"A korlátokat már megbeszéltük, és nyilván azért használok ilyen készülékeket, mert könnyebben együtt tudok élni a korlátaival, mint a sokkal számosabb iPhone korláttal."
Ilyeneket én is írogattam, aztán fogadásból vettem egy iPhone-t, hogy élesben is kipróbálom, nem csak a levegőbe szidom. A végeredményt gondolom látod
"Ha egyszer egy hasonló vason futó WinMo-t vagy Androidot vagy bármit hasonlítasz a 3GS-hez, meglepve tapasztalod majd, hogy szó sincs akadozó működésről."
A HD2 videóján is láttam már szivárványkereket, szóval hagyjuk a dumát.
"A 3G meg ugyanúgy belassul a tetű hardverével, ha intenzíven használod."
2G-t használtam a 3GS előtt, de az sem volt olyan lassú, mint a Touch HD.
"Nálam ugyanúgy fut minden a háttérben, amikor navigálok, és nem látok szivárványkereket"
Ezt majd a legközelebbi találkozón prezentálhatod, csak ha megmutatom, hogy én milyen tempót várok el egy készüléktől, akkor nagyon meg fogsz lepődni.
Rendszeresen kapok ilyen válaszokat, aztán személyes találkozón, mikor kézbe veszem a "soha nem lassuló" WinMo-s jószágot, akkor hirtelen mégis lassú lesz, hirtelen nem tudja követni a tempómat, jönnek a szivárványkerekezések, esetleges lefagyások, no meg a szabadkozás, hogy ilyen nem szokott nála előfordulni és biztos az előző nap felrakott főzött rom a hibás, mert az bugos......
"Nézz meg egy Omnia II-t (még mindig gyengébb HW), egy TG01-et vagy egy HD2-t."
Omnia II-t már láttam, lassú. HD2-t lehet, hogy veszek is, de sokat nem várok attól sem.
"A Samsung, az LG, az Acer és a HTC is fényévekre van a veszteségességtől, némelyikük ugyanúgy szárnyal, mint az Apple."
Te valami másik univerzumban élsz.
A HTC masszivan veszteséges (nem véletlenül kezdett el nyitni az Android fele), a koreai gyártók meg ha nem is veszteségesek de 0-ra jöttek ki az utolsó 2 pénzügyi negyedévben és ezt nem a mobil üzletáguknak köszönhetik.
Az Acer meg szinte jelentéktelen szereplője a mobil piacnak, a pénzügyi eredményeihez a PDA eszközeinek semmi köze (egyébként szintén nem könyveltek el nyereséget).
"Én még nem láttam olyat, hogy bármelyik PDA gyártó kinyilatkoztatta volna, hogy illegális a ROM főzés, és jogilag fel fog lépni ellene, ellentétben az Apple-lel."
Akkor csukott szemmel jársz.
A Microsoft az XDA-Developers oldalát még bezárással is fenyegette.
"Ettől függetlenül a főzött ROM-ok leginkább nem új funkcionalitást adnak a készüléknek, hiszen az alap helyzetben is hozzáadható, nem úgy, mint a szifonnál."
Dehogynem, legtöbb esetben plusz funkcionalitzást ad, vagy a stabilitáson és sebességen javít (van mit).
"Most kénytelen vagyok a tipikus iPhone-osok utoló érvét előhozni: Nincs rá szükség. De tényleg, PC-n is akkor nyitom meg a Skype-ot, ha csevegni akarok. Mi a francnak 24 órás adatkapcsolat chat programoknak? Egyébként biztosan megoldható lenne, hiszen emaillel működik."
Mi a francnak 24 órás mobilkapcsolat, hogy megkapd az SMS-eseidet?
Az e-mail-ed nem nonstop kapcsolódik a hálóhoz.
"Na ja, népszerű nálunk is, csak a rendszergazdák arcát nézted volna meg, amikor kiderült a 3G-ről a 3-as OS és a 3GS megjelenésekor, hogy addig csak hazudta a biztonsági megfelelőséget. Komolyabb cégeknél ez óriási baklövés volt, azóta is sunnyognak és imádkoznak a rendszergizdák, hogy a vezetőknek ne tűnjön fel a rés a pajzson.
"
Erről írhatnál bővebben, mert nem tiszta.
Én kérdeztem erről ismerősöket, de náluk semmit nem kellett a szerver oldalon állítgatni, hogy iPhone-al csatlakozzanak, a rendszergazdáknak közük nem volt hozzá.
"Mindösze 4 mm-rel szélesebb az iPhone-nál, ennyi fantáziád csak van."
Nem fantázia, mellékeltem képet.
"A színhőmérséklet nyilván itt is állítható"
Nem a színhőmérséklet a probléma, hanem a színtér. Azon meg nincs mit állítgatni.
Igaz egy PDA esetén nem lényeg a színhűség, de engem zavar, ha a látott képnek köze nincs a valósághoz.
"Magyarul minden felhasználó konzumidióta, csak aki elavult felbontású iPhone-t vesz, az nem? Hehe, igen sokan pont fordítva látják ezt.
"
Nem, eszed, nem eszed nem kapsz mást. Egyszerűen lenyomják a torkodon a feleslegesen nagyobb felbontást ezzel indokolva a magasabb árat.
"Itt már nem segít a "nincs rá szükség" emlegetése, a nagyobb profit megakadályozza, hogy te tetszetősebb menüt nézz a drágább készülékeden.
"
Nem akadályozza semmi, jailbreak-elt a készülékem, olyan menüt látok amilyet akarok.
"Sokadszor mondom, hogy azonos hardveren futó WinMo-n nem reagálnak lassan az alkalmazások. Nézz meg egy HD2 vagy akár egy TG01 WM6.5 videót."
Én élőben szeretném megnézni a HD2-t, a videók nem jelentenek semmit, főleg, hogy videón már láttam akadozást HD2-n is.
"Kérlek szépen, a bivaly vasad ugyebár már megvan, és amikor éppen nem játszol, mint egy óvodás (tekintve az akkumulátoros üzemidőt játékok alatt, és a cserélhetetlen akkumulátort, max. egy-másfél órát egy nap alatt), akkor kihasználatlanul pihen a 4x5-ös rács alatt."
Én jobban szeretem, mikor a 3-4 ezer bejegyzést tartalmazó naptáram valós időben reagál (és nem akadozik, meg esik szét, mint WinMo-n), amikor egy alkalmazás azonnal elindul és nem kell másodpercekig várnom rá stb.
Számítógépem alatt is erős vas van (Core i7), de nem rakok ki minden idióta animációs vackot a desktopra, hogy önigazolásom legyen a teljesítményéről, mert engem az adott alkalmazások minősége és teljesítménye maximálisan elégedetté tesz.