Hát emberek, én még nem láttam olyan fórumot ahol ez a tematika nem fordult személyeskedésbe, de reménykedjünk
Egyébként teljesen parttalan a vita, mert egyénfüggő a választás. Én azzal szoktam leszerelni a témában kevésbé jártas delikvenseket (itt ilyenek nincsenek ugye:), hogy a GSM modul, a kamera és a GPS leválasztása után lényegében kapunk egy PDA-t és egy iPod Touch-ot. Így jobban látszik hogy baromira nem ugyanarra a célra készültek. (TUDOM hogy nem csak ennyi a difi, de ez a lényeg).
Most jöjjön a szubjektív rész. Racionális embernek tartom magam, és azt a terméket veszem meg ami az igényeimet a legjobban kielégíti. Így esett meg, hogy MacBook és i900 tulaj vagyok, ergo elfogultsággal nemigazán lehet vádolni. Ismerem az iPhone-t is elég jól. Öcsémnem már akkor volt amikor itthon azt se tudták mi az, és hát kütyü
mivoltomból eredően szerintem én többet nyomkodom mint ő
Most nem akarok a részletekkel senkit sem untatni, de amire én használom arra az Omnia jobban megfelel. Az iPhone-os navi programok megjelenését egyébként kíváncsian vártam, mert ez volt az EGYIK legfontosabb ellenérvem ellene. Rá kellett jönnöm, hogy az iGO8-on kívül én mást nem fogok használni az biztos. Ergo marad a WM.
Itt felmerülhet a kérdés, akkor miért nem veszek egy PNA-t a kocsiba és csá. Ennek egyik oka hogy nem csak autós navigációra használom a telefont, a másik hogy tartó kell neki. Namost én nem vagyok hajlandó minden be- és kiszállásnál elővenni és eldugni a tartót. Pedig erre szükség van sajnos, mert egyes embereket egy üres autós tartó látványa is a vezetőoldali ablak betörésére sarkall haszonszerzés reményében. Gondolom mindenkinek van ilyen sztorija. Az Omnia pont passzol az autóm műszerfalába tartó nélkül is. A HTC Diamond és az iPhone nem, próbáltam.
Akik az Omnia kezelhetőségét kritizálják, némileg igazuk van. Ahhoz hogy tényleg nagyon jó legyen, kell egy kis kütyü
ság, vagy egy kütyü
ismerős
Egy Apple-mániás barátom (félmilliós MBP aminek a felét se használja ki + iPhone 3G) amikor kézbe vette az én példányomat, elismerően hümmögött. Ekkor jelen volt egy ex SE K750 tulaj is (szóval laikus), aki párhuzamosan tesztelte kettönk gadget-jét. Ma Omnia tulaj. Úgyhogy ne fikázzuk a WM-t ha kérhetem. Persze out of the box, az más kérdés.
Az iPhone legszimpatikusabb vonása számomra is az AppStore. De azért van bennem egy kettős érzés, amikor találok egy jó progit a Store-ban, és már írom is a büngészőbe hogy
MOD: és társai. Netezésben tényleg verhetetlen az iPhone, de kis túlzással össze vagyok nőve a laptopommal, szóval ez nekem nem nagy plusz.
De azt el kell ismernem, hogy eszembe jutott egy iPod Touch vásárlása. Amitől az iPhone jó (jobb), azt tudja a Touch is. iPod-om úgy sincs még, ráadásul USA-ban tudom megvenni, ami nem mindegy. Kíváncsian várom a szeptember eleji keynote-ot és az új iPod-okat.
Aki ideáig eljutott, annak gratulálok.
ISMO ha olvasod: igen, vedd meg az új touchpanelt, nagyon-nagyon jó!