"amúgy megjegyezném, hogy az egyik ok, ami miatt megváltam az iphonetól az, hogy nevetségesnek tartottam, hogy egy 150ezres készüléken nincs egy elfogadható minőségű kamera"
Most telefont, vagy fényképezőgépet akartál vásárolni?
Egyik mobilban sincs olyan kamera, ami akár egy 10 eFt-os Tesco gazdaságos digitális gép tudásával felérne, akkor meg mi a fenének tekinti bárki is fontosnak ezt?
"egy 5e forintos telefonon is alapfelszereltség"
Parasztvakítás rulez.
"ez így egy kicsit erős kijelentés, egy olyan készülék rajongójától, amiben gyárilag korlátozott számtalan lehetőség. ezzel szemben az omniában bármiféle buhera nélkül moddolható a rendszer."
Tényleg?
Mondjuk nincs a közelben PC, csak az Omniád van, mit tudsz rajta moddolni?
Lecseréled a háttérképet és passz, vagy letöltesz egy új widgetet, ami azon a kijelzőn kb. a vicc kategória. Óriási.
Minden egyéb módosításhoz PC kapcsolat és buherálás kell. Ja, iPhone-on is (bár, ha jailbreak-elt akkor nem, mert simán letöltök bármilyen témát Cydiából és már megy is.)
"az iphone hanyadik frissítésre jutott el odáig, hogy lehet szöveget másolni? "
Cerka nélkül vajon hogy tudsz szöveget másolni az Omnián?
Hanyadik próbálkozásra sikerülne egy 3-4 pontos szövegrész kijelölése?
"hangosan fölnevettem, amikor olvastam a frissítések listáját, és ilyen alapvető dolgoknak kellett volna örülni."
Nálam alapvetőbb dolog a rendszer stabilitása, sebessége, megbízhatósága. Hisz egy telefonról beszélünk. Majd ha tamagotchit akarok ismét, akkor megint WinMo-s készüléket veszek, de amióta elvárás nálam az, hogy ne kelljen újraindítgatni, registry-t moddolni ahhoz, hogy működőképes és elfogadható sebességű készülékem legyen, azóta fel sem merül bennem, hogy WinMo-t használjak a mindennapokban.
"az, hogy valaki főzött romot használ-e, vagy sem, az a saját szíve joga."
Meg az, hogy mennyi ideig bír együtt élni a gyári rom hibáival. Ugyebár
"ne feledkezzünk meg az ilyen apróságokról sem, mint a bluetooth használhatatlansága"
Most akkor kérdezzek vissza, hogy miért használhatatlan a Wifi az Omniádban?
Én egy DVD-t átmásolok a gépre, mire te egy mp3-at átszüttyögsz BT-on.
Köszi, de nincs rá szükségem, akinek meg van, az képes rá, hogy letöltsön egy programot Cydiából.
"milyen elvetélt ötlet az, hogy ha én fel szeretnék tenni valamit a készülékemre, pl. egy filmet, ahoz át kell nyomnom ezen a bugyuta programon."
Vannak olyan emberek akik szeretik a rendet és _alapból_ iTunes-t használnak, mert kényelmes és hasznos dolog.
Meg vannak a világnak olyan részei is, ahol természetes dolog az, hogy a filmet és zenét nem lopjuk, hanem vásároljuk, így fel sem merül az igény olyanra, hogy a warezolt film miért nem tölthető át direktben a készülékre.
Bár gondolom az ActiveSync csodálatos világa neked jobban megfelel, de én inkább maradnék az iTunes-nál.
Az már csak apróság, hogy ha akarom, akkor én is csak simán felmásolom a divx filmet a készülékre direktbe és megnézhetem, nem nagy ügy.
"ezzel szemben wimmobileon csak felmásolok bármilyen tömörítetlen divxet, és lám, lejátssza."
Nem mondod, hiszed, vagy sem, iPhone-on ugyanez, ugyanígy működik. Sőt akár a tömörítetlen FullHD filmet is felmásolhatom és azt is lejátssza. Az Omnia is?
"bizonyos, hogy az iphone egy jól működő, és alapjába véve használható kütyü (irreálisan magas áron)"
Nézted már az Omnia II árát?
És azt meg sem veheted egyelőre szolgáltatótól olcsóbban.
"de egy percig sem bántam meg, hogy az omniát és winmobilet választottam."
Ízlések és pofonok, engem egyszerűen irritált az Omnia.
" a befektetett utánajárás, és pofozgatás nem elfecsérelt idő"
Nem bizony, de sajna iPhone esetében sajnáltál rá időt szakítani, így kissé értelmetlen volt ez a hozzászólásod.
"az iphone nagy közkedveltségében valószínűleg nagy szerepet játszott a jó marketing és a divat."
Az iPhone közkedveltségét a könnyű kezelhetőség, megbízhatóság és gyorsaság adja.
Ha meg jailbreak-eled, akkor a piac legjobban alakítható és legnagyobb tudású készülékét kapod meg. A WinMo már 6 éve is elavult rendszer, egyszerűen értelmetlen összehasonlítani a mai modern rendszerekkel (Mobile OSX, Android), mert minden téren vesztes.
"az iphone nekem csak egy kar nélküli óriás... rengeteg hiányossággal."
Az a kar nélküli óriás elég jól kirugdossa a piacról a kedvenc WinMo-dat éppen