Windows Phone 8 felsőkategóriás okostelefon a Samsungtól

Szerző:

samsung-wp8Úgy néz ki, hogy a Samsung egy újabb szegmensben is komolyabb sikereket kíván elérni. Nincs elég baja már amúgy is a Nokiának az elmúlt években elszenvedett jelentős piacvesztése miatt, most a kiszivárgott hírmorzsákat összerakosgatva az derül ki, hogy a Samsung hamarosan kiad egy Windows Phone 8 operációs rendszert futtató high-end okostelefont. Ezt a kategóriát most még a Nokia 92.1 %-ban uralja, a Samsungnak pedig 2 %-a sincs az eladásokban. A maradék piacot a HTC fedi le. Lehet, hogy ez hamarosan megváltozik, mivel a Samsung az SM-W750V névre hallgató készülékét pont abba a résbe illesztené be a 4.7 és 6” kijelzőméret közé, amit a Nokia telefonjai még nem fednek le.

Nem először fordul elő, hogy egy engedélyeztetésre beadott készülékről „véletlenül” adatok szivárognak ki. Most a Bluetooth SIG-nél járt a Samsung SM-W750V, melyről az derült ki, hogy egy 5 hüvelykes 1080p kijelzőjű okostelefon lesz. A kijelző felbontása konkrétan 1080×1920 képpont. A készülék LTE képes és támogatja a AVRCP, OPP, A2DP, HFP, PBAP Bluetooth szabványokat.

Előreláthatólag a Samsung a kicsivel több, mit egy hónap múlva nyitó Mobile World Congress 2014 (MWC) sztárjának szánja új Windows Phone 8-t futtató felsőkategóriás telefonját. Ez az operációs rendszer eddig elég mostohagyermek volt a Samsungnál, nem is idegen tőlük teljesen.samsung_sign

A SM-W750V állítólag csak észak-Amerikának készül, de akkor miért hozza el a Samsung Európába és miért nem mutatta be a CES-en Las Vegasban? Jó, értem én, hogy világkonferencia, de hát mégis csak ott lenne a vevőtábora. Na, erre még aludjunk egyet!

A Nokiáról is az a hír járja, hogy új vizekre evez és Androidos okostelefonokat fog gyártani. Szóval tiporják rendesen egymás tyúkszemét a cégek, de ez csak nekünk jó, mert így mindenki megtalálja a kedvére való gyártót, oprendszert, készüléket.

Forrás: wpcentral

 

1 hozzászólás a cikkhez

  1. […] látszik a Nokiások is minket olvasnak, mert pont tegnap írtunk róla, hogy a Samsung egy olyan kijelző méretű Windows Phone 8 operációs rendszert futtató […]

Vélemény, hozzászólás?