WhatsApp, Mizújs? (frissítve)

Szerző:

WhatsApp 1Az azonnali kommunikáció ebben a rohanó világban egyre fontosabb szerepet tölt be a mindennapi életünkben. Ezért érzem szükségességét írni erről a nagyszerű alkalmazásról. A kezelő felülete a hetekben újult meg, és ha ez még nem lenne elég indok, akkor most akciózva van a 3 és 5 éves előfizetés. Az alkalmazás a www.whatsapp.com címen vagy a különböző platformok piactereiről érhetők el szinte minden platformra a PC-t kivéve. Ez lehet talán az egyetlen negatívuma.

 

 A bevezető után csapjunk is bele a lecsóba! 🙂

Az alkalmazás működéséről röviden:

 

A telepítés után első indításkor egy rövid regisztrációra lesz szükségünk. A program kéri a telefonszámunkat, majd ezután üdvözöl és közli velünk, hogy ingyenesen 1 évig használhatjuk. A kontakt listánkat pásztázza végig és miután befejezte a frissítést egyből mutatja nekünk, kik azok akik használják az alkalmazást. Ügyeljünk arra, hogy a telefonszámok +36 előhívóval legyenek felvéve a névjegyeknél.

 

WhatsApp 2

 

Ha szeretnénk írni valakinek csak rátappolunk és már gépelhetünk is.

 

WhatsApp 3

 

Van lehetőségünk csoportos üzenetküldésre és broadcast-ra (új körüzenet) írására is. Az új felület sok változást hozott a régihez képest. A hangulatjel ikon baloldalra került a szövegdoboz mellé. Ha jól emlékszem ez jobb oldalt fent volt megtalálható a régi UI-ban. Bal oldalt fent a név mellett lévő nyíllal vissza tudunk lépni a többi beszélgetéseinkhez. Az új felület illeszkedik az ICS óta a Google által megvalósított holografikus felületbe. Jól látszik ez pl. az üzenet elküldésére alkalmas kis nyíl gombon. Ha már egy beszélgetés kellős közepében vagyunk, essen szó néhány nem elhanyagolható funkcióról. Ezek pedig a jobb oldalt felül elhelyezkedő gemkapocs alatt érhetőek el.  Médiafájlok, térkép koordináták és kontakt megosztás.

 

WhatsApp 4

 

Valós idejű videó és hang alapú csevegés funkció nincs a programban. Nekem ezek személy szerint nem is hiányoznak. 

 

 

Térjünk át a beállítási lehetőségekre:

 

 

 

WhatsApp 5

A súgó alatt a gyakran ismételt kérdések, szolgáltatás állapotáról győződhetünk meg illetve a felvehetjük a kapcsolatot a fejlesztőkkel.

A névjegy szerintem nem szorul magyarázatra.

Kapcsolatokban ajánlhatjuk az alkalmazást ismerőseinknek. Az esetlegesen letiltott felhasználók listáját tekinthetjük meg. Ha nincs ilyen, akkor egyből azt írja nekünk, hogy nincs letiltott felhasználó. Van egy jelölő négyzet, hogy mutassa az összes kapcsolatot.

Profil menüpont alatt megadhatunk profil képet illetve a nevünket.

Fiókban nézhetjük meg az előfizetésünk részleteit, a hálózat használatot, ahol arról értesít minket az app, hogy mennyi küldött és fogadott üzenetünk volt, a média fájljaink mekkora adathasználatot generáltak. Ez fontos lehet azoknak, akiknek korlátozott a mobil internet hozzáférésük. Megnyugtatásképpen jegyezném meg, hogy minimális adatforgalmat generál az alkalmazás. Szóval nyugodtan ajánlhatom a használatát mobilnet kapcsolattal is. Illetve, ha mégsem tetszene, akkor törölhetjük a fiókunkat. Az előfizetés részleteiről beszúrnék egy képet. Itt hosszabbíthatjuk most meg kedvezményesen.

 

WhatsApp 6

 

El is érkeztünk a chat beállításokhoz.

 

WhatsApp 7

 

Túl sok magyarázatra szerintem nincs szükség. Jó funkciónak tartom az üzenetek mentési lehetőségét illetve elküldését e-mailben és a betűméret állíthatóságát a chat ablakban. Az összes üzenet törlése nem tudom miért van kétszer. Szerintem ez bug.

Végül, de nem utolsó sorban az értesítések:

 

WhatsApp 8

 

Nagy piros pont jár érte, hogy külön konfigurálhatóak az üzenet, csoport üzenet és – legalul, ami a képen nem látszik – a kör üzenetek értesítései. Mindháromnál ugyanazok a lehetőségek vannak. Nexus felhasználóként én örülök, hogy az értesítő LED villogásának színe is állítható  🙂

Végezetül essen szó arról, hogy miért találom jobbnak ezt az üzenetküldő szolgáltatást a többinél? Letisztult a Google UI filozófiájához illeszkedő felület. Multi platformos alkalmazás. Média fájlok vagy egyéb tartalom megosztása, akár külső alkalmazásból is.

 

WhatsApp 9

 

Remélem cikkem végére felkeltettem azok érdeklődését, akik még nem ismerték ezt az alkalmazást. Ha igen akkor ugrás a cikk elején lévő linkre a letöltéshez 🙂

 

Kiegészítés:

 

Andy Amber fejlesztett egy alkalmazást, amivel ellenőrizhetjük, hogy a legfrissebb verziónk van e telepítve a WhatsApp-ból. WhatsApp 2Date a neve és beszerezhető a Play Storeból.  Nem minden build kerül ki a play-re, van mikor hetekig nem jön frissítés, a whatsapp.com oldalon viszont már újabb verzió van. Ez a kis program ellenőrzi és a Download gombra nyomva letölti és telepíti is. A képen most az a ritka eset látható mikor a Play verzió frissebb, mint a whatsapp.com oldalon lévő.

 

WhatsApp kieg1

 

A progi beállítás panelje végtelenül egyszerű:

  • Indításnál egyből keresi a frissítést
  • Ha van új verzió, tegyen ki értesítést a redőnyre
  • Csengőhang értesítés
  • Vibrálás
  • Villogjon e az értesítő LED
  • Mennyi időközönként keressen új verziót

 

WhatsApp kieg2

 

Szerző: Rizsi

4 hozzászólás a cikkhez

  1. Zsuzsanna Tóth szerint:

    sziasztok. letöltöttem az alkalmázás nokia C3 00-ra. A telefonszámom beírása után viszon ezt írja ki: Could not connect to server: Error occured whilst opening connection. Van internetem. Mi a hiba? Köszi a választ.

  2. […] azaz youtube-on néznek videót, sms-en vagy (több, mint százmillió felhasználóval rendelkező)Whatsappon üzengetnek, sokan szeretik a Google+ felületét is mindamellett, hogy épp a Facebookot is […]

Vélemény, hozzászólás?