Írnék egy pár szót a CyanogenModról, tapasztalatokról.
A
CyanogenMod egy népszerű custom ROM és egész gyorsan fejlődik mostanában a Samdroid fórumain. A romot criminal fejleszti, a Leshak féle Froyora alapozva. Ugyancsak ő kezdett el foglalkozni az FM rádió drivereivel is, így jó eséllyel hamarosan ez is bekerül valamelyik későbbi romba.
A Cyanogenmod alpha7 telepítéséhez mindenképpen szükségünk lesz egy Leshak kernellel rootolt 2.1 alapú romra (ennek telepítsését kiveséztük már).
A frissítés menete:
You are not allowed to view links.
Register or
Login ezt felmásoljuk az SD kártyára, majd Recovery módban Apply any zip from sd menü alatt telepítjük. A Data & cache-t törölni kell - wipe - (ez a factory resettel egyenlő, tahát törli a telepített programjainkat!), de a későbbiek folyamán adatvesztés nélkül frissíthetünk az új verziókra. Aki használta az apps2sd-t, annak van egy kis esélye, hogy megmaradnak a programjai, de ajánlott az ext2 partíciót is formázni az SD kártyán, így ezek is elvesznek. Tehát mindenképpen készítsünk full backupot, frissítés előtt! Alapból az ADW Launcher van beépítve, ezt lecserélhetjük Launcher Prora, ha szeretnénk.
Amit érdemes tudni a ROMról:
Minden működik (szenzorok, bluetooth stb.), kivéve a divx lejátszást. A zene pattogásmentes, tiszta.
Ismert hibák:
- a kamera előnézete fekete-fehér, de a képek/videók színesek lesznek
- 10.1 flash nem működik, és az original Froyo app2sd sem (a samdroid féle apps2sd viszont igen)
- néha nullás IMEI számot mutat, ilyenkor ki kell venni a SIMet és az akkut pár percre (nekem ezt sosem produkálta 3 hét alatt)
- Airplane Modba váltáskor néha nem kapcsolja ki a GSM antennát, ilyenkor újra kell indítani (ez sem volt még nálam)
- az iránytű még nem működik tökéletesen
- hívásvárakoztatás nem működik
- a videók zöldcsíkosak (működik az autofocus!)
- A Mobile networks keresésnél hibajelzést ad
Angry Birds fix (működik, csak sajnos a 3d gallery elszáll tőle, cserébe lagmentes és szép lesz a játék): You are not allowed to view links.
Register or
Login (AB telepítés előtt unmount sd card!)
A Samsung féle rfs fájlrendszer átkonvertálása ext2/ext4-be (gyorsabb lesz tőle a rendszer):
You are not allowed to view links.
Register or
LoginYou are not allowed to view links.
Register or
Login(Recoveryből apply any zip)
Egyéb gyorsítási trükkök: You are not allowed to view links.
Register or
Login(nekem XDA speed tweaks for EXT van fent, meg vagyok vele elégedve)
Aki naprenden szeretne lenni, az töltse le a CM Updatert is marketből You are not allowed to view links.
Register or
LoginA menük nyelve sajnos angol lesz, nincs magyarítás, de a magyar kiválasztható a nyelveknél.
Néhány ajánlott beállítás a CyanogenMod settings alatt: Tweaks extras - témáknál Stock Blacket válasszuk, ha megszoktuk a Greendevdroid fekete statusbarját. Óra, akkutöltöttség jelző színe a Status bar menü alatt állítható. Bármilyen irányba elfordulnak az ezt támogató programok ezentúl a képernyőn. Sound menü alatt nagyon sok beállítási lehetőség! Használjuk a Quiet Hours (csendes órák) beállítást, az éjszakai automatikus halkításhoz. Használjuk a beépített News&Weather és a kibővített Control widgeteket. Phone settings menüje úgy néz ki, mint az eddigi xda phone a 2.1 kitchenből. Rezgés beállítható kapcsolat létrejöttekor/bontáskor, elhalkítás megfordítással, Blacklist a nemkívánatos telefonszámok elutasítására.
Egy próbát mindenképpen megér a ROM, én néhány hete kipróbáltam és azóta ez van fent!