2024, 11 28, 20:57:34

Szerző Téma: SE Xperia X10 MINI általános beszélgetés  (Megtekintve 151242 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
  • Nem: Férfi
  • Jedi Mester :D
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Samsung Galaxy S4 I9505
  • PDA ROM: AP/CP: I9505XXUGNG8 ; CSC: I9505BTUGNG2
Re: SE Xperia X10 MINI általános beszélgetés
« Reply #550 Dátum: 2010, 11 29, 11:49:16 »
Hm...

Én még mindig nem tudtam megbarátkozni ezzel az ADW.Launcher témával. Tetszik, de annyira sok mindent be lehet állítani... A bőség zavarában nem tudom, hogy mi hogyan legyen.

Most első körben beállítottam az ikonsorrendet a gyári cuccban, meg a szükséges widgeteket kitettem. Óra középen, és balra-jobbra még plusz 3-3 oldal, 1 widget/oldal alapon.

Szerencsére találtam pár okos kis widget-et a "Milyen programokat" használsz témában, illetve láttam pár jútyúb múvit ADW-s miniről, ami megtetszett. Most írogattam össze pár cuccot, ha hazaérek, akkor lekapom őket aztán megnézem, hogy mit mutat.

Az app2SD cuccot nem csináltam meg, egyszerűbb volt törölgetni néhány haszontalan gyári appot meg hasonlókat (pl.: PC Companion telepítő, eManual, felhasználói élmény, stb...), így most 22 MB-ig nem nyekereg, hogy kevés a hely. Lehet azonban, hogy meg fogom majd csinálni, ha lesz nagyobb kártyám, de előtte tuti tesztelek egyet a 2GB-s kártyával, nehogymár a 8GB-s szálljon el... :D
"Remember... The Force will be with you... Always..."

SE X10 mini pro Root/xRecovery/app2SD/JIT telepítési segédlet You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető TiaDalma

• Nem: Nő
  • PDA: Samsung S8+ / RIP LG G4 / SE XperiaMini / (RIP:Google Nexus "1." )
  • PDA ROM: Gyári / Imperium v13.0 (MM) / exMIUI 3.2.22 (4.0.4)
« Reply #551 Dátum: 2010, 11 29, 12:16:59 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Hm...

Én még mindig nem tudtam megbarátkozni ezzel az ADW.Launcher témával. Tetszik, de annyira sok mindent be lehet állítani... A bőség zavarában nem tudom, hogy mi hogyan legyen.

Most első körben beállítottam az ikonsorrendet a gyári cuccban, meg a szükséges widgeteket kitettem. Óra középen, és balra-jobbra még plusz 3-3 oldal, 1 widget/oldal alapon.

Szerencsére találtam pár okos kis widget-et a "Milyen programokat" használsz témában, illetve láttam pár jútyúb múvit ADW-s miniről, ami megtetszett. Most írogattam össze pár cuccot, ha hazaérek, akkor lekapom őket aztán megnézem, hogy mit mutat.

Az app2SD cuccot nem csináltam meg, egyszerűbb volt törölgetni néhány haszontalan gyári appot meg hasonlókat (pl.: PC Companion telepítő, eManual, felhasználói élmény, stb...), így most 22 MB-ig nem nyekereg, hogy kevés a hely. Lehet azonban, hogy meg fogom majd csinálni, ha lesz nagyobb kártyám, de előtte tuti tesztelek egyet a 2GB-s kártyával, nehogymár a 8GB-s szálljon el... :D

Csupa-csupa jó gondolat :)
Okosodsz, ahogy Apukám szokta mondani ;)

Nem értem miért mondod, hogy nem tudtál megbarátkozni az ADW-vel, mikor minden kis okosságot be tudtál állítani  :shock:
Az alsó Dockbar pl. megvan ? ;)
"Legyen hát minden percnek egy kicsiny bája,
s minden napnak egy méltó folytatása..."(Nefikó)

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
« Reply #552 Dátum: 2010, 11 29, 12:23:55 »
Csupa-csupa jó gondolat :)
Okosodsz, ahogy Apukám szokta mondani ;)

Nem értem miért mondod, hogy nem tudtál megbarátkozni az ADW-vel, mikor minden kis okosságot be tudtál állítani  :shock:
Az alsó Dockbar pl. megvan ? ;)

Minden megvan keziccsókolom... :D Csak a bőség zavara... Hogy annyi mindent ki tudok rakni, és én volt, hogy 2 oldalnyi ikont kirámoltam. Aztán rájöttem, hogy ez azért túlzás...

Mint írtam is, találtam pár okos widget cuccot, amiknek köszönhetően még a status bart is elrejthetem. Jó kis dolog, csak még furcsa, mert nagyon a gyárihoz szokott hozzá a kezem. De majd idővel megszokja ezt is.

Ha hazamegyek, akkor tuti lerántom amik még kellenek, aztán majd meglátom, hogy mit mutat. Az app2SD meg kellene, mint egy falat kenyér, de megint újrahúzni az egészet... Meg azért ott a para a kártya miatt is...

2.1 már van, de 2.2, ami alapból tudja buhera nélkül az app2SD-t mikor lesz? Vagy ne várjak SE bácsitól csodákat?

SE X10 mini pro Root/xRecovery/app2SD/JIT telepítési segédlet You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető TiaDalma

« Reply #553 Dátum: 2010, 11 29, 12:26:54 »
Minden megvan keziccsókolom... :D Csak a bőség zavara... Hogy annyi mindent ki tudok rakni, és én volt, hogy 2 oldalnyi ikont kirámoltam. Aztán rájöttem, hogy ez azért túlzás...

Mint írtam is, találtam pár okos widget cuccot, amiknek köszönhetően még a status bart is elrejthetem. Jó kis dolog, csak még furcsa, mert nagyon a gyárihoz szokott hozzá a kezem. De majd idővel megszokja ezt is.

Ha hazamegyek, akkor tuti lerántom amik még kellenek, aztán majd meglátom, hogy mit mutat. Az app2SD meg kellene, mint egy falat kenyér, de megint újrahúzni az egészet... Meg azért ott a para a kártya miatt is...

2.1 már van, de 2.2, ami alapból tudja buhera nélkül az app2SD-t mikor lesz? Vagy ne várjak SE bácsitól csodákat?
Erősen tartok tőle, hogy soha nem lesz 2.2  :'( :'( :'( És igen, abban működne állítólag rendesen .... :(

A sok ikonra két megoldás van szerintem, a dockbar (amit előbb mondtam) és a MoreIcons Widget... csak hát a Mini így is pici, ha egy ikon helyébe 4-et raknánk, valószínűleg túl mini volna már, kezelhetetlen. Nem próbáltam még, ötlet csak....

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
« Reply #554 Dátum: 2010, 11 29, 12:45:42 »
Erősen tartok tőle, hogy soha nem lesz 2.2  :'( :'( :'( És igen, abban működne állítólag rendesen .... :(

A sok ikonra két megoldás van szerintem, a dockbar (amit előbb mondtam) és a MoreIcons Widget... csak hát a Mini így is pici, ha egy ikon helyébe 4-et raknánk, valószínűleg túl mini volna már, kezelhetetlen. Nem próbáltam még, ötlet csak....

Na igen, a 2.2 számomra is egy ilyen történet...

MoreIcons szerintem nem kell, itt nem azzal van a gond, hogy sok ikon van, hanem hogy melyiket tegyem ki és melyiket ne... Ez a bőség zavara...

Most amíg melózok aktiváltam állandóra az ADW-t, hogy lássam kicsit, hogy mit mutat. Sok widget még nincs meg, azokkal lesz majd az igazi, de addig elég ez is...

Ami biztos, hogy már most nem tetszik az az, hogy ha jön sms vagy volt nem fogadott hívás, akkor a gyárinál megjelenik a szám (most ADW alatt ugye nincsen statusbar, csak ha lehúzom, viszont figyelmeztetésre nincs semmi más, csak az LED-es villogás).
Ez nekem annyira nem jó. Erre nincs valami, minin/pron működő megoldásod?
Ja, és akkor lenne a legjobb, hogyha az LB, RB helyre tett telefon/sms esetében is működne... Nagyon megköszönném (1 lépéssel közelebb kerülnék erősen az ADW-hez!).

Amúgy egyébként az normális, hogy letöltök egy mozgó háttérképet (havas fenyves táj, fákat fújja a szél és mozognak, közben meg esik rájuk a hó), iszonyat tetszik, használom meg minden, aztán meg egyszer csak el kezd ugatni (mert ugye "dog") a watchdog lite, hogy 50 feletti a "treshold". Ilyenkor mi van?
Ja, és néha a naptártárolóra is bejelez, amikor otthon wifi mellett engedélyezve van a szikronizáció folyamatosan.
Csak a saját és a feleségem naptára van beállítáva, felturbózva a névnapok/ünnepnapok témával (de ez mindkettőnknél be van kapcsolva, illetve egymás felé megosztottuk a naptárainkat). A google-t szinkronizálja, illetve beállítottam az SE szinkronizációt is. Erre valami ötlet? Task killer nincsen semmi sem, és már nem is lesz...

Nem elérhető TiaDalma

« Reply #555 Dátum: 2010, 11 29, 12:55:00 »
Na igen, a 2.2 számomra is egy ilyen történet...

MoreIcons szerintem nem kell, itt nem azzal van a gond, hogy sok ikon van, hanem hogy melyiket tegyem ki és melyiket ne... Ez a bőség zavara...

Most amíg melózok aktiváltam állandóra az ADW-t, hogy lássam kicsit, hogy mit mutat. Sok widget még nincs meg, azokkal lesz majd az igazi, de addig elég ez is...

Ami biztos, hogy már most nem tetszik az az, hogy ha jön sms vagy volt nem fogadott hívás, akkor a gyárinál megjelenik a szám (most ADW alatt ugye nincsen statusbar, csak ha lehúzom, viszont figyelmeztetésre nincs semmi más, csak az LED-es villogás).
Ez nekem annyira nem jó. Erre nincs valami, minin/pron működő megoldásod?
Ja, és akkor lenne a legjobb, hogyha az LB, RB helyre tett telefon/sms esetében is működne... Nagyon megköszönném (1 lépéssel közelebb kerülnék erősen az ADW-hez!).

Amúgy egyébként az normális, hogy letöltök egy mozgó háttérképet (havas fenyves táj, fákat fújja a szél és mozognak, közben meg esik rájuk a hó), iszonyat tetszik, használom meg minden, aztán meg egyszer csak el kezd ugatni (mert ugye "dog") a watchdog lite, hogy 50 feletti a "treshold". Ilyenkor mi van?
Ja, és néha a naptártárolóra is bejelez, amikor otthon wifi mellett engedélyezve van a szikronizáció folyamatosan.
Csak a saját és a feleségem naptára van beállítáva, felturbózva a névnapok/ünnepnapok témával (de ez mindkettőnknél be van kapcsolva, illetve egymás felé megosztottuk a naptárainkat). A google-t szinkronizálja, illetve beállítottam az SE szinkronizációt is. Erre valami ötlet? Task killer nincsen semmi sem, és már nem is lesz...

Hűűű...
Ehhez a watchdog-hoz nem tudok hozzászólni, soha nem használtam, azt sem tudom igazán mi a szösz az.... Talán kérdezt meg az "android általánosban", hátha valaki érti és tudja is az okosságot rá :)

Az SMS értesítésre... azt sem egészen értem mit írsz, de mert talán én nem használom vagy nem figyelem eléggé mit ír a masina... de mintha lenne felugró ablak része a Pure Messenger Widget-nek és akkor megjelenik a képernyőn... Illetve én még a Handcent SMS-t is használom, annak is van felugró ablaka és én ott látom ki mit küldött....

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
« Reply #556 Dátum: 2010, 11 29, 13:02:18 »
Hűűű...
Ehhez a watchdog-hoz nem tudok hozzászólni, soha nem használtam, azt sem tudom igazán mi a szösz az.... Talán kérdezt meg az "android általánosban", hátha valaki érti és tudja is az okosságot rá :)

Az SMS értesítésre... azt sem egészen értem mit írsz, de mert talán én nem használom vagy nem figyelem eléggé mit ír a masina... de mintha lenne felugró ablak része a Pure Messenger Widget-nek és akkor megjelenik a képernyőn... Illetve én még a Handcent SMS-t is használom, annak is van felugró ablaka és én ott látom ki mit küldött....

A Watchdog csak a processzorhasználatot figyeli, meg azt, hogy melyik program használ nagy proci %-ot feleslegesen és figyelmezetet. Nem task killer, csak ilyen infóprogram.

Az sms/nem fogadott hívás cuccot szerintem én írtam érthetetlenül.

A gyári felületen (4 sarkos), ha a sarkokban kint volt az sms meg a tárcsázó, akkor ha sms jött, akkor megjelent rajta egy szám, hogy mennyi jött, illetve ugyanilyen szám jelent meg a tárcsázón is a nem fogadott hívások számának megfelelően. Erre keresek megoldást. Találtam egy megoldást a "milyen programo..." részben (sms unread count), de nem működik, kipróbáltam.

A handcent sms az mire jó úgy általában? jobb, mint a gyári?
A pure messenger widget-hez meg kell a K9 mail cucc, nem? Azt hiszem annyira bele fogok bonyolódni, hogy a végén mégis marad a gyári cucc! ;D

Nem elérhető TiaDalma

« Reply #557 Dátum: 2010, 11 29, 13:37:34 »
A Watchdog csak a processzorhasználatot figyeli, meg azt, hogy melyik program használ nagy proci %-ot feleslegesen és figyelmezetet. Nem task killer, csak ilyen infóprogram.

Az sms/nem fogadott hívás cuccot szerintem én írtam érthetetlenül.

A gyári felületen (4 sarkos), ha a sarkokban kint volt az sms meg a tárcsázó, akkor ha sms jött, akkor megjelent rajta egy szám, hogy mennyi jött, illetve ugyanilyen szám jelent meg a tárcsázón is a nem fogadott hívások számának megfelelően. Erre keresek megoldást. Találtam egy megoldást a "milyen programo..." részben (sms unread count), de nem működik, kipróbáltam.

A handcent sms az mire jó úgy általában? jobb, mint a gyári?
A pure messenger widget-hez meg kell a K9 mail cucc, nem? Azt hiszem annyira bele fogok bonyolódni, hogy a végén mégis marad a gyári cucc! ;D
A Handcent SMS egy csinos sms kezelő progi, én jobban kedvelem mint a gyárit, de mivel hely híján vagy nem ajánlom. Ráadásul kicsit lassíthat is...  De én mégis kedvelem. Más a design, ennyi.
(itt találsz infót:
You are not allowed to view links. Register or Login)

Mostmár értem a bajod. Ha használod a GoTo lock scree-nt, azon rögtön kint van az esemény és ott ki is választhatod, hogy hova lépjen be a képernyő "unlock"-ja után... Nekem ez pont elég...
(erről meg itt:
You are not allowed to view links. Register or Login)

Nem elérhető Boka...

• PDA: HTC HD2
  • PDA ROM: 1.48.479.1 (71294) WWE
« Reply #558 Dátum: 2010, 11 29, 15:27:48 »
Sziasztok ! A napokban leptem meg a barátnőmet egy minivel. Igazán klassz kis készülék, de arra sehogy sem jöttem rá miért olyan halk a hangszóró telefonálás közben. Vagy mindenkinél ilyen ?  Ötletetek van esetleg?

Nem elérhető TiaDalma

« Reply #559 Dátum: 2010, 11 29, 15:30:17 »
Sziasztok ! A napokban leptem meg a barátnőmet egy minivel. Igazán klassz kis készülék, de arra sehogy sem jöttem rá miért olyan halk a hangszóró telefonálás közben. Vagy mindenkinél ilyen ?  Ötletetek van esetleg?
Egyrészt sajnos elég pontosan el kell találni hogyan teszed a füledhez, pici a hangszóró nyílása, másrészt beszéd közben a hangerő gombot nyomkodva itt is tudsz hangosítani, mint a többi mobil esetén...  :hmm: sajnos több ötletem nem nagyon van, nekem tökéletes   ;)
Ha mégsem megy, gondolom garancia  :oops:

Nem elérhető Boka...

• PDA: HTC HD2
  • PDA ROM: 1.48.479.1 (71294) WWE
« Reply #560 Dátum: 2010, 11 29, 15:53:14 »
Egyrészt sajnos elég pontosan el kell találni hogyan teszed a füledhez, pici a hangszóró nyílása, másrészt beszéd közben a hangerő gombot nyomkodva itt is tudsz hangosítani, mint a többi mobil esetén...  :hmm: sajnos több ötletem nem nagyon van, nekem tökéletes   ;)
Ha mégsem megy, gondolom garancia  :oops:
A hangerőt is a maximumra tettük... még próbálkozunk... Hátha...  De legalább tudom, hogy a többi készülék jó...
Köszönöm a gyors választ

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
« Reply #561 Dátum: 2010, 11 29, 20:38:56 »
Na nekiálltam ennek az app2sd témának. Hirtelen felindulásból majdnem eltűntettem 200GB adatot a gépről, ráadásul olyan dolgokat, amik nincsenek is meg máshol... A Paragon nekem nem adta fel a memóriakártyát, és a "Store" nevű kötetemen történő express partíció-létrehozásos történet után nem tudtam megmenteni attól, hogy újraindítás után lecsípjen belőle 30GB-t. (ennyi volt a szabad hely). ;D Miközben csinálta, párszor azt hittem, hogy kifagyott, az asszonynak meg kezdett felmenni a vérnyomása, mert 30GB fénykép van fent, amit kb nyár óta csinált, és ha bukott volna... ;D

Feltettem a Minitools Partition programot, azzal még a pro-ban is meg tudtam csinálni gond nélkül a szükséges partíciókat. Most megy a HR, aztán kártya be, csinálom a leírtak alapján amit kell, és majd meglátom, hogy mit mutat a későbbiekben.

Ha ez így működik, akkor elkobzom anyósom 8GB-s kártyáját és azzal újra megcsinálom... Messze még a reggel! ;D

Majd jelentkezem!

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
« Reply #562 Dátum: 2010, 11 29, 21:12:52 »
Ahová eddig jutottam:

- 2GB-s kártyára megcsináltam a partíciókat. SEUS-on keresztül visszaállítást, z4root (temporary), adb, script lefuttatása, majd a script a végigfutás előtt kiakadt, mert valamilyen mappát nem talált. Készülék újraindult.

Amit okozott:
-Market, ES File Explorer, z4root eltűnt... Egyelőre ennyi. Többször most nem próbálkozom, szerintem a busybox (ez mi is?) hiánya miatt történt mindez. Visszaállítom a partíciót, újrarakom a rendszert, és válogatok a programok között. Egyelőre több kísérletre nincs energiám...  :'(

Nem elérhető TiaDalma

« Reply #563 Dátum: 2010, 11 30, 08:08:29 »
Ahová eddig jutottam:

- 2GB-s kártyára megcsináltam a partíciókat. SEUS-on keresztül visszaállítást, z4root (temporary), adb, script lefuttatása, majd a script a végigfutás előtt kiakadt, mert valamilyen mappát nem talált. Készülék újraindult.

Amit okozott:
-Market, ES File Explorer, z4root eltűnt... Egyelőre ennyi. Többször most nem próbálkozom, szerintem a busybox (ez mi is?) hiánya miatt történt mindez. Visszaállítom a partíciót, újrarakom a rendszert, és válogatok a programok között. Egyelőre több kísérletre nincs energiám...  :'(
Szép próbálkozás és tanulságos....
Nekem olyan érzésem van, mintha ez a 2.1 nem igazán lenne tökéletes... vagy nem tudom, de gyanús erősen...

Az x8-asomon most 1.6 van, és mintha biztosabb lenne mint a Minin a 2.1... Ezen fut minden, nem szívok semmivel... furcsa, nagyon furcsa... Te is írtad, hogy nem volt akkora öröm, de mostmár Nekem is kézzel-fogható a különbség...  :(

Erősen azt érzem, kell vmi sd-re pakoló cucc után nézni, ami a SE 2.1-en fut, mert ami a Nexuson és más felső kategóriás PDA-kon fut, az ezeken a kicsikéken egy sem  :'(

Nem elérhető tyutyu73

• Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: Galaxy Note 3
« Reply #564 Dátum: 2010, 12 02, 00:00:44 »
Ahová eddig jutottam:

Amit okozott:

itt a leírás hogyan kell : You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
« Reply #565 Dátum: 2010, 12 02, 00:10:06 »

::)

Hát most ki van zárva, hogy megint megcsinálom, az egyszer biztos. A helyzet egyébként az, hogy ha már gyakorlatilag fent van ez az egész cucc, akkor ugye minden mehet a kártyára, viszont nem világos, hogy állandóan kell majd törölgetni az appokat a belső memóriából, vagy csak az elején? Egyébként meg a szkript futtatás minden restart után kell, vagy csak legelőször... Ez nem világos...

Mindegy, egyelőre nem élek vele, de nagyon szépen köszönöm. Lehet, hogy hétvégén kínomban nekiugrok. Ha menne, akkor a 2GB-s kártyámon is van még bőven annyi hely, hogy meg tudjam csinálni, és akkor legalább nem csak 2-3 játék menne fel, hanem az összes amit eddig működőképesnek találtam a pro-ra...

Mivel lehet egyébként a legjobb biztonsági mentést csinálni? (programok, azok beállítása, stb...)

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
« Reply #566 Dátum: 2010, 12 05, 20:03:05 »

És valakinek ez sikerült már? A másik nagy kérdésem, hogy nem tudom kiválasztani, hogy mit tegyen a kártyára és mit nem? Csak mert van pár cucc, ami jó lenne, ha belső memóriában maradna, a többi meg mehetne nyugodtan a kártyára. Kártyáról egyébként hogyan tudom az átmásoltak közül törölni azokat, amiket a készülékről szeretnék futtatni?

Ilyen kérdésekkel indulnék neki, de sajnos a válasz is benne van a leírásban. Ha lefut a szkript és átmásolt mindent, akkor a készülék memóriájában már nem is keresi az adott appokat... Szóval erről ennyit egyelőre, mert ez így nem "baba", ha pl. a widget cuccokat is kártyáról nyomtaná...

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Sony Xperia Z3 Dual
  • PDA: Sony Xperia Z3 Dual
  • PDA ROM: Android 5.0.2
Re:SE Xperia X10 MINI általános beszélgetés
« Reply #567 Dátum: 2010, 12 05, 21:22:18 »
Hali!

A következőt csinálta a PDA-m. Suliba voltam és laptopra rádugtam a PDA-t hogy töltse. Vége volt az órának és megyek ki az állomásra ami kb 20 perc volt. És a váróterembe látom hogy már csak 56% van a Mini miközben egész nap töltőn volt. Azután ilyen drasztikusan csökkent az akkuszint úgy hogy semmi GPS meg ilyesmi nem volt engedélyezve csak a szokásosak. Tegnap hogy hazaértem rádugtam töltőre és azóta le se vettem róla. Néha ránéztem láttam hogy 100%van de úgy voltam vele elfér a töltőn. Most ránéztem és 94% van az akku úgy hogy le se szedtem és nem is nyomkodtam.

Érti ezt valaki hogy miért csinálja?  :shock:
Egy off csapattaggal, hogy lehet a legjobban kiszúrni? Ha moderátor lesz by mqmeszi

Nem elérhető akooos

• PDA: LG G2
« Reply #568 Dátum: 2010, 12 19, 17:59:45 »
Sziasztok
X10 Mini Pro-hoz tud valaki adni egy MŰKÖDŐ T-Mobile-os MMS beállítást? T-Mobile-nak fogalma sincs, hogyan kell beállítani, hivatalos SE-nek szintén nincs. Ami T-Mobile.hu-n van, az hamis :)
Előre is köszönöm

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #569 Dátum: 2010, 12 19, 18:02:29 »
Sziasztok
X10 Mini Pro-hoz tud valaki adni egy MŰKÖDŐ T-Mobile-os MMS beállítást? T-Mobile-nak fogalma sincs, hogyan kell beállítani, hivatalos SE-nek szintén nincs. Ami T-Mobile.hu-n van, az hamis :)
Előre is köszönöm
Hali!
Próbáld meg ez alapján beállítani
Egy off csapattaggal, hogy lehet a legjobban kiszúrni? Ha moderátor lesz by mqmeszi

Nem elérhető akooos

• PDA: LG G2
« Reply #570 Dátum: 2010, 12 19, 18:36:24 »
Hali!
Próbáld meg ez alapján beállítani

Ezzel sincs változás. Saját tapasztalata senkinek sincs? :(

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
« Reply #571 Dátum: 2010, 12 20, 08:57:44 »
Sziasztok!

Megint feltűnök a színen... :D

Több jó dolog történt az elmúlt héten/napokban.

Lett mobilnettel ellátot yodafonos előfizetésünk a mini prokhoz. 100MB, de túllépési díj nincs, csak csökkentik a sebességet. Nagy királyság.
Igaz, azt írta ki a kicsike, hogy a beállításokat nem tudja letölteni, viszont amiket alapból betett, azzal megy a net. Csodálatos... Érdemben még nem használtuk, mert úgyis ma van a számlazárás, gondoltam azt megvárjuk, meg eddig nagyon nem is kellett a csomaghoz kapott 1000 hálózaton belüli sms miatt...

Emellett beinvesztáltunk 2db, class 4-es (sajna a 6-os nem is volt, meg egyébként sem használnám ki, mivel az app2sd-t nem próbálgatom többet), 8GB-s kártyába. Jól mutat a megnövekedett tárhely, így érdemben már tudnuk pakolgati rá magunknak filmeket, zenéket meg amit kell.

Az új memkártya és előfizetés miatt adtam egy "szoftverfrissítést" is a két vasnak. Lehet, hogy nem kellett volna...

Az enyémnél az első rendeszertelepítés nem sikerült, rászabadítottam tehát mégegyszer a SEUS-t. Másodszorra végigment. Mem és SIM kártya benne volt, előtte a memkártyát a a készülékben formáztam.

Elindult a frissítést után, kért adatokat, stb... Le akarta tölteni megint a beállításokat, amire első körben nem írt ki hibát (!!!), és be is állította magát úgy, hogy a net működött is (!!!).
Feleségem készülékével már más volt a helyzet. Az övére elsőre fel tudta pakolni a rendszert, viszont a "SIM eszközök" nevű app (?) nem jelent meg a listában, a beállításokat nem tudta letölteni.

De ez még semmi.

Volt pár app, amit beszereztem innen-onnan. Ezeket szépen lementettem a sz.gépemre. Eddig egyikkel sem volt gond. Most viszont az lett a helyzet (a hiba főként a feleségem készülékén jelentkezik), hogy akár az Astroban, akár az ES fájlkezelőben nézem őket, bizonyos app-okra azt írja, hogy nem tudja olvasni őket.
Az enyémen csak pár ilyen volt (szerencsére a legtöbbet egyébként sem tenném fel), viszont a feleségemén az adott programok 75%-a ilyen lett. Próbáltam azt, hogy leformáztam a kártyát, mindent visszarámoltam de szinte semmi változás. Pár app elkezdett működni (csak a telepítők vannak a kártyán), viszont volt, amelyik továbbra sem.
Újraindítás, SIM és memkártya kivétel után pár appot működésre bírtam, ugyanakkor másikak (amik újraindítás előtt még telepíthetőek lettek volna) pedig hibásak lettek.
Áttoltam az én kártyámról az ő kártyájára az appokat, szinte semmi változás.

Sajnos este már nem volt időm még egyszer újrahúzni mindkettőt, majd talán ma.

Hallottatok már ilyet egyébként? A memkártya nem hiszem, hogy hibás, mivel a sz.gép és a készülék is látja rendesen. Talán az újrahúzott szoftverrel lehet a gond?

Az is vicces volt, hogy korábban nekem nem frissült a market, most viszont miután feltelepítettem az astrot meg az es fájlkezelőt, egyszer csak kilépett, majd mikor újra elindítottam már az új fogadott. A korábbi azért is tetszett jobban, mert ott legalább lehetett nyomni egy "uninstallt", ha arról volt szó. Most meg vagy titanium, vagy beállítások/alkalmazások része maradt...

Valakinek valami ötlet?

Ja, és ami még fontos lehet: végre működik a picasa-s feltöltés. De ez már a frissítés előtt is ment, csak elfelejtettem írni... :D

A másik meg, hogy a Launcher Pro jobban megy, mint az ADW. Nem fagyadozik, nem akad, és az "SMS unread count"-ot is tartalmazza alapból, csak a megfelelő helyen kell kipipálni a beállításait. Az ADW billnyitás után nagyon sokszor 10-15 mp-ig tartott, hogy betöltse a widgeteket. Pedig csak 3 oldalam volt...

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #572 Dátum: 2010, 12 20, 12:30:19 »

Volt pár app, amit beszereztem innen-onnan. Ezeket szépen lementettem a sz.gépemre. Eddig egyikkel sem volt gond. Most viszont az lett a helyzet (a hiba főként a feleségem készülékén jelentkezik), hogy akár az Astroban, akár az ES fájlkezelőben nézem őket, bizonyos app-okra azt írja, hogy nem tudja olvasni őket.
Az enyémen csak pár ilyen volt (szerencsére a legtöbbet egyébként sem tenném fel), viszont a feleségemén az adott programok 75%-a ilyen lett. Próbáltam azt, hogy leformáztam a kártyát, mindent visszarámoltam de szinte semmi változás. Pár app elkezdett működni (csak a telepítők vannak a kártyán), viszont volt, amelyik továbbra sem.
Újraindítás, SIM és memkártya kivétel után pár appot működésre bírtam, ugyanakkor másikak (amik újraindítás előtt még telepíthetőek lettek volna) pedig hibásak lettek.
Áttoltam az én kártyámról az ő kártyájára az appokat, szinte semmi változás.

Hallottatok már ilyet egyébként? A memkártya nem hiszem, hogy hibás, mivel a sz.gép és a készülék is látja rendesen. Talán az újrahúzott szoftverrel lehet a gond?

Én még nem hallotam ilyenről. Próbáld meg újra beszerezni a progikat hátha csak a file sérült valahogy.

Az is vicces volt, hogy korábban nekem nem frissült a market, most viszont miután feltelepítettem az astrot meg az es fájlkezelőt, egyszer csak kilépett, majd mikor újra elindítottam már az új fogadott. A korábbi azért is tetszett jobban, mert ott legalább lehetett nyomni egy "uninstallt", ha arról volt szó. Most meg vagy titanium, vagy beállítások/alkalmazások része maradt...

Valakinek valami ötlet?

Megnyitod a Marketet rányomsz a My apps-ra azután kiválasztod a progit amit uninstalálni akarsz rányomsz és ott is lesz, hogy uninstall

Nem elérhető sada0604

• Navigáció / Navigation: IGO8 AMIGO
  • PDA: Samsung OMNIA
  • PDA ROM: 28227_clean_ office_HUN
« Reply #573 Dátum: 2010, 12 22, 10:04:21 »
Sziasztok!

Karácsonyra vettem a páromnak egy X10mini prot. Egy progira lenne nagyon szükségem csak azt sem tudom, hogy létezike. WinMo on No Data a neve. Szeretnék minden adatforgalmat tiltani nem másszon fel a netere csak Wifin. Tudom a Google a barátom csak nem tudok angolosul. :)

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #574 Dátum: 2010, 12 22, 11:47:12 »
Sziasztok!

Karácsonyra vettem a páromnak egy X10mini prot. Egy progira lenne nagyon szükségem csak azt sem tudom, hogy létezike. WinMo on No Data a neve. Szeretnék minden adatforgalmat tiltani nem másszon fel a netere csak Wifin. Tudom a Google a barátom csak nem tudok angolosul. :)
Hali!

Igen létezik Androidra is. APN  ON/OFF Widget például az egyik. Marketben elérhető.