2024, 11 28, 23:33:02

Szerző Téma: SE Xperia X10 MINI általános beszélgetés  (Megtekintve 151245 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető torpedo

• PDA: SE x10 mini
  • PDA ROM: gyári
Re:SE Xperia X10 MINI általános beszélgetés
« Reply #575 Dátum: 2010, 12 24, 13:11:26 »
Sziasztok!

Tök kezdő vagyok SE és android fronton is, így nézzétek el ha hülyeségeket írok :D. Annyit már sikerült csinálnom, hogy z4root megvan. Tudnátok abban segíteni, hogy hogyan tudom beállítani hogy a telepítések a kártyára kerüljenek ne a telefonba? -feltettem 10-12 progit játékot, és már jelzi hogy hamarosan tele mem. Valamint milyen főzött romokat ajánlotok?

Thx!

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Sony Xperia Z3 Dual
  • PDA: Sony Xperia Z3 Dual
  • PDA ROM: Android 5.0.2
« Reply #576 Dátum: 2010, 12 24, 13:14:54 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sziasztok!

Tök kezdő vagyok SE és android fronton is, így nézzétek el ha hülyeségeket írok :D. Annyit már sikerült csinálnom, hogy z4root megvan. Tudnátok abban segíteni, hogy hogyan tudom beállítani hogy a telepítések a kártyára kerüljenek ne a telefonba? -feltettem 10-12 progit játékot, és már jelzi hogy hamarosan tele mem. Valamint milyen főzött romokat ajánlotok?

Thx!
Az App2SD programmal lehet telepíteni tudtommal.
Egy off csapattaggal, hogy lehet a legjobban kiszúrni? Ha moderátor lesz by mqmeszi

Nem elérhető torpedo

« Reply #577 Dátum: 2010, 12 24, 14:00:26 »
Köszi, keresgélem. Nem tudod, hogy az x10 miniben hogyan érem a boot menüt indításkor? Egy nandroid backupot szeretnék csinálni.

Nem elérhető torpedo

« Reply #578 Dátum: 2010, 12 24, 16:22:49 »
Találtam egyet, de semmi telepítő fájl nincs benne. Vmi ötlet?

Nem elérhető sada0604

• Navigáció / Navigation: IGO8 AMIGO
  • PDA: Samsung OMNIA
  • PDA ROM: 28227_clean_ office_HUN
Re: SE Xperia X10 MINI általános beszélgetés
« Reply #579 Dátum: 2010, 12 25, 10:40:07 »
Hali!

Elég sok mindent sikerült beállítani csak 1 valamit nem találtam. A híváskezelőben a kedvenceknél, hogy lehet a neveket ki íratni. Mert a sok fej közül nem tudom, hogy ki kicsoda. :(

Nem elérhető sada0604

« Reply #580 Dátum: 2010, 12 25, 18:31:11 »
Hali!

HELP!
Feltelepítettem az ADW launchert, mindent be is állítottam addig jól működött minden még a keresztlányom a kezébe nem vette. Sikerült úgy elnyomkodnia, hogy most már nem működik. Uninstal install volt de így sem jó.
Mit állíthattak el?

Nem elérhető TiaDalma

• Nem: Nő
  • PDA: Samsung S8+ / RIP LG G4 / SE XperiaMini / (RIP:Google Nexus "1." )
  • PDA ROM: Gyári / Imperium v13.0 (MM) / exMIUI 3.2.22 (4.0.4)
« Reply #581 Dátum: 2010, 12 27, 18:25:17 »
Hali!

HELP!
Feltelepítettem az ADW launchert, mindent be is állítottam addig jól működött minden még a keresztlányom a kezébe nem vette. Sikerült úgy elnyomkodnia, hogy most már nem működik. Uninstal install volt de így sem jó.
Mit állíthattak el?
A nem mukodik mit takar pontosabban?
Ha a home gombot megnyomod, nem kinalja fel az adw-t?
"Legyen hát minden percnek egy kicsiny bája,
s minden napnak egy méltó folytatása..."(Nefikó)

Nem elérhető TiaDalma

« Reply #582 Dátum: 2010, 12 27, 18:27:56 »
Nem fejtette meg esetleg valaki, hogy a 2.1 alatt hogyan lehet a bal also gombbal ebreszteni a kicsiket?
Annyira lehetetlen a tetejen-gomb nyomkodasa  :( Regen ment ugy is  :'(

Nem elérhető brigi

• PDA: x10 mini
  • PDA ROM: 1.6
« Reply #583 Dátum: 2010, 12 27, 21:49:23 »
Nem fejtette meg esetleg valaki, hogy a 2.1 alatt hogyan lehet a bal also gombbal ebreszteni a kicsiket?
Annyira lehetetlen a tetejen-gomb nyomkodasa  :( Regen ment ugy is  :'(
Szia.Ne a tetejét nyomkodd,hanem alul a középső gombot.Van egy kis fáziskésés,de feléled vele.

De nekem is lenne kérdésem.A Handcent sms-nél hogy kell beállítani,hogy ne csak egyszer,hanem többször is jelezzen,netán addig csipogjon,amíg meg nem nézem

Nem elérhető sada0604

« Reply #584 Dátum: 2010, 12 27, 21:52:05 »
A nem mukodik mit takar pontosabban?
Ha a home gombot megnyomod, nem kinalja fel az adw-t?

Annyit takar, hogy semmit nem csinált telepítés után. problem megoldva. Frissítés 2.1-re minden szép és jó.

Nem elérhető TiaDalma

« Reply #585 Dátum: 2010, 12 28, 08:49:39 »
Annyit takar, hogy semmit nem csinált telepítés után. problem megoldva. Frissítés 2.1-re minden szép és jó.
Ja értem, ez is megoldás ;)
Ha lassulna, a LauncherPro-t tudom helyette javasolni, nekem avval gyorsabb volt, de Minije válogatja... :)

Nem elérhető TiaDalma

« Reply #586 Dátum: 2010, 12 28, 09:04:41 »
Szia.Ne a tetejét nyomkodd,hanem alul a középső gombot.Van egy kis fáziskésés,de feléled vele.

De nekem is lenne kérdésem.A Handcent sms-nél hogy kell beállítani,hogy ne csak egyszer,hanem többször is jelezzen,netán addig csipogjon,amíg meg nem nézem
Köszi  O->-
Nem a tetejét nyomkodtam eddig sem, csak a 2.1 óta, mivel eddig a bal alsóval működött a wakeUp. Eszembe nem jutott a középsőt nyomkodni ... én buta :D

A Handcent-ben a Settings/Notification settings/Notification settings/Reminders-nél van:
- Enable reminders...
És alatta hogy hányszor, milyen időközönként ;)

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
  • Jedi Mester :D
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Samsung Galaxy S4 I9505
  • PDA ROM: AP/CP: I9505XXUGNG8 ; CSC: I9505BTUGNG2
« Reply #587 Dátum: 2010, 12 28, 11:45:53 »
Ja értem, ez is megoldás ;)
Ha lassulna, a LauncherPro-t tudom helyette javasolni, nekem avval gyorsabb volt, de Minije válogatja... :)

Nyomtam volna egy "lájk"-ot, de itt nincsen!  :D

Mini pro-n hasonló a helyzet. Lényegesen jobb és gyorsabb, nem akadozik, mint az ADW. Bár lehet, hogy a hiba bennem/nálam volt. Sokszor csinálta azt is, hogy billentyűzet ki/be tolás után üres képernyő, majd egyesével szépen visszatöltögette a widgeteket. Ez itt nincsen.

Tervezem egy komolyabb leírás/tapasztalatcsokor megírást az elmúlt 1 hónap történései alapján... Majd meglátom, hogy mikor jut rá idő és majd szólok, ha már aktuális...
"Remember... The Force will be with you... Always..."

SE X10 mini pro Root/xRecovery/app2SD/JIT telepítési segédlet You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető TiaDalma

« Reply #588 Dátum: 2010, 12 28, 12:21:12 »
Nyomtam volna egy "lájk"-ot, de itt nincsen!  :D

Mini pro-n hasonló a helyzet. Lényegesen jobb és gyorsabb, nem akadozik, mint az ADW. Bár lehet, hogy a hiba bennem/nálam volt. Sokszor csinálta azt is, hogy billentyűzet ki/be tolás után üres képernyő, majd egyesével szépen visszatöltögette a widgeteket. Ez itt nincsen.

Tervezem egy komolyabb leírás/tapasztalatcsokor megírást az elmúlt 1 hónap történései alapján... Majd meglátom, hogy mikor jut rá idő és majd szólok, ha már aktuális...
Várjuk ;)

Egyébként én régebben nem értettem a médiában, hogy mi az a lááájkolás, de mikor leesett  :whistle:
... vertem a fejem a falba, de nem magam éreztem feltétlen idiótának, hanem a média ilyen fajta megnyilvánulását  :o

Nem elérhető brigi

« Reply #589 Dátum: 2010, 12 28, 12:42:05 »

A Handcent-ben a Settings/Notification settings/Notification settings/Reminders-nél van:
- Enable reminders...
És alatta hogy hányszor, milyen időközönként ;)

Köszi!  O->-
Hiába, kissé hiányos az angol tudásom, mint az ábra is mutatja :oops:
Nincs véletlen egy magyar leírás valahol a Handcent-ről?

Nem elérhető TiaDalma

« Reply #590 Dátum: 2010, 12 28, 13:09:58 »
Köszi!  O->-
Hiába, kissé hiányos az angol tudásom, mint az ábra is mutatja :oops:
Nincs véletlen egy magyar leírás valahol a Handcent-ről?
Tudomásom szerint nincs, de ha kérdésed van, talán ebben tudok segíteni kicsit, mert használom én is a Handcent-et :)

Nem elérhető brigi

« Reply #591 Dátum: 2010, 12 28, 19:17:16 »
Tudomásom szerint nincs, de ha kérdésed van, talán ebben tudok segíteni kicsit, mert használom én is a Handcent-et :)
Nagyon kedves vagy  O->- O->-, de olyan sok beállítási lehetőség van rajta, hogy nem akarlak terhelni vele.
Csak jó lenne tökéletesen személyre szabni. Majd ha lesz egy kis időm, akkor nekiállok a webforditas.hu-val lefordítani amit nem értek, és mindent beállítani.

Nem elérhető Neferty

• PDA: Samsung Galaxy Note
  • PDA ROM: 4.1.2 - SVA ROM JB v5.1
« Reply #592 Dátum: 2010, 12 29, 13:07:20 »
Sziasztok ITT lakók :D

Azt sajna még nem mondhatom hogy kezdő vagyok az android világában, mert olyan 3 hét múlva tudok csak venni egy SE x10 mini pro-t :S...De már nézegetem milyen progik kellenek majd rá  :D
PDA világban már nem vagyok kezdő, jelenleg Omniám van. Annál Pati segített sokat, meg az eoldal. Mármint hogy hogy kell telepíteni, room csere stb.
A kérdésem az lenne hogy Andridra van-e olyan részletes leírés mint pl Omniánál az eoldal?? Tudom  :google2: ott is nézelődök, de még nem találtam használhatót...
Köszönöm a segítségeteket  :ima:
...azért mert nő vagyok, még nem biztos hogy nem értek hozzá...

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
« Reply #593 Dátum: 2011, 01 02, 17:11:42 »
Sziasztok!

Ma egy érdekes dolog történt. USB kábellel pár cuccot rámoltam a saját illetve a feleségem mini pro-jára.
Az enyémnél nem történt semmi furcsa, viszont az övénél a PCCompanion ablaka elé felugrott egy másik ablak, hogy elérhető szoftverfrissítés. Na mondom ez érdekes. Megnéztem az enyémet még egyszer, illetve az övét is a beállítások/telefon adatai/szoftverfrissítés menüpont alatt. Mindkettőre azt írta ki, hogy nincs frissítés, viszont a PCCompanion a feleségemére felugrott. Gondoltam magamban, hogy "bakker, szívtam a füles miatt, most még a szoftver miatt is fogok?" ???.
Közölte, hogy semmilyen személyes beállítást nem fog módosítani és nem is figyelmeztetett a biztonsági mentés elkészítésére.
Ráengedtem a gépet.

Letöltött valamit, aztán feltette, ugyanúgy ment a folyamat, mint egy normál szoftverfrissítésnél. (kikapcsolt állapot, visszagombos-gépredugás, stb.).

Készen is lett, bekapcsoltam, egy darabig gondolkodott, aztán elindult, mintha mi sem történt volna.

Visszatett ugyan pár gyárilag telepített programot amit szépen ügyesen leszedtem a Root Explorer-rel, de nem is ez a lényeg.

Okosan a frissítés előtt felírtam a telefon adatokból amit szükségesnek gondoltam, és láss csodát:

Frissítés előtt a "Buildszám" = 2.0.A.0.504, utána pedig 2.0.2.A.0.24 lett.

Érdemben még nem vettem észre semmi változást a visszatelepített programokon kívül.

Gondoltam megosztom, hátha másnak is lesz ilyen szerencséje...

szerk: az első észrevétel: újra kell root-olni a kicsikét...

SE X10 mini pro Root/xRecovery/app2SD/JIT telepítési segédlet You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
« Reply #594 Dátum: 2011, 01 02, 17:48:28 »
Eddig úgy néz ki, hogy a z4root már nem lelhető fel a Market-en. Nekem a 1.2.1-es verziója van meg gépre mentve, ezzel sajnos nem tudtam root-olni a feleségem készülékét a "frissítés" után. Ez azért is rossz, mert éppen most akartam rátolni pár appot, mert még volt (csináltam) szabad hely. Most viszont visszarakta a gyári szemetet és mivel nincs root, ezért nem megy sem a Root Explorer, sem a Titanium Backup. Még most próbálkozom egy másik verzióval, de ez eddig nagyon reménytelennek tűnik...

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
« Reply #595 Dátum: 2011, 01 02, 20:21:39 »
Sajnos nem megy, eddig semmilyen megoldást sem találtam. Az is gáz, hogy bár újraraktam az egész rendszert a feleségem készülékén, mégis vannak vele gondok. Ilyen pl az, hogy ha néhány gyárilag telepített programot, amit enged törölni, letörlöm (akár az app listában, akár a beállításokon keresztül) és újraindítom valami miatt a készüléket, akkor bekapcsoláskor azt írja, hogy az adott programok fent vannak. Pedig letöröltem őket, nem is egyszer. Ez mitől lehet?

Kezdem azt hinni egyre jobban, hogy mégsem volt olyan jó választás ez a készülék... Bár még nem adtuk fel...

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #596 Dátum: 2011, 01 02, 20:32:49 »
Sajnos nem megy, eddig semmilyen megoldást sem találtam. Az is gáz, hogy bár újraraktam az egész rendszert a feleségem készülékén, mégis vannak vele gondok. Ilyen pl az, hogy ha néhány gyárilag telepített programot, amit enged törölni, letörlöm (akár az app listában, akár a beállításokon keresztül) és újraindítom valami miatt a készüléket, akkor bekapcsoláskor azt írja, hogy az adott programok fent vannak. Pedig letöröltem őket, nem is egyszer. Ez mitől lehet?

Kezdem azt hinni egyre jobban, hogy mégsem volt olyan jó választás ez a készülék... Bár még nem adtuk fel...
Tudom, hogy nincs köze de nekem is furcsa tapasztalataim vannak most a Minivel.
Jelenleg apu használja a Mini-t. De még voltak rajta nekem cuccaim. Most akartam lementeni de egyszerűen fagy a PDA.  :shock: ForceClose-t alig akarja behozni elsötétül a kép és nem ébred fel. Pedig nem is használtuk mostanság még telefonnak se. Az asztalomon volt kikapcsolva. Most csináltam neki egy gyári visszaállítást még majd az sd-t is letörlöm de kíváncsi vagyok hogy ez most miért csinálta.
Egy off csapattaggal, hogy lehet a legjobban kiszúrni? Ha moderátor lesz by mqmeszi

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
« Reply #597 Dátum: 2011, 01 02, 21:39:24 »
Tudom, hogy nincs köze de nekem is furcsa tapasztalataim vannak most a Minivel.
Jelenleg apu használja a Mini-t. De még voltak rajta nekem cuccaim. Most akartam lementeni de egyszerűen fagy a PDA.  :shock: ForceClose-t alig akarja behozni elsötétül a kép és nem ébred fel. Pedig nem is használtuk mostanság még telefonnak se. Az asztalomon volt kikapcsolva. Most csináltam neki egy gyári visszaállítást még majd az sd-t is letörlöm de kíváncsi vagyok hogy ez most miért csinálta.

Érdekes dolgok ezek. Viszont az is, hogy ugye a feleségemére lehetett frissíteni, az enyémre meg nem. Nem is gond egyelőre. Viszont a kaland kedvéért megcsináltam, hogy az enyémet is visszaállítottam gyárira. Érdekes módon amit töröltem a Root Explorerrel azokat nem tette vissza. Persze, mivel nem raktam az egész rendszert újra... Viszont akkor is érdekes, hogy a beállítások alól, alkalmazáskezelővel törölt programok egy egyszerű újraindítás után "visszatelepülnek", de olyan szinten, hogy a kikapcsolás előtti 50MB visszaesik közel 30-ra. Mintha megint feltettem volna a programokat. Ezt nem is fogom megérteni, de az igazság az, hogy már nem volt kedvem vele vergődni... Marad egyelőre így az egész, aztán bízom abban, hogy majd lesz nem olyan sokára egy 2.2 és akkor már nem kell sem root sem semmi, mivel megy minden app, amit át lehet tenni az SD-re és csókolom... De mostanában nem akarom újrapakolni megint őket... Csak max ha valami nagyon nagy gáz lesz...

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #598 Dátum: 2011, 01 02, 21:44:58 »
Érdekes dolgok ezek. Viszont az is, hogy ugye a feleségemére lehetett frissíteni, az enyémre meg nem. Nem is gond egyelőre. Viszont a kaland kedvéért megcsináltam, hogy az enyémet is visszaállítottam gyárira. Érdekes módon amit töröltem a Root Explorerrel azokat nem tette vissza. Persze, mivel nem raktam az egész rendszert újra... Viszont akkor is érdekes, hogy a beállítások alól, alkalmazáskezelővel törölt programok egy egyszerű újraindítás után "visszatelepülnek", de olyan szinten, hogy a kikapcsolás előtti 50MB visszaesik közel 30-ra. Mintha megint feltettem volna a programokat. Ezt nem is fogom megérteni, de az igazság az, hogy már nem volt kedvem vele vergődni... Marad egyelőre így az egész, aztán bízom abban, hogy majd lesz nem olyan sokára egy 2.2 és akkor már nem kell sem root sem semmi, mivel megy minden app, amit át lehet tenni az SD-re és csókolom... De mostanában nem akarom újrapakolni megint őket... Csak max ha valami nagyon nagy gáz lesz...

Nekem sincs ötletem :( Most hogy megpróbáltam beleásni magam az Androidba rájöttem, hogy nem kellet volna. Elég tudnom mi az hogy root... :D

De mostanában nem akarom újrapakolni megint őket... Csak max ha valami nagyon nagy gáz lesz...
Ezt abszolult megértem! :D Még most sem költöztem át teljesen a Desire Z-re :huh:

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
« Reply #599 Dátum: 2011, 01 03, 13:33:36 »
Én gyakorlatilag teljesen ráköltöztem, mivel az iPhone-okat már eladtuk. Viszont az a gáz, hogy ilyen formában azért már egy kicsit bánom a váltást. Az iPhone-nal nem volt ilyen gondom, főleg mivel a 2G-s verzióra az 3.1.3-as frissítést követően már nem jelent meg semmilyen frissítés. A programokat frissítettem, már amelyik ingyenes volt, mivel a többit nem lehetett iTunes-on keresztül.

Azért idegesít ez az egész, mert ugyanazokkal a programokkal és beállításokkal láttam el a saját és a feleségem készülékét azért, hogy ha valami nem menne neki, akkor tudjam, hogy mit hogyan kell neki mondani, vagy hogy éppen mit hol keressen.

Most ott tartunk, hogy az enyémben 50 MB szabad hely van, az övében meg csak 30, mivel hiába törlöm ki a gyárilag telepített programok közül a törölhetőeket, egy kikapcs-bekapcs tuán minden újra fent van.

Érdekes volt a frissítése is a készülékének, mivel egy komplett 130 MB-s frissítést töltött le. Szóval azért szerintem rendesen belenyúltak.

Öröm az ürömben, hogy most már legalább automatikusan letölti az ő készüléke is az MMS és mobilnet beállításokat. Igaz, hogy a mobilnet azokkal a beállításokkal nem megy, az MMS-t meg egyébként sem próbáltuk, de legalább ennyit előre haladtunk. A véleményem az, hogy inkább maradt volna automatikus letöltés nélkül, de root-olható verzióban.

Most melózok, ha hazamegyek, akkor szerintem adok mindkettőnek egy komplett újratelepítést root nélkül az enyémre is. Kiválogattam a tényleg szükséges programokat és ha csak a gyári cuccokat törlöm (vagy csak elrejtem esetleg a LP-val), akkor is elég a hely, ami marad, de legalább nem kell vergődnöm, ha majd nekem is megjön a frissítés.

Ennyit még nem szívtam telefonnal... :D Mindegy, majdcsak lesz valahogy. Legalább az app2sd részen már nem kell gondolkodni, aztán egyszer csak lesz 2.2 mifelénk is...