Zene vezeték nélkül – LG Music flow P5 (NA6550W)

Szerző:

Szinte nincs olyan nap az életemben, mikor ne hallgatnék zenét. Szeretem a zenét, bár nem vagyok audio phil, ettől függetlenül nem vetem meg, ha valami jó minőségű hangszóróból árad felém. Mostanában egyre népszerűbbek a Bluetooth alapú hordozható hangszórók. Bevallom nem olyan rég én is vettem egyet a hordozhatósága miatt, most pedig az LG jóvoltából kipróbálhattam egy drágább változatot is.

.

.

Külső

.

A leánykori nevén csak simán P5, amit inkább egy termék családnak hívnék, mint konkrét modellszámnak, egy csinos fehér-piros dobozban érkezett. A hangszóró maga 153 x 58 x 59,5 mm, ami közepesnek mondható ebben a kategóriában. Ellenben a súlya közel fél kiló, amit nem néznénk ki ebből a kis szörnyből. Az egész szerkezetet szépen megmunkált fehér műanyag veszi körbe. A felénk néző részt szürke rács fedi, mely mögött a hangszórók lapulnak. A tetején találjuk a vezérlőket, bekapcsoló gombot, hangerőszabályzót, a Bluetooth gombot és végül egy lejátszó/szünet gombot. Oldalra került a micro USB töltő/csatlakozó egy visszajelző LED-del és egy 3,5-es jack csatlakozó, aminek a segítségével kábellel is csatlakoztathatjuk zenelejátszó készülékünket. Alulra került egy masszív gumitalp, mely elnyeli a rezgéseket és stabilan megtartja a hangszórót.

.

Hangzás

.

A telefonhoz csatlakoztatás egyszerűen ment. A hangzása egész meglepően jó volt a méretéhez képest. A basszus mélysége is vetekedett egy kisebb HI-FI toronnyal. A gumi talpnak köszönhetően asztalra is helyezhetjük és nem kell attól tartanunk, hogy elmozdul, vagy átadja a rezgéseket az asztal felületének. Érdemes is letenni egy felületre, hogy jobban érezhető legyen a basszus ereje. Maximum hangerő esetén se tapasztaltam torzítást. A P5 támogatja a multi módot is, vagyis több hangszórót is összeköthetünk és együtt hallgathatjuk őket. LG tévével párosítva két ilyen hangszóróval egészen jó hangzást érhetünk el. Egy feltöltéssel akár 15 órán keresztül is kibírja.

.

Végszó

.

Az LG P5 egy nagyon kellemes, jó hangzású készülék. Egyedüli probléma lehet a kissé borsos ár, ami 35 ezer körül mozog. Kettő esetén ez már közel 70, amiből  már egy jobb minőségű hangszóró rendszer vagy egy sound bar is kijön.

.

Értékelés:

2-multimedia5

3-kezdofelh5

4-uzletifelh4

5-techorult5

 

Vélemény, hozzászólás?