Éppen most értem haza egy hosszabb útról, nem én vezettem, így kedvemre játszogathattam a navigációkkal.
4 nagyobb alkalmazást teszteltem: iGO, Navigon, nDrive, CoPilot
Az iGO minősíthetetlenül
, néha több száz métert késik, már rég elhagytuk a kereszteződést, mire odaér, volt rá példa, hogy emiatt újratervezésbe fogott.
nDrive pontos és nem késik, viszont a térképe pontatlan, volt utca amit nem ismert.
Navigon, pontos, gyors és naprakész a térképe, szerintem az iPhone-os naigációk közül a legjobb szoftver.
Copilot szintén nagyon pontos, de érdekes a navigációja, rendre az 1-2 kilométerrel előttünk lévő útvonalról beszélt, míg az előttünk száz méterre lévő elágazásról mélyen hallgatott és csak vizuálisan megtekintve lehetett rájönni, hogy merre is kéne fordulni.
Holdat mindegyik 2-3 másodpercen belül fogott (pedig francia kicsival voltunk, amnek fémgőzölt ablakai vannak), a CoPilot néha elvesztette a jelet, de ez csak onnan derült ki, hogy a kijelzésnél a parabola jel zöldről fehérre váltott, de az útkövetésnél nem jelentkezett késés.
A TomTom nem került bele a tesztbe, mert anno 5 perc után töröltem, miután az első tesztútvonal tervezésénél a házunktól lazán kivezetett balra záróvonalon keresztül, majd beirányított volna egy egyirányú utcába forgalommal szembe.
--
iPhone 3GS - 3.1.2-es szoftverrel.