"Talán azért van korlát, mert ezt már akkor tudta, amikor az Apple még nagyot álmodni sem mert"
No igen, csak azóta eltelt 15 év, a lustaság és a komoly fejlesztés teljes hiánya szerintem nem érdem, hanem hiba.
"Vicces a korlátozásokat firtatni iPhone tulajként."
Van egy kis különbség. Én az iPhone korlátait ledönthetem, vagy megkerülhetem, nekeda WinMo korlátaival muszáj együtt élned (hacsak nem kezdtél tutokban a rendszer alapjaitól való újraírásába
).
"Elfelejtettél példát hozni. Talán csak nem azért, mert nem nagyon van?"
Minek hozzak példát?
Kapcsolj be egy mai WinMo PDA-telefont és csodálkozz rá, hogy milyen lassú és akadozó a működése, ennél több példa nem kell szerintem.
"A 3D-s épületekkel navigálás közben operáló iGO8 se foglal 32 MB-nál többet"
Sokkal többet foglal, csak folyamatosan lapoznia kell ki-be a memóriából, hogy ezt a problémát megkerülje, de ezzel rendesen leterheli az egész gépet.
Én iPhone-on az iGO mellett még vidáman futtatok 30-40 másik alkalmazást is, Te WinMo-n max. 2-3-at, de már akkor is folyamatosan fogod látni a szivárványkereket.
"jön a kamera élő képére vetített navigáció, de azzal már nem a WinCE 5.2 kernelnek kell megbirkóznia."
Hát igen, mivel ilyen feladattal jelenleg csak a Mobile OSX és az Android tud megbirkózni, mivel WinMo alatt nincsen meg az egységes szoftver-hardver háttér hozzá.
"Ettől függetlenül a 3D-s játékok sokakat már PC-n se érdekelnek, PDA-n is csak nyűgnek tartják az egészet. Akinek fontos, vegyen iPhone-t, vagy még inkább valami célszerszámot (PSP?)."
Teljesen igazad van, ezért is szárnyalnak az iPhone eladások, mert a sok okos gyártó így gondolkodik és közben elveszti a vásárlóit. Lessed csak meg a mostani negyedéves pénzügyi eredményeket, az Apple szárnyal, a WinMo-t forgalmazó cégek és a Nokia meg veszteséggel zárt.
"Aha, az üzleti notebook piac el is tűnt a süllyesztőben, mert sok netbook fogyott. Értem én, logikus. Vagy mégse?"
Bocsi, de majd az összes gyártó vagy veszteséges volt, vagy 0-val jött ki és ezt úgy úszták meg, hogy a netbook szegmensre fókuszáltak, anélkül mostanra a legtöbben bezárhattak volna.
Érdekes módon az Apple ez időben is képes volt nyereséget felmutatni (rekordnyereséget, ami a karácsonyi szezonokat is felülmúlta).
"Ezek nem valós problémák, inkább lehetnek WM2003-ra alapozott sztereotípiák."
Én olvasgatok WinMo-s fórumokat, majd beírom oda is, hogy ne sírjanak, ez nem probléma, hisz Te megmondtad
Sajna probléma, de téged is kihívhatlak az installálós versenyre, mint ismerősöm. Csak 100 alkalmazást kell felrakni és törölni, majd megnézni, hogy mennyit lassult a készülék. (Megsúgom az övé annyit, hogy hardreset lett a vége
).
"Folyamatosan hivatkozni egy, a gyártó által kinyilvánítottan illegális tevékenységre elég érdekes érvelési módszer..."
A ROM-főzés is illegális, mégis szinte minden WinMo tulaj él vele, akkor innentől okafogyott az ellenkezésed a jailbreak használata ellen.
"A készülék nem tudja, és JB-ket a statisztikák szerint valami 8 % csinál a szifonján.
A "nincs szükség" mindig előkerül végső érvként"
Tökéletesen megis indokoltad helyettem is.
Eladtak közel 80 millió készüléket, aminek kb 8%-át jailbreak-elték csak, ez azt bizonyítja, hogy a többieknek nem volt szükségük a jailbreak által nyújtott többlet tudásra. Ennek ellenére az iPhone tulajdonosok a legelégedettebbek a készülékükkel. No erre mit mondasz?
"de gondold át, hogy a gagyi Push Notifications éppenséggel mit próbál helyettesíteni.
"
Nem helyettesít semmit, hanem jobb megoldást nyújt.
Megnézném, hogy a WinMo-s készüléked napi 24 órában képes lenne-e MSN és Skype kapcsolatot fenntartani úgy, hogy egy klienst állandóan a háttérben futtat és folyamatos adatkapcsolatot tart fent.
"Egyszer összeszámoltam, hogy pl. egy Spb Travelert hány alkalmazással tudnék kiváltani iPhone-on, és valami 14 jött ki.
"
Nekem csak 1.
Fizz Traveler
"Szerintem nem elég, ha azt hazudja egy készülék, hogy kompatibilis az Exchange Server által támasztott 8-10 biztonsági elvárásból kettővel.
"
Több ismerősöm használja nagyvállalati környezetben Exchange-en keresztül és maximálisan elégedettek vele (ellentétben a WinMo és Symbian eszközökkel, amiket leváltottak vele).
"Van valahol egy videó, ahol a HD2 4,3" WVGA kijelzőjét az iPhone mellé teszik, egyértelmű a helyzet."
A fizikai méret egyértelmű, a felbontás nem.
You are not allowed to view links.
Register or
LoginDe az már más kérdés, hogy egy annyivel nagyobb eszköz mennyire használható a mindennapokban. (Ki fogom próbálni, úgyhogy majd meglátjuk
))
"Előbb-utóbb eljön majd a széthajtható OLED kijelző korszaka, és akkor a 4,3" WVGA-n is csak mosolyogni fogunk."
Csak OLED-et NE!!!
Kell a francnak egy túlvezérelt (marketingesek álma, vibrant color
) szabad téren alig használható kijelző.
"Biztosan azért ad ki szinte minden gyártó HVGA, WVGA és WVGA+ felbontású kijelzőket, mert senki nem látja a különbséget a QVGA-hoz és a 320x480-hoz képest.
"
Azért ad ki, mert jól hangzik a feature listában, cserébe látványban semmi különbség és többet fogyaszt.
"Könnyű gyorsnak lenni menüben is, amikor 320x480-on 5x4-es rácsba rendezett, tök egyforma méretű ikonokat kell megjeleníteni/mozgatni ."
Ne haragudj, de engem az alkalmazások sebessége fontosabb és azok is jóval lassabban reagálnak és működnek WinMo-n.
"Ha bírja a vas, legyen nagy felbontás és animált időjárás, szimplán mert jobb ránézni."
Ja, rakjunk alá bivaly vasat, majd ezek a csodák szépen lelassítják, hogy ne legyen még véletlenül sem gyors