A Samsung Galaxy Note 8 és az „intelligens” Omron M7 vérnyomásmérő

Szerző:

Manapság nemcsak a hűtőgépek, izzók, és villanykapcsolók kapják meg az „okos” jelzőt, már az egészségügyi műszerek is pallérozott elmével születnek meg.  A napokban próbáltam ki az Omron M7 vérnyomásmérőjét, és arra kerestem a választ, miben is nyilvánul meg intelligenciája.

 

 

 

Az Omron M7 Intelli IT (HEM-7322T-E) vérnyomásmérő teljesen szabványos kinézetet kapott, nagy kijelző, jól látható gombokkal. Nem a dizájnjáról lesz híres, az biztos. Az Omron felmérései szerint három vérnyomásmérésből egy pontatlanra sikeredik, aminek egyik oka lehet a hibás mandzsettafelhelyezés. Ennek megakadályozására fejlesztették ki az „okos” mandzsettát, amely a felkar egészén méri a vérnyomást, így kerülvén el a pontatlan felrakásból eredő hibás eredményeket. Külön jelzést kapunk arról, ha jól raktuk fel a mandzsettát, tájékoztat bennünket, ha esetleg túl sokat mozgolódunk a mérés közben.

 A szabálytalan szívverést is érzékeli, amelynek megjelenítése külön ikont kapott.  A kijelző mellé ledeket is beépítettek, amelyek hibás érték esetén pirosan,  jó eredmény esetében pedig zölden világítanak.  Két felhasználó adatait tudja tárolni száz-száz mérés erejéig, de vendég üzemmóddal is rendelkezik, így az egyszeri mérések nem kerülnek be a két felhasználó adatai közé.  Intelligenciája annyiban merül ki, hogy bluetooth kapcsolat segítségével telefonunkra küldi a mérési eredményeket, és ott grafikus formában jeleníti meg. Ehhez szükség van a Google Play-ről ingyenesen letölthető Omron Connect programra.  Apple rajongóknak sem nélkülözniük az alkalmazást, mivel az App Store-ban is megtalálható. Az adatokat az app el tudja küldeni bármely email címre  .csv formátumban, amit az Excel meg tud jeleníteni.  A következő videóból  megismerhetitek  a vérnyomásmérőt működés közben is.

Nagyon pontos és precíz az Omron M7, praktikusan statisztikázza és küldi át a mérési adatokat telefonunkra, de véleményem szerint ettől még nem érdemli meg az intelligens jelzőt.

 

 

Vélemény, hozzászólás?