2024, 11 28, 09:06:29
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: SGS2 vagy Iphone4?  (Megtekintve 119143 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Mordon

• PDA: Galaxy Note 3, iPad 3
  • PDA ROM: 4.4.2 (ENB4)
Re: SGS2 vagy Iphone4?
« Reply #225 Dátum: 2011, 11 24, 08:45:49 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Látom újabb harcos érkezett! :D Isten hozott! :taps:
De ha nem látod a poént abban, ahogy egy angol (vagy bármilyen nem magyar) nyelvű olvasó program felolvas egy magyar szöveget, akkor nem tudok rajtad segíteni!
Ne keresd az ellenfelet, de ismerd fel ha előtted áll! ;)

Az iOS már lassan 2 éve tud magyarul felolvasni (bármelyik alkalmazásból) minden külsős, fizetős megoldás nélkül. Ismételt FAIL.

Nem elérhető le_vente

• intoleráns robot, kukásdroid ;)
  • Navigáció / Navigation: Waze, Sygic, Navigon, iGO, iGO Primo, Be On Road
  • PDA: Note II, SGS2, Samsung Galaxy Mini 2, Samsung Tab3 WiFi, Asus A636N, Samsung Galaxy Young - All Rooted
  • PDA ROM: [4.4.2][NI1]Dr.Ketan Custom ROMV12, Agni kernel
« Reply #226 Dátum: 2011, 11 24, 08:46:30 »
Na, csak ki tudtátok mozdítani Ulkesh-t a vackából, szerintem kár volt...
Válaszolni nem tudok neki, mert már fájdalmasan alacsony szint ez.
Kicsi hozzáértés, maximális elvakultság, rengeteg félremagyarázás, meg ostobaság, ez nekem nem vitaképes.
Aki valamit nem akar felfogni, az nem fogja, ennyi.

Kognitív disszonancia...
- Azt mondják, elmebajban szenvedek.. De én nem szenvedek, élvezem minden percét...

- Adj neki tanácsot. Ha nem hallgat rád, hadd tanítsa meg a balsorsa. - japán közmondás

A SHAW-ELV: Építs ki olyan rendszert, amelyet hülyék is használni tudnak - csak hülyék fogják használni...

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Sygic & Google
  • PDA: NOTE 10+
« Reply #227 Dátum: 2011, 11 24, 08:47:22 »
A ciki, hogy nem tudsz olvasni :D

A 8 óra 27 perc az aktív használat (lásd, be van kapcsolva a kijelző), a töltőről lehúzás óta 4 nap és 5 óra telt el).
Az SGS II nálam 1-1,5 napot megy el, átlag 3-4 óra képernyőhasználattal, vagyis kevesebb mint fele időre képes nagyobb aksival.
Valóban félreértelmeztem! Nem áll rá a szemem a szifonra. :hmm:
Így már értem a felindultságodat! :) Hát ez tényleg felháborító és megtévesztő!.... Namégilyet! >:(

Nem elérhető Mordon

« Reply #228 Dátum: 2011, 11 24, 08:47:40 »
Szerintem is nevetséges, hogy a Siri, ami a Google Talk nyilvánvaló koppintása

Mielőtt véleményt alkotsz nem árt, ha picit utána olvasol, hogy mi az a Siri és mi az a Google Talk.
Segítek, a kettőnek semmi köze egymáshoz :D

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
« Reply #229 Dátum: 2011, 11 24, 08:49:07 »
Az iOS már lassan 2 éve tud magyarul felolvasni (bármelyik alkalmazásból) minden külsős, fizetős megoldás nélkül. Ismételt FAIL.
Na azért te sem értesz minden magyar szöveget! :D :D :D
Na csá! :D :D :D :D

Nem elérhető Mordon

« Reply #230 Dátum: 2011, 11 24, 08:49:14 »
Kicsi hozzáértés, maximális elvakultság, rengeteg félremagyarázás, meg ostobaság

Most, hogy bemutatkoztál, visszamászhatsz a trollbarlangba....

Nem elérhető Mordon

« Reply #231 Dátum: 2011, 11 24, 08:52:38 »
Na azért te sem értesz minden magyar szöveget! :D :D :D
Na csá! :D :D :D :D

Én értem, de ha te nem tudsz fogalmazni :D

Konkrétan miért kéne iOS-en idegennyelvű alkalmazással felolvastatnom a magyar szöveget, mikor a rendszer alapból tud magyarul? Ez nem Android :D

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
« Reply #232 Dátum: 2011, 11 24, 09:00:56 »
Vicc, poén, hülyeség...
Érted ezeknek a jelentését? Te szerencsétlen álomharcos! :D :D :D
Amire ma nálam először reagáltál az egy poénos párbeszéd volt a hónap elején és pont nem a szívszerelmedről volt szó! :D :D :D
Na ennyit az olvasni tudásról... :hmm:
Mi a te bajod?... Akarsz róla beszélni?... :p

Nem elérhető Mordon

« Reply #233 Dátum: 2011, 11 24, 09:09:34 »
Vicc, poén, hülyeség...
Érted ezeknek a jelentését? Te szerencsétlen álomharcos! :D :D :D
Amire ma nálam először reagáltál az egy poénos párbeszéd volt a hónap elején és pont nem a szívszerelmedről voltszó! :D :D :D
Mi a te bajod?... Akarsz róla beszélni?... :p

Sorry, hogy nem olvasom vissza az egész topicot... Csupán a hozzászólásodra reagáltam, arra is a topic tematikáján belül.
Ha nem ezzel volt kapcsolatos a mondandód, akkor ezt hamarabb és más stílusban kellett volna közölnöd.

A vicc egyébként az, hogy nincs olyan, hogy szívszerelmem, ugyanúgy használom mindegyik platform készülékét, az, hogy ennek tükrében van egy véleményem a rendszerekről, az más történet. Mint az is, hogy picit hitelesebb a véleményem, mint annak aki csak képen látott ilyesmit, vagy valahol 2 percig megtapogatta. Nálam egy teszt nem 1-2 hétig tart, hanem 3-6 hónapig :)

Az SGS II is már nálam van lassan 3 hete, igaz ez már a harmadik készülék, mert az első sárgult, a második már gyárilag beégett képernyővel jött, ez a harmadik, ennél szürke képernyőtartalomnál alul látszik egy foltosodás a kijelzőn, de ez már nem annyira zavaró.
Valahogy nem csodálkozom, hogy a SAMOLED+-t nem nagyon erőlteti a Samsung az újabb készülékekben (igaz, beégni a sima SAMOLED is tud).

Nem elérhető seck

• PDA: samsung galaxy S4
  • PDA ROM: I1905XXBMF4
« Reply #234 Dátum: 2011, 11 24, 09:10:14 »
Mivel a Siri hangfelismerő részét a Nuance fejleszti, akik az elmúlt hetekben adták ki a Dragon Dictationt magyarul értő változatát. Szóval rövidesen diktálhatsz magyar nyelven is SMS-t iOS alapú készüléken.

Az más kérdés, hogy droidon erre még várnod kell 5-10 évet :D

Erre vártam, hogy végre mikor fogsz reagálni a divattelefonoddal :) :P.

Nem elérhető le_vente

• intoleráns robot, kukásdroid ;)
  • Navigáció / Navigation: Waze, Sygic, Navigon, iGO, iGO Primo, Be On Road
  • PDA: Note II, SGS2, Samsung Galaxy Mini 2, Samsung Tab3 WiFi, Asus A636N, Samsung Galaxy Young - All Rooted
  • PDA ROM: [4.4.2][NI1]Dr.Ketan Custom ROMV12, Agni kernel
« Reply #235 Dátum: 2011, 11 24, 09:12:23 »
Na, csak ki tudtátok mozdítani Ulkesh-t a vackából, szerintem kár volt...
Válaszolni nem tudok neki, mert már fájdalmasan alacsony szint ez.
Kicsi hozzáértés, maximális elvakultság, rengeteg félremagyarázás, meg ostobaság, ez nekem nem vitaképes.
Aki valamit nem akar felfogni, az nem fogja, ennyi.

Kognitív disszonancia...

Félreértés ne essék, szívesen vitáznék erről, mert érdekel, de olyannal nem lehet, aki féligazságokat tett magáévá és így megkövült tévedésén nem tud túllépni.
Aki mikor valamelyik állításával végképp zsákutcába kerül, akkor utána csendben kerüli inkább a témát, de azt semmiképp nem mondaná, ó, köszi, ezt nem tudtam, vagy nem így tudtam.
Korrekt vitapartner kerestetik!
- Azt mondják, elmebajban szenvedek.. De én nem szenvedek, élvezem minden percét...

- Adj neki tanácsot. Ha nem hallgat rád, hadd tanítsa meg a balsorsa. - japán közmondás

A SHAW-ELV: Építs ki olyan rendszert, amelyet hülyék is használni tudnak - csak hülyék fogják használni...

Nem elérhető Mordon

« Reply #236 Dátum: 2011, 11 24, 09:13:59 »
Erre vártam, hogy végre mikor fogsz reagálni a divattelefonoddal :) :P.

Lehet, hogy divattelefon (bár ez pont nem igaz rá), de legalább nem azzal fogad a szervizes ismerős, hogy ne aggódjak az SGS II miatt, ez ennél természetes, 10-ből 8-at 2-3 hónapon belül visszahoznak képernyőhibával.... Komolyan, a harmadiknál már nevettem a dolgon, csak mondjuk aki nem annyiért vette, mint én, az nem biztos, hogy ilyen vidáman fogja fel ezt a kérdést.

Nem elérhető Mordon

« Reply #237 Dátum: 2011, 11 24, 09:15:25 »

Félreértés ne essék, szívesen vitáznék erről, mert érdekel, de olyannal nem lehet, aki féligazságokat tett magáévá és így megkövült tévedésén nem tud túllépni.
Aki mikor valamelyik állításával végképp zsákutcába kerül, akkor utána csendben kerüli inkább a témát, de azt semmiképp nem mondaná, ó, köszi, ezt nem tudtam, vagy nem így tudtam.

Bocsi, de nem én keverek össze egy MI-n alapuló asszisztenst egy chat programmal :D

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
« Reply #238 Dátum: 2011, 11 24, 09:16:51 »

Kognitív disszonancia...
Ennek utána kellett néznem!... :hmm:
És valóban! :taps: Zseniális meglátás! :D :D

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: OnePlus 6
  • PDA ROM: OxygenOS 5.1.8
« Reply #239 Dátum: 2011, 11 24, 09:17:26 »

Ebből a fél-igazságból, amivel Mordon rendelkezik, sajnos kilopták az i-t...
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: OnePlus 6
  • PDA ROM: OxygenOS 5.1.8
« Reply #240 Dátum: 2011, 11 24, 09:20:12 »
Lehet, hogy divattelefon (bár ez pont nem igaz rá), de legalább nem azzal fogad a szervizes ismerős, hogy ne aggódjak az SGS II miatt, ez ennél természetes, 10-ből 8-at 2-3 hónapon belül visszahoznak képernyőhibával.... Komolyan, a harmadiknál már nevettem a dolgon, csak mondjuk aki nem annyiért vette, mint én, az nem biztos, hogy ilyen vidáman fogja fel ezt a kérdést.
Na most akkor végképp nem értem.

Azt írod, hogy SGS II-d van. Meg azt is írod, hogy JVR-es SGS1-ed is van.

Elmondod nekem, hogy mi a mókusfarkáért van KETTŐ db Samsung Galaxy S-ed, ha annyira iszonyatosan szar?

Tudom, én is láttam már mazohistákat, na de ez talán akkor is túlzás, nem?
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Mordon

« Reply #241 Dátum: 2011, 11 24, 09:21:38 »
Ennek utána kellett néznem!... :hmm:
És valóban! :taps: Zseniális meglátás! :D :D

Ismételt FAIL :D

Példa a kognitív disszonanciára:

"Például valaki egy bizonyos márkájú mosóport vásárol, mivel azt gondolja, hogy az a kapható legjobb termék. Ilyenkor a vásárló által tartott tudattartalom (kogníció) az, hogy jó mosóport vett. Ha azonban a vásárlás után olyan ismeret érkezik, mely szerint kapható egy jobb mosópor is (például egy reklám révén), akkor a két ellentmondó tudattartalmat valahogyan összhangba kell hozni."

Ez most ugyebár pont rád lenne érvényes, mivel én fenemód nem azt a terméket dicsérem, amit vásároltam, sőt per pillanat nem is rendelkezem iOS alapú eszközzel. Én azt az eszközt illetem kritikával pont amit vettem, konkrétan a Samsung Galaxy családjának két tagját (S, S II).

Nem elérhető Mordon

« Reply #242 Dátum: 2011, 11 24, 09:24:32 »
Na most akkor végképp nem értem.

Azt írod, hogy SGS II-d van. Meg azt is írod, hogy JVR-es SGS1-ed is van.

Elmondod nekem, hogy mi a mókusfarkáért van KETTŐ db Samsung Galaxy S-ed, ha annyira iszonyatosan szar?

Tudom, én is láttam már mazohistákat, na de ez talán akkor is túlzás, nem?

Mert nem hagyhattam ki a tesztelésből az S II-t, főleg, hogy a volt gazdája úgy utálta szegényt, hogy nem érdekelte mennyiért, csak vigyék el tőle. :)
65 eFt-ot nekem megért egy teszt erejére, főleg, hogy ugyanennyiért elkelt a sima SGS, így egy fillér ráfizetés nélkül cseréltem.

Az más kérdés, hogy azóta gyakrabban járok a T-s szervizpontba, de ennyi belefér :)

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
« Reply #243 Dátum: 2011, 11 24, 09:25:23 »
Ez most ugyebár pont rád lenne érvényes, mivel én fenemód nem azt a terméket dicsérem, amit vásároltam, sőt per pillanat nem is rendelkezem iOS alapú eszközzel. Én azt az eszközt illetem kritikával pont amit vettem, konkrétan a Samsung Galaxy családjának két tagját (S, S II).
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Tényleg nagyon szórakoztató vagy!!!... egyelőre...  :taps: :taps: :taps:
De vigyázz, nehogy valami éles tárgy kerüljön a kezedbe, mert még összekaszabolod magad!! :D :D :D

Nem elérhető seck

« Reply #244 Dátum: 2011, 11 24, 09:31:30 »

Érdekes! Én pont azt hallom a szervizes ismerőseimtől, hogy iphone 4-eseket főleg a 4s-esket viszik vissza szervizbe, mert szar az aksija, térerő problémái vannak.... tehát te is nagy FAIL vagy....
Kérlek ha leírsz valamit, akkor azt úgy tedd, hogy van alapja....
Nem tudod úgysem belemagyarázni a hóemberbe, hogy szereti a meleget!  Hiába küzdesz....

Nem elérhető Mordon

« Reply #245 Dátum: 2011, 11 24, 09:32:54 »
Érdekes! Én pont azt hallom a szervizes ismerőseimtől, hogy iphone 4-eseket főleg a 4s-esket viszik vissza szervizbe, mert szar az aksija, térerő problémái vannak.... tehát te is nagy FAIL vagy....
Kérlek ha leírsz valamit, akkor azt úgy tedd, hogy van alapja....
Nem tudod úgysem belemagyarázni a hóemberbe, hogy szereti a meleget!  Hiába küzdesz....

:D :D Látom a kognitív disszonancia tényleg működik.

Nem elérhető seck

« Reply #246 Dátum: 2011, 11 24, 09:38:43 »

Na ugye, hogy vissza ütött a " fordított kognitív disszonancia " :)

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
« Reply #247 Dátum: 2011, 11 24, 09:40:44 »
Mindannyian örülünk, hogy tanultál egy új kifejezést, de mielőtt alkalmazod kicsit többet olvass róla a Wikipédiánál!
Segítek...

Nem elérhető seck

« Reply #248 Dátum: 2011, 11 24, 10:05:05 »
Én a fejemben úgy rakom össze a képet: ( szóljatok ha rosszul gondolom)
Hardveresen jobb az S2, szoftveresen nem tudom pontosan de azt tudom, hogy sokkal-sokkal több az ingyenes program. A kamerája szintén jobb, sz.géppel szintén könnyebb kapcsolatot létesíteni...

Ami a szifon mellett szól, az a márka " jobban megnéznek az utcán ha egy iphone-od van mint egy S2-öd " habár tapasztaltam már az ellenkezőjét is!  Valamint az, hogy edzett üvegből van gyártva?!  de itt felvet egy kérdést! Ez pozitív vagy nem? Elvileg azért készül üvegből, hogy "ütésállóbb " legyen? de akkor mi értelme van ha jobban törik mint a műanyag? Valamint: 
Törött, repedt kijelző

Ez a leggyakoribb hibajelenség az iPhone-oknál. A kijelző felső rétege nem plexiből készült, hanem üvegből, ami ugyan ellenálló a karcolásokkal szemben, de ridegségéből fakadóan könnyen törik, reped. Elég egyszer szerencsétlenül elejteni és máris megvan a baj. Sokszor a repedt és szilánkos üvegréteg alatt még ugyanúgy működik a kijelző, de így használni igen veszélyes, könnyen a bőr alá kerülhetnek az apró szilánkok.

Nem elérhető Mordon

« Reply #249 Dátum: 2011, 11 24, 10:14:32 »
"Hardveresen jobb az S2"

Gondolom ezért veri el az i4S 800 MHz-en az 1.2 GHz-es SGS II-t.
De egyébként elég csak a hardverkomponenseket megnézni, főleg a GPU-t, hogy ne tegyél ilyen kijelentéseket.

"szoftveresen nem tudom pontosan de azt tudom, hogy sokkal-sokkal több az ingyenes program."

Ismét tévedés.
- Egyrészről több a minőségi alkalmazás iOS-re
- Másrészről bár arányaiban kevesebb az ingyenes alkalmazás, de mivel nagyobb az egész App Store kínálata így számszerűleg mégis több az ingyenes megoldás, mint a Marketen.

" A kamerája szintén jobb"

A kamerája még a sima i4-nek is jobb, az i4S-nek meg fényévekkel (főként a videózás terén, hála a stabilizátornak).

"sz.géppel szintén könnyebb kapcsolatot létesíteni..."

A felhő miatt ennek ma már nincs jelentősége, iOS5 után nem nagyon van ok, hogy miért akarnád rádugni a gépre, max. ha onnan akarod tölteni.

"Ami a szifon mellett szól, az a márka " jobban megnéznek az utcán ha egy iphone-od van mint egy S2-öd " habár tapasztaltam már az ellenkezőjét is!"

SGS II-vel többen megnéztek már, hogy mi a frász ez a nagy darab jószág.

"Valamint az, hogy edzett üvegből van gyártva?!"

Az SGS-ek üvege is az.

"Elvileg azért készül üvegből, hogy "ütésállóbb " legyen? de akkor mi értelme van ha jobban törik mint a műanyag?"

A gorilla glass nagyon ellenálló a merőlegesen érkező hatások ellen és akár hajlítást is kibírja. Az iPhone problémája az, hogy az üveglap oldalát nem védi semmi, az onnan érkező ütésre meg ugyanúgy érzékeny, mint a sima üveg.