2024, 11 28, 21:43:38
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: 2.2 upgrade (CyanogenMod)  (Megtekintve 419255 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető mzperx

• Nem: Férfi
  • PDA: I5700
  • PDA ROM: SGM-froyo-BETA2.1
Re: 2.2 upgrade (CyanogenMod)
« Reply #4350 Dátum: 2011, 07 13, 23:06:50 »
Sziasztok!
Két dologban kérnék segítséget.
Be tudná valaki linkelni ezt az új HP v9 24bit kernelt. Tudom Gugli az én barátom, találtam is egyet, feltoltam a kütyümre, de ott azt mondja az infónál, hogy HP v8 16bit. Valaki tréfás kedvében volt.

A másik: Nem találkozott még senki azzal a gonddal, hogy bárkivel beszél, mindenki azt mondja, hogy nagyon halkan hallja a hangom, beszéljek hangosabban?
Pár hete tértem át 2.1-ről 2.2-re, Norbosz V3.4-et telepítettem, akkor még nem panaszkodtak a beszélgetőtársak, utána telepítettem Yonip V22A, majd a fenti HP V8-ast. Mindkettőnél jelentkezett ez a hanghiba. A kernel tuning\soundfix állítgatást próbáltam, nem segített.
Van valakinek valami ötlete?

Nem elérhető Náhó

• Portál szerkesztő
  • PDA: iPhone 7 Plüss
  • PDA ROM: iOS 11.3
« Reply #4351 Dátum: 2011, 07 13, 23:41:05 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sziasztok!
Két dologban kérnék segítséget.
Be tudná valaki linkelni ezt az új HP v9 24bit kernelt. Tudom Gugli az én barátom, találtam is egyet, feltoltam a kütyümre, de ott azt mondja az infónál, hogy HP v8 16bit. Valaki tréfás kedvében volt.

A másik: Nem találkozott még senki azzal a gonddal, hogy bárkivel beszél, mindenki azt mondja, hogy nagyon halkan hallja a hangom, beszéljek hangosabban?
Pár hete tértem át 2.1-ről 2.2-re, Norbosz V3.4-et telepítettem, akkor még nem panaszkodtak a beszélgetőtársak, utána telepítettem Yonip V22A, majd a fenti HP V8-ast. Mindkettőnél jelentkezett ez a hanghiba. A kernel tuning\soundfix állítgatást próbáltam, nem segített.
Van valakinek valami ötlete?
Parancsolj! You are not allowed to view links. Register or Login A soundfix tudtommal nem azt állítja, hanem a zenelejátszásnál a buffer méretet, amivel max az akadozást lehet megszüntetni. Nem tudom, jelenleg melyik kernelnél nincs ez a hiba, de úgy emlékszel, talán mindenhol 1 verzió alatt kijavították, tehát ebben a v9 ben jónak kell lennie. Még annyi hogy úgy keress rá ilyen dolgokra, hogy a kernel vagy akármi amit keresel nemve után írd azt is hogy samdroid, mivel a samdroid fórumán vannak ezek a dolgok!
Aláírás

Nem elérhető Sir Tremor

• Navigáció / Navigation: IGO+Sygic Aura
  • PDA: Samsung S4 Active
  • PDA ROM: CM11 4.4
« Reply #4352 Dátum: 2011, 07 14, 15:33:02 »
Most egyelőre úgy néz ki meglett a baj és megoldódni látszik. Nem tudom ki használ új hp kernelt, de aki használ és rátette mondjuk a mod x romra, ő nyomott előtte wipe dalvikot vagy bármit? Mert én bemásztam a recoverybe és file system convert-nél megnéztem és a systemet autora állította ezt vissza formáztam recoveryből rfs-re mert ex2-re nem engedte, ezután már felismerte a gép. Már hirtelen azt hittem hogy szerviz lesz a vége. Vigyázzon aki hp kernelt telepít,nehogy úgy járjon ahogy én.

Én minden HP telepítés előtt/után wipe-olok(az utáni rendszerint hibát ír, de nem gond) és még soha nem fordult elő ilyen bug. :-X
A v9 is így van fent, problémamentesen felkúszott és igen gördülékeny. :ok:
A v7 rosszul kezelte a RAM-ot, de ebben a verzióban ez már javítva van, folyamatos 35, vagy ez feletti RAM áll rendelkezésre...nincs is lassulás! ;)

Nem elérhető mzperx

• PDA: I5700
  • PDA ROM: SGM-froyo-BETA2.1
« Reply #4353 Dátum: 2011, 07 14, 23:24:09 »
Parancsolj! You are not allowed to view links. Register or Login A soundfix tudtommal nem azt állítja, hanem a zenelejátszásnál a buffer méretet, amivel max az akadozást lehet megszüntetni. Nem tudom, jelenleg melyik kernelnél nincs ez a hiba, de úgy emlékszel, talán mindenhol 1 verzió alatt kijavították, tehát ebben a v9 ben jónak kell lennie. Még annyi hogy úgy keress rá ilyen dolgokra, hogy a kernel vagy akármi amit keresel nemve után írd azt is hogy samdroid, mivel a samdroid fórumán vannak ezek a dolgok!
Köszi a linket, de valami itt nem stimmel, vagy én néztem félre valamit de nagyon.
Letöltötten a fenti linkről a V9-es HP kernelt, feltettem a telómra és a Build-nél ezt írja "HP Krnl-2.6.32.9 v8 16BPP". Nem értem, akkor ez most hogy van?

Nem elérhető Náhó

• Portál szerkesztő
  • PDA: iPhone 7 Plüss
  • PDA ROM: iOS 11.3
« Reply #4354 Dátum: 2011, 07 14, 23:33:17 »
Köszi a linket, de valami itt nem stimmel, vagy én néztem félre valamit de nagyon.
Letöltötten a fenti linkről a V9-es HP kernelt, feltettem a telómra és a Build-nél ezt írja "HP Krnl-2.6.32.9 v8 16BPP". Nem értem, akkor ez most hogy van?
Akkor csak Spica234 nem írta át a build.propban, vagy rossz fájlt rakott a link mögé, aminek kisebb az esélye.
Aláírás

Nem elérhető makii1992

• Navigáció / Navigation: típus
  • PDA: GT-I5700
  • PDA ROM: JH7 + CyanogenMod 8.3 + AlltoExt2 + Intercept 3D + YONIP Kernel CFS V.10A 24Bpp
« Reply #4355 Dátum: 2011, 07 14, 23:34:11 »
Galaxy Ace vagy HTC wildfire S vagy HTC chaCha?
Szerintetek melyiket érdemes? A galaxy Ace felé hajlok.

Nem elérhető rtitusz

• PDA: OnePlus One
« Reply #4356 Dátum: 2011, 07 15, 00:31:46 »
Vegyél inkább egy alig használt Galaxy S-t, ugyan annyiba kerül, mint az ACE. Láttam újonnan garival mindennel 70-ért SGS-t, használtan pedig 55-ért szép állapotút.
Motorola MicroTAC 5200 -> Mitsubishi Trium Astral -> Ericsson A1018s -> Siemens C25 -> Siemens ST60 -> Motorola V3 -> Samsung Galaxy Spica -> Samsung Galaxy S -> HTC One X -> Google Nexus 5 -> OnePlus One

Nem elérhető makii1992

• Navigáció / Navigation: típus
  • PDA: GT-I5700
  • PDA ROM: JH7 + CyanogenMod 8.3 + AlltoExt2 + Intercept 3D + YONIP Kernel CFS V.10A 24Bpp
« Reply #4357 Dátum: 2011, 07 15, 02:48:51 »
A galaxy ace-t 34 ezerêrt meg tudom venni újonan.

Nem elérhető dudi85

• PDA: Samsung spica
  • PDA ROM: jh7
« Reply #4358 Dátum: 2011, 07 15, 02:49:37 »
Sziasztok

Találkoztam egy érdekes dologgal, ha az alap os van fent a spicámon akkor tökéletesen megy a market, de ha felrakok egy mod x-t ( You are not allowed to view links. Register or Login ) akkor egyszerűen nem megy a letöltés marketből. Tudtok valami megoldást erre a problémára vagy találkozott e már valaki ilyennel? Segítségeteket előre is köszönöm.

Nem elérhető eftepe

• PDA: Samsung Galaxy S4 mini GT-I9195
  • PDA ROM: 4.2.2 I9195XXUAMJ1
« Reply #4359 Dátum: 2011, 07 15, 07:35:07 »
Sziasztok
Lenne egy "kis" problémám amiben kérném a segítségeteket .Norbosz ROM-ját használom hetek óta gond nélkül, de a megemelkedett büntetésre való tekintettel blootoots-os fülest akartam használni. A párosításig nincs gond, de a hangátvitel nem müxik. Rögtön a kipróbáltam másik fülest is de az sem működött.   :'(  Újra húztam a telót, nem segített. Ha más ROM-ot teszek fel azzal viszont gond nélkül megy. :shock:
Amiben a segítségeteket kérném, hogy mit tegyek? Ha ROM-ot kell cserélni akkor melyiket használjam. Nekem a stabilitás a legfontosabb, és a VOKU 1.1-el végre az IGO is rendesen működött. (internal memory 70 MB).

Nem elérhető rtitusz

« Reply #4360 Dátum: 2011, 07 15, 12:55:31 »
A galaxy ace-t 34 ezerêrt meg tudom venni újonan.

Annyit megér, főleg, hogy a kis Spicát 20 ezerért el lehet simán adni. Ha mázlid van 25-ért is elviszik.
Motorola MicroTAC 5200 -> Mitsubishi Trium Astral -> Ericsson A1018s -> Siemens C25 -> Siemens ST60 -> Motorola V3 -> Samsung Galaxy Spica -> Samsung Galaxy S -> HTC One X -> Google Nexus 5 -> OnePlus One

Nem elérhető Norbosz

• Navigáció / Navigation: iGO, Sygic
  • PDA: LG G2 mini
  • PDA ROM: 4.4.2
« Reply #4361 Dátum: 2011, 07 15, 13:43:49 »
Én minden HP telepítés előtt/után wipe-olok(az utáni rendszerint hibát ír, de nem gond) és még soha nem fordult elő ilyen bug. :-X
A v9 is így van fent, problémamentesen felkúszott és igen gördülékeny. :ok:
A v7 rosszul kezelte a RAM-ot, de ebben a verzióban ez már javítva van, folyamatos 35, vagy ez feletti RAM áll rendelkezésre...nincs is lassulás! ;)

Köszi, elvileg én is így csináltam de nekem nem bootolt utána be pedig vártam vagy 10 percet, utána meguntam. De megpróbálom újra, úgy is megint kijött egy új mod-x, nem is értem hogy miért kell két naponta új romokat kitenni, amikor alig van benne változás, egyikbe bele tesz a voku valamit, következőbe kiveszi, pl qqplayert 5.4-be bele tette 5.5-be kivette, meg 5.5-be pl szinte mindent kivett azt sem értem miért, nagyon slim romot akart csinálni, most megnézem az újat milyen ez. Amúgy 5.5-ös mod-x már nem rossz, de egy sod minap befigyelt bár ez lehet a melegtől is.

Sziasztok
Lenne egy "kis" problémám amiben kérném a segítségeteket .Norbosz ROM-ját használom hetek óta gond nélkül, de a megemelkedett büntetésre való tekintettel blootoots-os fülest akartam használni. A párosításig nincs gond, de a hangátvitel nem müxik. Rögtön a kipróbáltam másik fülest is de az sem működött.   :'(  Újra húztam a telót, nem segített. Ha más ROM-ot teszek fel azzal viszont gond nélkül megy. :shock:
Amiben a segítségeteket kérném, hogy mit tegyek? Ha ROM-ot kell cserélni akkor melyiket használjam. Nekem a stabilitás a legfontosabb, és a VOKU 1.1-el végre az IGO is rendesen működött. (internal memory 70 MB).

Ez a hiba azért van mert amikor én még azt a romot csináltam, nem volt megoldva ez a probléma, azóta pedig megoldották, majd készítek új romot valamikor már mostanában és akkor azzal már menni fog rendesen elvileg. Ahogy olvasgatom hp v9 kernel elég jól teljesít, az új yonip sem rossz, bár nekem azzal egykét hibát generált sajnos, voku 1.8-as kernele meg szintén elég jó, de egy sod már volt, ami mint írtam a melegtől is lehet, szóval nem mérvadó. Minden esetre főzök egyet azt meglássuk mi sül ki belőle. :)

Nem elérhető dudi85

• PDA: Samsung spica
  • PDA ROM: jh7
« Reply #4362 Dátum: 2011, 07 16, 00:52:23 »
tud nekem valaki olyan romot mondani amiben minden működik? találtam egy jó oldalt ahol lehet magadnak főzni romot, csak egy gond van vele nem működik a market :@

Nem elérhető rtitusz

« Reply #4363 Dátum: 2011, 07 16, 13:10:10 »
Rakd fel a Spicagen 2.1-et, majd a legújabb modx-et. Eddig csak jót hallottam róla. Norbosz romja is jó, de abban nem működik a bluetooth headset.

Nem elérhető Norbosz

« Reply #4364 Dátum: 2011, 07 16, 13:47:20 »
Elkészítettem az újabb romot, 5.6-os mod-x alapján, HP v9-es 16bpp-es kernelt integráltam bele. Kipróbáltam gyors,jól működik, de nem teszteltem hosszabb ideig,mert már itt az 5.7-es mod-x meg ma vagy holnap az új hp kernel. Aki szeretne frissíteni a régi romomról az újabbra annak ezt a hp-s romot ajánlom.Annyi a dolgotok csak hogy a meglévő romra ráhúzzátok, vagyis recoveryben wipe dalvik cache és wipe factory reset, majd installáljátok a romot recoveryből és szokásos első indulás után még egyszer újraindítjátok a telefont. Ezek után már használható is. Hamarosan neki kezdek az 5.7-es romnak,m addig is itt van ez az 5.6-os akkor. Mindenki saját felelősségre próbálja ki,mert nem volt időm sokat tesztelni. You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető esabet

• Navigáció / Navigation: WAYTEQ x990
  • PDA: Samsung Galaxy S I9000
  • PDA ROM: I90000XXJVU, Gamerz+Semaphore
« Reply #4365 Dátum: 2011, 07 16, 13:59:40 »
Én megvárom az újat, az 5.7 est, kb mikorra lesz meg? Köszi a választ

Nem elérhető Norbosz

« Reply #4366 Dátum: 2011, 07 16, 14:09:22 »
Én megvárom az újat, az 5.7 est, kb mikorra lesz meg? Köszi a választ

Terveim szerint a voku kerneles rom még ma este kész lesz, a hp kerneles új viszont csak akkor amikor kijön a v10-es hp kernel, holnap valószínűleg. De úgy nem egetverő a változás a v5.6 és a v5.7 között. Még annyi hogy a teljesen magyar go launcher ex van benne már nem a launcher pro.

Nem elérhető esabet

« Reply #4367 Dátum: 2011, 07 16, 14:11:56 »
Hát én a HP10-re szavazok, úgyhogy akkor várok. Köszi  :ok:

Nem elérhető Norbosz

« Reply #4368 Dátum: 2011, 07 16, 22:26:49 »
Elkészültek az új romok, az aláírásomba alul látható két változatban készítettem el, első a horsepower v10-es legújabb kernellel van felszerelve, míg az alatta lévő voku 2.0 legújabb kernelével van felszerelve amiben ssswitch is benne van. A HP kerneles verzióba nincs benne az ssswitch. Mindkettőben go launcher ex magyar verzió van telepítve a launcher pro helyett. Észrevételeket várok ha esetleg valami egetverő hibát véltek benne felfedezni. :)

Nem elérhető esabet

« Reply #4369 Dátum: 2011, 07 17, 08:29:54 »
Nah, én nagyon vártam a HP-t, légy szíves, írd már le a telepítés menetét, mikor kell milyen wipe. Ezzel sosem vagyok tisztábam. Már újrahúztam a telefont, JH6, plusz root, innen folytatnám. Köszi!

Nem elérhető gyu456

• TOPIKGAZDA
  • Navigáció / Navigation: iGO Primo Nextgen
« Reply #4370 Dátum: 2011, 07 17, 09:48:38 »
Meg van a Youtube szaggatásának az oka  :D   YONIP miatt volt az egész...

Nem elérhető Norbosz

« Reply #4371 Dátum: 2011, 07 17, 11:18:04 »
Nah, én nagyon vártam a HP-t, légy szíves, írd már le a telepítés menetét, mikor kell milyen wipe. Ezzel sosem vagyok tisztábam. Már újrahúztam a telefont, JH6, plusz root, innen folytatnám. Köszi!

Ha ezzel megvagy amit írtál akkor wipe menüben bemész és ott wipe dalvik cache és wipe factory reset, majd visszamész menüben és ott kitallózod a zipet és telepíted, ezután már semmilyen wipe-ot nem kell nyomni. Első elindulás után újra kell indítani még egyszer a telefont és már működik is. :)

Nem elérhető esabet

« Reply #4372 Dátum: 2011, 07 17, 12:59:31 »
Köszönöm, kész vagyok. Eddig minden ok. :ok: :ok:

Nem elérhető Nedyxy

• Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: Samsung Galaxy Spica i5700
  • PDA ROM: t-mobile 2.1 (az alap) ez legalább mindig stabil és minden működik.
« Reply #4373 Dátum: 2011, 07 17, 13:43:28 »
sziasztok rég nem frissítettem már romot de a dolgokat azért figyelemmel követtem :D
szóval egy v5ös horsepower van fent meg egy sima SGM2 végül is meg vagyok elégedve vele mert viszonylag gyors de néha újraindul ; nem kel fel egyből és itt ott akad már szegény :D norbosz romja a v10es hp-val jól hangzik szerintem azt tolom fel szóval nyomjak egy CI-t?  vagy elég ha egy wipe dalvik & chache telepítés bekapcsol rányomok egy rebootot és kész?? mert őszintén szólva nem sok kedvem van annyit vesződni vele :D (elég lesz a homescreeneket meg appokat visszarakosgatni)  szóval hogy ajánljátok? : )

más: tudom hogy az általánosba kéne írni de még ide szúrom.( hülyeség de ha már van ki kell használni) 30-as azaz t-s vagyok és ugye nekem a "fészbúk" ingyen lenne de jó androidos készülék révén ugye ha rászabadítom a netre mindent frissít így hát a beállításokba egy egyszerű megoldással (vezetéknélküli beállítások -> mobil hálózatok -> hozzáférési pontok nevei -> és itt ami éppen ki van jelölve oda belépek és az apn hez ami bevan írva.. mögé beírok pl egy x-t így cska akkor tud rákapcsolódni ha azt onnan kiveszem : D) letiltottam a netet. szóval aléyneg az lenne hogy hogyan tudnám megoldani hogy semmiféleképpen se mennyen rá semmire ne frissítsen semmit se app (beautiful widgets és társai) se email se semmi ne menyen rá a netre ne frissítsen és csak arra tudjak rámenni a neten amire akarok... mert egyelőre nem merek kísérletezni mivel netelőfizetésem nincs mert ahol vagyok wifi mindenhol van.  előre is köszi ha valaki tud valami BIZTOS megoldást mert már próbálkoztam énis letiltani mindent de nem jött be : /  :taps:

Nem elérhető Norbosz

« Reply #4374 Dátum: 2011, 07 17, 14:41:51 »
norbosz romja a v10es hp-val jól hangzik szerintem azt tolom fel szóval nyomjak egy CI-t?  vagy elég ha egy wipe dalvik & chache telepítés bekapcsol rányomok egy rebootot és kész?? mert őszintén szólva nem sok kedvem van annyit vesződni vele :D (elég lesz a homescreeneket meg appokat visszarakosgatni)  szóval hogy ajánljátok? : )

más: tudom hogy az általánosba kéne írni de még ide szúrom.( hülyeség de ha már van ki kell használni) 30-as azaz t-s vagyok és ugye nekem a "fészbúk" ingyen lenne de jó androidos készülék révén ugye ha rászabadítom a netre mindent frissít így hát a beállításokba egy egyszerű megoldással (vezetéknélküli beállítások -> mobil hálózatok -> hozzáférési pontok nevei -> és itt ami éppen ki van jelölve oda belépek és az apn hez ami bevan írva.. mögé beírok pl egy x-t így cska akkor tud rákapcsolódni ha azt onnan kiveszem : D) letiltottam a netet. szóval aléyneg az lenne hogy hogyan tudnám megoldani hogy semmiféleképpen se mennyen rá semmire ne frissítsen semmit se app (beautiful widgets és társai) se email se semmi ne menyen rá a netre ne frissítsen és csak arra tudjak rámenni a neten amire akarok... mert egyelőre nem merek kísérletezni mivel netelőfizetésem nincs mert ahol vagyok wifi mindenhol van.  előre is köszi ha valaki tud valami BIZTOS megoldást mert már próbálkoztam énis letiltani mindent de nem jött be : /  :taps:

Mivel nem egy friss romrol van szó ha még v5-ös hp-t használsz, célszerű clean installt csinálni és akkor tutira jó lesz a telepítés. Megpróbálhatod úgy is ahogy leírtam előző hsz.embe esabet-nek. Rád bízom, de a tuti a clean install,akkor tutira nem ragad be semmi. Amúgy mindkét esetben nullázza a telefon memóriát,szóval az appokat ígyis úgyis újra kell raknod.
Másik kérdésre a válasz, bemész beállítások -> wifi és hálózatok -> mobil hálózatok -> adatátvitel engedélyezve és itt kiveszed a pöttyöt onnan, onnantól nem megy fel mobilnetre. Ha pedig frissen installálod a romot célszerű előtte a simet kivenni a telefonból és úgy installálni, majd amikor második újraindítás is megvolt a telepített romnak, ugyanezt amit írtam bemész oda és kiveszed a pöttyöt és nem megy fel netre, majd teló kikapcs,sim vissza és bekapcs. Így egy deka adatforgalmat sem generál. Én így csinálom mikor épp nincs mobilnet előfizum.