2024, 11 28, 20:56:11

Szerző Téma: SE Xperia X10 MINI általános beszélgetés  (Megtekintve 151241 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
  • Nem: Férfi
  • Jedi Mester :D
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Samsung Galaxy S4 I9505
  • PDA ROM: AP/CP: I9505XXUGNG8 ; CSC: I9505BTUGNG2
Re: SE Xperia X10 MINI általános beszélgetés
« Reply #525 Dátum: 2010, 11 22, 09:24:41 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Joó, de legalább tudjuk mit hogy kéne, félsiker...  :) O->- Köszi.
(valóban macerás)
A z4root meg nálam nem fut le :( Szintén csomaghiba típusú üzenettel  :'(

Marketből csomaghiba üzenet? Na ez azért elég érdekes... Akkor most mi lesz véled?  :shock:
"Remember... The Force will be with you... Always..."

SE X10 mini pro Root/xRecovery/app2SD/JIT telepítési segédlet You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető TiaDalma

• Nem: Nő
  • PDA: Samsung S8+ / RIP LG G4 / SE XperiaMini / (RIP:Google Nexus "1." )
  • PDA ROM: Gyári / Imperium v13.0 (MM) / exMIUI 3.2.22 (4.0.4)
« Reply #526 Dátum: 2010, 11 22, 09:41:11 »

A z4root meg nálam nem fut le :( Szintén csomaghiba típusú üzenettel  :'(

Ami a Marketban van z4mod, az lefut és z4root a neve mikután telepítem :) Érdekes, de így most fatya  :ok:
A root-ot igénylő ShootMe is fut, bár használhatatlan, ahogy elfLord írta nemrég  :hmm: Ezt is keresnünk kell másikat ...

Amit még tapasztaltam.. eddig is AnySoftKeyboard-ot használtam mert ezt a gyárit enyhén szólva is rühelltem.. Bár picik a betűk, de ezt használtam, most viszont sokkal kevésbé ütök mellé, pontosabb... Lehet a kijelző érzékenységén is javítottak ???
"Legyen hát minden percnek egy kicsiny bája,
s minden napnak egy méltó folytatása..."(Nefikó)

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
« Reply #527 Dátum: 2010, 11 22, 10:07:22 »
Ami a Marketban van z4mod, az lefut és z4root a neve mikután telepítem :) Érdekes, de így most fatya  :ok:
A root-ot igénylő ShootMe is fut, bár használhatatlan, ahogy elfLord írta nemrég  :hmm: Ezt is keresnünk kell másikat ...

Amit még tapasztaltam.. eddig is AnySoftKeyboard-ot használtam mert ezt a gyárit enyhén szólva is rühelltem.. Bár picik a betűk, de ezt használtam, most viszont sokkal kevésbé ütök mellé, pontosabb... Lehet a kijelző érzékenységén is javítottak ???

Vagy csak szimplán elvarázsolt a rendszer! ;D

Érdekes ez a z4root. Nekem még ezen a néven volt fent. Na nem is árt, hogy kiderült a csel, mert ha véletlenül megcsinálom ezt az sd-kártyára másolásos történetet, akkor kelleni fog majd. De nem nagyon akarok szétpartícionálni egy 8GB-s kártyát, ha nem muszáj... De kellene a hely...

Egyébként létezik, hogy azért nem tudom a leveleket megnézni a Gmail app-ban (nem tölti le az újaka), mert reklamál, hogy nincs elég hely?

Egyébként az is zavar, hogy a webes felületen átállítottam, hogy minden levelet külön kezeljen, ne tegye őket egybe. A készülék meg egybeteszi, ez zavar, főleg akkor, amikor ugye mindent kitörlök, jön egy levél, és mégis azt írja, hogy 8 beszélgetés.
Mail-re van valami jobb app, mint a gyári gmail? Olyanra gondolok, amely esetleg integrálódik, és ez frissül engedélyezett szinkronizálásnál és nem a gyári gmail app?

SE X10 mini pro Root/xRecovery/app2SD/JIT telepítési segédlet You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Sony Xperia Z3 Dual
  • PDA: Sony Xperia Z3 Dual
  • PDA ROM: Android 5.0.2
« Reply #528 Dátum: 2010, 11 22, 10:17:16 »
Nem olvastam végig a HSZ-eket de profil kezelő a Volume Timer valamint a Profiles Lite.  A Profiles litenak csak egy funkciója az időzétés. Progi használatánál előnyben az atomfizikusok!

Nektek csinált olyat hogy a ColorNote jegyzeteknek csak a felét állította vissza? >:(
Egy off csapattaggal, hogy lehet a legjobban kiszúrni? Ha moderátor lesz by mqmeszi

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
« Reply #529 Dátum: 2010, 11 22, 10:25:25 »
Most viszont van egy nagy gáz...

A mailek "nem frissíthetősége" az még ok, megnézem neten. De hogy esetleg még az sms-eket sem fogadja a készülék? Azt azért egy kicsit gázosnak tartom. Aztán lehet, hogy nem is küldött a bank semmit sem reggel, viszont vártam egy utalást, ami rajta volt a számlámon reggel, de sms nem jött...  Mindjárt próbálom...

naszóval...

küldtem egyet magamnak a cégesről. És nem jött meg az üzenet...

Most ki fogom próbálni, hogy hirtelen valamit letörlök, hogy ne legyen a figyelmeztetés, és akkor meglátom, hogy megjönnek-e az üzenetek vagy sem...

szóval:

Ahogy töröltem egy app-ot meg a Gmaps frissítését és eltűnt a figyelmeztetés, azonnal (!!!) megjelent a szikronizációs ikon (de net nélkül nem tudott vele mit kezdeni), illetve megjött az sms is, amit kb 5 perce küldtem az akkor még "kevés a tárhely" figyelmeztetéses készülékre...  :shock:

Na ezt most nem mondjátok komolyan....  ::)

Arról nem is beszélve, hogy a reggeli, átutalásos értesítő is megjött...  :shock:

Lehet, hogy este mégis megnézem én azt az app2sd cuccot, mert ez így nem állapot....

Nem elérhető TiaDalma

« Reply #530 Dátum: 2010, 11 22, 10:47:53 »
Olyan érdekeseket írsz  :shock:
Eddig ilyet nem tapasztaltam, de az lehet az oka, hogy dugig vagyok tárhellyel  :oops:
A Nexuson meg nem volt sose ilyen problémám, bár azon alig van hely... de én nem szoktam hagyni hosszútávon egyiken sem, hogy ezt a "tárhely-kevésesdit" kint hagyja...
Amíg a 2G-d van, lehet köss magaddal kompromisszumokat, ha nem akarsz hetente reinstallni ;) Bár a végére belejössz és kisujjból kirázod...
Viszont mint eredendően szifonos, félek túl sokat vártál és csalódásba torkollasz, de azért remélem végül mégsem  O->-

ColorNote-ranem tudok mit mondani, sosem használtam.
Elébb egy ProfileManager nevű cuccost linkeltem be, az sem lehet rossz :) , de köszönjük a többi ötletet is!  :ok:

Nem elérhető TiaDalma

« Reply #531 Dátum: 2010, 11 22, 11:55:46 »
Van valakinek ilyesmije ???
A használati utasításban leltem rá  :shock:

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
« Reply #532 Dátum: 2010, 11 22, 16:53:28 »
Olyan érdekeseket írsz  :shock:
Eddig ilyet nem tapasztaltam, de az lehet az oka, hogy dugig vagyok tárhellyel  :oops:
A Nexuson meg nem volt sose ilyen problémám, bár azon alig van hely... de én nem szoktam hagyni hosszútávon egyiken sem, hogy ezt a "tárhely-kevésesdit" kint hagyja...
Amíg a 2G-d van, lehet köss magaddal kompromisszumokat, ha nem akarsz hetente reinstallni ;) Bár a végére belejössz és kisujjból kirázod...
Viszont mint eredendően szifonos, félek túl sokat vártál és csalódásba torkollasz, de azért remélem végül mégsem  O->-

ColorNote-ranem tudok mit mondani, sosem használtam.
Elébb egy ProfileManager nevű cuccost linkeltem be, az sem lehet rossz :) , de köszönjük a többi ötletet is!  :ok:

Olyan sok mindent mondjuk nem tettem fel, csak ezeket:

- Beautiful widget, battery indicator, documents 2 go, navigon, jetvd, angry birds, fruit ninja kaka, air control, jewels, paper toss, live holdem, imdb, nimbuzz, pingchat, opera mini, google sky, dropbox, appbrain, netcounter, sms counter, sms backup, root explorer, es file explorer, watchdog lite, z4root, superuser, appinstaller, myphoneEx, smooth calendar.
Ezek közül párat frissítettem, illetve a gyári progik közül is volt pár, ami frissült.

Letöröltem a kamasutra progit meg a gmaps frissítést, utána elhallgatott! ;D

Viszont akkor is gáz, hogy egyszerűen hiába lenne benne 8GB-s kártya, akkor is meg van kötve a kezem. iPhone-ban azt tetszett, hogy a felsoroltakon kívül (már amelyiknek volt iPhone-os változata) volt még fent kb ennyi játék. És soha nem nyekergett, és a telítődéses figyelmeztetés miatt sem történt olyan, hogy mailt vagy sms-t nem tudtam volna fogadni. Ott szimplán azért nem tudtam, mert a semmitől képes volt újraindulni.  :shock: Ha ezt veszem figyelembe, akkor előrelépés, mert itt még ilyen, meg fagyások meg hasonlók még nem történtek... De ez így akkor is gáz.

Lehet, hogy megpróbálom azt az sd-kártyás témát. Max bukok egy 8GB-s kártyát. De legalább tudom, hogy megy-e egyáltalán, vagy sem. Bár igazából nincs kedvem újrahúzni megint az egészet...    :'(

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #533 Dátum: 2010, 11 22, 16:55:42 »
Nekem drasztikusan lecsökkent az akkuidőm! Reggel vettem le a töltőröl és délbe már 28%-on volt  :shock: Van valakinek ötlete, hogy alapértelmezetten mi futhat?
Egy off csapattaggal, hogy lehet a legjobban kiszúrni? Ha moderátor lesz by mqmeszi

Nem elérhető TiaDalma

« Reply #534 Dátum: 2010, 11 22, 17:51:13 »
Nekem drasztikusan lecsökkent az akkuidőm! Reggel vettem le a töltőröl és délbe már 28%-on volt  :shock: Van valakinek ötlete, hogy alapértelmezetten mi futhat?
Kapcsold le az auto adatforgalmat esetleg.. próba...  :hmm:
Passz. A Nexus 2.2-vel sem bírja egy napnál tovább, sajnos nem lepődöm meg , bár nem örülök én sem neki  >:(
Nekem a tegnap esti full töltéssel van most éppen 17%-on....
Én ezen meg sem lepődöm, ráadásul ma wifiztem is rendesen...
Esetleg érdemes a frissítési időszakokat átállítgatni... pl. Beautiful Widget lehet ilyen szerintem...
Ma feltöltöm megint, és holnap mondjuk adatforgalom nélkül megnézem mennyi, hátha megtapasztalok vmit.

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #535 Dátum: 2010, 11 22, 17:53:26 »
Kapcsold le az auto adatforgalmat esetleg.. próba...  :hmm:
Passz. A Nexus 2.2-vel sem bírja egy napnál tovább, sajnos nem lepődöm meg , bár nem örülök én sem neki  >:(
Nekem a tegnap esti full töltéssel van most éppen 17%-on....
Én ezen meg sem lepődöm, ráadásul ma wifiztem is rendesen...
Esetleg érdemes a frissítési időszakokat átállítgatni... pl. Beautiful Widget lehet ilyen szerintem...
Ma feltöltöm megint, és holnap mondjuk adatforgalom nélkül megnézem mennyi, hátha megtapasztalok vmit.
De ha még a helyzetmegosztást is bekacsolom a googleval akkor se merült le reggel 7től 12ig ennyire!
Ez az auto adatformalom mire jó? :oops:

Nem elérhető TiaDalma

« Reply #536 Dátum: 2010, 11 22, 19:21:04 »
De ha még a helyzetmegosztást is bekacsolom a googleval akkor se merült le reggel 7től 12ig ennyire!
Ez az auto adatformalom mire jó? :oops:
Konkrétan kikapcsolod az összes adatforgalmat (kivéve sms, hívás)... persze ez k-ra nem androidhoz hű megoldás, csak a teszt kedvéért gondoltam :(

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #537 Dátum: 2010, 11 22, 19:22:51 »
Konkrétan kikapcsolod az összes adatforgalmat (kivéve sms, hívás)... persze ez k-ra nem androidhoz hű megoldás, csak a teszt kedvéért gondoltam :(
Net az kell :)
De semmi olyasmi nem megy ami szívná az akkut. A Statisztika is azt írja hogy üres járat miatt merült le az akku

Nem elérhető TiaDalma

« Reply #538 Dátum: 2010, 11 22, 19:26:49 »
Net az kell :)
De semmi olyasmi nem megy ami szívná az akkut. A Statisztika is azt írja hogy üres járat miatt merült le az akku
Sajnálom, hogy semmi okosat nem tudok mondani, azt gondolom a Mini ennyit tud :(
Azon filóztam, az "Android általános"-ban érdeklődj, hátha tudnak ötletet mondani, ami "általános" jelenség... nem hardver függő  :(

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #539 Dátum: 2010, 11 22, 19:33:59 »
Sajnálom, hogy semmi okosat nem tudok mondani, azt gondolom a Mini ennyit tud :(
Azon filóztam, az "Android általános"-ban érdeklődj, hátha tudnak ötletet mondani, ami "általános" jelenség... nem hardver függő  :(
Nekem az a problémám hogy 1.6-sal kibírta reggel 7től d.u. 4ig bőven. Olyan 30% amradt akkor. Ma meg már délbe 28%-on volt. Pedig nem is nyomkodtam a tokban volt egész nap. Szóval olyan mintha menne valami erőforrás zabáló progi és szipkázná le rednesen.

Vagy a 2.1-nek ennyivel több erőforrás igénye lenne? :shock:

Nem elérhető TiaDalma

« Reply #540 Dátum: 2010, 11 23, 19:43:31 »
Nekem az a problémám hogy 1.6-sal kibírta reggel 7től d.u. 4ig bőven. Olyan 30% amradt akkor. Ma meg már délbe 28%-on volt. Pedig nem is nyomkodtam a tokban volt egész nap. Szóval olyan mintha menne valami erőforrás zabáló progi és szipkázná le rednesen.

Vagy a 2.1-nek ennyivel több erőforrás igénye lenne? :shock:

Nos ... valami netes dolog zabálja az aksit. Szeeerintem...  :hmm:
Mára letiltottam az adatforgalmamat. Igaz nem wifiztem, bár általában fél óránál többet nem szoktam napközben és a szokásos 15-20 perces beszélgetés sem volt meg, de szerintem ezek nem sokat esznek.
Szóval a tegnap esti 100%-ról ma (mostra) estére 73% !!!  :shock:

Persze nem normális, hogy ma nem pofáztam, nem neteztem, de mondom, nincs a netkapcsolat és hasít... joó volna kideríteni pontosan mi ez ;)
Olvastam azt hiszem az általánosban vmi net-letiltó cuccost, ehet avval tudnánk szabályozni melyik-melyik progi fusson... APNDroid vagy mi? Most lusti vagyok visszanézni.. keressétek csak meg :angyal:  :oops:

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #541 Dátum: 2010, 11 23, 20:03:29 »
Nos ... valami netes dolog zabálja az aksit. Szeeerintem...  :hmm:
Mára letiltottam az adatforgalmamat. Igaz nem wifiztem, bár általában fél óránál többet nem szoktam napközben és a szokásos 15-20 perces beszélgetés sem volt meg, de szerintem ezek nem sokat esznek.
Szóval a tegnap esti 100%-ról ma (mostra) estére 73% !!!  :shock:

Persze nem normális, hogy ma nem pofáztam, nem neteztem, de mondom, nincs a netkapcsolat és hasít... joó volna kideríteni pontosan mi ez ;)
Olvastam azt hiszem az általánosban vmi net-letiltó cuccost, ehet avval tudnánk szabályozni melyik-melyik progi fusson... APNDroid vagy mi? Most lusti vagyok visszanézni.. keressétek csak meg :angyal:  :oops:
Köszi az infókat. 
Nem tudom mi lehet ami tegnap zabálta az aksit. Most 72%-on van. Reggel hallgatam kb 5 percig a zenét meg este mikor jöttem haza. 9:00-14:00-ig egy fél órás ebéd szünetet nem nézve ki volt kapcsolva.
Szóval most nem merült le annyira (még ha ki is volt kapcsolva) mint múltkor.
Egyszerűen nem értem miért csinálta ezt

Maximum nagyon laikusan arra tudok gondolni hogy van ugye az akkumlátor kalibrálás(valami file-t ki lehet törölni) hogy ugye a frissítés miatt az is nullázva lett és emiatt zakkant meg.

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #542 Dátum: 2010, 11 23, 21:07:31 »
Tudnátok mondani valami jó kis órás widgete? Pl olyasmi mint a HTC-knek az órája. Egyszóval jó látható legyen. Előző ROM-on használtam valamit de már elfelejtettem hogy mi volt a neve :(

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
« Reply #543 Dátum: 2010, 11 23, 21:09:27 »
Tudnátok mondani valami jó kis órás widgete? Pl olyasmi mint a HTC-knek az órája. Egyszóval jó látható legyen. Előző ROM-on használtam valamit de már elfelejtettem hogy mi volt a neve :(
Weather and toggle widget vagy fancywidget.
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #544 Dátum: 2010, 11 23, 21:10:06 »
Köszönöm! O->-

Nem elérhető TiaDalma

« Reply #545 Dátum: 2010, 11 23, 21:46:09 »
Nalad nem alapfelszereltseg a Beautiful Widget ?  ?  ?  :shock:
 ;)

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
« Reply #546 Dátum: 2010, 11 23, 22:00:52 »

Tudom OFF, de fontos lenne számomra: a Weather and Toggle Widget-et egy helyen láttam képen a neten, ott az óra alatt két sorban voltak a kapcsolók. Ez alapból ilyen, vagy esetleg egy ADW Launcer-ben volt az óra alá kirakva a "kapcsolótábla-rengeteg"? :)
Csak mert ugye ADW nélküli mini pro-n 1 oldal 1 widget rendszer van, és ez megmentene, ha az órával együtt lennének! ;D

Köszi szépen!  O->-

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #547 Dátum: 2010, 11 23, 22:03:04 »
Nalad nem alapfelszereltseg a Beautiful Widget ?  ?  ?  :shock:
 ;)
Nem tűnt fel hogy benne lenne az alapfelszerelésbe! :) De mostmár fentvan a weather and toggle. Most nézegetve rájöttem hogy eddig is ez volt fent a Mini-n :)

Nem elérhető TiaDalma

« Reply #548 Dátum: 2010, 11 24, 07:48:18 »
Nem tűnt fel hogy benne lenne az alapfelszerelésbe! :) De mostmár fent van a weather and toggle. Most nézegetve rájöttem hogy eddig is ez volt fent a Mini-n :)
Nem  szó szerint értettem :) Nekem szinte mióta droidom van, az elsők közt telepítem, mert nagyon szeretem. A W&T is baromi joó, de én imádom változtatni az időjárás meg óra skin-eket :D  :oops:

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #549 Dátum: 2010, 11 24, 16:17:44 »
Nem  szó szerint értettem :) Nekem szinte mióta droidom van, az elsők közt telepítem, mert nagyon szeretem. A W&T is baromi joó, de én imádom változtatni az időjárás meg óra skin-eket :D  :oops:
Nah nekem pont az ellenkezője. Egyszer beállítom és kész. De ez csak lustaságból adódik semmi több :( Pl még mindig a gyári csengőhangom van pedig nem szeretem csak erőm nincs keresni valami jó kis csengőhangot ;D