2024, 11 28, 23:28:41

Szerző Téma: SE Xperia X10 MINI általános beszélgetés  (Megtekintve 151244 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
  • Nem: Férfi
  • Jedi Mester :D
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Samsung Galaxy S4 I9505
  • PDA ROM: AP/CP: I9505XXUGNG8 ; CSC: I9505BTUGNG2
Re: SE Xperia X10 MINI általános beszélgetés
« Reply #600 Dátum: 2011, 01 03, 20:05:18 »
Na azt hiszem, hogy most már tényleg felment az agyamban a pumpa...

Se a PCCompanion, se pedig a SEUS nem engedi frissíteni a készülékemet. A feleségemét még nem néztem, de az enyémre "nincs újabb szoftver" illetve "az Ön készülékére még nincs szoftver" felirat jelenik meg...

Na most akkor mit lehet csinálni? Már unroot is volt, de semmi változás...

Kezdek kiakadni...
"Remember... The Force will be with you... Always..."

SE X10 mini pro Root/xRecovery/app2SD/JIT telepítési segédlet You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
« Reply #601 Dátum: 2011, 01 03, 21:27:04 »
Na...

újraraktam a PCCompanion-t, a SEUS-t de semmi. A feleségeménél felajánlja, hogy bár a legfrissebb van fent, mégis újratelepítheti, de az enyémnél sajnos nem. Semmi olyat nem töröltem, amit korábban ne töröltem volna, viszont korábban még meg tudtam csinálni az újratelepítést. Most meg nem. Mi lehet a gond szerintetek?
Talán jön az enyémre is a build frissítés és ezért nem engedik, nehogy root-olni tudjam továbbra is?
Már abban is benne lennék, hogy ne tudjam root-olni, csak hadd tegyem újra mert amióta kapott egy reset-et, azóta nem úgy megy, ahogyan előtte. És zavar...

SE X10 mini pro Root/xRecovery/app2SD/JIT telepítési segédlet You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
« Reply #602 Dátum: 2011, 01 04, 09:34:57 »
Sziasztok!

Mérgemben megpróbáltam ma reggel a céges gépemen megcsinálni a kicsikét. Ugyanaz a tapasztalat. Nem talál számára szoftvert (mintha hiányozna az adatbázisból a szerverükön), illetve közli, hogy a legfrissebb van fent és nem enged semmit sem csinálni.

Felhívtam az SE ügyfélszolgálatot. Nem jutottunk előrébb. Azt javasolta a kedves női hang, hogy a blogs.sonyericsson.com oldalon figyeljem, hogy mikor válik az én készülékemre is elérhetővé ez a frissítés, és akkor majd engedi.

Ezt az után mondta, hogy közöltem vele, hogy szerintem azért nem tudom most megcsinálni, mivel törölték a legutolsó szoftvert, hogy az újra lehessen már csak visszaállítani a készüléket. Ez viszont meg azért gáz, mert most ugye semmilyen formában sem tudom "javítani" a kicsikét. Az meg külön vicces lenne, ha olyat csináltam volna vele, ami miatt tényleg odalenne, viszont nem tudnám megcsinálni, mivel nem tudok javítani.

Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy ne frissítsen senki, mert akkor ugrik a root és jelenleg nem találtam rá megoldást, hogy hogyan lehetne. A z4root egyébként is eltűnt a Marketből....

Mindegy, használom így, aztán majdcsak lesz valahogy...

Bocs a dupla-képért az előző HSZ-ben, kicsit kiakadt a gép és rányomtam mégegyszer!

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
« Reply #603 Dátum: 2011, 01 04, 18:17:59 »
Sziasztok megint!

Magamban beszélek itt, ahogy nézem!  :D De semmi gond... :D

Ezt találtam:

You are not allowed to view links. Register or Login

Már Karácsonykor is volt, ahol elérhető volt ez a frissítés. Kicsit javít a készüléken, viszont a root-olás lehetősége az bukik...
Vannak régiók, ahol még most sem elérhető a frissítés!

Ez van!

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Sony Xperia Z3 Dual
  • PDA: Sony Xperia Z3 Dual
  • PDA ROM: Android 5.0.2
« Reply #604 Dátum: 2011, 01 04, 19:17:29 »
Sziasztok megint!

Magamban beszélek itt, ahogy nézem!  :D De semmi gond... :D
Én folyamatosan olvasom! :) Csak éppen már nem nálam van ez a PDA ezért nem tudok mit mondani illetve kipróbálni!
Egy off csapattaggal, hogy lehet a legjobban kiszúrni? Ha moderátor lesz by mqmeszi

Nem elérhető inn3rcity

• Navigáció / Navigation: WAZE
  • PDA: Galaxy S5
« Reply #605 Dátum: 2011, 01 05, 23:00:06 »
Bnőmnek van ilyen kis csodája. Állítólag lesz hozzá 2.2. Tudtok róla valamit?
I'm in love with a ROBOT, how can I tell my parents?

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #606 Dátum: 2011, 01 06, 20:06:53 »
Hali!

Nálam is megmakacsolta magát a Mini. Apkuámnak  adtam csak voltak rajta még cuccaim. Most átmásoltam és gyári visszaállítást csináltam. Semmi frissítés vagy ilyesmi nem volt se előtte se utána. Rootolva volt viszont  most már én se tudom rootolni.  :shock:
Egy off csapattaggal, hogy lehet a legjobban kiszúrni? Ha moderátor lesz by mqmeszi

Nem elérhető inn3rcity

« Reply #607 Dátum: 2011, 01 06, 20:08:57 »
Sony Ericsson rossz hírek
2011.01.06.
A svéd-japán gyártó hivatalosan is bejelentette, hogy az X10 széria (X10, X10 Mini és X10 Mini Pro) nem kap egyetlen frissítést sem Android 2.1 Éclair felett. Azaz se Froyo, se Gingerbread, se semmi. Azt hiszem az előző posztomban írt negatív véleményem a gyártóról, csak megerősítést nyert. Természetesen a Sony Ericsson egyből védekezett is, a széria fog kapni egy update-et a multitouch-ra vonatkozóan. Azt hiszem ez így kevés. A gyártó egyszerűen nem tudja és nem is akarja követni az Android fejlődését, márpedig akkor ez a vonat el fog menni. Se hardver, se szoftver szintjén nem képesek lekövetni azt a fajta dinamizmust, amit a Google diktál az Android oldalon illetve a Motorola, az LG, a Samsung és a HTC valósít meg hardver oldalon (nem beszélve arról, hogy ezek a gyártók, még a néha kicsit késnek is, folyamatosan frissen tartják a termékeiket, különös tekintettel a zászlóshajókra). Az információ innen származik. Sajnos azt kell mondjam, én egyáltalán nem javaslom az SE készülékek vásárlását. Semmiben sem versenyképesek a konkurenciához képest.

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
« Reply #608 Dátum: 2011, 01 07, 11:25:02 »
Sony Ericsson rossz hírek
2011.01.06.
A svéd-japán gyártó hivatalosan is bejelentette, hogy az X10 széria (X10, X10 Mini és X10 Mini Pro) nem kap egyetlen frissítést sem Android 2.1 Éclair felett. Azaz se Froyo, se Gingerbread, se semmi. ......

Na igen...
Hát ez kapufa akkor. Épp azon gondolkodtam, hogy ha kimegyek Angliába, akkor majd az x10 mini pro-t esetleg egy sima x10-re cserélem, de ezek után felejtős.

A "nem frissíthetősége" miatt egyébként is nagyon kezdtem szemezgetni egy Galaxy 3-mal, de most már biztos vagyok benne, hogy amint lehet, szerintem le fogom cserélni. Ha itthon, akkor Galaxy 3, ha kint, akkor SGS. Ennyi...

Morphy: ha nem gépről állítottad vissza, hanem csak simán menüből, akkor nem értem. Ha gépről rámoltad vissza a gyári szoftvert, akkor viszont elképzelhető, hogy már megvolt hozzá a frissítés és azt tetted fel... Más ötletem nincsen.

Lehetséges, hogy keresek valakit, aki megvenné annyiért az enyémet, hogy ha kicsi pótlással is, de kijöjjön a SG3 ára. Ha meg nem, akkor várok szépen csendben és megtartom papírnehezéknek... :D Bár annyira azért nem rossz, csak szomorú, hogy így marad, ahogy van. Multitouch? Nem hiszem, hogy minire vagy mini pro-ra érne valamit ez a frissítés. És szerintem nem is lesz, csak a nagy verzióra. Azt meg már szerintem ezek után úgysem fogja megvenni senki sem...

Nem elérhető Neferty

• Nem: Nő
  • PDA: Samsung Galaxy Note
  • PDA ROM: 4.1.2 - SVA ROM JB v5.1
« Reply #609 Dátum: 2011, 01 07, 14:11:27 »
Kérdés!

Amúgy a kijelző mennyire sérülékeny???
Zsebbe, táskába való ki-be pakolás????
Erről milyen tapasztalatotok van? Kell rá fólia????

Köszi a választ :D
...azért mert nő vagyok, még nem biztos hogy nem értek hozzá...

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
« Reply #610 Dátum: 2011, 01 08, 09:35:20 »
Kérdés!

Amúgy a kijelző mennyire sérülékeny???
Zsebbe, táskába való ki-be pakolás????
Erről milyen tapasztalatotok van? Kell rá fólia????

Köszi a választ :D

Nekem a gyári fólia van még rajta, egyébként egy gyerek zokniban (!!!) tartom, így teszem zsebbe/táskába/stb. Alapvetően nem sérülékeny, viszont zsebben hordásnál jó ha nem feszül a zsebedben pl. a mini pro, mert könnyen kinyílhat és gond lehet vele a nyitott állapotban pl leülsz...

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #611 Dátum: 2011, 01 08, 11:15:31 »
Morphy: ha nem gépről állítottad vissza, hanem csak simán menüből, akkor nem értem. Ha gépről rámoltad vissza a gyári szoftvert, akkor viszont elképzelhető, hogy már megvolt hozzá a frissítés és azt tetted fel... Más ötletem nincsen.
Csak simán a menüből állítottam vissza. Ezért is csodálkoztam, hogy miért csinálja. Wifi-n se volt egy ideje szóval nem szedett le frissítést (mobilneten ugyan van de onnan meg nem szedi le)

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
« Reply #612 Dátum: 2011, 01 09, 09:53:17 »
Csak simán a menüből állítottam vissza. Ezért is csodálkoztam, hogy miért csinálja. Wifi-n se volt egy ideje szóval nem szedett le frissítést (mobilneten ugyan van de onnan meg nem szedi le)

Nem tudom akkor, hogy mi lehet az oka. Nem hiszem, hogy a tudtodon kívül csinálta volna meg, ez nem Windows!  :D

Meg egyébként is egy 130 MB-s fájlt szed le a SEUS is.

Az enyémet továbbra sem lehet még frissíteni. Ezt nagyon sajnálom, mert bár tudom, hogy bukik a root, azért jó lenne "javítani", mert olyan dolgokat csinál, amit a többszörös, menüből történő gyári állapotra visszaállítgatás előtt nem tett. Akad, fagy, hasonlók.

Megtartom a mini pro-t, egyelőre.

A Facebook-on elég szép számmal mennek ám a kommentek a SonyEricsson UK falára. Van petíció is, és azt már belájkoltam!:D

Kíváncsi leszek, hogy mi lesz...

Ha nem változtat a SE, akkor marad az xda, de bootloader nélkül nekik sincs sok esélyük...

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #613 Dátum: 2011, 01 09, 09:55:31 »
Nem tudom akkor, hogy mi lehet az oka. Nem hiszem, hogy a tudtodon kívül csinálta volna meg, ez nem Windows!  :D

Meg egyébként is egy 130 MB-s fájlt szed le a SEUS is.

Az enyémet továbbra sem lehet még frissíteni. Ezt nagyon sajnálom, mert bár tudom, hogy bukik a root, azért jó lenne "javítani", mert olyan dolgokat csinál, amit a többszörös, menüből történő gyári állapotra visszaállítgatás előtt nem tett. Akad, fagy, hasonlók.

Megtartom a mini pro-t, egyelőre.

A Facebook-on elég szép számmal mennek ám a kommentek a SonyEricsson UK falára. Van petíció is, és azt már belájkoltam!:D

Kíváncsi leszek, hogy mi lesz...

Ha nem változtat a SE, akkor marad az xda, de bootloader nélkül nekik sincs sok esélyük...
egyelőre működik nem én használom szóval így tökéletes nekem  8)

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
« Reply #614 Dátum: 2011, 01 10, 08:43:37 »
egyelőre működik nem én használom szóval így tökéletes nekem  8)

Jaa... hát így könnyű... :D OFF: Milyen a Desire Z? Tényleg annyira gáz a mechanika, mint a youtube-os filmeken?

ON:
Nekem még mindig nem engedi "frissíteni". Nagyon idegesítő ez már csak azért is, mert többször kifagy/kiakad pl a Gmail app, és beszakad az egész PDA tőle. Csak a kényszerített bezárás segít, de van, hogy akksi kivétel kell neki. Szóval ráférne a javítás szerintem...

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #615 Dátum: 2011, 01 10, 10:00:30 »
Jaa... hát így könnyű... :D OFF: Milyen a Desire Z? Tényleg annyira gáz a mechanika, mint a youtube-os filmeken?
OFF:
Abszolúte nem! A munkámra is használom igen intenzíven és sokat ki/be csukogatom. Volt, hogy véletlen "összecsapódott" mert egykézel bravúroskodtam. Ugyan olyan mint mikor hozta a futár.
De sajnos azt kell mondjam, hogy ez egy magyarországi hisztéria volt.
Annyi a titok, hogy normálisan kell fogni. Nem éppen egy kitekeredett pózban a Mount Everest tetején. Akkor nyílván, hogy összecsukódik vagy kiesik a kezünkből stb.

Bárkinek nyugodt szívvel merem ajánlani! Nekem nagyon a szívemhez nőtt. Ezért elfogult is vagyok ez tény. De munkaeszköznek nagyon jó és azért hobbira is elég. Tulajdonképpen egy DHD csökkentet procival meg QWERTY-vel. Ami ugye azt eredményezi hogy az akku egy napot kibír bőven. Szűkösen de kibír egy Mezőkovácsháza Nyíregyháza vonatozást is.
A többit a topikjában ;)
ON

Nem elérhető Piiit

• Navigáció / Navigation: IGO 8.3
  • PDA: Samsung GT-i8000 Omnia II
  • PDA ROM: Windows: I8000NXXJH1 | Android: :)
« Reply #616 Dátum: 2011, 01 12, 14:37:29 »
Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne hogy ha veszek szlovák Xperia X10 Mini-t lehetséges-e teljesen magyarrá "varázsolnom" a nyelvet benne? Android-al még csak akkor kezdenék ismerkedni :). Nyelv átállítással, vagy újrarakni egészet... stb. ?

Üdv: P.

Nem elérhető Neferty

• Nem: Nő
  • PDA: Samsung Galaxy Note
  • PDA ROM: 4.1.2 - SVA ROM JB v5.1
« Reply #617 Dátum: 2011, 01 12, 15:41:38 »
Amúgy ki hogyan oldotta meg az SD kártyára való install-t vagy move-t???
...azért mert nő vagyok, még nem biztos hogy nem értek hozzá...

Nem elérhető inn3rcity

« Reply #618 Dátum: 2011, 01 12, 18:11:22 »
Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne hogy ha veszek szlovák Xperia X10 Mini-t lehetséges-e teljesen magyarrá "varázsolnom" a nyelvet benne? Android-al még csak akkor kezdenék ismerkedni :). Nyelv átállítással, vagy újrarakni egészet... stb. ?

Üdv: P.
Szeritnem a szlovákban kell lenni magyar nyelvnek. Ha nincs, akkor felteszel egy olyan romot, amiben van.

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
« Reply #619 Dátum: 2011, 01 13, 10:10:25 »
Szeritnem a szlovákban kell lenni magyar nyelvnek. Ha nincs, akkor felteszel egy olyan romot, amiben van.

Lehet, hogy én vagyok alul művelt ebben a kérdésben, de mini-kre meg mini pro-kra is lehet custom rom-ot feltenni? Ha igen, akkor hogyan? És honnan lehet leszedni ilyen romokat? :)

Nem elérhető Piiit

« Reply #620 Dátum: 2011, 01 13, 17:08:50 »
:) Nekem is ez lett volna következő kérdésem. Honnan/hogyan tudok feltenni ROM-ot rá? Van valami leírás/videó valahol mint pl. Omnia II-höz, mert az nagyon remek volt  :ok:.

Ja és még annyi, hogy lehet x10 mini-re normális navigációt rakni ami nem igényel álllandó "mobilnet"-et?  :ima:

Üdv

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #621 Dátum: 2011, 01 13, 18:52:55 »
Lehet, hogy én vagyok alul művelt ebben a kérdésben, de mini-kre meg mini pro-kra is lehet custom rom-ot feltenni? Ha igen, akkor hogyan? És honnan lehet leszedni ilyen romokat? :)
Úgytom, hogy lehet tenni fel rá mintha olvastam volna XDA-n. De csak elolvastam felületesen szóval ennyi infóval tudok szolgálni

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #622 Dátum: 2011, 01 13, 18:58:02 »
:) Nekem is ez lett volna következő kérdésem. Honnan/hogyan tudok feltenni ROM-ot rá? Van valami leírás/videó valahol mint pl. Omnia II-höz, mert az nagyon remek volt  :ok:.

Ja és még annyi, hogy lehet x10 mini-re normális navigációt rakni ami nem igényel álllandó "mobilnet"-et?  :ima:

Üdv
Magyar videó nem hinném, hogy van.

Van a Mini-re is navigáció. Az iGO-t portolták és direkt Minire optimalizálták. De ez nem éppen fórum téma mert wareznak minősül tudtommal.
Egyébként is csak addig jutottam el, hogy egy nem is Mini-re való iGO-t feltettem viszont mivel nem volt optimalizálva ezért iszonyatosan szaggatott egyszóval használhatatlan volt.
Sajnos többet nem tudok segíteni mert méga  Desire Z-en is csak a Google map van... :D

Nem elérhető Piiit

« Reply #623 Dátum: 2011, 01 14, 02:01:20 »
Köszi a segítséget! :) Ha vennék XPeria X10 Mini-t akkor utánajárok mindennek.

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
« Reply #624 Dátum: 2011, 01 18, 10:32:56 »
Lenne egy igazán "buta" kombinált kérdésem:

1. hogyan lehet megnézni egy rootolhatatlan x10 mini pro (mini is játszik) esetében a product code-ot?
2. hogyan lehet egy rootolt mini pro-n átírni a product code-ot az 1. pontban szereplő készülékére?

Azért lenne szükségem erre, mert nagyon piszkálja a csőröm, hogy a két vas két "különböző" szofttal megy. Meg akarom csinálni, hogy "egyformák" legyenek, így legalább egyszerre lehet majd frissítgetni őket.
Második körben meg azért lenne fontos, mert néhány hibát dobál az én pro-m, viszont nem tudom javítani. És már nagyon könyörög érte.

Nem érdekel, hogy bukik a root, csak lehessen végre javítani. Az most fontosabb...

A másik nagy kérdés, hogy ha átírom a product code-ot, akkor bukik-e a garancia miatta? Vagy a szervizesek nem nézik ezt?

Köszi a segítséget!