye én az SGS2-met a megjelenés utáni héten 153e Ft-ért. Készpénzre, gyári függetlenül, SEMMIFÉLE hűségre kötelezettség, plusz előfizetési díj nélkül. TUDOM, hogy ez sokaknak elérhetetlen ár, de nekem (akkor) még épp belefért (azóta sem tudnám megvenni).

You are not allowed to view links. Register or Login 49.900 Ft-ért kihozható, ehhez jön KÖTELEZŐEN 17.690 Ft vagy 15.990 Ft-os javi díj 24 hónapig!!!
Részletre ki lehet sétálni a készülékkel 9.940 Ft otthagyásával, ám ez esetben 3.330 Ft hozzájön még a előbbi havi díjakhoz.

Azaz nálam 24 hónap alatt 153e Ft plusz 24x2.250 ft a teljes költség, ez 207.000 Ft (bármiféle hűség nélkül, csak az összehasonlítás kedvéért).
Az iPhone 4-nél 9.940 Ft + 12x3.330 Ft, + 24x15.990 (hogy MINDENBEN a legolcsóbbal számoljak!!!) összesen (9.940 + 39.960 + 383.760, azaz összesen 433.660 Ft 2 év alatt)

Segítsek, melyik szám több, mint a duplája a másiknak???

Lehet, hogy ha hallgattál volna, kicsit több tekintélyed maradt volna?
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Mordon

« Reply #412 Dátum: 2011, 11 26, 09:50:44 »
A puszit tartsd meg a veled azonos szexuális érdeklődésű csoportnak, ha kérhetem. Köszönöm.

A bolhás kutyát nem érdekli, mennyi a KEZDŐRÉSZLET ára, mennyiért lehet kisétálni egy drága készülékkel a boltból.
Ha korrekt lennél (szeretnél lenni), akkor leírtad volna az első részletet, hozzáadva a havi törlesztőrészletet, hozzáadva a készülék pozíciója miatt kötelezően bevállalandó havi díjat és az úgy kijött összeget nézted volna meg.

Mondok példát.
Vettem ugye én az SGS2-met a megjelenés utáni héten 153e Ft-ért. Készpénzre, gyári függetlenül, SEMMIFÉLE hűségre kötelezettség, plusz előfizetési díj nélkül. TUDOM, hogy ez sokaknak elérhetetlen ár, de nekem (akkor) még épp belefért (azóta sem tudnám megvenni).

You are not allowed to view links. Register or Login 49.900 Ft-ért kihozható, ehhez jön KÖTELEZŐEN 17.690 Ft vagy 15.990 Ft-os javi díj 24 hónapig!!!
Részletre ki lehet sétálni a készülékkel 9.940 Ft otthagyásával, ám ez esetben 3.330 Ft hozzájön még a előbbi havi díjakhoz.

Azaz nálam 24 hónap alatt 153e Ft plusz 24x2.250 ft a teljes költség, ez 207.000 Ft (bármiféle hűség nélkül, csak az összehasonlítás kedvéért).
Az iPhone 4-nél 9.940 Ft + 12x3.330 Ft, + 24x15.990 (hogy MINDENBEN a legolcsóbbal számoljak!!!) összesen (9.940 + 39.960 + 383.760, azaz összesen 433.660 Ft 2 év alatt)

Segítek, adott szolgáltatás előfizetési díja nem a telefon részletfizetése.
Az, hogy te nem használod a készülékedet beszélgetésre és elég egy pár 100 megás mobilinternet csomag, az a TE preferenciád, de aki kihasználja a készülékét, annak megéri az olcsóbb készülék és a drágább előfizetés, hisz ha függetlenül venne készüléket az előfizetése akkor is ennyi lenne.

Bár ahogy ismerlek mindjárt kifejted, hogy TE 2.250 Ft-os előfizetéseddel ugyanazt a szolgáltatást kapod, mint az aki az Ikon600-as díjcsomagot választja.

De nézzük máshogy:

MédiaMánia M díjcsomagban a Galaxy S II 89.900 Ft, az iPhone 4S 99.990 Ft, a díjcsomag egyformán 7.990 Ft.
Tényleg akkora árkülönbség van köztük, hogy az már kifizethetetlen...  :hmm:

Ha hallgattál volna....

Nem elérhető xedamen

« Reply #413 Dátum: 2011, 11 26, 11:20:46 »

Mondok példát.

Megint a másikat mocskolod, azt hiszed okos vagy, közben vezeted félre a népet!
Nem értem ez miért jó neked!
Először is miért a 32 Gb-os iPhone 4s-t linkelted ha a GS II is 16-os?
Másodszor meg ha már linkelted a T-től az egyiket, akkor a másikat is onnan kellene, nem gondolod?
Vagy mind a kettőt függetlenül vagy T-től ugyanazzal a havidíjjal!
Kit érdekel te hol a p*csába vetted s mennyiért? A kutyát sem!
Én meg még az elsők között vettem 180 ért! És?

Tehát 29 990 + 24 x 15 990 = 413 750 Ft

Tehát 19 990 + 24 x 15 990 = 403 750 Ft

Látod már okoska? Jéé olcsóbb az iPhone :O
A 32 Gb-os meg 49 990 + 24 x 15 990 = 433 750 Ft!

Vagy ha kártyafüggetlen árakat nézzük, menj fel az Apple.hu-ra és nézd csak meg! Ne a zuggsm 320 ezer forintos hiéna árait kell nézni...

Szerintem ez így volt korrekt! De ha tévedek, szólj!

Nah kinek maradt több tekintélye Mr.? Itt cseszel át mindenkit... Vagyis próbálsz, csak van aki nem hagyja magát :)
Megint egy tipik csőfejű androidos látásmód, apple mocskolása...

Nem elérhető le_vente

• PDA: Note II, SGS2, Samsung Galaxy Mini 2, Samsung Tab3 WiFi, Asus A636N, Samsung Galaxy Young - All Rooted
« Reply #414 Dátum: 2011, 11 26, 11:24:13 »
...majd azt mondja rá, hogy reinvented és a hülye patentszabályok miatt a fingszagot is levédheti? Aki egy idióta zombihadsereget keltett életre, akik elvtelenül szajkózzák barom pápájuk esztelenségeit? Akik szakmailag annyit tudnak, hogy elkezdik betiltatgatni a föléjük kereskedő kunkerrenciát? Akiknek a hívei itt is porlaszják szét maradék eszük ködét?

Nekem mindegy, melyik gyartó mennyit ad el. Ha egy darab SGS2 lenne a világon ötmilliárd szifonnal szemben, akkor se lenne más a mérlegelés utáni véleményem.

Aki meg a Note árát hasonlítja a 4S-hez, az a korrektséget hírből sem ismeri. Bár ez nem meglepő...
Nekem azt tanították, ne azt nézd, hogy mit mond, hanem, hogy ki mondja!

EISA díjas, de betiltott SGSII-ről küldve ;o)
- Azt mondják, elmebajban szenvedek.. De én nem szenvedek, élvezem minden percét...

- Adj neki tanácsot. Ha nem hallgat rád, hadd tanítsa meg a balsorsa. - japán közmondás

A SHAW-ELV: Építs ki olyan rendszert, amelyet hülyék is használni tudnak - csak hülyék fogják használni...

Nem elérhető le_vente

Re: Re: SGS2 vagy Iphone4?
« Reply #415 Dátum: 2011, 11 26, 11:25:02 »
Erre akartam válaszolni:
Amelyiknek nincsenek egyedi elképzelései és minden stílusjegyét más gyártóktól veszi "kölcsön".

EISA díjas, de betiltott SGSII-ről küldve ;o)

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
« Reply #416 Dátum: 2011, 11 26, 12:23:35 »
Most már én sem bírom azt, ami itt folyik. Ezzel amit itt műveltek nagyon, de nagyon alacsony szintre léptetek, tisztelet a kivételnek.

Mikor hagyjátok már abba ezt az értelmetlen vitát és mikor lesz valami értelmes, építő jellegű hozzászólás?  :ima:

Mindenkinek igaza van és senkinek sem itt és ott. Komolyan mondom be vagytok szűkülve agyilag, de nagyon. Itt csak a nagy ego-k megnyilvánulását látom, semmi többet. Egyikőtök sem ismeri el ha hibázik és azt sem, ha a másiknak - akár csak részben - igaza van. Több ember itt 40 feletti, de a hozzászólások alapján lehet osztani 5-tel, 10-el az életkort... mintha az óvodában vagy általános iskola alsó tagozatában (ha még van ilyen) lennénk...

Tessék félretenni az előítéleteket és a valós, lehetőleg saját tapasztalatokat leírni. Cikkeket pedig felesleges idézni, mert az nem saját tapasztalat (itt is lehetnek részrehajlások), ugyanarról a készülékről mindenkinek más véleménye lehet és van is némi átfedéssel.

A téma címére a legegyszerűbb válasz: mindenkinek amelyik tetszik és hasznos...

Nem elérhető le_vente

« Reply #417 Dátum: 2011, 11 26, 12:39:50 »
Most már én sem bírom azt, ami itt folyik. Ezzel amit itt műveltek nagyon, de nagyon alacsony szintre léptetek, tisztelet a kivételnek.

Mikor hagyjátok már abba ezt az értelmetlen vitát és mikor lesz valami értelmes, építő jellegű hozzászólás?  :ima:

Mindenkinek igaza van és senkinek sem itt és ott. Komolyan mondom be vagytok szűkülve agyilag, de nagyon. Itt csak a nagy ego-k megnyilvánulását látom, semmi többet. Egyikőtök sem ismeri el ha hibázik és azt sem, ha a másiknak - akár csak részben - igaza van. Több ember itt 40 feletti, de a hozzászólások alapján lehet osztani 5-tel, 10-el az életkort... mintha az óvodában vagy általános iskola alsó tagozatában (ha még van ilyen) lennénk...

Tessék félretenni az előítéleteket és a valós, lehetőleg saját tapasztalatokat leírni. Cikkeket pedig felesleges idézni, mert az nem saját tapasztalat (itt is lehetnek részrehajlások), ugyanarról a készülékről mindenkinek más véleménye lehet és van is némi átfedéssel.

A téma címére a legegyszerűbb válasz: mindenkinek amelyik tetszik és hasznos...

Igazad van, de már lendületben vagyunk  :D

Például vannak olyan tesztek, melyek az S4 kamerájának elvérzéséről szólnak, ráadásul annak magyar változata itt az oldalon is olvasható.

Írod: "A téma címére a legegyszerűbb válasz: mindenkinek amelyik tetszik és hasznos..." Igazad van, ha a szubjektivitás tesszük elfogadandónak.
Ha - és én erre szavaznék - pedig az objektív szemléletet szeretjük inkább, akkor van itt számos olyan érv, melyeket a másik oldal egyszerűen lesöpör az évek óta megszokottá és valóban unalmassá vált szánalmas módon. Vagyunk páran, akiket ez zavar és marhára ráérünk itt megpróbálni atomvillanással fényt gyújtani ott, ahol még az is kevés. Hadd tegyük, kérlek! Köszi!

Kiválogattam pár képet, amiket később megmutatnék, előre bocsátva, hogy mobileszközök közötti minimális eltérésen torzsalkodunk, ez igaz és botorság, de szerintem ahol most ezek a gépek tartanak, nem rég még elképzelhetetlen volt és bevallom, bőven túl vagyunk az én ezekkel támasztott igényeimen.
Most megyünk happy-zni, mert azt is kell, de visszatérek!  ;)

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #418 Dátum: 2011, 11 26, 13:13:49 »

Igazad van, de már lendületben vagyunk  :D

Például vannak olyan tesztek, melyek az S4 kamerájának elvérzéséről szólnak, ráadásul annak magyar változata itt az oldalon is olvasható.

Írod: "A téma címére a legegyszerűbb válasz: mindenkinek amelyik tetszik és hasznos..." Igazad van, ha a szubjektivitás tesszük elfogadandónak.
Ha - és én erre szavaznék - pedig az objektív szemléletet szeretjük inkább, akkor van itt számos olyan érv, melyeket a másik oldal egyszerűen lesöpör az évek óta megszokottá és valóban unalmassá vált szánalmas módon. Vagyunk páran, akiket ez zavar és marhára ráérünk itt megpróbálni atomvillanással fényt gyújtani ott, ahol még az is kevés. Hadd tegyük, kérlek! Köszi!

Kiválogattam pár képet, amiket később megmutatnék, előre bocsátva, hogy mobileszközök közötti minimális eltérésen torzsalkodunk, ez igaz és botorság, de szerintem ahol most ezek a gépek tartanak, nem rég még elképzelhetetlen volt és bevallom, bőven túl vagyunk az én ezekkel támasztott igényeimen.
Most megyünk happy-zni, mert azt is kell, de visszatérek!  ;)

Semmi gondom a "fény gyújtással", amíg az kulturált módon zajlik tiszteletben tartva a másik véleményét, tapasztalatát, amely azért változhat idővel. Egyébként szerintem a "fény gyújtás" mindkét táborra ráfér itt-ott. A másik dolog meg az, hogy kinek mi a fontos. Engem pl. egyáltalán nem érdekel, hogy melyik készülék kamerája a jobb, amire kell, arra mindkettő elfogadható képet készít. Ha meg rendes képek kellenek, akkor az EOS 550D-met használom. Ebben nincs vita, ezzel mindenki egyetért. Ugyanakkor megfelelő beállítással és jó fényviszonyok mellett mindkét készülékkel lehet jó képeket készíteni (nem automata módban).
Van akit érdekel a felület alakíthatósága, van akit nem. Van aki szeret romokat próbálgatni, van aki csak használni akarja a készülékét. Ezekben és hasonló más kérdésekben is láttam itt csatározást, pedig csak el kellene fogadni a másik ember igényét.
Én sem értek egyet Mordonnal abban, hogy rossz az Android. Az biztos, hogy más irányból közelítették meg a kérdést. Erre mondanék egy párhuzamot: 10-15 évvel ezelőtt a német autókban kevés volt az extra, de megbízhatóbbak voltak szemben a japán autókkal, amelyekben több volt az extra, de kevésbé voltak megbízhatók. Mára ez a különbség kiegyenlítődött.
Ugyanez a helyzet itt is. Az iPhone-ból kezdetben nagyon sok alapvető dolog hiányzott és még most is vannak hiányosságai. Egyik ilyen dolog, amit hiányolok, az egy közös dokumentum mappa, amelyet mindegyik program lát, mert pl. ha 2-3 féle xls szerkesztőm van (mivel egyik ezt, a másik azt tudja), akkor nem kelljen hozzá mókolni, hogy mindegyikben tudjam ugyanazt a fájlt szerkeszteni. Mindezek mellett elsősorban a stabilitásra és a megbízhatóságra mentek-mennek rá almáék több-kevesebb sikerrel. Ők sem tökéletesek. Hirtelen egy dolog jut eszembe: amikor az ébresztő funkció nem működött. Ez ugye nevetséges hiányosság, mára javították. Mindezek mellett amit tud az iOS, azt jól, de ez igaz az Androidra is. Az már Androidban induláskor több "extra" volt, mint anno az iOS-ban, viszont több téren gyengébben muzsikált. Mára már ez sem mondható el, nekem semmi bajom ezzel a rendszerrel, megbízhatóan működik (ellentétben anno a winmo-val, amin olykor napi több soft resetet kellett nyomni fagyás vagy egyéb okok miatt), a jelenlegi rommal pedig az üzemidő is sokkal hosszabb, persze azért kiszűrtem az erőforrás igényesebb programokat és lecseréltem másikra. Az meg már ismét egy szubjektív dolog a részemről, hogy 4 col alatti képernyővel rendelkező készüléket nem vennék, mert olvasni kicsi. Egy készüléken szeretném elintézni a dolgaimat, nem akarok még egy tabletet, ezért is kacsingatok a Note-ra, ami telefonálásra már egy kicsit nagy, de nekem még belefér. Minden másra viszont sokkal jobb a nagy képernyő és még kényelmesen hordozható.
Na de vissza az S2-re. Én többekkel együtt megvettem a gyári 2000-es aksit a hozzá való hátlappal. Többen egyetértettünk abban, hogy talán ez lehetett az eredeti kialakítás, csak aztán vékonyítani kellett, mert... ez is óvoda, na mindegy. Ettől függetlenül az eredeti aksival is az akkor kijött hivatalos rommal a szokásos használat mellett reggel 7-től este 7-ig 30%-ra esett a töltés. Korábban, az eredeti rommal ez kb. du. 3 órakor volt így.

Az egészben az a lényeg, hogy mindkét rendszer megérik a végén és kiváló lesz. Az nyer, aki hamarabb lép és hamarabb veszi észre a valós igényeket. Bár én jobban örülnék, ha ezt mindannyian együtt, egymást segítve érnénk el, mert akkor többre jutnánk és már sokkal előrébb lennénk a fejlődésben, mint egymást kitúrva. Ha nem az a sz.ros pénz lenne a fontos, mert végülis mi is az valójában? Semmi. Nem ehető, nem iható. Csak egy csere eszköz.
Szóval nem akadályozom a lendületeteket, csak kissé moderálnám. :)

Nem elérhető Mordon

« Reply #419 Dátum: 2011, 11 26, 13:34:58 »
Sharp:

Teljesen egyet értek azzal ami leírtál, csupán egy észrevételem volna.

"Én sem értek egyet Mordonnal abban, hogy rossz az Android"

Téves, ha rossznak gondolnám, soha nem használnám.
Csupán az itt eluralkodott az Android az isten az iOS egy  censored  és ha mást gondolsz, akkor takarodj innen hozzáállást igyekeztem árnyalni.
A jó oldalait a készülékeknek mindenki ismeri, a gyártók sem győzik hangoztatni, az árnyoldalakat viszont hajlamosak a userek agyonhallgatni és ha rámutat az ember, akár képekkel illusztrálva, akkor sem hajlandó elfogadni (lásd fotók minőségbeli különbsége, a képernyő technológiai gyengéi, akku problémák, vételi és hang problémák), inkább átmegy indulatos, személyeskedő stílusba, a csordaszellem meg viszi vele a többit, mert ha mást nem is tapasztaltam itt, de az leszögezhető, hogy összetartás az van :). Érdekes, hogy külföldi fórumokon ez nem jellemző és a hibák felemlítése sem lavinát, hanem értelmes párbeszédet indít (gondolok itt az XDA-ra, ahol ezek a problémák jó sok oldalon ki vannak tárgyalva és nem söprik az asztal alá, mint itt, hogy márpedig ilyen nincs).

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #420 Dátum: 2011, 11 26, 15:21:34 »
...ha kártyafüggetlen árakat nézzük, menj fel az Apple.hu-ra és nézd csak meg! Ne a zuggsm 320 ezer forintos hiéna árait kell nézni...
Megtettem.
Gyári függetlenül 189.900 Ft a legolcsóbb, 16 GB-os kiszerelés, aminél semmilyen úton módon nem bővíthető a memória.
A 32 GB-os kiszerelés, ami kb. egyenértékű az SGS2 16 GB plusz külső 16 GB-os kártya (8000 Ft-ért), az 222.900 Ft. Tehát a +16 GB az 33ezer Ft!!!!

SGS2 16 GB (hozzátéve a korrektség jegyében, hogy 5 hónappal régebbi készülékről van szó, mint az iP4S) a Speedshopnál 25% ÁFÁ-s számlával, ingyenes házhoz szállítással 139.900 Ft (nem a legolcsóbbat kerestem szándékosan, a PartNeronál 128e Ft körül van szintén 24 havi gyári garanciával), 32 GB-os verzió egyelőre ebből nem igazán hozzáférhető itthon, gondolom, nem is rendelnek addig, míg ennyire nyomottak a memóriakártya-árak, lehetetlen 8e Ft-ból kihozni 16 GB belső plusz memóriát.

Megjegyzem, soha eszembe nem jutott volna, hogy egy részletre vásárolt, hálózati függő készülék árait hasonlítgassam teljes árú, gyári függetlenével (hiszen tudjuk, nem függetleníthető az iP4S), ha egy elvakult, ostoba ember nem pont azzal példálózott volna , engem megelőzően...
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Sygic & Google
  • PDA: NOTE 10+
« Reply #421 Dátum: 2011, 11 26, 16:02:58 »
Sharp valld be férfiasan, mikor írtál egy lendülettel ennyit egy hozzászólásodban, mint itt feljebb!!?  :D
Na ez az értelme ennek a vitának! Amellett, hogy szórakoztató, gondolkodásra, vitára, véleményre késztet embereket! De akit meg nem, az is olvasgatja!  :taps:
Akik meg nem tudnak vitázni, csak másokat földbedöngölő, arrogáns, sértő módon, azok vagy addig hadonásznak, amíg egyedül maradnak, vagy olyan vulgaritásba hajszolják magukat, hogy kénytelen a "főnökség" kitiltani! :D
De alapvetően szórakoztató olvasni a vitát, sőt!... Néha élvezetes megmártózni is benne! :D Szerintem végül is mindenki magában kell, hogy eldöntse reagál-e, vagy sem.
A bunyóba mindenki magáért száll be! Az nem járja, hogy berohanok verekedni a kocsmába, mert majd úgyis megvédenek a haverok! :D :D

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #422 Dátum: 2011, 11 26, 16:47:16 »
Sharp valld be férfiasan, mikor írtál egy lendülettel ennyit egy hozzászólásodban, mint itt feljebb!!?  :D
...

Nem sokszor, néha előfordul. Nem vagyok szófosó... vagy mégis? Most is azért írtam ennyit, mert már meguntam a trágár szavakat és hozzáállást. Mindent meg lehet beszélni kulturáltan, akkor teljesen másként hat ugyanaz az érv. A "ha te ütsz, akkor én is" hozzáállásnak nem sok értelme van, persze néha muszáj, de akkor már úgy kell ütni, hogy a másik nem tudjon. :)

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #423 Dátum: 2011, 11 26, 16:49:35 »
Sharp:

Teljesen egyet értek azzal ami leírtál, csupán egy észrevételem volna.

"Én sem értek egyet Mordonnal abban, hogy rossz az Android"

Téves, ha rossznak gondolnám, soha nem használnám.
...

Lehet, hogy nem a megfelelő szót használtam, nem olvastam vissza addig, de valami hasonló jött le nekem. Úgy gondolom én is, hogy annyira nem lehetsz mazochista, persze ki tudja... :D

Nem elérhető le_vente

« Reply #424 Dátum: 2011, 11 26, 20:17:45 »
Lehet, hogy nem a megfelelő szót használtam, nem olvastam vissza addig, de valami hasonló jött le nekem. Úgy gondolom én is, hogy annyira nem lehetsz mazochista, persze ki tudja... :D

Nem köteleznélek arra, hogy olvass vissza többet, mert az tényleg kín lenne.

A dolog lényege, hogy mire személyeskedésbe és trágárságba csap át a dolog, amit én se szeretek, addigra már megtörténik néhány dolog. Nem újak, a szifon megjelenése óta ez megy mindenhol, meggyőződéses emberek szállnak szembe elvtelenül a tényekkel, csupán azért, mert ezt mondatják velük.
Tapasztalatuk nincs, vagy kevés, félre-, vagy alultájékozottak és bosszantóan arrogánsan állítják a valótlant, sőt a hazugságtól sem rettennek vissza. Na, ez ki szokta borítani a bilit.

Nem tudom, hogy Peter-Ulkesh-Mordon az XDA-n mióta és milyen aktuális álnéven van fent, azon se csodálkoznék, ha sokan innen, valamint akár jómagam is régebben ott lennénk.
Az XDA sem különbözik a többi fórumtól abban, hogy ott is emberek vannak, ők is különböző tudással és tapasztalattal. Ott is láthatsz, sőt gyakori a kétségbeesett user, aki ezt-azt elrontott, vagy nem ért, nem tud megoldani, de ettől még P-U-M  :taps: általánosításait kár figyelmen kívül hagyni, mert az alapján az Android A-tól Z-ig szarnak mondható lenne. Így volt ez WinMo alatt is, így van iPhone esetén is, sok ember különböző gondjaival teljesen lefedhető egy-egy rendszer összes funkciója.

Mégsem úgy van. Míg én anno annyi ROM-ot raktam WinMo-ra a szabályok - melyek bonyolultnak egyáltalán nem nevezhetőek - betartásával, amennyit csak bírtam, akartam és soha nem volt gondom, addig állandó panaszokat lehetett mindig olvasni a sikertelen - és sokszor egyszerűen csak ügyetlen - userektől. Rengeteg "bricked" készülékről lehetett olvasni, nálam egy se volt. Én vagyok zseni? NEM!

Volt anno egy magyar fickó valamelyik fórumon, aki most már P-U-M révén előjött a feledésből, akinek mikor jóindulattal annyit mertem mondani, hogy az XDA-n kár borzalmas Google fordítással kérdezni, talán még fel is ajánlottam, hogy segítek, mert senki nem válaszolt az érthetetlen fordítására, amit poénból szintén Google-val visszafordítottam magyarra és érthető volt, még meg is sértődött és elhordott mindennek...
Akkor se lepődnék meg, ha ő lenne az...

Szóval, igazad van, de nehéz az embernek tűrtőztetnie magát, mikor ekkora mértékű rosszindulattal, ennyi félremagyarázással, hazudozással és amnéziával találkozik, remélem megértesz.

Köszönöm!