2024, 11 29, 01:54:27

Szerző Téma: SE Xperia X10 MINI általános beszélgetés  (Megtekintve 151248 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető inn3rcity

• Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: WAZE
  • PDA: Galaxy S5
Re: SE Xperia X10 MINI általános beszélgetés
« Reply #625 Dátum: 2011, 01 18, 11:13:54 »
Bnőmnek x10 minije van és tettem rá neki x10re optimalizált IGOt.
Megy rendesen csak van, hogy kilép.
I'm in love with a ROBOT, how can I tell my parents?

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
  • Jedi Mester :D
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Samsung Galaxy S4 I9505
  • PDA ROM: AP/CP: I9505XXUGNG8 ; CSC: I9505BTUGNG2
« Reply #626 Dátum: 2011, 01 18, 13:27:13 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Bnőmnek x10 minije van és tettem rá neki x10re optimalizált IGOt.
Megy rendesen csak van, hogy kilép.

Én olyan verziót próbáltam anno, ami mini/mini pro-ra volt optimalizálva. Kilépni nem lépett ki ugyan, viszont volt, hogy 10 perc alatt sem talált jelet. A Navigon-t használóm helyette. Villámgyors...

Vicces, mert a topic 25 oldalának utolsó hozzászólása volt az enyém, de mivel átcsúsztunk a 26. oldalra, így lehet, hogy már nem is látja senki... Pedig kellene az infó, mint egy falat kenyér!  :D
"Remember... The Force will be with you... Always..."

SE X10 mini pro Root/xRecovery/app2SD/JIT telepítési segédlet You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető wolfpapa

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Sygic/iGO
  • PDA: iPhone 7/Xiaomi Mi 1A/ZTE Nubia Z17S/iPad Pro/Air 2
  • PDA ROM: az aktualis
« Reply #627 Dátum: 2011, 01 18, 18:09:34 »
Én olyan verziót próbáltam anno, ami mini/mini pro-ra volt optimalizálva. Kilépni nem lépett ki ugyan, viszont volt, hogy 10 perc alatt sem talált jelet. A Navigon-t használóm helyette. Villámgyors...

Vicces, mert a topic 25 oldalának utolsó hozzászólása volt az enyém, de mivel átcsúsztunk a 26. oldalra, így lehet, hogy már nem is látja senki... Pedig kellene az infó, mint egy falat kenyér!  :D

Nekem az Aura nagyon bevált.Veri a Rigo-t és a Navigont is.
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login   You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
« Reply #628 Dátum: 2011, 01 19, 16:44:53 »
Na... "megoldottam". Elméletileg...    :google2: volt a barátom!

Megtaláltam a /system/build.prop fájlban, illetve rajta van a készülék matricáján a hátlap alatt.
Viszont érdekes, hogy a matricás szám nem egyezik meg a fájlban találhatóval. Lehetne módosítani, de nem tudom, hogy mire módosítsam, így marad egy másik út.

Visszarámolom az 1.6-ot, aztán újra frissítem. És akkor legalább rendben lesz. Nem lesz root meg piszkálgatás. Akkor talán nem lesz vele gond. Ha meg majd így sem fogom tudni javítani, már nem fog izgatni...

Vicces, hogy olyat is olvastam, hogy a LauncherPro miután "lejár", nem hajlandó semmit sem csinálni, csak annyit, hogy megnyitja a böngészőben azt a mobilos oldalt, ahonnan le lehet tölteni az új verziót. Ezzel meg az a gond, hogy az oldal nem működik. Viszont sem hívást, sem semmit nem fogad a készülék és csak a javítás/gyári beállításokra visszaállítás menti meg, mivel menübe sem lehet belépni.... Kezdek kicsit parázni... Lehet, hogy visszalépek én a jó öreg iPhone-hoz, ott nem volt ennyi "gond". Max még egy SGS-t bevállalnék, de azt már csak ha újra kint leszek Angliában...  :D

Ha sikerült az 1.6-re visszaállás és újrafrissítés 2.1-re akkor jelentkezem!

SE X10 mini pro Root/xRecovery/app2SD/JIT telepítési segédlet You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
« Reply #629 Dátum: 2011, 01 21, 09:57:10 »
Hellóka! :D

Szerencsére az SE nem bírta tovább, és végre elérhetővé tette a "frissítést" nekem is, így végre tudok javítani... Nagy a boldogság!

Majd meglátom, hogy ténylegesen milyen lesz ez után a frissítés után a masina...

Nem elérhető djmorphy

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Sony Xperia Z3 Dual
  • PDA: Sony Xperia Z3 Dual
  • PDA ROM: Android 5.0.2
« Reply #630 Dátum: 2011, 01 21, 12:01:58 »

Szerencsére az SE nem bírta tovább, és végre elérhetővé tette a "frissítést" nekem is, így végre tudok javítani... Nagy a boldogság!

Majd meglátom, hogy ténylegesen milyen lesz ez után a frissítés után a masina...
:ok: :D :D
Egy off csapattaggal, hogy lehet a legjobban kiszúrni? Ha moderátor lesz by mqmeszi

Nem elérhető wolfpapa

• Support-ER
« Reply #631 Dátum: 2011, 01 21, 18:06:54 »

Megkérdezhetném, hogy milyen frissítésről van szó?
Várható vmi a 2.1 update1-re?
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login   You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
« Reply #632 Dátum: 2011, 01 21, 19:39:20 »
Megkérdezhetném, hogy milyen frissítésről van szó?
Várható vmi a 2.1 update1-re?

Ez egy 2.1 update-1 utáni "frissítés". Gyakorlatilag a build-szám változik, és ezzel együtt még az, hogy az új build-re már nem működik a z4root progi, illetve semmilyen egyéb módon sem lehet root-olni a PDA-t a frissítés után.

Gyakorlatban egy 120-130 MB-s frissítést szed le a SEUS, viszont a telepítés után minden korábbi beállítás és app megmarad, csak a root bukik. Ez személyes tapasztalat, viszont nem jelenti azt, hogy mindenkinél így megy. Lehet, hogy valakinek lezúzza a dolgait, ezért nem árt a biztonsági frissítés előtte. Ha a root-ot érdemben használod, akkor felejtős a frissítés.

Én most csak azért teszem fel (bukva a root lehetőségét), mert rootolva nagyon sok "szemetet" leszedtem a Root Explorer-rel. Többszöri softreset után sem működik úgy, ahogyan szeretném sok helyen. Eddig sem a SEUS-ban, sem a PCC-ben nem jött fel a javítás lehetősége, gondolom azért, mert frissítették a build számot az én CDF kódomhoz tartozó 2.1 szoftverben, tehát javítani nem tudtam. Csak a javítás lehetősége miatt teszem fel.

A root hiányozni fog, mivel nagyon sok szemetet tudtam vele törölni (wisepilot, roadsync, emanual, pccompanion, cagoldrush, rollercoaster és hasonlók), ezzel is helyet szabadítva fel... Most majd az utólag telepített progikat szelektálom, ugyanis ha csipog, hogy kevés a tárhely, akkor sem sms-t nem fogad, sem emailt nem szinkronizál... Ez van...

2.2 sajna nem lesz, így nem tudom, hogy mi lesz a mini prom jövője. Max másodtelefonként megmarad... Helyette Android vonalon talán az SGS, ha pedig minden kötél szakad, akkor valamelyik újabb iPhone (GS vagy 4G lesz, de az már csak akkor, ha kint leszek Angliában (iPhone 2G-ről váltottam a MP-ra).

Nem elérhető wolfpapa

• Support-ER
« Reply #633 Dátum: 2011, 01 21, 23:19:36 »
Ez egy 2.1 update-1 utáni "frissítés". Gyakorlatilag a build-szám változik, és ezzel együtt még az, hogy az új build-re már nem működik a z4root progi, illetve semmilyen egyéb módon sem lehet root-olni a PDA-t a frissítés után.

2.2 sajna nem lesz, így nem tudom, hogy mi lesz a mini prom jövője. Max másodtelefonként megmarad... Helyette Android vonalon talán az SGS, ha pedig minden kötél szakad, akkor valamelyik újabb iPhone (GS vagy 4G lesz, de az már csak akkor, ha kint leszek Angliában (iPhone 2G-ről váltottam a MP-ra).

Nagyon köszönöm ezt a felvilágosítást.Mivel másodlagos a kütyüke nem nagyon fontos a root,de nem is kizárandó. Még meggondolom.
Az SGS-t csak ajánlani tudom és ha tudsz még várni nemsokára itt az SGS-2 amiben már kétmagos proci és 1GB ram van. :ok:

Nem elérhető erikthekippa

• PDA: mitakmio702
  • PDA ROM: 38
« Reply #634 Dátum: 2011, 01 28, 11:48:30 »
Sziasztok bocsi hogy belepiszkolok a fórumotokba , de nem akar valaki egy xperia x10 mini pro-t elcserélni samsung omnia 2 re?  :D Ha véletlenül igen akkor privátba.

Nem elérhető inn3rcity

« Reply #635 Dátum: 2011, 01 31, 18:27:07 »
qwerty billntyűzet x10 minire!

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
« Reply #636 Dátum: 2011, 02 09, 22:12:39 »
Nagyon köszönöm ezt a felvilágosítást.Mivel másodlagos a kütyüke nem nagyon fontos a root,de nem is kizárandó. Még meggondolom.
Az SGS-t csak ajánlani tudom és ha tudsz még várni nemsokára itt az SGS-2 amiben már kétmagos proci és 1GB ram van. :ok:

Jelen pillanatban ott tartok, hogy megmarad a kicsike, amíg nem jutok valami komolyabbhoz. Volt szerencsém nyáron Angliában egymás mellett látni egy SGS és egy iPhone 4 készüléket. Mindkettő tetszett, egyik ezért, másik azért. Akkoriban egy iPhone 2G volt a kezemben, így számomra egyértelmű volt, hogy az lesz a következő készülékem. A váltás húzódott, mivel hazajöttem és egyelőre még nem tudom biztosan, hogy mikor megyek vissza.

Az elmúlt 2-3 hétben volt szerencsém nem egyszerre ugyan, de kézbe venni mindkét készüléket, mindenféle biztonsági zsinórok és hasonlók nélkül. Egyelőre ott tartok, hogy ha lesz lehetőségem, akkor iPhone 4-re váltok (ha visszamegyek Angliába), ha pedig mégsem, akkor marad a mini pro csak önmagában, vagy esetleg kiegészülve egy Galaxy 3-mal...

A játékok "nagyon" hiányoznak, rengeteget játszottam a 2G-vel is. Láttam pár játéknak van androidos, emellett pedig ráadásul androidra ingyenes verziója. Ez tetszik, viszont a jelenlegi készülékemhez "vadászni" kell, hogy a mi az ami egyáltalán normálisan megy rajta. Ezen felül pedig nagyon fájó pont számomra az, hogy a 8GB-s memkártya ellenére sem tudok 150MB-nál több programot feltenni.
2.2 rendszertől tudom, hogy van ez a lehetőség, viszont arra én már nem nagyon számítok a mini pro esetében...

Mire oda jutok, hogy új készüléket vegyek, lesznek már jobb Androidos készülékek, szóval még nem adtam fel...  :D

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
« Reply #637 Dátum: 2011, 02 09, 22:16:26 »
qwerty billntyűzet x10 minire!

Rácuppantam erre a témára, hátha megúszom vele azt, hogy nyitogatni kelljen állandóan a kicsikét...

Bejött a dolog, nem is kicsit, csak van egy fájó pont benne:

Ha ezt használom, és valami miatt mégis úgy döntök, hogy a hardveres billentyűzettel akarok írni, akkor a SYM billentyű funkcióját veszti és "kék négyzet" gombként működik csak. Tehát bukik a szmájlik meg az ékezetes magánhangzók bevitelének lehetősége. Ezen kívül elég jól használható, még a kijelző "apró" méretének ellenére is! A magyar szótár nem rossz, tényleg korrektül használható!

Nem elérhető inn3rcity

« Reply #638 Dátum: 2011, 02 09, 22:20:41 »
Rácuppantam erre a témára, hátha megúszom vele azt, hogy nyitogatni kelljen állandóan a kicsikét...

Bejött a dolog, nem is kicsit, csak van egy fájó pont benne:

Ha ezt használom, és valami miatt mégis úgy döntök, hogy a hardveres billentyűzettel akarok írni, akkor a SYM billentyű funkcióját veszti és "kék négyzet" gombként működik csak. Tehát bukik a szmájlik meg az ékezetes magánhangzók bevitelének lehetősége. Ezen kívül elég jól használható, még a kijelző "apró" méretének ellenére is! A magyar szótár nem rossz, tényleg korrektül használható!
Ha a fizikai billentyűzetet használod, akkor csak állítsd át az alapértelmezett kiosztásra azt hiszem az Enter folyamatos nyomvatartásával jön elő az a menü. (legalábbis SGS-en..) Így midnen visszaáll az alapra elvileg...

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
« Reply #639 Dátum: 2011, 02 10, 16:35:02 »
Ha a fizikai billentyűzetet használod, akkor csak állítsd át az alapértelmezett kiosztásra azt hiszem az Enter folyamatos nyomvatartásával jön elő az a menü. (legalábbis SGS-en..) Így midnen visszaáll az alapra elvileg...

Na, ezt nem tudtam. Megnézem. Viszont ha megint az onscreen billentyűzetet szeretném használni, akkor mi a teendő? :D

Nem elérhető inn3rcity

« Reply #640 Dátum: 2011, 02 10, 20:19:27 »
Na, ezt nem tudtam. Megnézem. Viszont ha megint az onscreen billentyűzetet szeretném használni, akkor mi a teendő? :D
Akkor sztem menü, nem tudom hol van x10-en a billenytyűzet beállítása, de biztosan megfalálod. ;)

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
« Reply #641 Dátum: 2011, 02 11, 10:47:52 »
Keziccsókolom!  :D

Tegnap este azon kaptam magam, hogy minden redvás program feltelepítését követően könyörög a műtyűr, hogy "Kevés a tárhely". Emiatt ugyebár köztudott (???), hogy a készülék se mailt nem szinkronizál, sem sms-t nem fogad.
Sajnos nagyon sok helyet foglal néhány gyári szemét, melynek meglétét korábban rootolást követően a Titanuim Backup-pal illetve a Root Explorerrel oldottam meg.

Később szerettem volna root-mentesen élni, vagy legalábbis visszaállítani gyári állapotra, de nem tudtam megtenni sem PCC-n, sem SEUS-on keresztül, ennek oka az volt, hogy abban az időben adtak ki egy újabb, kisebb "frissítést". Ez csak a build számot változtatta meg, illetve kiiktatta a rootolás lehetőségét. Szomorú voltam egészen ma délelőttig, mivel gyakorlatilag tennék még fel programokat, de a sok gyári szemét miatt már nincs hova... App2SD-t nem próbáltam, de azt hiszem ennek is eljön majd az ideje, főleg mivel ROOTOLHATÓ ÚJ FRISSÍTÉSSEL ELLÁTOTT MINI ÉS MINI PRO!!!

Ezek az XDA-s srácok nagyon ott vannak.
Csináltak egy módosított SuperOneClick-et, amivel gond nélkül meg lehet csinálni!
Itt található:

:D :D :D

Hajrá hajrá!!!

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
« Reply #642 Dátum: 2011, 02 11, 13:52:36 »
Na kérem...

Eljutottam oda, hogy van root hozzáférésem...

Feltettem az xRecovery-t, azzal pedig felküldtem a JIT-et. Nagyon baba!

Most van egy kis dolgom, de ha hazaérek, akkor nekiállok az app2sd-nek, illetve a softlock-nak.

Ha van rá igény, akkor az XDA-s leírásokat felhasználva készítek egy magyar nyelvű, kompletten mindenre kitérő leírást az összes általam végzett módosításról, így egy cikket/bejegyzést kell végig nézni, nem 5-öt. (root+xRecovery+JIT+app2sd+softlock).

További szép napot mindenkinek!

Nem elérhető wolfpapa

• Support-ER
« Reply #643 Dátum: 2011, 02 11, 14:29:26 »
Na kérem...

Eljutottam oda, hogy van root hozzáférésem...

Feltettem az xRecovery-t, azzal pedig felküldtem a JIT-et. Nagyon baba!

Most van egy kis dolgom, de ha hazaérek, akkor nekiállok az app2sd-nek, illetve a softlock-nak.

Ha van rá igény, akkor az XDA-s leírásokat felhasználva készítek egy magyar nyelvű, kompletten mindenre kitérő leírást az összes általam végzett módosításról, így egy cikket/bejegyzést kell végig nézni, nem 5-öt. (root+xRecovery+JIT+app2sd+softlock).

További szép napot mindenkinek!

érdeklődve várom! :ok:

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
« Reply #644 Dátum: 2011, 02 12, 16:25:01 »
érdeklődve várom! :ok:

Igyekszem...

Néha a frász elkapott, de megcsináltam mindent. Pár órán belül megszületik a leírás, vagy max holnap estére. Vendégek vannak, nem nagyon vagyok gépközelben, plusz jött egy rendszerfrissítés (nem, nem a 2.2, hanem szerintem megint csak build frissítés lesz a .24-ről a .504-re.

Ha mindennel megvagyok, akkor jelentkezem a teljes leírással, de addig is két kép alább:

az első akkor készült, amikor a JIT-et engedélyeztem, a második meg az app2sd engedélyezése után. A részleteket és tapasztalatokat majd a "globál" leírásban, de addig is elmondható, hogy van javulás... Csinálok hasonlót az update majd a swipe után is, összehasonlításképpen!

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
« Reply #645 Dátum: 2011, 02 17, 09:34:35 »
Sziasztok!

Jelentem alássan, megvolt minden! Frissítés (2.1.1.valami build számra, rootolható maradt a PDA), xRecovery, JIT (még a .024-es buildhez tartozóval), majd pedig app2sd.

A Titanium backup szerint 189 alkalmazás van telepítve. Mindegz megy rendesen, bár a JIT részt nem nagyon érzem. A leírás 1 része már készen van, de fél munkát nem akarok megosztani, befejezni meg most éppen nem tudom mert hál' Istennek kórházba kerültem tegnap! :-D

ha kijutok egyszer, akkor befejezem és megosztom mindenképpen!

köszi a türelmet!

Üdv: J.

Nem elérhető TiaDalma

• Nem: Nő
  • PDA: Samsung S8+ / RIP LG G4 / SE XperiaMini / (RIP:Google Nexus "1." )
  • PDA ROM: Gyári / Imperium v13.0 (MM) / exMIUI 3.2.22 (4.0.4)
« Reply #646 Dátum: 2011, 02 19, 21:37:43 »
Sziasztok!

Jelentem alássan, megvolt minden! Frissítés (2.1.1.valami build számra, rootolható maradt a PDA), xRecovery, JIT (még a .024-es buildhez tartozóval), majd pedig app2sd.

A Titanium backup szerint 189 alkalmazás van telepítve. Mindegz megy rendesen, bár a JIT részt nem nagyon érzem. A leírás 1 része már készen van, de fél munkát nem akarok megosztani, befejezni meg most éppen nem tudom mert hál' Istennek kórházba kerültem tegnap! :-D

ha kijutok egyszer, akkor befejezem és megosztom mindenképpen!

köszi a türelmet!

Üdv: J.

Először is gratulálok a művelethez, másodszor pedig gyógyulást kívánok  O->-

Én eme alábbi linken lévővel próbálkoztam:
Szerintem nagyon jó a leírás, de sajnos nálunk nem működik :(
De ha van kedved nézd/nézzétek meg, hátha van ötlet benne.

Bár ha azt írtad, hogy részletesen oktatsz minket, azt nagyon megköszönjük  :ok: :ok: :ok:
"Legyen hát minden percnek egy kicsiny bája,
s minden napnak egy méltó folytatása..."(Nefikó)

Nem elérhető Gabinhoo

• Navigáció / Navigation: IGO 8
  • PDA: Samsung Omnia II
  • PDA ROM: I8000NXXIL3
« Reply #647 Dátum: 2011, 02 20, 08:29:55 »
Sziasztok!

Tettem fel progikat a x10 minire és nem találom őket  :hmm: nem tudja valaki, hogy milyen mappába tegyem, hogy látszódjon és tudjam telepíteni???

Előre is köszi.

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
« Reply #648 Dátum: 2011, 02 20, 11:26:44 »
Először is gratulálok a művelethez, másodszor pedig gyógyulást kívánok  O->-

Én eme alábbi linken lévővel próbálkoztam:
Szerintem nagyon jó a leírás, de sajnos nálunk nem működik :(
De ha van kedved nézd/nézzétek meg, hátha van ötlet benne.

Bár ha azt írtad, hogy részletesen oktatsz minket, azt nagyon megköszönjük  :ok: :ok: :ok:

Köszönöm szépen!

Rápillantok majd. Amit én próbáltam (root, aztán xRecovery, majd azzal JIT és app2SD), az működött. Voltak apróbb gondok, amik miatt most visszaálltam teljesen gyárira, de működik. 2 készüléken is teszteltem. Jelentkezni fogok mindenképpen, csak kis időt kérek.

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
« Reply #649 Dátum: 2011, 02 20, 11:29:31 »
Sziasztok!

Tettem fel progikat a x10 minire és nem találom őket  :hmm: nem tudja valaki, hogy milyen mappába tegyem, hogy látszódjon és tudjam telepíteni???

Előre is köszi.

Csak a memóriakártyára tetted fel őket? Azért kérdezem, mert gyárilag nincsen fájlkezelő a minin/mini pron. Azt be kell szerezni a Marketből. Én az "Estrong File Explorert" használom/használtam (helyhiány miatt csak a Root Explorer maradt fent).

Az Estrong ingyenes is.

Ha telepítetted, akkor a "Beállítások/Alkalmazások" résznél (normál beállítások a PDA menüjéből és nem a fájlkezelőben) engedélyezni kell a "Külső források" menüpontot, és ez után már telepíteni is tudsz.

Ha valami gond van, írj nyugodtan.