Sziasztok!
Megint feltűnök a színen...
Több jó dolog történt az elmúlt héten/napokban.
Lett mobilnettel ellátot yodafonos előfizetésünk a mini prokhoz. 100MB, de túllépési díj nincs, csak csökkentik a sebességet. Nagy királyság.
Igaz, azt írta ki a kicsike, hogy a beállításokat nem tudja letölteni, viszont amiket alapból betett, azzal megy a net. Csodálatos... Érdemben még nem használtuk, mert úgyis ma van a számlazárás, gondoltam azt megvárjuk, meg eddig nagyon nem is kellett a csomaghoz kapott 1000 hálózaton belüli sms miatt...
Emellett beinvesztáltunk 2db, class 4-es (sajna a 6-os nem is volt, meg egyébként sem használnám ki, mivel az app2sd-t nem próbálgatom többet), 8GB-s kártyába. Jól mutat a megnövekedett tárhely, így érdemben már tudnuk pakolgati rá magunknak filmeket, zenéket meg amit kell.
Az új memkártya és előfizetés miatt adtam egy "szoftverfrissítést" is a két vasnak. Lehet, hogy nem kellett volna...
Az enyémnél az első rendeszertelepítés nem sikerült, rászabadítottam tehát mégegyszer a SEUS-t. Másodszorra végigment. Mem és SIM kártya benne volt, előtte a memkártyát a a készülékben formáztam.
Elindult a frissítést után, kért adatokat, stb... Le akarta tölteni megint a beállításokat, amire első körben nem írt ki hibát (!!!), és be is állította magát úgy, hogy a net működött is (!!!).
Feleségem készülékével már más volt a helyzet. Az övére elsőre fel tudta pakolni a rendszert, viszont a "SIM eszközök" nevű app (?) nem jelent meg a listában, a beállításokat nem tudta letölteni.
De ez még semmi.
Volt pár app, amit beszereztem innen-onnan. Ezeket szépen lementettem a sz.gépemre. Eddig egyikkel sem volt gond. Most viszont az lett a helyzet (a hiba főként a feleségem készülékén jelentkezik), hogy akár az Astroban, akár az ES fájlkezelőben nézem őket, bizonyos app-okra azt írja, hogy nem tudja olvasni őket.
Az enyémen csak pár ilyen volt (szerencsére a legtöbbet egyébként sem tenném fel), viszont a feleségemén az adott programok 75%-a ilyen lett. Próbáltam azt, hogy leformáztam a kártyát, mindent visszarámoltam de szinte semmi változás. Pár app elkezdett működni (csak a telepítők vannak a kártyán), viszont volt, amelyik továbbra sem.
Újraindítás, SIM és memkártya kivétel után pár appot működésre bírtam, ugyanakkor másikak (amik újraindítás előtt még telepíthetőek lettek volna) pedig hibásak lettek.
Áttoltam az én kártyámról az ő kártyájára az appokat, szinte semmi változás.
Sajnos este már nem volt időm még egyszer újrahúzni mindkettőt, majd talán ma.
Hallottatok már ilyet egyébként? A memkártya nem hiszem, hogy hibás, mivel a sz.gép és a készülék is látja rendesen. Talán az újrahúzott szoftverrel lehet a gond?
Az is vicces volt, hogy korábban nekem nem frissült a market, most viszont miután feltelepítettem az astrot meg az es fájlkezelőt, egyszer csak kilépett, majd mikor újra elindítottam már az új fogadott. A korábbi azért is tetszett jobban, mert ott legalább lehetett nyomni egy "uninstallt", ha arról volt szó. Most meg vagy titanium, vagy beállítások/alkalmazások része maradt...
Valakinek valami ötlet?
Ja, és ami még fontos lehet: végre működik a picasa-s feltöltés. De ez már a frissítés előtt is ment, csak elfelejtettem írni...
A másik meg, hogy a Launcher Pro jobban megy, mint az ADW. Nem fagyadozik, nem akad, és az "SMS unread count"-ot is tartalmazza alapból, csak a megfelelő helyen kell kipipálni a beállításait. Az ADW billnyitás után nagyon sokszor 10-15 mp-ig tartott, hogy betöltse a widgeteket. Pedig csak 3 oldalam volt...